0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #840 -: Юли 16, 2018, 19:24:41 pm »
Отчет за днес: Б12 се пие без спиране. Може да си пия Омега 3. ТСХ всеки ден Л-тироксин по 0.25мг и ще го бутнем до трансфер. Като му казах високо ТСХ, докторът реши, че е над 10. Каза, че моето никак не е високо. Каза ми да ям мазнини и сложни въглехидрати и да кача поне 1 кг преди инвитрото, че талията ми била само 64 с дрехите, а оптимално било 70 😁 каза да спра тренировки, яйчниците искали мазнина. Пролактинът ми не бил патологично висок (т.е. заради заболяване на хипофизата, а заради странични фактори), затова и той и докторката не се притесняват за него. Иначе да знаете, докторът каза че Писанец не изследват пролактинът по световните норми и често там е висок, а в другите лаборатории е наред. Препоръча Бодимед, там стойностите било като в цял свят със стотици, а не макс 24.
Кучето ми хайванчето има паразити в сърцето. Има лечение, но е рисково. Дано се оправи.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #841 -: Юли 16, 2018, 20:02:57 pm »
И аз съм чувала, че Бодимед са добри.
А на кученцето ти му стискам палци да се оправи, важното да е диагностицирано добре за да се знае как да се лекува и да се направи каквото може.  И аз имам приятелче домашно, но е коте.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #842 -: Юли 17, 2018, 09:01:14 am »
Лелел Тери, дирофилариоза ли има кучето?Ужасна болест е това, наистина има лечение.Ще стискам палци да го преживее.

И на теб стискам палци всичко да върви по план!

Мен всичко ме боли вече, яйчници, тръба, глава.Съскам като змия на всички, ядосвам се за глупости, въобще да вземе да дойде щото ще убия някой.А колко ям, няма да казвам!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #843 -: Юли 17, 2018, 09:15:06 am »
За съжаление е това, Маги. Надявах се да е порок, защото той се поддържа с лекарства. А лечнието на дирофилариоза е много опасно за самото животно. Ние едва не сме я убили във вторник като на своя глава сме дали противопаразитни. Нали се сещате външно куче на село колко го е обезпаразитявал баща ми. За него кучето е аларма, пръска се за бълхи и кърлежи и толкова. С лекарстватвата явно сме убили няколко паразита и те са тръгнали по кръвоносната система и са повишили много налягането. Кучето беше много зле. Ние я пускахме тези дни да се крие от жегите. Което било огромна грешка, защото така е можело паразитите да заседнат някъде по артериите и да настъпи внезапна смърт. Сега започва дълго и опасно лечение. Опасно, защото може точно тази внезапна смърт да настъпи. Но тя е борец, щом преживя миналата седмица. Опитвам се да не се притеснявам за нея заради пустия ми Пролактин, ама как то е жива душичка и я обичам много.
Хайде дано да те боли заради цикъл. Ако не, обмисляй отпуск, че то се натрупва всичко.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #844 -: Юли 17, 2018, 09:24:37 am »
Тери, разбирам те.Ние сме имали куче.Разболя се от Парвовироза, то една шепа живот една никаква болнока.Не можеше да стане.Големите кучета умираха около него, а той оцеля.Вливки, антибиотици и какво ли не му правиха.Но той беше упорито животно.После беше паднал в асансьорната шахта от 5-тия етаж.Оцеля без нито една драскотина, само голям страх.Нападна го питбул и т.н. и т.н.Животното умря на 15г от естествена смърт.
Сега имаме две котки и ги гледаме като писани яйца.И с тях сме имали премеждия.Разбирам те напълно колко много се притесняваш!

Прегръщам те и пиши за всичко като имаш нужда.

Абе народа много се покри!То вярно че е лято ама ни СЛънцата пишат, Мишето и тя я няма, Точица се появи ама за малко, а за другите не ми се говори, изчезнаха.Ще се сърдя  :P

Мисля я Христинчето, дано е добре!Хриси просто драсни да знаем, че си ОК!

Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #845 -: Юли 17, 2018, 09:41:53 am »
И аз да се включа малко че нямам време никакво... Отдали сме се на почивки през уикендите и много работа през седмицата... особено тази седмица е ад. От другата съм в отпуска и сега трябва да се свърши цялата работа на света... как все така се получава. Оправям и багажи за морето направо е пълна лудница. Чета ви от време на време и ви мисля... но на морето ще си почина от всичко... нямам търпение. Този месец няма почти никакъв шанс да е станало нещо, тъй че поне за това съм спокойна и няма да се притеснявам за морето :) това е от мен :)
Тери ще се подредят нещата, знаеш :) силно ще стискам палци да започнете процедура и тя да е успешна  :bighug: А за кучето... напълно те разбирам. Такива душички са милите, ама какво да се прави и ние постоянно му трепериме на нашия дивак. Водихме го на язовир и мисля че беше много доволен :)
Маги айде да ти идва и да минава нервността и болките :)


И една поправка на поста :) :) :) :) :) много съм хепиииии  osi_9 :babyflips: osi_9 :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: вече сме с статус ОДОБРЕНИ йеееей :)
« Последна редакция: Юли 17, 2018, 09:43:55 am от Слънцемое »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #846 -: Юли 17, 2018, 09:46:23 am »
Слънцемое, как ти завиждам за морето. Като питах Мишо кога ще е в отпуск: най-рано септември. Да е по-сигурно, че ще се размине с моята :D Хайде, да ти е на късмет номерчето ти, пу-пу. На мен вече 40574 ми става любимото число.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #847 -: Юли 17, 2018, 09:56:14 am »
Маги тук съм,чета ви и си представям как го изживява Тери.Преди да заживея с мъжа ми имахме куче и котка.Умряха от старост през 2 години и всички много плакахме.Оттогава нямаме животни.Преди 3 месеца майка ми и баща ми се преместиха на село на 10км от града,и с имота наследиха и стария котарак .13 годишен дворен писан.Майка ми вече го обожава .
И аз мисля за Хриси,Маги мей дали се ожени вече,Кукапетъл отдавна не е минавала.
Маги ти чакаш цикъла ,за да почвате процедура нали така?Или съм в грешка?
Слънцемое ,това се казва новина :cheerleader: :dance2:.
Къде ще е морето?Водата е супер .Вчера бяхме на плаж за 3 часа.Ние отиваме с чадъра,хавлиите,възглавници,бира и храна,че мъжа ми що стъпи на плаж и огладнява.Мъкнем се с 2 чанти.Като имаме деца ще ни трябва шерп .
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #848 -: Юли 17, 2018, 10:03:34 am »
хахахах ми нека си похапва мъжа ти :) аххаха
ние ще сме на къмпинг с каравана и затова сега е великата подготовка. Вчера викам на моя никога не съм си представяла че ще помъкна толкова багаж за едно море...добре че сме с комби за да може да съберем повече багаж хаха иначе когато си ходиме на хотел в един куфар предишната вечер оправям багажа и това е ... а сега дано да си заслужава хаха
Мале момиче как се зарадвах ако знаете все едно съм видяла двете черти хахах
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #849 -: Юли 17, 2018, 10:34:41 am »
Имате добри новини (някои, на другите предстоят) и това много ме радва.
Пък аз вчера дори не включих компа. купих си последната книга на Пратчет, ама не последно издадена, а наистина последната, която е написал. И вчера четох цял ден.

Тери, помниш ли какво казах за добрите знаци - при толкова народ в чакалнята, да срещнеш Петрова в коридора и тя да те успокои - е това ако не е добър знак ...

Маги, вземи да я поносиш малко Моника, явно просто с тичане не става.
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #850 -: Юли 17, 2018, 12:16:55 pm »
Тери, стискам много палци кученцето да се оправи. За съжаление дирофиларията вече е много разпространена в България. Лечението е дълго, трудно и опасно, но съм виждала доста кученца да се преборват, така че дано и вашето се оправи.

Аз нещо този път никак не се справям добре след миседа, много ми е тежко и не знам как да се измъкна. С мъжът ми работим заедно и сега се чувствам виновна, защото когато аз не съм на работа той работи двойно и вече му идва в повече, но определено не се чувствам готова да се върна на работа и да се занимавам с чуждите проблеми и да понасям съжалението на колегите. А свекървата ми направо ме разби с изказването си по въпроса... Явно им е неудобно да питат какво е станало и общо взето нищо не знаят но тя каза, че нямало защо да ни е тъжно, защото то още нищо не било и де факто нищо не сме загубили... Винаги сме се разбирали много добре и много я харесвам и уважавам, ама това...
Извинявайте за мрънкането.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #851 -: Юли 17, 2018, 12:42:31 pm »
Helianthus, няма как лесно да преживееш това, особено за втори път. Свекърва ти сигурно наистина просто не знае как да ви утеши, но видиш ли положителния тест мечтите и плановете започват. Единствения начин да не се оставиш в дупката е да си намериш цел. Като Павла: да откриеш всички неизвестни. За да може, когато си готова отново за опит да си проверила всичко възможно. Дай си време, върни се по някое време на работа, защото човек като си позволи да е нещастен, понякога това продължава нездравословно дълго време. Бъди силна. Ще успеете. Само ти се съвземи.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #852 -: Юли 17, 2018, 12:46:20 pm »
Helianthus,помрънкай,и тук и където искаш.Имаш право.Знам,че ти е тежко,но не си позволявай да потъваш.Аз като разбрах за моята извънматочна,си казах-не е ебола.Имам 2 ръце и 2 крака,имам съпруга си ,здрав е.Слънцето още изгрява всяка сутрин.
Свекървата ти го казва да те успокои.Моята същото ми каза.Тя преди мъжа ми е родила мъртво бебе.Каза -знаеш ли колко е тежко.Измислихме име,купихме кошарка ,чаках го,носих го 9 месеца.Това наистина е много тежко.Дай си време.Не се отказвай.Ще откриеш проблема и всичко ще се нареди.
Тоя пост го мъча втори път,дано не се повтори.
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #853 -: Юли 17, 2018, 12:52:37 pm »
Тук съм и аз, чета ви от време на време. Миналия уикенд ми беше моминското парти, беше повече от уникално, толкова бях разочарована че повечето ми приятелки от едно време няма да дойдат, но сегашните ми приятелки...... Нямам думи да ви опиша колко се бяха постарали-изкараха ме в 5 сутринта, летяхме с балон с горещ въздъх на изгрев слънце, после плаж, басеин,. Вечерта кръчма със страхотна украса, игри, подаръци, после на бар, пак имаше и много подаръци и предизвикателства, абе 24 часов маратон. Толкова съм заредена, чувствам се страхотно, от толкова много хубави емоции.
Слънцемое много се радвам че вече имате номерче, вървите напред.
Момичета стискам ви палци на всички, нещата се случват, може да са бавно, но въпроса е че напредвате.
Сватбата ми е на 27,надявам се тогава да се получи още по-голям купон :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #854 -: Юли 17, 2018, 13:13:25 pm »
Маги, то не остана.Ще е прекрасно събитие!

HELIANTHUS, разбирам те прекрасно.При мен макар да се хвана стана всичко за няколко дни, надеждата и чувството, че съм бременна ме разбиха после.Направо нямам сили в момента, точно защото трябва да ми дойде.В главата ми са прекалено много емоции и само ми се реве.Ще мине и това!

Пеше, Моника е 20 кила, не я нося вече душа.Нямам такива мускули :)

Усмивки ви пращам от Плевен!

Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #855 -: Юли 17, 2018, 13:35:32 pm »
 :bighug:
Мъча се да не потъвам засега безуспешно. Имам чувството, че вече нещата не зависят от мен и това много ме напряга. Просто не знам след колко време ще ми се обадят за час тук и кога ще започнат с изследванията, а тук това може да отнеме наистина дълго време. Баща ми с един скъсан мускул го мотаха цяла година. Можем да отидем на консултация в България и ще го направим, но т. к. живеем тук, за да ни обърнат внимание трябва да минем и по тукашната система. Разбира се  ако наистина решат да им отнеме половин, една година им пропускане системата със сигурност.
Много си права,Тери, трябва ми цел.
Знам, че свекървата не го е казала с лошо, а за да ни успокои, но ме жегна.
Слънчице, така е... Много добре го каза, здрави сме и ще се борим.

Маги  :bighug:
Знам какво имаш предвид с прекаленото много емоции. Поплачи, ако трябва, аз досега се държах да не плача много, че да не натоварвам мъжът ми, но днес си го изливам докато е на работа и олеква... В един момент се насъбира и просто трябва да излезе..

Благодаря ви наистина, толкова сте прекрасни всички тук!

 Маги мей браво на твоите приятелки! Със сигурност и сватбата ще е супер!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #856 -: Юли 17, 2018, 14:10:15 pm »
HELIANTHUS, не се сърди на свекърва си. Никой не е подготвен как да реагира. На мен единия път майка ми ми каза- Е, не го познавахме. Ужасно ме жегна и чак ѝ се разсърдих, но сега като се замисля е така. Сега познавам бебето, има си всичко, общуваме си. Не че е лесно, но е различно. Затова го е казала. Особено като е преживяла загуба. От това не става по- леко, но човек свиква с всичко, дори с бесилото- помята се, помята, па спре. И ние така- 1,2 за нещастие и повече загуби ни вкарват в едно злободневие на свикване. Живеем с това. Аз го очаквах и този път, нищо че се надявах и вярвах, че всичко ще е наред. Единия път ЧХГ не ми се беше покачил както трябва. Просто си казах- Е, няма да е и сега. Ужасно е! По същия начин свикват медиците от тежките отделения със смъртта, с болката.
Наплачи се! Моят мъж се пазеше да не ме товари, аз също, а всъщност трябваше да се наплачем заедно. Загубата ви е обща, болката също и възстановяването трябва да е общо.

Маги, горката, сигурно си кълбо от нерви. Сексът помага :)

Тери, външните кучета са много издръжливи. Ще преживее да изхвърли паразитите. Стискам палци. Иначе с ТСХ ще се наместят нещата с хапчетата. Пази се и гледай да не се товариш много.

Маги мей, чудесна дата сте избрали- рожденият ден на мъжа ми е на 27ми :)

Пешек, коя е последната? Зимковецът или за вещицата?

Късмет на всички!
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #857 -: Юли 17, 2018, 23:00:41 pm »
Малко спам :oops: Схемата по която започнах да чета Пратчет. Започнах от Вещици и сега съм на втората "Посестрими в занаята".
 Късно почнах да ги чета, но явно сега му е било времето. Определено 4 часовите чакания пред кабинета минават по-леко.
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #858 -: Юли 17, 2018, 23:35:23 pm »
Pav-la , знам че не го е казала с лошо. Вярно е, че със всичко се свиква, колкото е и да е ужасно. Аз съм ветеринарен лекар, преди плачех за всяка животинка. Вече не мога за всяка... Свикваш. Вероятно е и начин за самозащита.

Не съм чела нищо на Тери Пратчет досега, но сега ме карата да взема да прочета.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #859 -: Юли 18, 2018, 07:55:46 am »
Маги Мей, как ти завиждам самоооо. Така ми се жени пак. Да покажеш после снимки, малко да разведрим темата с хубави поводи. Вие и някакво пътешествие ли планирахте на море или сватбата на плажа, нещо такова ми се върти.
Слънце мое, видяхме че си почивате добре с кучето на Искър.
Аз ни море, ни Язовир ще видя това лято. Ще почивам 2 седмици август след инвитрото , а Мишо го пускат най-рано септември. Учат ме шефовете му на еманципация, да си ходя сама на почивка.
Helianthus, извинявай за въпроса, дано не те натоваря с кофти спомени. Но се питам Имитицида как влияе на кучето. Знам за риска от запушване и обездвижването, но в интернет чета, че от лекарството кучетата много ги боли, получават гърчове. Би ли ми казала как е точно, за да съм подготвена. Мишо е бил при ветеринаря и ми представят едно леко лечение, за да не се стресна, но аз искам да съм подготвена. Предстои ми инвитро и психически трябва да съм в състояние да понеса какво ще изпита животинката. В момента е две седмици на Доксициклин и Виагра. Вече по едно противопаразитно с широк спектър (ние превантивно дадохме на животните и така едва не я убихме). Според докторът е между втора и трета фаза на заразяване. Само се задъхва, други проблеми няма.
Моето сърцебиене изчезна. Само от две дози Л-ТИРОКСИН, чак невъзможно ми се струва.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света