0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #60 -: Февруари 03, 2018, 18:45:42 pm »
Ххах Висталче не се ядосвай и на мене ми се случи  2-3 пъти :) и то на големи постове... Как си ти как е беборанка... мърда ли рита ли?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #61 -: Февруари 03, 2018, 22:59:51 pm »
Бебка е супер, хипер мега ритаща и мърдаща, за един месец беше главично, после с краката надолу, после седалищно. Мен ми се оказа изтънена матката от толкова бременности и рязане, та на момента имам ужасни болки според предлежанието на бебето, рита ми мехура и ужасно боли, защото матката и пикочния мехур на моменти чак сляти изглеждат на ехографа. Сложиха ме на постелен режим почти изцяло, за да не се руптурира матката и да стане белята, та е един малък купон. Не бива да допускам контракции, блъскам но-шпа и магнезий, но пак си имам контракции и ей такива работи.
Следващите три месеца ще ми се сторят цяла вечност...

Ти хубаво си се ориентирала към прием на Б12 и Д, от второто взимам Вигантол аз, виж си и Б6 също как ти е и ако се налага да пийваш и от него, че е важен витамин и той също  :)...

П.С. Тери, много яка кукличката! Аз вече също загивам от скука, както не ми е позволено да шетам и взех пак да приемам поръчки за изработката на дървени кутии за бебешки съкровища  :D
« Последна редакция: Февруари 03, 2018, 23:03:04 pm от Vistal »
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #62 -: Февруари 03, 2018, 23:12:53 pm »
Много сръчни мами и кандидат мами има тук. Аз май ще си продължавам с гоблените като забременея  :D Вистал май ще си имате една малка каратистка :P
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #63 -: Февруари 04, 2018, 07:31:47 am »
Аз съм в чудене. От противозачатъчните имам по леко зацапване на салфетката (не в течение), днес беше леко повече (пак не е течение). Но се чудя днес дали да си пия хапчето днес. Утре уж съм на цветна снимка и не искам пак да ме върнат
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #64 -: Февруари 04, 2018, 10:16:08 am »
Определено се провъзгласявам за най-големия карък. Обадих се на д-р Даскалова уж, за да се успокоя, че няма да е проблем зацапването. Да, ама не. Не трябвало да го има. Увеличи ми дозата  противозачатъчни и утре докторът, ако види кървене няма да има цветна снимка за пореден път. От ноември я чакам. Много криво ми стана, с цялото това пазене от грипа и накрая пак нищо няма да свършим
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #65 -: Февруари 04, 2018, 11:54:43 am »
Ех Териии от къде сега това зацапване. Аз преди години съм пила противозъчатъчни, но никога не съм имала такова нещо.. дано утре няма и да я направиш тая ЦС. Колко пъти си имала зацапване?
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #66 -: Февруари 04, 2018, 12:31:25 pm »
Леле тери верно си карък... ама мисля ме много се престараваш с някои неща и затова така се случва.... аз ако съм няма да кажа че съм имала зацапване...от половин капка.... за да я направя снимката.. няма да чакам 1година за снимка.. честно! Аз я правих моята снимка без упойка, не съм гледала дали ще имам хрема или някакви такива неща... не се сърди ама много нещо се впрягаш и в най-малките детайли се влеждаш...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #67 -: Февруари 04, 2018, 12:47:10 pm »
Такъв ми е докторът, Хриси. Изобщо не ми пука болна ли съм, ако ще на легло да съм, да дойдат вкъщи да ми правят цветната снимка. НО миналия път ме върнаха за високо CRP, не ми пукаше на мен. Опитах се да ги убедя, че съм здрава, ама ме върнаха. Затова този път се пазих много, за да не върнат пак.  И отново ми е високо CRP-то. Явно си ми е такова.
Относно зацапването, нямаше да кажа изобщо. Нали те самите ще ме разранят. Ама реших да се обадя, за да не успокоят, че не е проблем и да не го мисля, пък то...
Аз лично не го намирам като проблем, то не тече. Ама и да скрия, нали утре ще ме види докторът и ще ме пита защо си мълча.
За упойка не ме питат искам ли. Това е практиката.
Но ако ми я отложат пак, ще настоявам да я правим след няколко дена, нали няма да имам овулация, какво да чакаме.
Иначе зацапването било, защото хормоните не били достатъчни за моето тяло и се увеличава дозата. Докторката ме пита защо не съм се обадила по-рано, но днес ми е 10 ден, чаках го да свърши. Всеки ден имах по малко, но днес беше повече.
Поне за CRP-то няма да го гледаме. И в плюс към хубавия ден, бях за изследвания. Жената не ми нацели вената. Седим си, мен ме боли, кръв не тече. Кой знае какво нацели, после 3 часа ме боля цялата ръка, все едно не беше моя.
Има една разгонена котка, лепнала се е на моя прозорец и ме зарибява цяла нощ. Казах му, че съм на въздържание за цветна снимка, но не се отказва
Vistal, покажи кутийките. Заинтригува ме. И аз правя разни неща, кутийки, картички. Декупаж ли правиш?
« Последна редакция: Февруари 04, 2018, 13:17:38 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #68 -: Февруари 04, 2018, 15:03:21 pm »
Таня какво има март месец... май съм изпуснала нещо?
Момиче ф сега след махането на полипа всичко наред ли е? Само фоликумерия ли ще правите?
Тедиту не се притеснявай питай за всичко.
Джулия този фолацит защо го пиеш.
Ами и аз не знам вече кое е наред 😁 Изписа ми Дуфастон, пих го и нищо. Следващият месец нямах овулация, притесних се да не е от него, но тя ми каза, че не може да е от това. Следващият месец ми каза да започна с Фемара и после правихме фоликулометрия, видя се доминантен, каза след овулацията да започна пак Дуфастон, пих го, но пак беше неуспешно. Сега ми предстои пак фоликулометрия, пия Фемара и после пак Дуфастон ще ми изпише сигурно. Но ако и този път не се получи, ще искам вече и цветна снимка
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #69 -: Февруари 04, 2018, 15:08:33 pm »
Терииии нз мила какво да ти напиша и как да те успокоя... и това с котката хахах ужасно е. Ти днес ли пусна СРП? И последно  утре ще ходиш ли?
Момиче ф стискам силно палци.
Моя мъж стриктно си пие кофата с лекарства ( с поръчка и приятели успяхме да намерим всичките хапчета). Днес ще ходим да му боя 1 от 12 инжекции. Дано си заслужава, че парите които дадохме за тия лекарства (а трябва после да докопуваме) по добре едно ин витро да бяхме направили... ама нали сме упорити та дано има ефект.
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #70 -: Февруари 04, 2018, 15:15:08 pm »
Само как те наднича този котор Тери. Ако ти откажат снимката защо не пробваш някъде другаде, ако има къде разбира се. Или да отидете до София. При мен имаше избор дали да е с упойка или не. Ама мен нали ме беше малко шубе да не получа някой спазъм си исках упойка. Цената беше друга, но да ми е мирна главата да не се налага да правя пак.
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #71 -: Февруари 04, 2018, 15:32:01 pm »
Момичетааа едно питане... нали сперматозоидите се обновяват на 100 дена... през това време има ли значение интензивността на бебеправенето? Смисъл по често или по рядко?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #72 -: Февруари 04, 2018, 16:38:39 pm »
momiche_f, Дуфастонът се пие след овулацията, така че нейната липса не би следвало да е от него. От друга страна на мен в месеците, след които пих Дуфастон ми се измести овулацията на 10ти ден. Оказва някакво влияние, но на мен по-точно ми предизвика овулация, защото имах месеци без доминантни фоликули.
Слънцемое, А относно спермогенезата на 100 дена. Не би трябвало нищо да се променя.  Казват, че нови сперматозоиди се създават на 3 месеца, а за 2-3 дена узрявали, затова се препоръчва секс през няколко дена. Но това броене ние не го спазваме, на мъжът ми само това му липсва да му кажа: "След 3 дена съм в овулация, затова да правим днес секс и след 3 дена пак". Когато трябваше да прави втора спермограма. Прибираме се късно и той ми спомена, че е добре да правим секс, за да станат 2-3 дена въздържание. Ако знаете колко нямах желание и исках да си легна, така ми идеше да го пратя да си ходи в банята. Ама жертвах се.
Междудругото доста теми за лоша спермограма съм изчела и не бях срещала на някого да са му изписвали чак инжекции. Дано да имат наистина ефект, че са много пари, време, нерви и чакане. Ти както написа, че по-добре едно инвитро да бяхте направили. Аз така се чувствам днес. Ама без цветна снимка нито инсеминация може, нито е препоръчително инвитро. Ще идем в болницата да ни оформят документи до 10на дена и да започне да тече времето и дано междувременно успея да направя пустата цветна снимка. Утре ще ида да ме види доктора в болницата. Ако прецени, че има кървене ще ми каже да си ходя. Имам кръв във влагалището, но не тече. Нормалното овлажнение на влагалището, но кафяво. Иначе днес се изследвах и все още беше лошо CRP, а левкоцити на долна граница почти.
Котаракът си намери женска. Даже не се потруди, стоеше си на прозорецът ми и тя дойде сама.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #73 -: Февруари 04, 2018, 17:48:41 pm »
Здравейте!
Моят случай е следният- последен цикъл на 27.12.2017( предизвикан с дуфастон). След това правихме опити, но след объркването миналия месец не съм сигурна кога ми е била овулацията и съответно кога е трябвало да настъпи МЦ. До днес цикъл няма и тази седмица мисля да ходя на лекар. Правих 2 теста- отрицателни. По принцип цикълът ми е на 32-35 дни. Какво мислите вие?
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #74 -: Февруари 04, 2018, 18:12:12 pm »
Това ЦРП може да ти е високо и заради болен зъб....направо нямам думи са тия доктори дето си при тях
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #75 -: Февруари 04, 2018, 18:31:10 pm »
Докторът е много добър. Не го сменям за никой друг лекар. Аз негодувам срещу обстоятелствата при мен, а не срещу докторът. Той си е напълно прав, моя пуст късмет. Но пък може и да е късмет наистина. Забелязала съм, че напоследък, ако имам лош късмет, то той ме води към нещо, което се оказва хубаво. Ама нали знаете хормони 😂 моите колеги казаха, че не може така: цикъл, хормони за овулация, после хормони след овулация. (Те са мъже, наясно с цветни снимки, спермограми, овулация, на кой друг да споделя с тях съм по цял ден).
Афродита, Дуфастона се пие след овулация. Той е прогестеронов препарат. По принцип до няколко дни след спирането му трябва да ти дойде. Важно е да се пие след овулация, в противен случай я подтиска. Ако не си изчислила правилно дните, може да си нарушила нещо в цикъла. При теб е вече седмица закъснение. Иди на лекар да те види, няма да е сериозен проблем, но да проверите как стоят нещата.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #76 -: Февруари 04, 2018, 18:41:10 pm »
Да, дуфастонът ми беше изписан декември(след овулация). От удна седмица съм с тъпи болки ту в ляво, ту вдясно ниско в корема и не точно болка, а по-скоро боцкания в гърдите. При всички случаи ще отида на лекар. Просто исках да чуя вашето мнение, дали според вас все пак може да има бруменност.
« Последна редакция: Февруари 04, 2018, 18:43:01 pm от Afrodita15 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #77 -: Февруари 04, 2018, 19:05:52 pm »
Защо не направиш един кръвен тест, защото и лекарят не може да ти потвърди в началото. Направо отивай за кръвен тест. На една колежка на 5ия ден закъснение пикливите тестове показваха твърдо отрицателен. Сега по цяла нощ не може да спи от отрицателния тест.
Това ми напомня за една друга история. В университета сме. Колежка с ПКЯ. Цикъл почти не се случва да я споходи. Събрали сме се аз, тя и една друга приятелка. Третата съобщи, че е бременна в 3 месец. Еуфория голяма. И от там тръгна да се говори за бременност. И момичето с ПКЯ сподели, че от 3 месеца не й е идвало. Аз като се ентусиазирах. Всеки ден я молех да си направи тест. Накрая явно посях зрънцето на съмнението у нея. Тестът показал бледа втора черта. Ама тя спокойна, няма как да е бременна с ПКЯ, мъж със счупен крак и секс веднъж за 4 месеца. След 48 часа пак тест с бледа втора черта. Пише невалиден на листовката. След 48 часа пак същия резултат.  Накрая си пусна кръвен тест и се оказа бременна в третия месец 😂 щеше и да роди без да разбере. И на другия ден дойде мъжът и в университета. Куца бавно-бавно в университета. Като наближи, хвърли патериците на земята и й предложи.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #78 -: Февруари 04, 2018, 19:24:41 pm »
 :D
Така и ще направя, много ти благодаря! :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #79 -: Февруари 04, 2018, 19:32:08 pm »
Момиче, защо правиш каквато и да е стимулация без ЦС?