0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #760 -: Юли 13, 2018, 13:24:54 pm »
Аз не разбирам много от инсулинова, дано Тери се включи.

Тери, де изчезна душа?Как е кучето?

И другите ги няма, сигурно топлото слънце ги е отвлякло!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #761 -: Юли 13, 2018, 13:43:12 pm »
Да, много е горещо навън. Сега бях на ендокринолог. Тя ми каза, че този резултат показва, че по трудно обработвам инсулина. Да мина на ниско въглехидратна диета и да сваля около 6 кг(реалистично така било) до есента. Никакви теста, никакви торти, никакви картофи и ориз. А за тсх, каза, че 1,8 е добре. Под 2 трябва да е за инвитрото и точно преди трансфера да го измеря пак.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #762 -: Юли 13, 2018, 14:01:43 pm »
Интересно за инсулина. Гледайки резултатите ти, слушайки моя ендокринолог, и двама лекари според мен си перфектна. Мое мнение. От всичко изчетено съм останала с впечатление, че май ендокринолозите все още не са решили кое е ИР и кое не е.

По мое мнение са ти по учебник резултатите. Индекс НОМА 1.69. Глюкозата е супер, добре е да се вдигне на първия час към 7. Може би заради това, че вдигаш 9 пъти инсулин. Едни лекари казват, че не трябва да се вдига над 5 пъти, дручи, че над 100 е проблем. Аз залагам на мнението на вторите, защото ако си изровя изследванията то самите референтни стойности казваха над 40, което беше при мен 8 пъти над начална стойност. Аз вдигам инсулин до 90, което е 18 пъти над начална стойност и нямам инсулинова резистентност. Направо ме изненада с това ограничение, което са ти дали. Но не споря с лекари, такава специализация нямам все още. Просто щеше да е много по-разбираемо, ако всички работеха по една методология.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #763 -: Юли 13, 2018, 14:04:29 pm »
Но не споря с лекари, такава специализация нямам все още.

Това ми хареса!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #764 -: Юли 13, 2018, 14:25:29 pm »
Мерси Тери, лекарката ми каза, че в момента не е силно отклонението, но е хубаво да сваля килограми за да улесня работата на жлезата. Ако кача още кг, щяло да стане проблем. Предполагам тя ме мисли и за инвитрото и затова.
Ти ме успокои ме с това, което сподели. Мисля
да си огранича въглехидратите, че ще ми е по- спокойно ако махна някое и друго килце :-)
« Последна редакция: Юли 13, 2018, 14:27:49 pm от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #765 -: Юли 13, 2018, 14:37:31 pm »
WideD, натрупването на килограми наистина спомага за задействане на процеса. Тъкмо ще се вталиш да започнеш бременност от по-малко килограми и да има накъде да дебелееш :) Много е важно движението също: разходки, спорт, каквото и да е. То също помага и за кръвоснабдяването на яйчниците и подобряване на качество на яйцеклетки.
Иначе за Вит Б12 и Вит Д и на мен ми ги искаха. И аз като теб съм вегетарианце (вече почти, защото сега похапвам чат пат пилешко заради правенето на бебе). Моя Вит б12 е на долна граница, първоначално се обвинявах, че е заради неяденето на месо, но после се оказа, че генетично не го усвоявам. Предписаха ми таблетки под езика за 2 месеца. Попитах ендокринологът проблем ли е, че не обичам месо и не каза, че вижда проблем при положение, че цялостното ми състояние е добро. Сега ще си купя Омега 3 от масло от сьомга, да набавя липсващи минерали и да подсиля яйцеклетките за инвитрото, доколкото мога за 1 месец. Препоръчват го това масло на вегетарианци. Сега ако човек е веган си трябват повече добави.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #766 -: Юли 13, 2018, 14:57:51 pm »
Момичета, аз се връщам от гинеколог. Взе ми проба за HPV + микробиология, за да видим дали нещата са се изчистили от миналия месец. Каза, че шийката изглежда много добре, но можем да направим и колпоскопия за мое успокоение след като излязат резултатите от HPVто.  Погледна ме и на ехограф, каза да действаме днес, утре и вдругиден. Аз очаквах овулация малко по-късно, вчера правих тест и имаше едва забележима втора черта, ще видя как ще е днешният тест. Но вярвам повече на ехографа и докторката и ще действаме по нейната схема :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #767 -: Юли 13, 2018, 15:02:08 pm »
Тери,съгласна съм че лекарите не са изяснили кое е и не е ИР.Според моята съм в границата.По-скоро имам.
WideD,сваляй бавно.Лекарката ми харесва теглото ми,но като чу възраженията ми ,ми каза щом искам да отслабвам да е много плавно.Резките отслабвания можело да ми бутнат хормоните в лоша посока.
Хана,действай.Ехографа е по-надежден :wink:
Тери,ако си купиш добавката ще я снимаш ли да я видя?
« Последна редакция: Юли 13, 2018, 16:28:38 pm от Слънчицето »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #768 -: Юли 13, 2018, 16:13:12 pm »
Тери, ти като започна да хапваш пилешко, имаше ли проблеми някакви? Аз съм от над 20 години вегетарианка и изобщо незнам въпроса с месото и липсата му как точно ми се отразяваи дали след толкова време ще е добре да почна да ям месо заради бебе правенето.  Кръвните ми изследвания са ок уж. Ям яйца, риба и малко млечни. Омега 3 и аз знам, че доста често срещан дефицит в нашето време. Омега 6 и 9 ги има повече и не са проблем. Аз съм си взела омега 3, но не съм пила редовно напоследък. Ще взема да подновя приема :-)

Слънчицето, за свалянето съм съгласна, че трябва плавно. През годините всякъде съм сваляла и качвала, и съм гладувала лечебно за кратки периоди. Но сега знам, че трябва всичко да е плавно, хармонично и внимателно. Добре, че е лято заради многото възможности за прясна и разнообразна храна.

Хана Монтана, :-) и аз мисля, че ехографа е приоритет пред тестовете за ову. Мериш ли си температурата. Аз известен период си я мерих с Ел.термометър в устата всяка сутрин няколко месеца наред по едно и също време. Оказа се доста точен метод. Доколкото си спомням точно преди овулация падаше малко температурата. Разликите бяха малки, но като си водех статистика-имах обща картина.

Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #769 -: Юли 13, 2018, 17:07:28 pm »
WideD, не съм мерила температура, само тестове. И днес беше отрицателен, но ще слушам докторката.

По темата с храненето, споделете режим за сваляне на ТСХ? Въпреки че ендокриноложката, при която бях, каза, че храненето няма как да повлияе на стойностите на хормона :/
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #770 -: Юли 13, 2018, 17:49:25 pm »
Хана Монтана, да- слушай докторката, защото тестовете са ориентировъчни. Лекарката вижда черно на бяло как стоят нещата.
Относно тсх, моята стойност беше 3,7 при референтна Горна граница от 4,2. Няколко месеца пих омега 3 и после беше слезнал до 3,4 мисля. Но тогава реших, че е по - сигурно да почна с еутирокс заради това, че исках да забременея. Чувала съм, че омега 3 го сваля и при мен имаше малка разлика след месеци прием,  но няма как да знам дали точно омегата го е свалила.
Еутирокса с моята ендокриноложката почти година много плавно и бавно го качваме като доза докато постепенно ми свали тсх до 1. Тъпото при тези хормони е, че се пият дъъъъълго време и май трудно се спират, защото щитовидната жлеза става по-мързелива. На теб колко ти е тсх-то?
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #771 -: Юли 13, 2018, 19:15:36 pm »
Тази статия не е лоша
http://www.hera.bg/s.php?n=873
И тук, и на други места съм чела, че яйцеклетките също като сперматозоидите узряват за 3-4 месеца. Не знам до колко е вярно, но ми харесва мисълта, че за 3-4 месеца може да се подобри качеството им.
Пратих мъжа ми за омега 3. Надявам се да има това https://sopharmacy.bg/product/431/omega-3-ribeno-maslo-ot-syomga-1000-mg-s-vitamin-e-perli-h-60-abofarma.html
Но кой знае какво ще му дадат.
А относно вегетарианството: изследвах Вит. Б12, ако имаш недостиг, трябва да се набави. На мен ми се отрази добре. Из темите за вегетарианци пишат, че започват след това да се разболяват от всякакви настинки. Но не ми се вярва да е от това, просто вегетарианците често отричат нормалния режим на хранене и търсят всички проблеми в месото. Аз не ям месо, защото не ми е вкусно. Когато започнах да ям месо, но с режим всяка седмица поне по два пъти, се чувствах с повече енергия. Сега пак рядко се сещам. А мой познат каза, че като го спря се почувства по-енергичен. Явно си е до нуждите на организма. Моят е имал нужда от месо, а неговият от пречистване.
Слънчице, когато имаш възможност ще споделиш ли твоите резултати на обременяването с глюкоза, че ми стана интересно.
И в този ред на мисли. Според моята лекарка смята, че ИР е свързана и с кръвосъсирването, което пречи на имплантация. Тя преврат преписва в месеци за инсеминация (може и инвитро) да се пие за 10 дена аспирин С 2 дена след процедурата. Той разреждат кръвта и позволява на ембриона да се имплантира по-лесно. После цикълът е ала Тексаското клане, но това е друга тема  :D
« Последна редакция: Юли 13, 2018, 19:19:49 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #772 -: Юли 13, 2018, 19:34:17 pm »
Веднага ги вадя от дебелата папка и снимам.Аз началото на август ще отида при лекарката да видим  няма ли да изследваме пак.Между другото метфогаммата ,еутирокса и иногинола ускоряват обмяната.Пият ги и хора с метаболитен синдром.Моля ,ако някой реши да ги пие за отслабване на своя глава  да не го прави.При мен имат този ефект.Но също избягвам сладко.Лекарката каза -ако някой те почерпи 1 бонбон на работа може,но избягвай.
Както съм писала вече,метфогаммата я пия главно заради полипите.Клетките като се насители с глюкоза се израждали в полипи,според ендото.Да чукам на дърво ,засега нямам .
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #773 -: Юли 13, 2018, 20:33:14 pm »
Моето ТСХ е  2,730, не е лошо, но нали трябва да е по-ниско за забременяване. Нищо не ми предписа ендо, но след месец-два трябва да повторя изследването. Откри ми и малък възел на ехографа, който също трябва да следя.

За добавките - аз пия само фолиева, страх ме е да си самоназнача друго засега, принципно всякакви лекарства избягвам. Питала съм няколко доктори, всички са казвали да не пия нищо, но знам ли.

ПП: Хубав маникюр, слънце   😊
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #774 -: Юли 13, 2018, 20:50:10 pm »
Хана, уж трябва да е по-ниско.Много пъти сме коментирали,че той варира много.През летните месеци пада .Аз съм имала около 3и 1.8 резултат през няколко дни.Тери също.Според моята лекарка,трябва да го държим под 2.5.
Благодаря,вчера го направих.Розово-лилаво омбре.Маникюра вчера и подстрижката днес(доброто старо каре),ми повлияха добре.Ходя в този салон от 3 години ,на всеки 20 дни и като отида бърборим с момичетата там по 2 часа.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #775 -: Юли 13, 2018, 21:55:14 pm »
Слънчице, и аз се за гледах първо в маникюра. По принцип ме влече повече грима и доста години дори работех като гримьор, а хич не ме биваше в ноктите. Но напоследък и аз започнах да се оглеждам за интересни идеи.
Хана, 2,7 за тсх си е в нормите по принцип, но днес ендокриноложката ми каза, ако ще се прави инвитро, трябва да е под 2.така го искат, защото след трансфера се качва. На мен ми е 1,8 и пак ми увеличи леко дозата за да го свали тсх-то още мъничко. Каза ако забременея, моментално при нея да ми качи дозата още даже.  Така, че имай си едно наум, че може да ти кажат да е още по-ниско. 
Тери, аз въпреки че съм вегетарианка, не отричам никоя храна. Даже моята кръвна група се води най-месоядната :-) (нулева), но някак си като го реших, че се отказвам и край... На 11-12 години бях. Все си мисля, че ако живеех на село, щях да се храня с всичко заради по-качествената храна. Тук едни домати като уцеля хубави и се радвам като малко дете.
Някой знае ли какво става с христинчето?  2 пъти се сещам за нея последните дни и я мисля. Надявам да е силна и да мине през това по най-добрия начин.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #776 -: Юли 14, 2018, 10:58:47 am »
Здравейте, момичета. Присъединявам се и аз към вас отново. Някои от вас са прочели в другата тема, че тъкмо претърпях вторият си мисед аборт. Предишният беше през Април. Избрах отново медикаментозен, защото първият път мина доста добре, но вчера беше ужасно. Сега ми е много тежко, опитвам се да се събера и да продължа напред. В Англия съм. Чакам до няколко седмици да ми се обадят за час в репродуктивна клиника. Мисля да посетя и репродуктивен специалист в България за мнение, че на тези тук не им вярвам на 100%, а като знам колко са бързи...

По темата за месото и аз не ям от 12 години, но от както бебеправим хапвам риба.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #777 -: Юли 14, 2018, 11:47:47 am »
Helianthus,  къде реши да идеш в България? Ако сте около пловдивска област, ти препоръчвам д-р Даскалов. Ясно е, че няма лекарите в Б-я да ти водят лечението, но поне той държи много на всякакви изследвания и ще те насочи какво да търсите и няма да получиш отговора: "Млада си, случва се".
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #778 -: Юли 14, 2018, 13:40:28 pm »
Тери, от София съм, но ето го къде е Пловдив. Лошото е, че си идваме само за 5 дена в началото на септември, а мъжа ми е от северозападна България и до там трябва да идем и сме и на сватба..., но ще го помисля тези дни и ще се организираме,че няма никакво време. Иначе да... случва се, но втори път едва дали е случайно.
Да попитам, ако някоя от вас има същият проблем. Нали се оказа, че не усвоявам Фолиевата киселина. Сега пия метилирана. От генетичната лаборатория ми бяха казали да пия по 2 таблетки, но тогава бях бременна сега като не съм да продължавам ли по две или по една? Вероятно същото, но все пак да попитам
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #779 -: Юли 14, 2018, 14:13:41 pm »
Другите момичета с този проблем ще кажат по-компетентно, но ето какво ми каза ендокринологът на мен: няма как да се предозира като се пие двойно повече фолиева (бях на добваки, в които имаше фолиева киселина и ставаше двойна доза). Каза ми ,че на някои момичета с твоя проблем дори изписват по 10 таблетки на ден.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света