0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #760 -: Юни 01, 2017, 07:27:33 am »
Тути, Шуши, добре съм! Раши, гледам че и с теб вървим почти заедно.
Вчера си бях недоспала и толкова много вода задържах, беше ужасно. Реших да си дойда пеша от работа, за да се раздвижа и ми станаха рани на краката от кецовете!!! Ужас, направо. Днес се надявам да съм в по-добра форма и да затворя проекта, по който работя. В петък съм на дните в Надежда.
Бебешок, кой те оперира там? Може и да се видим :)
Иначе, бебо е супер активен. Вече е цели 1085гр.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #761 -: Юни 01, 2017, 08:04:21 am »
Следях си се при Христов Той си ме и оперира
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #762 -: Юни 01, 2017, 12:52:54 pm »
Йоли, да с теб заедно си вървим - има, няма 3-4 дни разлика :)
И моите крака отичат и вечер правя контрастни душове и ги мажа с крем с конски кестен. Най-много се подуват, когато съм на работа и цял ден седя - дали на бюро или в срещи, все си е седене.


*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #763 -: Юни 01, 2017, 14:43:51 pm »
Здравейте....аз пак вдигнах екшън тази нощ. Кървене от носа,линейки..тампонади...
За съжаление моят унг не беше на работа и ме заведоха в държавната болница...в която си карам стажа. Държание-отвратително,ем съм им позната,ужасно грубо отношение. Препоръчаха ми след раждането да си направя скенер на глава,което мн ме учуди,защото разширеното капилярче се вижда и с просто око. Сутринта си посетих моя унг - той предполага,че проблемът е с кръвното,освен разширеното капилярче в носа,защото му съобщих,че веднага след прокървяването кръвното ми е  130/140/80., но аз го отдавам на паниката,която ме обхваща. В такъв момент,треперя,рева..ужас. Успокоя ли се веднага ми се нормализира кръвното. През останалото време (3 пъти на ден меря кръвно) е ок. Бих искала мнение от д-р Мели.
Майка ми държеше да посетя и унг-то в родния ми град. Той пък директно ми изгори капилярчето и каза,че просто този съд е огромен и пак ще кърви,ако не го обгори.Продължавам и терапията с кръвоспиращото мехлемче. Очаквам вашите мнения по въпроса,защото аз в момента не мисля трезво и съм ужасно объркана от трите различни мнения.
Любовта е сила !

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #764 -: Юни 01, 2017, 15:15:48 pm »
Здравейте,мами днес ми стана резултата от бхс някой може ли да помогне?Ще бъда благодарна ако д-р Мели изкаже мнението си.Относно резултатите.Благодаря предварително.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #765 -: Юни 01, 2017, 16:57:00 pm »
ох, Шушиии... С твоите носни течения, никак не ти завиждам. Само не се шашкай и не плачи. Бебетата усещат всичкия стрес и поемат от него. Дано да се стабилизираш и да няма повече такива екшъни.
Даная, не мога да коментирам резултатите, но нали там където са ти направили БХС ги анализират? Аз съм имала два - в МЦ Фемина и при Сигридов - и двата пъти не ми се е налагало сама да си ги разгадавам.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #766 -: Юни 01, 2017, 17:03:50 pm »
Ами аз не съм ходила до болницата да ги взема,тъй като сега нямам възможност.Това е от онлайн страницата с входящ номер.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #767 -: Юни 01, 2017, 17:27:43 pm »
Здравейте,мами днес ми стана резултата от бхс някой може ли да помогне?Ще бъда благодарна ако д-р Мели изкаже мнението си.Относно резултатите.Благодаря предварително.

Резултатът ти е като цяло добър, не показва висок риск, но има препоръка за БХВ във втори триместър и изчисляване на интегриран риск. Основанието за тази препоръка е относително високото ниво на ЧХГ. Добре е тези неща да се коментират с лекаря, който е направил измерванията. Лично аз при такава ситуация бих коментирала с бременната жена и възможността да се направи неинвазивен пренатален скрининг чрез свободно ДНК, но, пак казвам, редно е гинекологът да ти даде съвети. Обади се на лекаря си, той също има достъп до резултата и обсъди с него ситуацията и следващите стъпки.

Поздрави! :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #768 -: Юни 01, 2017, 17:39:56 pm »
Много благодаря,Мели.Лошото е,че се чух с лекаря преди малко и каза,че всичко било ок,което ме кара да си мисля,че не мога да и вярвам как ми разчита резултатите....А за високото чхг каква може да е причината?И има ли къде да поглвдна какви са референтните стойности за чхг-то.
« Последна редакция: Юни 01, 2017, 18:39:59 pm от danaq999 »
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #769 -: Юни 01, 2017, 17:50:35 pm »
 :ballons: ЕЕЕЕе каква хубава новина Бебешоче. Честито! Да ви е жива и здрава тази малка буболечка и много да ви радва. :bori_014:

Лелее Шуши, какви са тези екшъни при теб. Една приятелка, която е мед.сестра пък беше почнала и тя да вдига същото кръвно като теб по време на бременността и бяха правили изследвания за преклампсия. Ти такива изследвания правила ли си? А кръвта от носа е ясно от слабите капиляри.
Даже да ви кажа, ММ все му течеше кръв от носа но след като се оженихме и спря. Доста години не му е текло. Странна работа, явно брака добре му действа.  :balk_21:

Аз пък днес си направих изследванията и ще видим утре какви ще са резултатите.

Йоли, аз съм след 3 седмици на Отворени врати в Надежда, ще ми е интересно твоя коментар.

Лека вечер момичета! :wink:
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #770 -: Юни 01, 2017, 18:43:47 pm »
Eй Шуши бързо възстановяване и всичко да е ок по натам с ти кръвотечения:)
Даная мила направи консулт с лекаря си или там където ти е правен БХС то , според мен резутата е добър ,но нека се изкажат специалистите все пак:)Но мисля че за в бъдеше всичко ше е наред при теб!!!
И моя корем започва от гърдите , вечер се въртя като шугава ляво дясно и като започант киселините е кошмар ставам рано и след обяд си поспивам  пак в 22,00 съм заспала хахаха
Хубава вечер  на всички
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #771 -: Юни 01, 2017, 19:01:56 pm »
Много благодаря,Мели.Лошото е,че се чух с лекаря преди малко и каза,че всичко било ок,което ме кара да си мисля,че не мога да и вярвам как ми разчита резултатите....А за високото чхг каква може да е причината?И има ли къде да поглвдна какви са референтните стойности за чхг-то.
Даная, аз не ги знам много тези неща но тук има реф.стойности на ЧХГ http://www.zachatie.org/chhg-kalkulator А защо са ти правили изследване на ЧХГ? В изследванията които си прикачила не виждам да има такова. Все пак не си прави сама изводите и не се вкарвай в излишни филми. Имай доверие в лекаря си, той те следи и знае. Винаги можеш да идеш на второ мнение. Бъди спокойна заради бебето. :)
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #772 -: Юни 01, 2017, 19:02:09 pm »
Tuti аз консулт направих,но не знам дали да и вярвам изобщо.В самите изследвания има забелжка за правене на късен бхс,а според нея изследванията са ок и нямало нужда,но аз попринцип смятах и да има и да няма да направя всички бхс.Взех в предвид мнението и на д-р Мели  и мисля май да ходя при друг лекар на преглед след като моята очевидно пренебрегва нещо,което е изключително важно...уфф общо взето само това ми липсваше...
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #773 -: Юни 01, 2017, 19:06:07 pm »
Ефра то в изследванията го пише по друг начин и се води free-bcg там идея нямам,но това което си прикачила като файл май няма общо с това изследване.Лошото е че не можах никъде да намеря какви са нормалните стойности на това free-bcg никъде..
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #774 -: Юни 01, 2017, 23:29:53 pm »
Даная, и на мен ми изглежда добър резултатът ти. Генетиците в Майчин дом обясняват много търпеливо и подробно и може да им звъннеш и по телефона. Звънни и питай каквото Мели ти е написала. На мен лично като ми обясниха нещата след БХС, се успокоих.  :)

Шуши, всичко ще се оправи, мила. Това кръвоспиращото мехлемче сигурно ще помогне.  :wink: Защото не отидеш на кардиолог или при личния лекар да поговорите за кръвното? Записваш ли го като го мериш?



Re: Тема на бременните 99
« Отговор #775 -: Юни 02, 2017, 08:47:03 am »
Раши живея във Варна.Бхс е правено в Света Марина...направо вече почвам да откачам така.Само проблеми с плацента ,отлепяне какво ли не вече ....
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #776 -: Юни 02, 2017, 12:53:06 pm »
Даная, аз не искам да влизам в задочен конфликт с колега, особено пък гинекологът, който ти следи бременността. Нивото на ЧХГ е дадено не в абсолютна стойност, а в част от зедианата (медианната стойност е 1), те. при тебе това ниво е малко по-високо от медианното и затова генетиците са препоръчали втори скрининг с изчисляване на интегриран риск. Иначе рискът ти е нисък, т.е. не налага да препоръчваме инвазивно диагностично изследване. Можеш спокойно да звъннеш по телефона в Националната генетична лаборатория (където е правен скринингът), за да ти кажат и те какво мислят.

Шуши, кръвното е редно да го следиш както препоръчваме на хората със съмнение за хипертония - всяка сутрин в леглото и поне 1 път през деня, и на двете ръце, на нивото на сърцето, и да записваш стойностите. Освен това, при съмнение за хипертония и бременност, трябва да се оцени чрез доплерово ултразвуково изследване кръвотока в съдовете преди и след плацентата. Ти явно си имаш проблем на това място (съдови анастомози в предно-долния квадрант на носната преграда или по-известен като плексус на Kiesselbach). Терапия е необходима само ако не може да се овладее кървенето с консервативни средства. Мога да ти препоръчам УНГ специалист в Пловдив (в Пълмед :)).


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #777 -: Юни 02, 2017, 13:12:27 pm »
Много благодаря д-р Мели ,но съм по-склонна да вярвам на вашето мнение.Първо,защото ми е странно при забележка от лабораторията да казва,че не се налага втори тест,който аз попринцип щях да правя дори и да не се налагаше.Аз,че ще направя 2-ро изследване е ясно, но все пак смятам ,че когато има нещо нередно дори и малко трябва да ми се изяснява от нея,а не да ве укрива едва ли не,защото аз съм майка на това дете и искам да направя най-доброто за него.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #778 -: Юни 02, 2017, 13:20:51 pm »
Разбира се, важното е всяка от нас да прави най-доброто за детето си, така е. :) Звънни на генетиците.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #779 -: Юни 02, 2017, 17:57:32 pm »
Здравейте момичета,
днес ми излязоха резултати и не са много розови, някои.
Вит Д- 4,26 Недостатъчност <20ng/ml
                 Тежък дефицит <10ng/ml
Аз виждам, че съм в графа Тежък дефицит. Ето защо ме болят костите.
Хемоглобина е паднал от 117 на 111
Левкоцити - 11,03       3,5-10,5 малко се е качило
Седимент-Левкоцити  5/6
Седимент-Еритроцити 2/3
Левкоцити 1+
HCT - 0,345   0,36-0,48
RBC - 3,59     3,7-5,3

Не са чак толкова зле, виждам че е малка разликата при някои. Но Вит Д повече ме притеснява, направо съм на долната граница. А какви неща прочетох в статии за липсата на този вит, ми стана зле. Но съм спокойно от което се изненадвам  8O. Звънях на доки за да ми каже какво да правим, че имам час чак на 19-ти а това ми се струва много време, но не ми вдига и затова в понеделник ще отида направо. Мисля, че е доста време до тогава и не е редно да чакам. До колкото прочетох, капки се пият. Някой имал ли е проблем с този Вит.?

Лека вечер :balk_117:
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.