0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #740 -: Юли 11, 2018, 23:59:48 pm »
Захарна,че много жени забременяват с 1 тръба е факт,но те може би и само 1 имат.Ако едно лапаро може да подобри другата ти го препоръчвам горещо.Все пак аз забременях ,макар и неуспешно именно два месеца след него.На ЦС не се вижда всичко все пак.Аз тук виждам полови хормони и един щитовиден (TSH),който си и перфектен.Не знам от тях дали може да се прави извод за диабет.
Като отидеш при нея спокойно си задай въпросите.Все пак става дума за твоето здраве и трябва да си информирана.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #741 -: Юли 12, 2018, 00:06:33 am »
Захарна, заради ЛХ/ФСХ е. Превес на ЛХ понякога говори за СПКЯ, който води със себе си инсулинова резистентност.

За естествено забременяване/ инсеминация една тръба стига, за друг асистиран метод даже не ти трябва и една. Аз бих настояла да се види какво е положението с ендоскопия и ако има проблем да се махне тръбата. Инвитрото не спасява от извънматочна. Запушена тръба- ок, но ако има хидросалпингс?! Прекалено много надежди, за прекалено много неизвестни е за мен.
Все сам си решава. Аз винаги приканвам да се слуша лекаря. Той е човекът, който е видял стотици хора с подобни проблеми и може да прецени нещата, но понякога на 1000 идентични, безпроблемни случая се появява един различен, а ще ми е тъпо аз да съм този един и да се прецакам.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #742 -: Юли 12, 2018, 07:35:05 am »
Зари, това че има бактерия при мъжа ти според мен е добре. Защото се лекува и има голяма вероятност тя да е направила пакостите по спермограмата.
Сега относно теб. Аз при Петрова отидох с готови всички изследвания и не мога да кажа как процедира с нови пациенти. Аз бях пациент на д-р Даскалов. Той на вратата те посреща със списък с изследвания, които се правят. Мога да ти ги дам, за да може при следващото ти посещение да имате пълна картина при теб. Иначе това за диабета: Петрова много следи за инсулинова резистентност. Като кажеш, че няма диабетици и го изключва като вариант, но на мен ми се струва, че все може да сме първо коляно диабетици. Бъди настоятелна с нея, за да не си губиш своето време. Тя се опитва хората да забременеят вкъщи, но ще дадеш едни 500 лв за изследвания и ще знаеш има ли смисъл от опитите вкъщи. Защото в един момент се оказва, че времето е по-скъпо от парите.
Слънце мое, стопли ми душата. Ние си вървим с теб във всичко заедно: пик на спермограми, спад, бактерии. Надявам се и в успешни процедури.
Пешек, като ще търсим във всичко само  хубави знаци, ще взема като знак всички положителни резултати досега за бактерии, които имах. Аз съм само с положителни тестове 😁
Моето хайванче вкъщи леко май се подобрява. Сутрин като стана и сърцето ми се е свило как ще я открия. Сега чакам да минава работния ден и да се прибирам при нея, че само я мисля. И се изучи, само пилешки пържоли иска да яде.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #743 -: Юли 12, 2018, 07:50:17 am »
И аз мисля като Павла.Аз съм с една тръба, другата е с много сраствания, но настоях за лапароскопия да прекъснем тази със срастванията, заради евентуална извънматочна.Просто исках да съм сигурна, че всичко е ОК, а не да се надявам на прани надежди.

Да ЛХ е с превес над ФСХ, говори за СПКЯ и е хубаво да се направи натоварване с глюкоза.

WilD, както са ти казали с глюкозата трикратно поискай и инсулин!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #744 -: Юли 12, 2018, 08:27:20 am »
Аз не съм съгласна за СПКЯ. При нея се получава коефициент нещо от рода на 1.37. Което не е толкова зле. От това, което съм чела при стойности над 1.5 може да се съмняват лекарите за СПКЯ. Моето ЛХ:ФСХ последния път бяха с подобни стойности и нито лекарите, нито ендокринологъ го отчетоха за проблем. Казаха: "Е можеше да е 1:1, но е добре". Над 1.5 вече се появяват някакви съмнения.
Участвам в една група за здравословно хранене и са споделили тази книга за Хашимото. Може да е полезна на някого: http://ns.vdahnovenia.bg/protokol-t-hashimoto-90-dneven-plan-s-kojto-da-ob-rnete-tireoidnite-simptomi-da-si-v-rnete-zhivota.html
« Последна редакция: Юли 12, 2018, 08:52:07 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #745 -: Юли 12, 2018, 08:52:50 am »
Добро утро, пишеше в амбулаторния лист кр.захар+ири+тсх  . Сестрата от лабораторията каза, че и инсулин се включва в това изследване. Иначе веднага ми бодна пръста кр.захар-5.2.
И да ви се похваля, започнах ниско въглехидратна диета от няколко дни и вече виждам разликата. Стигнах от 57 до 75-76кг(преди 4 - 5год. Качих 18 кг по време и след золадекса  тогава) и досега не мога да се върна. Но днес кантара показа 73,5кг. - с килограм и полувина за 3-4дни.
Това, което чета за тръбите и стастванията, мога да го потвърдя и аз от личен опит. Първата ми операция от ендометриозна киста 7см беше преди 5 години, спука се, но лекарите ми запазих яйчника и тръбата. После лекарите се учудва ха как така са успели и да го спасят и аз си мислех, че съм късметлийка. След 2 години, пак го оперираха от киста и сега след 2,5 години-пак. Но вече и тръбата не е проходима. И сега като чета разбирам, че дори при инвитро, непроходима тръба пак може да създаде допълнителни тревоги.
Исках да ви питам нещо за симулациите преди инвитрото- (аз ще съм 12 дни доколкото разбрах по първоначален план), трябва ли задължително да се ходи до болницата за инжекциите?  Мога ли да ходя до някоя близка лаборатория или дкц за да ми ги бият?





Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #746 -: Юли 12, 2018, 09:50:53 am »
Да, трябва да се ходи.  Дозите се коригират спрямо това как върви стимулацията. Има прегледи и изследвания, от които резултати зависи каква ще е следващата доза. Понякога се включва и нов медикамент.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #747 -: Юли 12, 2018, 10:49:15 am »
WideD, зависи от протокола по който те стимулират. При късия протокол освен всекидневните инжекции, пускаш и хормони всеки ден и естествено фоликулометрия. На база резултатите и видяното решават типа лекарство и дозата. При дълъг протокол изследванията са през 2 - 3 дни, тогава може да ти дадат дозите от стимуланта и да си търсиш къде да си ги правиш. Аз по тая схема си поставих половината инжекции сама.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #748 -: Юли 12, 2018, 10:57:54 am »
Интересно на какво определят протоколът. На мен докторката веднага ми каза: "Ти не си подходяща за дълъг протокол". Ама не на базата на изследвания, май на размери. Но Пешек сега като каза, че е била на дълъг се чудя дали е заради ръста.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #749 -: Юли 12, 2018, 11:02:04 am »
Може би зависи от методологията на конкретния лекар. И по дълъг, и по къс протокол съм ходила през ден в клиниката за преглед и хормони.
Може да ти слагат инжекциите и в самата клиника, когато си там (след като мине прегледа, изследванията и назначението).
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #750 -: Юли 12, 2018, 12:18:04 pm »
Тери, едва ли е заради ръста - приятелка от моя калибър беше по къс протокол.

п.п. Момичета, преди да отидете на преглед си запишете въпросите, които искате да зададете. Като влезеш в кабинета, много се забравят тези неща. И после се ядосваш, че не си питал ...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #751 -: Юли 12, 2018, 12:30:25 pm »
Аз запомних 12 дни че ще съм евентуално на терапия и това, че съм по-сериозен случай заради 3-4та степен ендометриоза. Към края на август съм на преглед да решат дали да спирам золадекса след 3та инжекция и да почвам стимулациите или още золадекс. Предполагам това значи, че ще съм на дълъг протокол, но ще ги разпитам пак.
Пешек, ти колко дни си била на стимулация?
Тери, аз доколкото разбрах май се определя от вида на конкретния случай и степента на заболяването ако има такова, както е при ендометриозата с мен.
« Последна редакция: Юли 12, 2018, 12:34:08 pm от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #752 -: Юли 12, 2018, 12:49:12 pm »
Мисля, че разликата е в очаквания отговор. При очакван слаб отговор се минава на двуфазовия- дълъг, защото след блокиране се образуват повечко фоликули, а при млади пациенти с очакван хубав отговор- къс. НО както бях каза, тук всички тръгват на дълъг, защото се борят за минимум 10-12 Я, за да има за ЗЕТ, а ако има проблем, тогава се индивидуализира. Другото е кога да се започне късия, на кой ден. Тук ми обясниха, че колкото по- рано, токова повече Я. Затова за инсеминация започвахме към 5-6 ден, за да им по- малко фоликули.

Мисля, че дните, в които не трябва да се изследва нещо или ако не съвпада поставянето на инжекции с посещението, може и сама да си ги правиш или да ходиш при някой. Аз всички сама съм с ги правила, защото сутринта се взима кръв, а вечер си правих инжекциите, след като излязат резултатите и се прецени дозата.

Аз пак да си кажа, че имам 2 ампули прогестерон ретард и 6 инжекции Оргалутран, ако на някой ми трябват, но искам да изпратя всичко заедно и вместо да ми се поема нещо на мен, тези пари да се преведат на Зачатие.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #753 -: Юли 12, 2018, 13:19:03 pm »
Мерси Пав-ла за инфото. Сутрин лабораториите работят отрано, а инжекциите, колкото и да ме е страх, ще се науча сама да ги слагам. Само с лекаря ми в работно време дано се справя. Отскоро съм при него и още незнам доколко ще е възможно по телефона да се консултирам с него. При Александров съм в Щерев. Ако някоя от вас има впечатления, ще съм благодарна да ги сподели.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #754 -: Юли 12, 2018, 13:36:18 pm »
С две думи- както реши лекарят :)

По телефона не знам как ще те прегледа, за да види как вървят фоликулите :)

При мен как беше- минавам пускам хормони, после ехограф и после чакам да ми се обадят, за да  знам каква доза да сложа и кога е следващият преглед. Задължително в деня с хормони и ехограф.
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #755 -: Юли 12, 2018, 13:51:41 pm »
WideD  аз ходих един път при него за микробиология, че моята си беше тръгнала. Всичко мина добре и постоянно някакви бъзици пускаше. Питах го за страшно много неща (просто исках и второ мнение за мое успокоение) и той на шега някакси ми казваше всичко както си е... но само това нищо повече не мога да ти кажа :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #756 -: Юли 12, 2018, 14:15:29 pm »
Хайде и аз да се изкажа.

Дългия протокол започва на по-преден цикъл с блокираща инжекция.Един вид ви блокират яйчниците.Късия стартира на 2-3 ден от МЦ.аз бях по къс протокол.На втори ден от МЦ отидох на преглед, хормони и изписват дозата хормон.Викат по принцип през ден, в деня в който не си в клиниката може да си вземеш сам да си биеш инжекциите.Инжекциите са подкожни и лесни за биене.
Викат през два дни да следят нарастването на хормона, да следят броя и големината на фоликулите.Възможно е да се покачи ЛХ, включват се препарати, който го държат в норми и т.н.

Така че спокойно, тук сме ще помагаме :)

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #757 -: Юли 12, 2018, 15:02:42 pm »
О, Пав-ла, хич не се сетих за фоликуметрията и ехо графа изобщо.  Вярно, че няма как, ще мрънкам на шефа за работното време :-)Даже се оглеждам за дистанционна работа в джобс.бг, че ако ми даде предизвестие заради отсъствията ми, да имам план Б за доходи.

Слънцемое, аз попаднах при него случайно и  досега е бил сериозен и точен. Била съм един път при Димитров и при Ганева за прегледи. Всичките ми изглеждат ок и знам, че ако се наложи инцидентно,  има кой да ме прегледа ако него го няма. Сега преглежда в екип с една друга лекарка- Валериева и се надявам да е моят лекар.

Маги, мерси за инфото, аз мисля, че 3те месеца золадекс ще са подтиснали добре яйчниците и няма да бият още такива инжекции. Как ще издържа още 2 месеца до старта, хич незнам :-D

Вие изследвания на витамини например Вит. В 12 или вит. D налагало ли се е да си правите?

« Последна редакция: Юли 12, 2018, 15:13:21 pm от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #758 -: Юли 13, 2018, 09:39:27 am »
Аз съм правила.Имам липси и на двете и пия хапчета за тях.

Добро ви утро.Аз чакам цикъл, тия дни трябва да ме навести уж.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #759 -: Юли 13, 2018, 09:44:23 am »
Добро утро, мерси Маги и аз мисля да си направя витамини, ще питам лекарката като отида на преглед.
Излезнаха ми резултатите от обременяване то с глюкоза, но досега само един път съм си правила и не ги разбирам. Кръвната захар ми е 5.2 защо не са я написали, незнам.
А за тсх пия еутирокс малко дози, иначе го качвам.
 
« Последна редакция: Юли 13, 2018, 09:48:15 am от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.