0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #840 -: Юни 15, 2017, 17:56:09 pm »
Йоли,ако ще си трупаш нерви няма смисъл да стоиш на работа.Казвам го от личен опит,последната ми седмица на работа беше ад от нерви,съответно започнаха и контракции.Защо!?Да ме пита човек (излезнах 4 дни преди 45дневния болничен).
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #841 -: Юни 16, 2017, 07:19:46 am »
Някаква лоялност към компанията и ангажираност към моите си проекти. Но вече имам съмнения дали си заслужаваше. Не съм си взела и ден болничен, а миналата седмица ходих повръщаща и с температура на работа...
Бебешок, ти си счети... кажи, това не е ли най-дискриминиращото отношение? Нямало да ми дадат индексация заради майчинството... 8O
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #842 -: Юни 16, 2017, 07:52:19 am »
Е, при мен беше същото,само че аз този разговор го водех в първите седмици и въпреки всичко работех,а можеше и трябваше да си остана в къщи.Накрая излезнах лошата защото момичето, което обучавах за заместник направи елементарни грешки и аз и направих забележка (лицето е с двойно по-голям стаж от мен).За това ти го казвам,че не си заслужава,освен ако не си от лицата,който могат да сложат розавите очила и да го карат лежерно-отиваш,вършиш си работата,в момента в който ти става тегаво се оправдаваш,че не можеш,защото си бременна.Но да се впрягаш,лоялност,поемане на отговорност,не.Разбрах го когато цяла седмица бях с контракции и главоболие..не стигай до там.Имаш друга мисия в момента.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #843 -: Юни 17, 2017, 17:27:51 pm »
Здравейте,мами!Как сте всички?!?Как са мамитата с бебчетата?Аз имам един въпрос в 15 седмица съм някой имал ли е болки ту в ляво ,ту в дясно на корема секундни?!?Лекарката ми беше казала,че може да почна да имам болки тъй като съм с обърната матка като бебето се качва,но не знам ...някой имал ли е такива болки.Чувала съм и за разстягане на лигаменти,но пак не знам дали е от това?
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #844 -: Юни 17, 2017, 21:58:45 pm »
danaq999, при мен бяха доста силни тези лигаментни разтягания.. Тъкмо поизчезнаха за малко, онзи ден сутринта пак взеха да се обаждат.. Доста са силнички, моментни, но могат да ти спрат дъха!
При мен са предимно като се въртя от една страна на друга (в леглото), или като тръгна да ставам- пак от леглото.. Иначе през деня не се обаждат..
Близнаци износих и родих до 36гс без 2 дена, но не съм имала такива болежки тогава..
Сега корема ми се подува като се храня,от съвсем малко, ставам огромна, а с момчетата си ядях какво ми душа иска и колкото иска.. без проблеми.. Друг е въпроса, че с близнаците ме мориха страшни киселини от първия кръвен тест, до деня, в който се родиха.. Повръщах от киселини - до края!! Включително и посред нощ.. както си спя, и хайде скачай да повръщаш  8O Сега нямам киселини (засега) гаденето отмина отдавна, но всичко е толкова различно.. дори и пъпки ми излизат, като червени петна някакви и много се ядосвам, защото изглеждам все едно ме е цапнал пубертета!
Аз имам въпрос относно дължината на сървикса.. Онзи ден  на видеозона мериха дължината и е 3.26см.. Което било над 3, но пак било малко.. Да си призная малко се стресирам, защото ми предстои пътуване.. В Бг ще отида на едно измерване, ще разровя къде мога да отида да ме види лекар, защото тук искаха след 2 седмици да се върна пак..
Та споделете, ако си спомняте, на феталната морфология, помните колко ви беше дължината на сървикса? Някой изкарвал ли е бременност с подобни на моите сантиметри дължина?
Аз имах скъсяване с близнаците, в 26гс дори останах за задържане - 2 седмици в болница, под наблюдение, и после не можах да се върна на работа, но всичко беше наред, както бях под 2см, след 2 седмици бях с почти цял сантиметър отгоре  :lol: и до края нямаше проблем.. Само почивка ми трябваше, че двама юнака носех..
Сега малко се стреснах, че момата още съвсем малка, пък едва над 3см сървикс..

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #845 -: Юни 18, 2017, 01:56:02 am »
Измерването е много "субективно"-всеки апарат и при различен доктор дава отклонение,заради трепване на ръка.При първа бременност нормалната дължина тук се смята  от 30 до 40 мм,след нормално раждане тя естествено се скъсява до колкото знам.Ако при теб е имало индикация за скъсяване при първата бременност добре е да се наблюдава.Аз бях с абдоминален серклаж (ТАС),заради конизация на шийката.Малко над 30 мм беше,първоначалните прогнози бяха ,че от 20 г.с трябва да пазя леглото и ако избутам до 29 г.с ще е чудо,но аз си изкарах до планираното секцио.Ходех на преглед на всеки 10 дни.Тук при проблем се използват различните серклажи(до към 25.г.с се поставят);някой момичета приемат Утрогестан вагинално,като се смята,че от него шийката набъбва (нямам представа дали е вярно);други приемат колаген,но за него трябвало време (това също не знам до колко помага) и последното е пазене на леглото.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #846 -: Юни 18, 2017, 07:03:20 am »
Здравейте мами,Ние вече сме си у дома. Всички са щастливи освен мен.Бебо от петък след обяд в само на  коластра ,засмуква Добре само от лявата че дясна зърно хич го няма.Кърмата явно обаче не стига защото се родихме 3250и ни изписват вчера 3060,има си физиологичен спад.но...Притесенява факта че не е акал от четъртък през нощта.СНОЩИ  на 2 часа 2,5 яде колко не знам,но сега сутринта  му дадох и 30мл АМ.Ако и днес няма резултат ще го водя в спешен педиатричен до нас или не е за притеснение моля ви кажете ми
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #847 -: Юни 18, 2017, 09:30:38 am »
Здравей, мила Тути. Според мен това си е нормален физиологичен спад. Дъщеря ми се роди 3250 и я изписаха 3040гр. Най- вероятно детето си яде нормално. Просто все още се наяжда с малко. Слагай го на гърда и не се притеснявай. За ходенето по нужда, мисля че около 3 дни беше нормално да не се изходи. Ако не се изходи и днес, говори с педиатър за всеки случай. Стискам палци да не ти  се налага. :)


*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #848 -: Юни 18, 2017, 18:25:55 pm »
Тути,моят съвет е да го кърмиш и от двете гърди. В аг то би трябвало да са ти помогнали с проблемното зърно.
Имаш ли притеснения-/звънкай на педиатъра и не се притеснявай,никой не се е родил научен.
За акането,днес една позната,която роди преди две седмици и тя ми се оплака..термометърче в дупето помагаше при племеника ми. Майка ми е прилагала и мушкатото в действие,но аз имам резерви малко към него.
Водичка даваш ли на детето?
Любовта е сила !

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #849 -: Юни 18, 2017, 22:17:01 pm »
Момичета, тези питания са за темата на бебетата.
Тути, ще ти пиша там.

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #850 -: Юни 19, 2017, 10:56:19 am »
Благодаря момичета за подкрепата,
Притесненията ми за акото са ОК. даже дриска     5 пъти.
Давам за сега само АМ защото ми е адски разранено зърно и кръвна, докато не ми се отпушат шибаните канали иначе с помпата след запарка в банята едва 10  мг.Давам АМ И ЧОВЕКА  си спи по 3 часа и си  яде  колкото трябва
Единствения проблем ми е да си отпуша каналите  взимам добавки чайове и хомеопатия да видим какъв ще е финала
Поздрави на всички , Гальонди как си как е изненадата
 
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #851 -: Юни 19, 2017, 11:00:03 am »
Тути, ето ти темата за кърмене http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49807.0

Съвет, не цеди, не е показателно.При цедене винаги се изкарва по-малко от колкото при сукане.Да началото е трудно, но не е невъзможно.

Успех!

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #852 -: Юни 19, 2017, 11:27:18 am »
Гальонди и аз имам същия проблем с акне,което не съм имала от тийн сега съм наистина и аз като в пубертета имам чувстото,че всеки ден нови се появяват ужас... дано това отмине скоро ама като гледам няма такива изгледи а белеЗите ми от чопкани пъпки ни седят 3 месеца и още не се махат .....
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #853 -: Юни 19, 2017, 16:30:42 pm »
danaq, не ги пипай  osi_8   
аз нямах нищо първите 2 месеца, сега във втори триместър стана страшна работа  :? и изведнъж наискачат, червени, подути, или само като петна.. не болят, но изглеждат ... страшни  :P също и с малки връхчета излизат понякога, ако не ги пипам, минават до следващия ден, но пипна ли ги, наискачат още 4-5.. гледам да стоя далеч от огледало, че иначе се попипвам по лицето, а хич не трябва  :?
Тути, утре тръгваме за БГ, не знам колко време докато се видим с всичката рода, ноо, те новините летят бързо, някой ще ги изненадам, други вече ще са чули от клюкарската линия  :P

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #854 -: Юни 20, 2017, 16:48:59 pm »
Даная, и аз бях с обърната матка, имах и такива усуквания и остри болки през първия и втория триместър. Не е повод за тревога, просто се научи да се обръщаш внимателно.
Тути, дано скоро се изака бебо и да тие по-спокойничко :)
Гале, нямам идея колко трябва да шийката, но ти пожелавам всичко да е спокойно по време на пътуването ти!
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #855 -: Юни 21, 2017, 12:56:59 pm »
Привет, момичета :)

Аз днес бях на ЖК. Бебокът расте. Още е седалищно и не иска да покаже бедър да го измерим. :) Ще почвам Сорбифер, че хемоглобинът ми е нисък вече.

Шуши, как си ти?  :D



*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #856 -: Юни 21, 2017, 15:01:53 pm »
Здравейте мами,
По повод изхожданията на бебо сме ок,все още е проблем че Бебо успя с помощта на специалист да за суче и от двете гърди но е малко количеството,да не говорим че са меки като парцал и давам добавка АМ,иначе не става през час е на цица и дремне 30до 50 мин и почва да се яде ръчичките и да скимти.Педиатърката казва чиста водичка Личната вода със захар ходи разбери койнфа слушаш ,заради леката жълтеница още което личната каза че до седмица ще е отшуйяла.просто картинката с кърменето без кърма ми се повтаря но да видим дали до края на седмицата ще имс по добър вариант.Шуши как си.Раши браво на Вас с бебока
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #857 -: Юни 21, 2017, 15:28:29 pm »
Тути пеобвай с чай на Хип за кърмачки чувала съм от много мами страхотни отзиви за него аз не мога да дам мнение лично мое,но ако искаш и не си пробвала опитай.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #858 -: Юни 21, 2017, 16:00:04 pm »
ДАНАЙКА И ТОВА СЪМ ВЗЕЛА И ПИЯ , ЗА СЕГА РЕЗУЛТАТ НИКАКЪВ.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #859 -: Юни 21, 2017, 16:10:57 pm »
Тити, заради жълтеницата давай вода със захар или директно си купи една банка 10 % глюкоза от аптеката вместо вода, после само вода без захар...ако си нямаш кърма и с чай и без чай все си тая :lol: Вера бе изцяло на АМ, а с Алек се мъчих 7 месеца с дохранване от първия ден...
Заповядай в темата за малките, защото оспамихме тази и ще ни се скарат :wink: