0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #140 -: Февруари 06, 2018, 14:58:14 pm »
Ако се забременее (стискаме палци да стане по-скоро), докато чакате за номерче и одобрение и не вземете заповедта, не се брои, че сте ползвали опита. Пак си иамте 4 броя.

Преди можеше да се отлага заповед за много време. Мисля, че беше  до навършване на 42г, но в момента- след промените, които направиха- са  3 м срок за отлагане на заповедтта. След това се подава ново заявление и се чака за нов номер.
И съответно, като се вземе заповедта има 1 г  срок да я използвате ( да направите ин витро опит) . Ако обаче не я използвате  в тази една година, заповедта ви отпада, но пак си имате 4/4 опита.
Има и възможност за удължаване на този 1 г срок, но не съм сигурна за колко време...трябва отново да прочета в правилника :)
« Последна редакция: Февруари 06, 2018, 15:29:15 pm от To4ica13 »
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #141 -: Февруари 06, 2018, 15:16:02 pm »
Тери, честита ти кръщелница. Само хубави неща се случват с теб и покрай теб :) Хайде да ни зарадваш сега и с едни близначета ;)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #142 -: Февруари 06, 2018, 18:07:47 pm »
Еми, Слънцемое, както и да го гледаме на мъжа ми спермограмата е кофти. той се е запънал, че повече няма да се подобрява. Той усещал промени в началото, сега не. Каквото и да означава това.
Аз тая надежда да нямам ЛУФ, но това ще проверим март месец. Така че, март ще решим ще подадем ли документи.
Интересен ми е следния въпрос: как така в закона пише 14-15% по Крюгер, пък някои лаборатории си решават, че ще е 4. Така дават грешно заключение. Мисля, че ти каза, че при вас е било 4 нормата.
Точице, наближава ли твоя номер?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #143 -: Февруари 06, 2018, 19:44:56 pm »
Момичета здравейте! Бях решила малко да си почина от мислите за бебе и не влизах да ви чета, доста сте изписали, но изчетох всичко. Та при нас нещата са направена спермограма със заключение тератозооспермия. Прикачвам снимки на спермограма ама нещо доста зле ми се виждат нещата. Вие какво мислите?  Ще запиша час за андролог да видим какви са следващите стъпки.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #144 -: Февруари 06, 2018, 19:56:13 pm »
Не знам по каква причина нашите лекари морфологията не ги притеснява толкова, колкото % на прогресивно движещи се сперматозоиди. А при вас те са си в норма. Нас ни посъветваха преди 3 месеца при проходими тръби и настъпваща овулация да пробваме с инсеминация.
Не съм специалист изобщо, но при 50% бързоподвижни, от които 8 млн с добра морфология аз лично бих имала надежда, че някой ще стигне, където му е мястото.  Идете на уролог/андролог и те ще ви посъветват, но аз лично не смятам, че трябва да се притесняваш много.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #145 -: Февруари 06, 2018, 20:06:18 pm »
Ами притеснява ме най-вече че 96% са с патологични форми и само 4% са с нормални форми. Писали са ни препоръка среща с андролог и SDI тест.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #146 -: Февруари 06, 2018, 20:13:46 pm »
Какво да ти кажа и при моя мъж излезе 3% морфология и на мен 3% ми звучеше доста повече като 0, отколкото като 14. Но сега като мина време осъзнавам, че това да има проходими тръби и О дава повече възможности: за чудо по нормален начин, за инсеминация, за инвитро. Доколко знам при инсеминация например правят някаква обработка и пръскат само 0.4мл по маточните стени. Така че стига при теб да са наред нещата, си имате реална възможност да пробвате инсеминация, ако не става по друг начин.
Само ще добавя, че за документи за фонда за инвитро искат да има отклонение от поне два показателя на спермограмата. Тоест може би, ако е само един наистина семейството има повече шанс. Поне аз така си го обяснявам. Но нека момичетата, които са врели и кипели в това да кажат.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #147 -: Февруари 06, 2018, 20:42:59 pm »
Тери, пожелавам си Март да ми се обадят и Април да я взема заповедта. Малко смело желание ...но не е невъзможно. Доста добре вървят номерата и ако се запази темпото ще ми се сбъдне.
Аз за съжаление обаче не мога да се включа с информация за мъжки фактор... Нещото, което ни е  добре на нас е спермограмата.
« Последна редакция: Февруари 06, 2018, 21:25:28 pm от To4ica13 »
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #148 -: Февруари 06, 2018, 22:30:10 pm »
Или бяха 2 или 3 недобри показатели на спермограмата за фонда... ние бяхме с 3 като подадохме документите Ноември месец... има вероятност Март и на мен да ми се обадят за заповед...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #149 -: Февруари 07, 2018, 08:25:02 am »
Добро утро.Два лоши показателя трябват за мъжки фактор.Скоро говорих с лекар ембриолог, доста добър и той ми сподели "Мъжкия фактор е преодолим вече, той не е проблем".За това лекарите вече не се притесняват от лоша спермограма.Все повече бременности настъпват с лош мъжки фактор.

Аз съм болна от събота, нямам сили да си кажа името, но имам работа и пътувам напред назад.

Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #150 -: Февруари 07, 2018, 08:34:33 am »
Ех Магии дано се оправиш бързо :) нямаш ли вариант да си починеш малко?
И аз знам че са 2 лоши показателя.. Аз само се моля моя да издържи до другата седмица и да не се разболее... дано дано дано  :crossfingers:
Иначе Тери при нас са 4% за морфология.
Милоанна мисля че е добра С на мъжа ти :) стискаме палци за естествено скорошно забременяване :)
Точица късме и дано скоро си вземете заповедта :)
Прекрасен ден момичета :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #151 -: Февруари 07, 2018, 08:48:07 am »
Точице, те не само трябва да си запазят темпото, ами и да се разбързат, ако ще спазват обещаните 2-3 месеца. Ти чакаш мисля от миналата година. Хайде април да ти носи мноооого късмет. Нали пролетта беше сезона на любовта, та нека заченеш най-голямата си любов :*
Слънцемое, ето това ми е странно. Че ако на мъжът ти показателите бяха 5%, нямаше да пише Тератозооспермия при все, че в закона пише друго.
Хриси, въпрос от чисто любопитство. Тук май се събрахме банда, правещи бърканици и бабини зъби, та мисля, че ще е полезно. Казваш, че и вие сте подали с мъжки фактор, споняш ли си горе-долу с какви показатели беше мъжа ти и дали му приложихте някакво лечение преди да забременееш? И по-важния въпрос: оправи ли синузита и кога сте на лекар да чуете сърчице?
Маги, стой си на топло, че поне грипът в Пловдив много кофти удря на отит. Около мен 3ма човека вече са с тежък отит.
На мен постоянно ми се гади, стомаха ми е зле. Дали от цветната снимка, дали от шепата лекарства, които ще пия една седмица.
Пиша си днес с моята приятелка, която роди и ми разказва как докарали в нейната стая жена от ромски произход. В 8 часа щяло да й бъде секциото, тя в 7 и половина съвсем спокойна си легнала и заспала :D :D :D
Иначе тази моя приятелка си е като нас. Много дълго време искаха това бебе. Преди 3 години имаше мисед на 6 г.с. И след това 2 години все не ставаше. Намериха й полип. Помня как преди една година ми казваше, че била най-мизерното същество на света (мизерно е нейна дума), оперираха я и 4 месеца по-късно забременя. Мъжът й я карал да си направи тест, но тя била сигурна, че не е бременна и не си беше взела. Той запалил колата, отишъл до Пловдив вечерта, събудил я и й дал теста. Тя се ядосала, но го припикала и си легнала, без изобщо да чака резултата. 10 мин по-късно мъжът й я събудил да й каже, че е бременна :D :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #152 -: Февруари 07, 2018, 09:46:57 am »
Магиии... osi_6 и  да се опаравяш, че била доста лоша работата с този вирус.
Тери, от антибиотиците е гаденето. Пиеш нали? На мен ми ставаше зле от тях и нямах никакъв вкус в устата- каквото и да хапнех, все едно картон дъвчех.
Относно номерцата, аз не вярвам че скоро ще се сбъдне обащанието им от 2-3 месеца. Няма как да наваксат толкова бързо.
Ние подадохме средата на Ноември и ако всичко върви наред- пак  5 м ще направим.

Слънцемое - стискаме палци за мъжа. yahoo_33
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #153 -: Февруари 07, 2018, 09:52:27 am »
Тери нашите две С бяха с намалена подвижност, морфология 4% и ниска концентрация олиготератозоспермия... лечение кацаров каза че за нас няма... направо икси...
пък то забрвменях изненадващо нормално 😄😄😄
На преглед съм на 16.02 при едната АГ, на 17.02 съм при другата АГ...надявам се тогава да чуем сърчице.
« Последна редакция: Февруари 07, 2018, 09:54:27 am от Hristinchet0 »
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #154 -: Февруари 07, 2018, 10:13:58 am »
При нас СГ беше наред. Единственото морфологията е 4%, но казаха че не било проблем. Ама като я гледам и сме точно на границата по реф. стойност за Надежда.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #155 -: Февруари 07, 2018, 11:00:53 am »
Хриси, споделяй ги тези истории. Обнадеждаваш хората :)
Точице, много добре описа храненето ми от два дена. Какво ли не слагах на картона и все гадно.
И обяснявам на колегите, че пише да не се прави секс този цикъл. И те: "Ама никакъв, ти уста нямаш ли, не те ли е жал за мъжа ти?" (това жена ми го каза). Аз само погледнах тъпо... ще се пръсна от жал, а тъкмо й бях разказала как ми се повръща от всичко.  Ама така са хората с гаджета от 2 месеца, ехххх мерак голям си беше някога.
Не знам въобразявам ли си, но от противозачатъчните не само, че не мога да забременея, ами и либито ми е на -10. Явно организма като знае, че не може да прави деца този месец и не иска да си хаби енергията в "безплодни" неща :D :D :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #156 -: Февруари 07, 2018, 11:18:02 am »
еее Териии не така де :) тъкмо това е момента да си се насладите на хубавия се*с, а не да го правите по задължение :)
Христинчетооо дано повечето момичета имаме твоя късмет.. а Кацаров защо така бързо ви е отрязал че няма лечение? Нашата С е по зле и от вашата ама моя си пие кофата с лекарства... вярно че сиг по евтино щеше да излезе икси-то ама все пак .... решихме да пробваме
Точице благодаря :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #157 -: Февруари 07, 2018, 11:24:03 am »
След 20 дена :D Мъжът ми си направи напомняне, за да не пропуснел деня :D
Слънцемое, мина ли при вас един месец от С. Много бързо мина. Кога ще ходи?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #158 -: Февруари 07, 2018, 11:29:10 am »
хаха ми на 14 ще ходи . Един месец и 2-3 дена някъде ... направо нз какво искам да излезне от С... Той е твърдо убеден че пак ще е зле, пък аз нз... хем ако е зле ще пуснем документи, хем ако е по добре (Маги мей бяха с олигоастенозооспермия а след една седмица в Надежда тератозооспермия) та нз дали и при нас няма да се получи нещо такова... но ако е по добра С инсе ли да правим..пък аз още нямам ЦС на тръбите може да се наложи и аз да си направя... пфууу много ми е лудница в главата да мине и ще го мисля...
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #159 -: Февруари 07, 2018, 11:33:44 am »
Тери как да не съм ги казала тези неща.... още септември месец... ама ти може би не си прочела и не знаеш моята история....ама нищо.... на моя и единия тестис му е много малък.... не ходи за първи път при Кацаров.. ходил е и за други неща... горе долу от 4 години се знаят с него... и все пак всеки случай е различен... аз се молех да е варикоцеле... като при брат му (близнаци) и да се оперира и вс да се оправи..ама не... беше му казал само за едни добавки евентуално ако иска да пие (един вид) но шанса да се оправел е минимален... за ест забременяване му беше казал 50/50 и с годините да намаляват процентите...и направо за ИКСИ да не чакаме... и ние намаше  да чакаме разбира се... все пак имаме един неуспешен опит... та така.. навремето иначе доста теми прочетох, че има случаи с много лоши СГ и забременели естествено... ама си виках божеее това няма шанс да се случи при нас... ама ето то взе че стана... само се моля всичко да е наред... и тази моя бременност да не е същия ад като първата.... честно... зарадвах се само при първия + тест... от тогава до ден днешен само премислям нещата.. къде и на какви прегледи да ида, какви изследвания да пусна...и за най-малкото сръчкване и болка в яйчниците и си мисля край прокървих и тичам в тоал.. да видя има ли или няма кръв... за капак на всичко се занимавам с баща ми и го влача по болниците... моя пък ми се мръщи че заради идвам на работата на обяд... и те такива неща... малката си иска и нейното..логопеда си е 2 пъти в седмицата с пътуване по 100км... и така момичета.. изплаках си болката... стискайте палци вс да е наред.. че много ме е страх...