0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #140 -: Ноември 06, 2018, 14:49:55 pm »
За да се увеличи успеваемостта.Ако е един фоликул не се знае дали е пълен, дкакво е качеството на яйцеклетката и т.н.Като са повече има шанс измежду тях да има хубава яйцеклатка, готова за оплождане.Но на повече от 4 фоликула би трябвало да се прави ин витро вече.Не го описаха никъде по наредбите това и за това се стига до 4-знаци, което е много опасно и за жената и за децата.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #141 -: Ноември 06, 2018, 14:53:46 pm »
Защото при стимулация се стимулират яйчниците. Това ще рече, че се произвеждат повече фоликула, но и качеството на яйцеклетката се подобрява. Избягва се шанса за кух фоликул (не на 100%) и се цели да се образуват до 3 примерно фоликула. Така се увеличава шанса за успех при инсеминация. Което пък е от сериозна важност при мъжки фактор. Аз бях на минимална доза Клостилбегит, но не реагирах и си направих един доминантен фоликул само. При стимулацията докторът ти определя цикъла: следи се развитието на фоликула/лите, определя се колко дни да пиеш лекарствата и след това се слага инжекция за таймиране на овулация.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #142 -: Ноември 06, 2018, 15:02:51 pm »
Основното предимство е контролът! Контролира се опита. Тук с хапчета се стимулира само при таймиран секс. Всички АРТ са с инжекционни стимулации. Целта при мен беше до 3 фоликула. Над 3 не се прави нищо или се преминава към пункция. Понякога стимулацията не само не подобрява качеството, но и го влошава, ако не е подходящ препарата, но по- големия брой е по- голям шанс. Успеваемостта на инсеминация със стимулация е около 25%, без около 18%, инвитро около 30%. За всяка процедура си има показания. Инсеминацията не замества инвитро и обратното. Инвитро направено за по- добра успеваемост е 5% разлика (даже и по- малко)! За да се спестят пари, защото не се поема от фонда се правят инсеминации без нищо или с хапчета, което за мен е отбиване на номера. Ако е така и не е отрицателен посткоиталният тест- то шансът е еднакъв като при таймиран секс, но се спестяват пари при секса. При мъжки фактор, който е преодолим с обработка е ок.
Както ИКСИ не е по- добро от инвитро, така и инвитро не е по добро от инсеминация- просто са различни неща, за различни състояния и проблеми.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #143 -: Ноември 06, 2018, 15:20:05 pm »
Момичета, ще изпадна в нервен срив вече.
Отивам си аз на тоалетна в офиса с мокрите кърпи, с дезинфектанта. Минавам се с мокри кърпи, после с тоалетна хартия иииии поглеждам към стената точно до тоалетната хартия: фекалии по стената. Реве ми се казвам ви, с прасета работя, не с хора. Ако съм имала късмет моята тоалетна хартия не е минала от там, амааа кой знае. За втори път се случва подобно нещо. ПО СТЕНАТА!!! А аз чакам да се изчистя от бактерии.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #144 -: Ноември 06, 2018, 15:25:47 pm »
Защо мокри кърпички? Забрави ги! Миеш си ръцете преди тоалетна и си носиш твоя хартия. Никога не ползвам обществена на руло преди за махна поне 3 завъртания.
Иначе това е свинско от всякъде и ако само вие ползвате тоалетната- трябва да се повдигне на въпрос и ако трябва да се следи. Такива гнусарски истории са отвратителни.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #145 -: Ноември 06, 2018, 15:41:51 pm »
Леле, много сте изчерпателни в обясненията си. Сега вече и на мен ми стана ясно :D Беше ме срам да разпитвам. Благодаря за отделеното време  :D
Мише, дано идва по-бързичко.
Авалон скоро не съм я мяркала. Как си?
Тери, не мога да си представя, как ще са на стрната! Отвратителна работа. Права е Павла, повдигни въпроса.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #146 -: Ноември 06, 2018, 15:48:29 pm »
Има още две фирми на етажа, иначе до сега 100 пъти да съм отишла.
Иначе мокри кърпи интимни купувам с млечна киселина и после със суха (от гнусарската), за да не остава мокра кожата. Повече вреда ли нанасят?
То ще си покаже другата седмица на микробиологията. Думи нямам. Едва се стърпях да не се разрева в тоалетната. Усещам, че вече психически не се чувствам добре заради всички тези бактерии. Като си видя микробиологията и едва се овладавам да не се разрева преди да вляза при докторката. Чак обмислях дали да не ида с някой психолог да говоря. Преди Зачатие ми беше достатъчно за всички проблеми и все намирах сили да се радвам и да се надявам, но напоследък не успявам и то само заради микробиологиите. Уж нищо не са, но се чувствам толкова безпомощна вече.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #147 -: Ноември 06, 2018, 15:57:14 pm »
Привет на всички борещи се.
Момичета,реших да сменя доктора си. Много мислех от вчера и стигнах до убждение,че моята лекарка,имайки в предвид възрастта ми и че вече имам деца,просто се отнася нехайно.
Не може да имам лигавица тип S в треди ден от цикъла и тя да казва,ми щото имаш оше да кървиш. Не може да имам два поредни цикъла здржан фоликул в един и същ яйчник,просто това е един същ фолекил който не е регресирал ,а е нараснал от предния цикъл до сега. В същото време в левия два поредни няма нищо,нито киста,нито задържан,нищо,той е чист. Не казвам че мн разбирам,опитвам се да следвам логиката. Лигавица 9,5мм не е нормална в трети ден от цикъла,това е лигавица очакваща имплантация,мн четох,чужди сайтове също, никъде не пише такива размери ,че са нормални.
Няма да изследвам пролактина,докато не чуя второ мнение за състоянието си. Висок пролактин е равно на тънка лигавица,навсякъде го пише,а моята е нормална. Тя само ме кара да пъскам изследвания,а не дава лог.обяснение на нищо. За капак вчера ми каза,,,ами ако не си се отказала,ела пак на третия ден от цикъла. Баси отношението,ако целта и е да вземе просто 40лв...нямам думи.
Извинявам се за дългия пост,но исках да споделя с някой.
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #148 -: Ноември 06, 2018, 16:00:46 pm »
Благодаря за изчерпателната информация, Маги, Тери и Павла! 💖💖💖 Коментираме да пробваме пак с инсеминация, докато чакаме одобрение от Фонда, дано имаме повече сперматозоиди след обработката. При нас последната морфология е 13%, проблемът е главно в подвижните, че са 4млн.
Оф, Тери, кошмарно е това. Нямам думи!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #149 -: Ноември 06, 2018, 16:02:46 pm »
След като се отворят стават добър развъдник. Аз и за детето не ползвам- въобще мокри кърпички само за ръце и после обувки/ таблото на колата/ количката, като истинска българка, да не става зян чистата кърпичка  :D
Тери, в наредбата пише да се санира влагалището. Дори да имаш пак ешерихия можеш да направиш трансфер, ако се подходи както трябва и само локално. Така си мисля. Имам чувството, че за лекарката ти не е чак такъв проблем.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #150 -: Ноември 06, 2018, 17:30:44 pm »
Момичета, благодаря за изчерпателна та информация относно процедурите!
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #151 -: Ноември 06, 2018, 18:26:24 pm »
Вени,Мурат ли беше лекарката ти?
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #152 -: Ноември 06, 2018, 18:48:46 pm »
Да,Слънце!

Бясна съм!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #153 -: Ноември 06, 2018, 18:56:15 pm »
Вени, не се знае. Не се ядосвайте само на предположения. Няма как сама да разбереш дали си права. Случват се месеци с овулация от един и същ яйчник. Трябвало е да зададеш въпроса в кабинета, но тогава все не се сещаме. Ти се самонави сега. Никога не е лошо да получиш още едно мнение, но поне тази лекарка е съгласна да върви с вас този път, а не те е отписала. Допитай се и до друг лекар за второ мнение, но не си прави изводи без да си сигурна какво се е случило
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #154 -: Ноември 06, 2018, 19:04:27 pm »
Вени, за какво си бясна?
Може наистина да има още да кървиш, може да има друг проблем, освен годините, може лекарката ти да си мисли неща, за които ти не знаеш като- нямала си О, имаш висок естроген и разни други неща. Не размерът е толкова определящ за подготовка за имплантация, а структурата на ендометриума.
Ако не я чувстваш като твоя лекар- има достатъчно във Варна :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #155 -: Ноември 06, 2018, 19:25:13 pm »
Павла,това което тя си мисли,аз вече го знам,нямам овулация,имам вусоки естрогени и тем подобни женски неволи :D ,ама ако беше малко по съпричастна,щях да съм по надъхана. Аз съм се хванала на хорото и ако и тя иска да го води,да го играе както трябва,не да ми казва,,,ако не си се отказала ,ела пак ,,, :D
Не съм на 20,ясно ми е,че има ред причини  и няма да стане от раз,но продължавам да съм ядосана  :D
Добре ,че бързо ми минава и накрая ще си спра интернета и ще спра да чета или ще запиша медицина  :D
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #156 -: Ноември 07, 2018, 00:45:53 am »
Момичета благодаря ви и аз за изчерпателната информация❤️!
Мисля ,че ще си пуснем генетичните изследвания преди инвитрото ,сега обаче се замислям че аз най вероятно няма да мога да си хвана самолета веднага след трансфера което ме навява на мисълта ,че ще си откарам повече от месец в Бг 🙄 . Някоя от вас летяла ли е веднага след това и дали ще е ОК ,също така интересно ми е дали се качват кг след тези стимулации ? Мисля да се сложа малко в режим ,че аз и цигарите спрях преди 4 месеца (че се бях филмирала че може да е от тях проблема ) и сега съм с 4кг отгоре 🙈 Та да не стане и от стимулацията полужението страшно ? ❤️❤️❤️
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #157 -: Ноември 07, 2018, 06:53:23 am »
Вени, четох преди време в един форум за фитнес, мъжете се съветваха при излишък от естроген да консумират ленено семе и жълтък на яйце. Аз търсех информация, защото при мен прогестерона заради ендометриозата пада по-бързо и съответно естрогена е по- активен. Тъй като при мен уж излиза в изследванията в норма всичко, но цикъла ми се скъсява постепенно във времето и си мисля, че е заради проблема с прогестерона и ендометриозата.
Така попаднах на информация свързана с ленено то семе и жълтък от яйце за изчистване на излишен естрогена от организма. Днес по-късно ще се разтърся из сайтовете и ще ти изпратя линк ако открия информацията.
Чочолинка, браво за цигарите, майка ми едно време от раз ги спря, качи някакви килограми, но после спря да качва и се стабилизира. Аз трябва да сваля едни 6-7 кг, но не става и не става. Изглежда коренно трябва да си сменя настройката на мисълта.
Вчера минах на преглед, пуснах микробиология и цм, изписа ми регулон заради задържания фоликул. Ако не се махне, ще го пунктират. Това досега не съм го минавала и днес ще се поразтърся за информация.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #158 -: Ноември 07, 2018, 08:36:51 am »
Момичета прикачам изследванията, които ми поиска първият ми репродуктивен лекар. Това "Не" в червено е защото вече ги бях направила тези изследвания
« Последна редакция: Ноември 07, 2018, 08:54:25 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #159 -: Ноември 07, 2018, 09:20:35 am »
Вени,според мен се обърни към друг за второ мнение.Мурат не ми изглежда много силна в репродуктивната медицина.Може и да има забременели и доволни от нея,но аз не съм от тях.
Тери,при тебе е много изчерпателно всичко.Аз моите изследвания в началото,сама питах кое трябва и кое не,че нямаше кой да ми каже.