0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #700 -: Февруари 25, 2018, 20:14:04 pm »
Тери, изглежда и звучи много добре. Ще я пробвам някой пък. Иначе и аз така правя като правя една крем торта- на всеки пласт чистя по нещо :)

Катя, ти утре си на преглед, нали? Ще си в 4г.с и 6 дена. Ще се види точица. Дано всичко е наред :)

Дано да я има :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #701 -: Февруари 25, 2018, 20:37:20 pm »
Кате ще я има 😋
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #702 -: Февруари 25, 2018, 20:57:45 pm »
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #703 -: Февруари 25, 2018, 22:26:28 pm »
Тери забравихме те дано ни извиниш. Да ти е живо и здраво името,да го носиш с гордост и само за добро да го споменават.  :bighug:
Кате късмет утре на прегледа и да ни се похвалиш после.
Джулия браво че се чувстваш добре дано да имаш прекрасна, лека и спокойна бременност.
Аз съм си с моите мисли - мина ли О утре ли ще е? Нз и аз ама мисля да си поиграем с мъжа ми след малко пък дано и на мен ми се усмихне късмета този месец.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #704 -: Февруари 25, 2018, 23:03:12 pm »
Хайде, дано да ти се сбъдне от играчка 2 години плачка.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #705 -: Февруари 26, 2018, 02:31:54 am »
Здравейте момиче
От одеве ви чета коментарите тук в тази групичка ,Pav-la ми каза че е по активна . Виждам ,че всички минавате през трудни етапи и ,че доста от вас са много полужитвлни въпреки това ,за което адмирации 👏.
Аз нещо съм много “згънала” ... Та реших ЕЙ тъй да си излея мъката . Напоследък само като чуя ,че някоя приятелка чака бебе и направо паник атаки получавам (много грозно нали?! ) хем се радвам искрено хем едно такова ми се свива всичко . Тъкмо бях почнала да се успокоявам и да правя разни неща да се боря с тези чувства и стреса и ми дойде часа за HSG-то сега в петък и от както го записах и потвърдих съм пак като в дупка . Само го мисля и се притеснявам .
Благодаря на момичетата които писаха в другата тема и ме успокоиха ,просто пиша сега ЕЙ така да си излея това което ми тежи . Дано не съм ви досадила ❤️
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #706 -: Февруари 26, 2018, 07:23:40 am »
Здравей пак, Чочолинка. Тези чувства, които описваш, всички сме ги изпитали. Гадното усещане, че някак вече не се радваш напълно истински като някой около теб забременее. Гадно е, защото ти се чувстваш гаден човек. Ама се оправя, на мен писането в тази група ми помогна. Тук всички сме със сходни желания и може да си споделим. Все пак искаме дете, мерим температура всеки ден, следим овулация и това да имаме дете е крайна цел всеки ден. Досадили сме вече на приятелките си, мъжете ни карат да мислим за други неща и то на кога да кажеш. И се появява в такъв момент Зачатие. Тук можеш да получиш много ценна информация и подкрепа :)
За цветната снимка (ЦС ще я срещаш) не я мисли, ей сега ще дойде и ще мине. И да те боли, ще е моментно и ще забравиш после. Важното е, че след това ще имаш яснота. Това ти е една от най-важните диагностики, когато не става детето. Всичко ще мине. А и щом вярваш, че са ти ОК тръбите, ще е леко. Искаха ли ти микробиология и кръвни изследвания за ЦС или в твоята клиника не е такава практиката?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #707 -: Февруари 26, 2018, 08:54:14 am »
Чочолинка добре дошла и по-малко да се заседиш :) късмет
Момичета имам един въпрос - някои от вас казват че усещат кога им се пука фоликула - какво е усещането? Питам защото снощи докато си гледахме телевизията на 4-5 пъти има нещо като пробождане от дясната страна около Я и ми е интересно дали е това? Болката беше остра, но поносима.
Желая ви много усмивки и късмет през тази доста студена и снежна седмица :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #708 -: Февруари 26, 2018, 08:59:05 am »
За мен е това. Принципно,аз си я усищам
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #709 -: Февруари 26, 2018, 09:02:53 am »
Слънцемое и на мен ми се е случвало да имам такова пробождане и като сметна винаги е било около ОВ
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #710 -: Февруари 26, 2018, 09:13:17 am »
Момичета, ето ме и мен, след престоя почивните дни при свекървата, съм отново на работа и офицялно в цикъл.  :sinking:
Тери, тортата изглежда супер,сигурна съм че и на вкус е прекрасна. Аз много обичам шоколадови вкусотийки и направо ми потекоха лигите  :D
Катя, точката ще си е на мястото, забранено е на всякакви черни мисли и съмнения да оспорват това!
Слънце стискаме палци да сте хванали яйцето, то това време навън е само за гушкане. При мен около дните за овулация ми е едно тежко и дискомфортно, все едно камъни са ми вързали.
Момиче ф , не е бил нашия месец. (ииии....писна ми от това изречение)
Чочолинка , както ти казват момичетата, всеки е минал през тези смесени чувства. И аз не мога да се понасям, когато ме обхване онова чувство на паника, безсилие и страх от неизвестното. Но затова пък подкрепа, съвет и разбиране  винаги ще намериш в групата. Не се сравнявай с приятелките ти, при всеки по различно време идва бебето и го отпусни това "сгънато"сърце, тръгнали сте по пътя, ще станат нещата.
 
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #711 -: Февруари 26, 2018, 09:25:20 am »
Точице, аз съм при свекървата всеки ден :D Мишо даже беше решил, че за да ми стимулира овулацията трябва да съм спокойна и щастлива. Предлагаше ми да се изнесем да живеем при моите родители. Оставила съм си отворена вратичка.
Колко номерчета ти останаха, движат ли се?
Аз чакам уж да ми се обадят тази седмица, ако не ще звъня аз другата. В събота след ваденето на зъб бях огромна. Както пее Гери-Никол "Пръскаааам", така ми е беше бузата. И звънят хората да ми честитят, аз затварям телефона. Вдигах само на непознати номера, че кой знае, може от ФАР да работят и в събота :D Все се оказваше някоя братовчедка или леля на баща ми. А те мили женички, но като има кажеш "Извадиха ми зъб, не мога да говоря", разбират, че разговорът ще продължи 30 мин, а не обичайните 60 :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #712 -: Февруари 26, 2018, 09:43:51 am »
Добър ден от снежен и ветровит Плевен.

Тери, всичко да минава бързо с тоя зъб :) Кой подред мъдрец извади?Май номер 2.

Аз обещавам вече да съм по-активна и да ви навестявам всеки ден.Грипа го изболедувах, дано не дойде пак, че е ужасен.Чакам си цикъла всеки момент, имам си всичките му ПМС симптоми.Няма да е на този цикъл ходенето до София, ще е между циклите някак ще го измисля.Но няма да отлагам много много, март, април трябва да стартираме!

Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #713 -: Февруари 26, 2018, 10:00:36 am »
Здравейте момичета!  :balk_64:

Тези от вас, които са минали през инвитро процедура биха ли ми казали на какви стойности на естрадиола им направиха пункцията? И с какви темпове и единици ви се променяше естрадиола?

Предварително благодаря!
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #714 -: Февруари 26, 2018, 10:02:17 am »
Леле, със свекърва всеки ден,  Тери, герой си  :youwoman:
Аз се разбирам с моята, но не знам дали ще е така, ако сме под един покрив...а в кухнята ще стане страшно.
Иначе ...номерцата са малко в застой тези дни, надявам се да се раздвижат, че то не остана- 550  до нас. Чакам си osi_18... и се надявам междувременно на някоя "пратка" от света на бебета. 
А браво на теб, че не те е страх от зъболекарите. Аз умирам само при мисълта, че трябва да седна на стола, минават ми като светкавица само хорър сцени.

Маги, радвам се че си по-добре :)  Както върви, може би с теб ще  стартираме заедно

Ангелче,  не знам с колко естрадиол я направиха при мен пункцията, но то зависи и от броя на фоликулите, така че е относително.
« Последна редакция: Февруари 26, 2018, 10:19:15 am от To4ica13 »
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #715 -: Февруари 26, 2018, 10:17:23 am »
Тери направо ти завиждам за предложението от страна на Мишо. Аз банкет ще вдигна ако Георги ми каже да отидем при нашите  :D И аз съм със съкровище като теб и на моменти полудявам. И за това си хващам багажчето и на мамин дом докато мъжо е на път.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #716 -: Февруари 26, 2018, 10:18:19 am »
На един зрял фоликул естрадиола трябва да е 200, така умножаваш по фоликулите.Наистина е много относително колко е естрадиола, но трябва да е голямо число.

Точица
, ще си правим компания. Айде, време е да има още бебета.

Чакам Катя, да каже че са видели точката.Рано е за пулс, пулс около 6-7 седмица ще се види.

Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #717 -: Февруари 26, 2018, 10:24:57 am »
Благодаря много момичета! Взеха да ми се поизясняват нещата  :wink:
При мен на втори ден от стимулирането имаше 5 фоликула от едната страна и 7 от другата.
Първият тест за естрадиол показа 430, след два дни 1700 и д-рката каза да направя и на следващия ден вместо през един ден. Следващият тест показа 1761, което обезпокои докторката ни, но по телефона не ми обясни какво точно я притеснява. Довечера съм при нея на преглед и ше я разпитам. Междувременнно чакам да излезе и днешният тест на естрадиола.
Дано е наред всичко! :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #718 -: Февруари 26, 2018, 10:34:20 am »
Да ви кажа според мен аз случих на свекърва, но тя не случи на снаха. Жената е много готина и мила. Аз се ядосвам на себе си как се дразня на някакви малки неща в дома им, които не са моя работа. Те се опитват да ме приобщават, ама аз обичам да ям и да си ходя на нашия етаж. Така че в случая снахата е смотана. Но пък свекърва ми хич я няма в кухинята и аз им меся разни неща, и правя торти с по три шоколада, та ми прощават :D
Аз се опитвам да съм супер щастлива от извадения зъб, че този месец ще ме следят за О. Пък докторът каза, че човек не е машина и емоциите влияят. Та съм щастлива постоянно, усмихвам се, просто не ми личи от бузата :D
Тази пролет много ще стискам палци на Маги и Точица. Много искам да имате бебета :)
Пък Таня сега от инсеминацията ще даде повод на свекито да й дава акъл :)
Ние със Слънцемое април ще забременяваме естествено. Мишо преди половин година каза, че щяло да е март, ама заради противозачатъчните каза, че си дава още един месец :D :D
« Последна редакция: Февруари 26, 2018, 10:38:17 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #719 -: Февруари 26, 2018, 10:46:04 am »
Ангел_бебе, да наистина естрадиола върви малко бавно, но виж и днес как е.Може последните дни да с е покачи.

Тери
, за свекървите нищо не се казва докато не се роди детето.И точно защото те дразнят някакви дребни неща е хубаво да си има всеки домакинство.Те са на години, да ги промениш вариант няма, а ние сме различни от тях-независими ;) Аз моята я уважавам точно защото не живеем заедно.Но само ще видите, правят го несъзнателно някои, други доста осъзнато като се промени детето стават едни малки зверове  :lol: