0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #40 -: Ноември 02, 2018, 16:13:13 pm »
Благодаря Тери,но аз мисля,че не мога да кандидатствам,тъй като вече имам деца. Само за жени и мъже без потомство е мисля!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #41 -: Ноември 02, 2018, 16:34:09 pm »
Поне аз не прочетох такова условие. Ти желаеш собствено дете, ако има прогнози да изкарате яйцеклетка при теб, то кандидатствай :)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #42 -: Ноември 02, 2018, 17:30:19 pm »

Хелиантус, ядеш ли животински продукти? Иначе нали се вдига б12. Колко са му референтните стойности? Ти нали имаше и мутация? Фолиева си взимаш, нали? Може би и двете неща трябва да са в метилирана форма.

Ям животински продукти, даже и риба ям вече, друго месо  не. Трябва да проверя какви бяха референтните, но мисля, че трябва да е поне 500. Ще говоря и с доктора. Имам си мутация да, пия фолиева, Б12 и Б6 метилирани.

Маги, Милиарда 🤞 🍀
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #43 -: Ноември 02, 2018, 19:53:55 pm »
Тери замисли ме и аз не прочетох да има някакво такова условие,но четох че за жени над 43г не се предлага АРТ, имало някаква наредба,ооитват се да я съборят,но нз. Ако някой знае нещо повече да каже?
И др си мислих има хиляди жени,които нямат все още деца,нека те се включат,поне ще имат шанса да опитат. Искам още едно детенце,но има хора,които все още не са изпитали това щастие.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #44 -: Ноември 02, 2018, 20:04:04 pm »
Над 43г. не може да се прави АРТ със средства от фонда. Просто не се одобряват молбите. Но със собствени може до менопауза. Това го преборихме преди години  :wink:

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #45 -: Ноември 02, 2018, 20:13:20 pm »
Маги - нали не е под 1-ца, добре си е! Дано нараства с времето! В понеделник - над 100 :) Стискаме палци  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Тери, не смятам да се възползвам, мила! Нека тези, които се борят за първо детенце да имат по-голям шанс! :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #46 -: Ноември 02, 2018, 22:14:19 pm »
Пете, помисли си добре! :*
Благодаря ви за подкрепата.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #47 -: Ноември 03, 2018, 00:10:53 am »
И аз като Маги мисля,че трябва да помислиш. На Маги инвитрото е точно от Коледното празненство на Зачатие. Ако Господ е рекъл, от това инвитро ще се роди второто й дете. Но ти знаеш най-добре как се чувстваш.
Стиснати палци за всички: много за Милиарда, за Танчето, Маги и Слънчицето.
А за другите: дано всяка малка стъпка ни води към целта. При Хелиантус си е направо лъвски скок и дано е в правилната посока.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #48 -: Ноември 03, 2018, 09:34:44 am »
Добро утро, момичета!

Милиарда, Танче, Маги и Слънчицето, стискам ви палци, момичета!

И другите ще успеете, но малко по-късно. Малко (месец - два).

Адаши, ти си знаеш най-добре.
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #49 -: Ноември 03, 2018, 14:58:40 pm »
Здравейте момичета от сърце ви пожелавам късмет с новата темичка ,крайно време е щъркела и нас да ни навести ❤️❤️❤️.
При мен след всички изследвания -диагнозата ни с мъжът ми е неизяснен стерелитет 😒 ....  Това го потвърдих и след прегледите и изследванията в клиника “Надежда “ при д-р Цветков ако някой има впечатления за него ще се радвам да споделите ?
Бяхме се насочили към инсеминация ,но той каза направо да направим инвитро на естествен цикъл(мисля че така го каза)  ,тъй като не живеем в Бг и ако не стане със инс. да не губим още един месец за Инвитрото  . Все пак и на мен ще ми е трудно да се прибирам за по месец да си стоя в Бг . И така с нас .
Нямам си и на идея какво ме очаква с това инвитро ,но пък съм толкова развалнувана и сигурна ,че ще стане че не е истина 🤗🤗🤗 мислим да е скоро след празниците . Утре пък имам и консултация със д-р Стаменов та ще видим и той какво ще каже .
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #50 -: Ноември 03, 2018, 16:47:14 pm »
Петя, пробвай се :)
Маги, как си днес? :)
Момичета, като сте си слагали утрогестан, течението ви как е после. При мен е като малки парцалки и си остава малко вътре.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #51 -: Ноември 03, 2018, 16:56:53 pm »
Слагаш Утрогестан и лежиш поне 30 минути! Да след това има малки парчета, но е нормално.

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #52 -: Ноември 03, 2018, 19:19:17 pm »
Chocholinka здрасти. Аз както и още няколко момичета от форума сме били при Цветков и сме го сменили. Много добре че имате консултация и със Стаменов, надявам се да каже нещо по-различно от неизяснен стерилитет. Цветков каза ли защо направо на инвитро ви праща?  Пиши утре да кажеш как е минал прегледа и на какво мнение е Стаменов. :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #53 -: Ноември 03, 2018, 20:34:31 pm »
Здравей Magi Magi
Той каза инвитро направо с идеята ,че не живеем в България . Защото ако решим да направим първо инсеминация ще трябва да се прибера за месец поне ,а не е толкова сигурно ,че ще стане колко при др процедура . Ако не стане с инс. и решим после все пак  инвитро това ще е още 1 месец в който аз трябва да отсъствам от работа и да си бъда в България . Просто каза че най удачно е понеже не живеем там да действаме със сигурното и където шансовете са доста по високи ....  Не само той ми сложи тази диагноза , в УК минах през всички изследвания и това беше отговора същи “ Причина да не става няма !” Но аз знам какво е стреса от работата поне така си мисля ...
Мога ли да попитам защо сте се махнали от др Цветков ? Аз по случайност ще имам консултация със Стаменов утре ще бъде в Лондон и просто се записах но нз дали ще може да ме прегледа тук е на семинар . Просто ще си покажа всички изследвания и ще ги обсъдим поне така мисля .
Сега малко се притесних за др моля ви  дайте съвет докато е време да го сменявам и ако да при кой да се запиша за инвитро в тази клиника или в някоя друга (при Стаменов е невъзможно да се вредиш) ?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #54 -: Ноември 03, 2018, 21:21:03 pm »
Chocholinka, много е неприятно с неизяснен стерилитет. При нас беше същата диагноза.
За лекаря- всеки си намира своя лекар. Тук има момичета, които са много доволни от Цветков, има родени деца, които са благодарение на него, но има и хора, за които не е техният лекар. Ти сама си решаваш. Както го чувстваш.
Какво става в Англия? Какъв план на действие ти дават от там? Одобрена ли си от касата за нещо?
Защо ще си губиш времето с инвитро на естествен цикъл? От финансова гледна точка ли? Иначе е доста безсмислено, поне за мен. Аз съм против инсеминации на естествен цикъл, а какво остава за инвитро, при условие, че всичко е ок. Ако ти извадят само една Я и тя се окаже некачествена или не се оплоди, какво- още един загубен месец. Помисли добре.
Това със стреса има значение, ако ти се разбутват хормоните от него. Хората забременяват и раждат по време на война и като им падат бомби по главите. Или сме станали много кекави и лабилни, или се преекспонира фактора стрес.

Късмет на всички!

На бременните- палците са все още здраво стиснати!

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #55 -: Ноември 03, 2018, 21:44:54 pm »
Права е Павла,както има такива които не са доволни от него,така има и много родени деца при него.Ако му имаш пълно доверие и се чувстваш доволна и спокойна при него значи е твоя лекар.Аз може би се притеснявах и не задавах достатъчно въпроси и в последствие излизаха неща които не бяхме изговорили.Имам една неуспешна инсеминация при него.Ако се чувстваш добре при него не се замисляй за смяна.Успех на всички :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #56 -: Ноември 04, 2018, 01:21:13 am »
Привет Pav-la Наистина си права ужасна е тази диагноза :( при вас какво се случва (извинявам се за въпроса просто не съм влизала в групата от доста време )? Как се справихте или се справяте с тази диагноза ?
Спрямо лекъря леля ми ,която работи там в лабораторията ,тя ми го препоръча и ме записа ,нямам лошо впечатление. Виждали сме се веднъж след изследванията и ми направи преглед .  В Англия плана им е инвитро и тук ,но няма фонд или по здравна каса казаха ми че тези  неща са отпаднали и трябва да си плащам и затова  решихме по-добре в България ,защото тук е е много скъпо . Спрямо инвитрото на естествен цикъл Цветков също каза ,че избора си е мой ако искам може и леко да стимулираме за да има поне 7/8 до 10 яйцеклетки и да е още по сигурно ( мен също ме устройва и това ...даже повече ) така ,че точно това коментирахме и с мъжът ми да направим стимулация . А за стреса .... еми нз явно съм сбъркана нещо хахахах майтапа на страна ....съгласна съм с това че хората забременяват  и по време на войни ,но при мен явно ежедневния стрес от години ми е оказал влияние . Решила съм да прехвърля отговорностите който поемам аз от към бизнесът ни напълно на мъжът ми особено когато почнем процедурата . Казах му,че си спиран емайлите телефоните  всичко . Просто съм много чувствителна де да знам .

Magi Magi
Разбирам и съм съгласна и с двете ви ,че трябва да си усетиш лекаря !
Аз не се притеснявам да питам дори понякога може би задавам глупави въпроси ,но по добре да си знам .
Ох дай Боже да си стане докато го планувам това инвитро . Мислим да отидем на почивка около Коледа so finger crossed Благодаря ви момичета утре ще пиша и след срещата със Стаменов ❤️❤️
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #57 -: Ноември 04, 2018, 14:10:55 pm »
Момичета, май днес на всички ни е неделно и мързеливо :D Аз да се включа с един въпрос отново за утрогестана. Понеже почвам първа смяна (ставане в 3 сутринта), няма как да го слагам сутринта или на работа, защото работя права. Та проблем ли ще е ако си го слагам на обед като се прибера от работа?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #58 -: Ноември 04, 2018, 14:29:35 pm »
Таня, няма проблем. Просто гледай да има еднакво време между слаганията. Като поставяш към обяд, после по- късно вечерта.
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #59 -: Ноември 04, 2018, 15:10:50 pm »
Привет момичета!
Ще задам изключително тъп въпрос,но нямам обяснение,защото ми се случва за първи път!

Така,дойде ми в събота,пет дни след дуфастона. До тук добре,нормален цикъл,леки болки в таза,яйчници,тежест в матката,но...има нещо което ме тормози,имам адски болки в гърдите,никога не съм изпитвала това,по време на цикъл,преди него,да,но с идването болките спират. Сега освен ,че не спряха,но има и много слаб секрет който изтича. Образува се коричка,мн лека.
Някий може ли да ми даде някакво логично обяснение.
:(