0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #700 -: Юли 10, 2018, 10:42:27 am »
Тери,вярвай в първото инвитро!Моля те!Много е важна нагласата.
Аз пия Крацеца на ябълки ,че е с по-малко Е-та.Вчера си говорих с една приятелка ,тя също има проблеми и някаква нейна роднина й казала-хайде бе,какво се ослушваш,на 32 нямаш деца,аз съм на 27 имам две!Тази моята се разплакала.Ние сме компания от 5 дами-3 със стерилитет,една която иска деца,мъжа й още не,и другата на 40 години,има двама сина на по 20 и се тюхка от сега как ще става баба.
Хората не се усещат понякога,това са лични неща ,ама кой се сеща.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #701 -: Юли 10, 2018, 10:56:09 am »
Слънчице, намерих си вратичка и сега ще вярвам. То не пречи и от първото и от второто, нали :D
Ти кога чакаш хистологията?
Излезе ми пролактина: 23.44 при горна граница 23.5 На ръба, ама все пак под него :D Както каза Мишо, не съм кълбо от нерви, само половин кълбо. Аз съм доволна. Имайки предвид, че преди 10 месеца, когато бях спокойна за забременяването ми беше 21.5, сега се е вдигнал само с 2, направо съм дзен.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #702 -: Юли 10, 2018, 11:11:53 am »
Другия петък ще е готова.На много места ,четох че риска от втора извънматочна е по-голям от този от първа.Но въпреки това,ще опитваме и каквото сабя покаже.Все пак тубарния фактор е преодолим при инвитро.Още държим на решението си да чакаме до септември и ако не стане да направим инсеминация.Доктора ми каза -да знаеш,материала ви е добър,щом на втория месец ,след като махнах срастванията стана.Надявам се в тая хистология да пише нещо за тръбата.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #703 -: Юли 10, 2018, 11:13:18 am »
Вижте сега, винаги има несъобразителни хора, или просто любопитни. Отговаряйте директно - може дори грубо, но не трупайте в себе си отровата на хорското любопитство. Отговаряла съм на реплика „знаеш ли колко е хубаво, да имаш дете?“ - казах „ми очевидно не знам мамка му, нали нямам“. Другия път една взе да ми обяснява, колко съм добре аз, че нямам деца и мога да си харча парите само за мен, а пък тя горката ... Предложих ѝ щом ѝ тежат двете деца, да ми даде поне едното - зяпна насреща ми.
На някои хора без нашите проблеми понякога е трудно да ни разберат. Тогава пробвам с това: „опитай се дори за миг, да забравиш, че имаш дете - е и при нас е същото, но с обратен знак“. Това за хората с деца, които волно или неволно казват нещо, което ни наранява, а дори не се усещат.

Тери, две процедури ще направиш ти за две бебчета - първо момиче, после момче - звездите ми го говорят :lol: :lol: :lol:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #704 -: Юли 10, 2018, 11:44:36 am »
О, благодаря, Пешек. Дано си ми орисница. Точно в този ред ги искам, ако не са наведнъж :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #705 -: Юли 10, 2018, 14:07:57 pm »
Нали знаете, че ние орисваме най-добре.Ще стане!Минах през ендото.Намали ми дозата на хормона, каза след 2 седмици пак изследване на ТСХ и да му звъня по телефона.Поне да спре това душене и тоя сърцетуп, че откачам.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #706 -: Юли 10, 2018, 15:06:52 pm »
Дано бързо влезе в някакви граници, Маги. Сигурно можеш да му помогнеш с някоя глутенова пица. На моята позната за 1 месец без лекарства от 0 на 17. То верно всичко е индивидуално, но се надявам и ти бързо да го вдигнеш до 1.5.  Аз поне за себе си се убедих, че това е много лесно повлияващ се хормон от странични фактори. За 10 дена 3 различни стойности.
Слънчице, защо да има по-голям риск с втората тръба. Знам ли, ако едната е имала проблем, защо обезателно и другата да има. То по тази логика Моника на Маги никога нямаше да е зачената.
Аз утре съм при докторката. Дойде ми днес в 13 часа. Тя ми каза на 2ри ден. Тъй като не е следобед ще го броя за първи ден днес. Та утре съм на преглед и ще ми предпише противозачатъчни. Направо си хванах днес последния влак с този пролактин, защото не се изследва при прием на противозачатъчни.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #707 -: Юли 10, 2018, 15:45:17 pm »
Оф, това с подмятания и изказвания, къде волно, къде неволно, съм го изключила от слуха си. Само на най- големите досадници и смотаняци отговарям и то грубичко понякога. Сега много се дразня като споделя на някой, относително близък, че съм бременна и като започне да ми обяснява кой бил бременен от първия път и че то предишните ми неуспешни бременности били, защото не съм била готова...

Тери, бива ти пролактина, при условие, че си доста тревожещ се човек. :wink:

Маги, дано бързо да отминат тези симптоми, че е много неприятно.

Слънчицето, по принцип е така- рискът от извънматочна се повишава при всяка следваща. Понякога обаче има причина за извънматочната при нормални тръби- цигари, нисък прогестерон и тн. Понякога е увреден апарата на тръбите, а тогава се казва, че е симетрично. Мисля, че затова има повишен риск. Моята извън маточна мисля, че беше заради пътуване със самолет точно по имплантация, цигари (момичета, спрете ги, изпълнете си плана за бебета и тогава пропушете пак ако искате!) и нисък прогестерон. 3 месеца преди това бях правила ЦС и всичко беше наред. След това имам 3 бременности, като 2 от тях доказано вътрематочни. Така че пак си е на късмет, ако тръбата е ок на външен вид.

Късмет на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #708 -: Юли 10, 2018, 17:32:27 pm »
Павла,много добре си го обяснила.Цигарите ги спрях нацяло.Прогестерона ми не е нисък,на горната граница е.Увреден симетрично апарат ме тревожи.То ще покаже.Фимбриите са много добри ,ама каквото и да е,аз ще се пробвам ,то е ясно.Просто трябва да се надявам ,какво друго да направя?На външен вид тръбата била перфектна,пропусклива е.
Маги,представям си как ти действа това,в комбинация с горещите дни.Дано мине скоро.
Тери,моя пролактин един път го изследват след като поседя 30 мин седнала,един път легнала,и веднъж от вратата директно.Много малки разлики даде.Аз също не съм от най-спокойните.
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #709 -: Юли 10, 2018, 18:56:52 pm »
Момичета здравейте. Незнам дали сте забелязали, но от няколко дни не пиша. причината е че съм супер притеснена и съм едно голямо кълбо от нерви. Това което ще ви кажа, съм сигурна че няма да ви хареса.. за което ви моля за ме разберете и да се поставите на мое място преди да решите да ме съдите. 1 седмица след като разбрахме че съм бременна и че са близнаци... мъжа ми направо изпадна май в някаква черна дупка, видимо е притеснен много и си е глътнал грамаатиката.. аз тогава все още държах фронта.. но бавно бавно започнах и аз да потъвам... каза ми че иска да махнем едното и да направим ембриоредукция. Първо не бях съгласна с него, скарахме се... питах го защо иска такова нещо... той разбира се неможа да ми даде точна и ясна причина, въпреки че ми казваше някакви неща... Лошото е че с времето започанх и аз да го мисля това. Знаете повечето от вас състоянието на дъщеря ми, което изисква много грижи и работа + това следващата година ще е на 7 и и предстои първи клас..което още повече ще отежни ситуацията...честно ви казвам, незнам как бих се оправила и с нея и с близнаци. Момичета тази една седмица ми е някакъв ад, първо че с ММ не си говорим, а ако со говорим то е на въпреки... вечерта немога да заспя, чувствам тежест в гърдите, трудно дишам и имам сърцебиене... и мисля че това всичко е от нерви инстрес. Може би въобще не се бяхме насторили за успешна процесура, камо ли с две захванали се бебета. Много ми е трудно, как бих могла да избера... между дъщеря ми и това да имам близнаци? Как бих могла ако родя две деца, да продължавам да се грижа както трябяа за нея? Пиша го това и плача.. плача защото съм безсилна... как бих могла да избера????
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #710 -: Юли 10, 2018, 19:24:09 pm »
Христинче,това е нещо за което никой не може да те съди,или даде съвет.Всяка двойка решава с колко деца може да се справи.Разбирам колко ти е трудно.Послушай вътрешния си глас.Прегръщам те,бъди силна!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #711 -: Юли 10, 2018, 19:57:15 pm »
О, Христинче, никой няма да те съди. Нали сме тук, за да си споделяме и помагаме, до колкото можем.
На теб ти е много трудно, имаш си страховете още от началото да не се близнаци. Трябва да вземете двамата с мъжа ти трезвен и премислен избор, а не емоционален и нерационален. Той си има неговите страхове. Ако можете оформете ги с думи, за да сте наясно кой какво мисли, а не да се потискате един друг и да се карате. До кога можете да си дадете време?
Вниманието към дъщеря ти няма как да остане същото с появата на едно или две бебета. Може да са две много спокойни и самодостатъчни или едно много нуждаещо се от внимание и грижа. Никой не може да ти каже. Ще си отдадена на новия/новите членове на семейството. Не е срамно да поискате помощ- майка, свекърва, да наемете, ако имате възможност.
Не знам какво друго да ти кажа. В нито една ситуация няма да ти е лесно, но трябва да говорите с мъжа ти!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #712 -: Юли 10, 2018, 21:53:43 pm »
 :bighug: Христинче, бъди силна и дано Бог е с теб в този избор. Дано мъжът ти да бъде силен и заедно да преодолеете страховете и притесненията и да откриете вашия път. С цялото си сърце ти желая много хармония, любов и разбирателство между вас!
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #713 -: Юли 11, 2018, 00:00:37 am »
Хриси, забелязах ,че не пишеш и все се надявах, че е защото си добре и няма промяна при теб. И ти, и мъжът ти давате много като родители. Не се упреквайте. Дъщеричката ви ще бъде щастлива кака и на едно и на две бебета. Животът ви ще се промени, независимо от избора ви. Ти си имаше притеснения по начало за близнаци, отново преждевременно раждане и усложнения. Не живей в терзания и угризения. Старай се да бъдеш добра майка на децата, които си родила. Това колко ще бъдат зависи от вас и Господ. Пожелавам ти да вземеш най-правилното решение за вас и за дъщеря ви. Ние сме с теб, каквото и да решиш. Няма лесен избор тук, просто трябва да бъде единен със съпруга ти, за да не остане разочарование в единия, направил компромис.
Иначе на една от най-близките ми приятелки баба й има 4 дъщери. Най-голямата със забавено развитие и все пак щастлива жена и сестра на още 3 щастливи сестри :)
Ние тъкмо се прибираме от Пловдив. По спешност карахме едното ни куче на ветеринар. Дадохме му хапче за паразити. На село сме и татко никога не ги е ваксинирал и обезпаразитявал. Понесе му зле. Закарахме го на ветеринрар късно вечерта. Има два варианта: порок на сърцето или паразити в сърцето. Надявам се на първия, защото при втория ще умрат паразити от лекарството и ако минат в кръвоносната система може да е фатално. Много го обичам това животинче. То е като кучето Хачико. Още като беше малка се съмнявах за проблеми със сърцето, надявам се да е това, защото е опасно, но в по-дългосрочен план. В понеделник ще я водим на специалист.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #714 -: Юли 11, 2018, 08:28:51 am »
Хриси, тук никой няма да те съди!

Седни и премисли нещата много добре, опитай се да говориш с мъжът си и вземете заедно решение.Консултирайте се с лекар и премислете добре ситуацията.Както момичетата са казали изберете най-добрия вариант за вас лично.
Прегръщам те!

Ох Тери, знам какво ви е!Дано не е нищо сериозно.Аз без моите котки сигурно ще откача.Вярно всичко в къщи е в косми, ама не  си ги давам!

Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #715 -: Юли 11, 2018, 08:47:20 am »
Хриси  :bighug: бъди силна мила. Живота си е ваш и вие си решавате колко дечица имате и с колко ще можете да се справите. Просто трябва да говориш с мъжа ти и да стигнете до правилното и за двамата решение. Ние нямате да те упрекваме за каквото и да било, както и няма право никой да го прави, защото вие знаете с кое ще може да се справите. Но говори с мъжа ти... с тези нерви вредиш на себе си и на бебчетата.
Териии и ние с нашите кученца имаме проблеми от време на време и само тормозим ветеринара.. ама няма начин и те душа носат животинките. Сетила съм се да те питам какво става с С на мъжа ти от петък?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #716 -: Юли 11, 2018, 08:57:34 am »
Зле е хайванчето, ама не отказа пържола днес.
Иначе спермограмата: на влошаване е, затова решихме инвитро. От 200млн общ брой на 80млн. Бързи 7%, бавни 12% . Морфология 6%
В разрез с всички други влошени показатели, това е най-добрата морфология. Докторката каза, че под 5 е драматично. Но 6 е реален шанс за нормално забременяване дори.
Аз сега си чакам да вляза при нея и започваме с противозачатъчните. Прати ме и на изследвания за ЛХ, ФСХ, Прогедтерон и естрадиол. Трябваше и ТСх, нооо не ми бяха казали и съм закусвала. Слънце мое, заради теб го написах, че и теб те очаква, та да попиваш
« Последна редакция: Юли 11, 2018, 09:00:41 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #717 -: Юли 11, 2018, 09:11:33 am »
О Тери аз те следя изкъсо и само попивам ;) и даже почвам да следя и си записвам час за август (ако работи де) за микробиология и да каже какво да подготвяме за ин витрото. Ние вече организирахме една почивка за септември, тъй че чак октомври най-рано мисля да стартираме ако всичко е наред, така че от сега да се подготвям и аз ;) многоооо благодаря
Ми морфология 6% си е доста добре да ти кажа :) ама голям спад като цяло в бройката... ама от всичко хапчета и добавки където ги караме да пият тия нашите хубавци... то от зле по-зле и при нас ама каквото такова :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #718 -: Юли 11, 2018, 09:12:06 am »
Тери, пиши после какво става, как са хормоните.

За СГ, нали ви казах нашата колко драматично се промени след операцията от хидроцеле.Моя мъж изпадна в дупка за няколко дни, беше много зле горкия.Но направихме СДИ тест и доктора заключи ще оплождаме ИКСИ и стана.Както каза моята ембриоложка, мъжкия фактор е преодолим.Имали няколко читави сперматозоида ще има бременност.

Тери, много силно ще ти стискам палци.Такова слънчево момиче си, ще съм най-щастлива да те видя бременна и с бебче :*

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #719 -: Юли 11, 2018, 10:39:08 am »
Другата седмица ще питам за хормоните, като ида за ТСХ. Там не очаквам сериозни промени, нали май ги изследвах. Само да се успокоя малко, че да изкарам добро ТСХ, но само хайванчето у нас мисля. Затова се прибирам да работя от вкъщи.
За протокола на Слънце мое: теглиха ме, на базата на това изписаха по 1 противозачатъчно от утре до 29 юли. Няколко дни пред 29ти отиваме за микробиологии, серологии, цитонамазка, спермограма (което имаме изследвано и е в давност, няма нужда). Май ще съм на къс протокол. Към 2-3 август ще започне предизвикания цикъл и стимулация. Към 20август пункция.
Днес много се разбрахме с докторката. Като се напаснахме как да общуваме. Взех си поуките, че въпросите накрая и да не я прекъсвам. Вярвам й. Поговорихме си за вярата. Каза, че трябва да вярвам, в каквото намеря: астрология, религия, в себе си, в новолунието, но просто трябва да си намеря причина да вярвам в успеха. И не поправи: не да вярвам в първото и второто инвитро, а в първото и в следващото успешно естествено.
Маги, благодаря ти с цялото си сърце
Бъди промяната, която искаш да видиш в света