0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #120 -: Ноември 05, 2018, 21:37:20 pm »
Още малко стаж и ще ги настигнем 😁
Слънчице, има различна информация в интернет дали се изследва на гладно прогестерон. Никога не са ми го искали така. За всеки случай пусни го и ти сутрин. Хайде остана още една седмица и при теб. Пази се тези дни, че ти започва имплантационния прозорец. Повишения прогестерон прави лигавицата рециптивна (S образна и трислойна) и бебето може да се имплантира.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #121 -: Ноември 05, 2018, 21:40:41 pm »
Маги,  :bighug: много съжалявам.
Има значение НК клетките в периферната кръв и активността им в ендометриума. За това  биопсията дава информация.
Не се предавайте момичета.

За задържан фоликул съм пускала ... обаче не съм сигурна кой хормон. Спрямо резултата разрешиха, назначиха и започнах стимулация с хапчета (аримидекс) . На следващия преглед въпросният беше редуцирал. И все пак всеки случай е частен.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #122 -: Ноември 05, 2018, 22:48:18 pm »
Здравейте момичета, много неща са се случили докато не съм влизала! Успех Таня и Милиарда! Пожелавам ви скоро кръгли коремчета.
Маги, съжалявам за падането на ЧХГ. Надявах се като вляза и да прочета за теб хубава новина за теб, но ми се сви стомаха. Пожелавам ти бързо възстановяване!  :bighug:
И аз искам да ви пожелая момичета , за тази Коледа да има положителни тестове и много здраве и любов!
Аз утре съм на преглед и ще искам да ми пусне доктора микробиология, както и ако прецени други нужни изследвания. След като взимаме живот и здраве заповедта на 23ти, бихте ли ме посъветвали дали е хубаво и някакви други изследвания да пусна, за да не губя време после?
Незнам дали 2 дни цикъл се броят за нормален цикъл на 27-28 ден след 5тата,  последна инжекция золадекс? Дали ще ми дойде нормално следващия месец?
Много се вълнувам, защото започна обратното броене в моята глава до стартирането на процедурата!
« Последна редакция: Ноември 05, 2018, 22:55:20 pm от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #123 -: Ноември 05, 2018, 22:57:59 pm »
WideD,не съм правила инвитро ,ама генетични,имунологични и тромбофилии,вирусологии мисля са задължителни.Дано това е твоя опит!
Тери,от сърце ти желая да не трупаш стаж,а да четеш теми като"Лактацията и първи грижи за новороденото",примерно и да се биеш с мозък какво  столче за кола да си купиш!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #124 -: Ноември 05, 2018, 23:25:20 pm »
Мерси Слънчицето. Да, Вирусологичните са задължителни. А другите май не се изискват от фонда незнам дали ще ми ги даде доктора или почваме направо. Утре ще го питам по-подробно. Досега все ми казваше, че няма нужда на етапа да пускаме изследвания и затова се чудя.
« Последна редакция: Ноември 05, 2018, 23:27:28 pm от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #125 -: Ноември 05, 2018, 23:48:56 pm »
Късмет милички стискам ви палци . Останалите и при нас ще стане сигурна съм ❤️❤️❤️Момичета аз се настройвам за инвитрото и днес цял ден се ровя и чета и НИЩО НЕ РАЗБИРАМ 🤦‍♀️😒. Чудя не трябва ли преди да се прави инвитро да се направят тези генетични,имунологични и тромбофилии както казва Слънчицето при условие ,че и при нас няма причина и ни водят с неизяснен стерилитет чета ,че масово ги пускат след неуспешно инвитро ,а защо не се пускат преди да си дадеш парите ,колкото и гадно да звучи ,то си е голям бизнес това с тези процедури 😒?
От друга страна какво ще рече ИКСИ и IVF  ,инвитро ,или по скоро явно има разлика при оплождането  на яйцеклетката ,защото има и разлики в цените ,то не е ли едно и също какво е и АРТ  и кое е по сигурното  ? Съвсем  се насмитам 🤦‍♀️:((((( и другото което е ,какви препарати се използват за лека стимулация и кои са най щадящи ,аз не мисля че след като имам О. и всичко е наред ще трябва да ме тъпчат с някакви силни неща . Ох май звуча много глупаво извинявам се просто и идея си нямам какво ме чака 😒😒😒😒.
« Последна редакция: Ноември 05, 2018, 23:56:37 pm от Chocholinka »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #126 -: Ноември 06, 2018, 00:10:07 am »
Чочолинка, при инвитро и ИКСИ, наистина разликата е в срещата на яйцеклетката и сперматозоида,не знам дали се прави при неустановен стерилитет.Мисля по-скоро не.
А за изследванията,наистина не съм сигурна,момичетата правили инвитро да кажат.По-ми е логично преди,отколкото след,да се правят.
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #127 -: Ноември 06, 2018, 00:29:24 am »
Слънчице благодаря ти за включването , само не разбрах при неизяснен стерилитет  ИКСИ ли се прави или Инвитро ? А за изследванията и на мен ми е странно ,но масово чета по форумите ,че не се назначават преди инвитро ами след като е неуспешно ... :(
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #128 -: Ноември 06, 2018, 02:52:57 am »
Ох, Маги, така се надявах тези дни, заедно с теб...
 :bighug:

Опостушително е, всеки път с нови сили, нови надежди  пустата неизвестност за причината и често чувството на безсилие.
Аз самата и до ден днешен се чувствам опостушена, въпреки двете си дечица, и ограбена и гневна на Господ, че ми даде дете да износя и ми го взе по този начин след това, че на жени (много пъти съм го казвала тук), чията едничка цел е да създадат живот и да го дарят с любов слага прът в колелетата постоянно и мога още и още да напиша по темата.
Имам приятелка, която от десет години близо се бори за дете, какви ли не неща премина, спонтанен аборт, имплантация при инвитро, биохимична по естествен път и ето онзи ден и тя ЗЕТ, дори без имплантация този път, останало й е едно ембрионче вече, трябва й заповед отново, днес АМХ 0.800, поредния удър.
Надявах се с нея тези дни за пореден път, надявах се/надявам се и със вас...
Ох, както винаги, стана дълго, лирично, песимистично, типично за мен...

От все сърце ви желая щастието да гушнете в ръцете си пухкавите си, мили бебчета, час по-скоро да изпитате това щастие, по-голямо няма, и всяка жена има това право!

Милиарда, стискам палци!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #129 -: Ноември 06, 2018, 07:38:12 am »
Вистал, изглежда всеки си има своите изпитания на този свят и нашите са да се борим за дете. Аз се чудя защо сме толкова сложни- какво се случва със света, след като толкова много двойки не успяват по естествен път.. А преди години по 12 деца са раждали.. Схемата на живота е променена и си мисля и за следващите поколения как ще се справят с това.. Аз също много се дърпах за инвитрото-още 2011-2012 ми  казаха, че ендометриозата ще ме доведе до инвитро, но аз чак тази година се реших след 3-4 години сериозни опити и 1 положителен тест, но за кратко.
Чочолинка, при нас доктора каза  и инвитро,  и ИКСИ.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #130 -: Ноември 06, 2018, 08:44:30 am »
Няма да пиша имена, просто ще обяснявам и всеки сам ще прецени кое му носи нужната информация!

Първо, какви изследвания са нужни преди ин витро и защо се пристъпва към него!
Задължителни изследвания при мъжа:
-Спермограма, разширена по Крюгер!
- Ако се налага СДИ, тест и ДНК фрагментации
Задължителни изследвания при жената:
- Полови хормони
- Проходимост на маточни тръби
- Хормони на щитовидната жлеза
- Проследяване на овулация в няколко поредни цикъла

Ако всичко от горните е ОК, попадате в ужасната графа неизяснен стерилитет.Може да се направят допълнителни генетични или имунологични изследвания, НО по принцип те се правят след загуба, защото не са голям % и защото те наистина говорят за някакъв проблем по-сериозен.А са доста скъпи.Генитичните се правят веднъж в живота при мъжа и при жената и се вижда дали всичко е ОК.Имунологичните обаче са променливи.Една настинка може да се отрази на тях и за това е добре да се направят месец преди евентуално ин витро.
При неизяснен стерилитет винаги се започва с инсеминация, защото като се обработи материала от мъжа се вижда какво може да остане от него и с какво качество е.То е максимално близко да естественото забременяване и не натоварва така организма на жената.
Какво е АРТ=Асистирани репродуктивни технологии в това число влиза и инсеминацията.
Разлика между метода ин витро и метода ИКСИ.При ин витрото, яйцеклетката и сперматозоидите се оставят в една паничка в специална среда и яйцеклетката сама е оплодена от най-бързия сперматозоид.Това се прави при нормална спермограма на партньора.
При ИКСИ, когато морфологията е много влошена и имаме малко годни сперматозоиди, ембриолозите избират най-добрите сперматозоиди и директно ги вкарват в яйцеклетката!
 
Прогестерон на 7-ми ден след доказана овулация.Казва се, че овулацията е на 14-ти ден, но това е специфично за всяка жена.Но най-висок е прогестерона на 7-ми ден след доказана ОВУ, защото тогава някъде трябва да е имплантацията на ембриона и лигавицата е в най-добрата си форма!

Благодаря за подкрепата момичета, много благодаря!Живота е гаден и е низ от препятствия!Ще се справим!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #131 -: Ноември 06, 2018, 09:17:09 am »
Аз да допълня към поста на Маги.
Според мен генетичните и имунологичните не са така скъпи, както тя ги описа. Вярно е, че зависи от джоба, но опре ли се до инвитро и то самофинансирано спроед мен трябва да се пуснат. Аз имам пълен пакет генетични: 370 лв. Д-р Даскалов ми ги искаше задължително преди инвитро. Имунологичните бяха препорачителни като променлива величина. Мисля, че за тях дадох 200 лв.
Относно стимулацията, Чочолинка, ще те третирам теб, както себе си. Ние сме с мъжки фактор. Тоест аз си овулирам и нямам проблеми (поне открити). Стимулацията не зависи от това дали имаш овулация или нямаш. При овулация правиш 1 доминантен фоликул, при инвитро целиш към 10-12. Стимулацията започва с ниска доза. Ще ти пускат през ден-два изследвания и ще те гледат с ехограф, за да коригират дозите. Ако не реагираш на минимална доза, ще ти я увеличат. Въпрос на организъм е. Не може да се предвиди как ще те стимулират. Хода на стимулацията ще определи дозите.
Проходимостта на тръбите за мен е може би най-важното изследване при опити за забременяване. Дори когато се цели инвитро. Един хидросалпингс може да опропасти всичко. И правене на АРТ без проходимост на тръбите за мен си е безотговорно и хвърляне на пари на вятъра.
По закон за инвитрото от  ЦАР искат цитонамазка и серологии с давност 3месеца и микробиология и на двамата с давност 1 месец. (Това е, когато държавата го финансира, но вероятно имат причина да ги искат).
Хубаво е да се пусне Инсулинова резистентност, за да се види има ли нужда от диета, за подобряване на качеството на яйцеклетките.
Абе едно 1000лв си подготви допълнително. И организирай добре времето, за да може да ги изследваш заедно. Аз много време загубих в неорганизация и незнание кое кога се изследва.

Момичета, инвитрото не е страшно. Преди 1 години разбрахме, че сме за инвитро. Толкова рев изревах, много ме беше страх. Защо на нас се случи се питах. А тогава дори си мислех, че правиш ли инвитро и то е успешно 100%. Не съм и предполагала, че ще мина инвитро и то няма да даде положителен резултат (засега). Но сега, гледайки от тази си позиция, не го намирам за страшно. Леко е, пункцията е лека, трансфера, всичко. Ако се наложи и 4те опита от ЦАР ще си ползвам.

Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #132 -: Ноември 06, 2018, 11:16:52 am »
Благодаря ви момичета мисля ,че почва ми се разяснява горе долу какво ми предстой .
Имаме ги всички изследвания без тези генитните и имунологичните . С проходими тръби съм ,правиха ми и инсулинова ресизтентност както и всички хормони и проследяване на О. При нас ще е направо инвитро или ИКСИ нз и аз ,мъжът ми е с добри показатели така ,че те ще кажат сигурно кое ще се прави точно , просто не живеем в Бг и да не губим време за инсеминация иначе на мен ми се искаше първо това да опитаме ,но няма как да си позволим 2 месеца ако се наложи да седим в Бг . Аз ще се прибера за месец когато почнем процедурата ,а мъжът ми ще си дойде само за седмица точно когато ще ни трябва и така . Само нз кога да си пуснем за генетичните и имун изследвания ,най-вероятно ще се приберем малко по рано и двамата преди първия ми ден на Ц. и ще ги пуснем . Дали има значение по кое време от Ц. ще се пуснат или може по всяко време ?
Момичета много ви благодаря за изчерпателните отговори ❤️❤️ Тери и аз си по ревах тук 3дни след срещата ми със Стаменов и защото и аз си задавам същия въпро “защо на нас “ . При мен играе голяма роля психиката и аз съм доста сигурна в това за съжаление :( ❤️❤️❤️
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #133 -: Ноември 06, 2018, 11:28:41 am »
Тери, къде го пише това за 3месеца давност на серология и цитонамазка, а и 1месец за микробиология? Много малък срок!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #134 -: Ноември 06, 2018, 11:44:28 am »
Така са ми казали в клиниката на мен Павла. Казаха ми, че по закон им ги искат така. 3 месеца давност за процедура, а на микробиологията 1 месец.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #135 -: Ноември 06, 2018, 11:48:55 am »
Изискванията мисля че са на ИАТ, не на ФОнда, но не съм сигурна.Защото не знайно, защо АРТ е сложен в правомощията на ИАТ.Предполагам, заради донорския материал.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #136 -: Ноември 06, 2018, 12:11:08 pm »
Сега погледнах наредбата. От ИАТ е. Сперматозоидите си се даряват, дори и като е партньорско донорство. Така си мисля.
Много кратко време за изследвания. Тук бяха 6 месеца за серология и микробиология само на спермата обаче. На мен никога не са ми искали. Така доста се натоварва сметката.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #137 -: Ноември 06, 2018, 12:32:35 pm »
На мен ми казаха цитонамазката важила 1 година,микробиология 1 месец.
Да,донорство е ,мъжа ми писа декларация,че ми става донор.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #138 -: Ноември 06, 2018, 12:56:18 pm »
Маги, голямо гуш от мен :bighug: :bighug: :bighug:

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #139 -: Ноември 06, 2018, 14:43:05 pm »
Момичета, бяхте много полезни с отговорите за арт процедурите! Благодаря ви! Имам едно питане за инсеминацията, защо е по-добре да бъде със стимулация, като тук няма да се вадят яйцеклетки. Както при нас сме с мъжки фактор, необходимо ли е да бъда стимулирана и какво помага това? За инвитро ми е ясно предимството.