0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #940 -: Юли 06, 2017, 14:40:37 pm »
Даная, аз като бях бременна бях с контракции от 4-ти месец. Не ги усещах, лекарят ги засече на преглед.Бях на Диаспорал до края на бременността, както и Папаверин.Просто повече почивка, разходки разумни, и не се шашкай.Мен ме спаси това, че до края ходих на работа и не се втелясвах много-много, иначе щях да откача.Придърпванията са нормални, матката се разтяга.Цялата физиология на жената се променя.АКо няма остра режеща болка, ако няма кръв, всичко е ОК.

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #941 -: Юли 06, 2017, 22:55:01 pm »
Да, и аз ходех на работа, а при втората бременност гледах и детето сама, защото мъжът ми работеше през седмицата в друг град и се прибираше само през уикенда. Нямах време да се филмирам.  8) Пазете се, но не прекалявайте! Вие не сте болни, а бременни.
Извън България няма болнични за цялата бременност, освен ако няма някаква патология (знам само за една моя приятелка, но няма да разказвам в подробности, за да не се стресирате).

Радвайте се на хубавото време (с мярка, например рано сутрин или късно вечер) и се наслаждавайте на бременността си! Толкова бързо минава това време. Чак ми се прииска пак да съм бременна.  :lol:
« Последна редакция: Юли 06, 2017, 22:56:47 pm от blue_sky »

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #942 -: Юли 07, 2017, 12:18:45 pm »
Здравейте, момичета!
И аз отдавана не съм се включвала, но на това море голям мързел ме е хванал!
KISSME - честито, добре дошла в групата на бременните! От сърце ти желая лека бременност и едно прекрасно бебче на финала!
Дрим, супер звучиш, пиши по-подробно как сте когато имаш време.
Блу, 100% съм за това, което си писала! И по този повод - Даная, успокой се. И придърпванията и контракциите не са нещо необичайно. Да, повечето от нас си обръщат по-специално внимание заради трудно постигнатата бременност... И аз съм с най-много кръвни изследвания и прегледи при моята АГ, пуснах и 10 вида допълнителни платени изследвания от страх за тромбофилии и други подобни. Но, не забравяй, че този период е уникален и е хубаво да му посветиш възможно най-много радост, позитивизъм и добра енергия.

При мен нещата са ок. Бебо рита яко и корема чак мърда и подскача. Ту имам киселини, ту не, всяка седмица е различна. Оттоците ми спаднаха, сигурно защото си лежа по цял ден на морето.
Тук няма къде да ходя пеша, но поне плувам по малко. Но като гледам как всички се напрягат, се старая бързо да излезна на плиткото ;)
Жалко, че почивката е към края си и скоро се прибирам в София. Имам да пазарувам неща от бебешкия списък и да набавя финалните щрихи за бебешката стая - пердета, осветление и тн. Училището за родители също ме очаква, почваме интензивно двойни часове, че да вземем целия материал навреме. Вече се чувствам на финалната фаза и се хващам често да си мисля какво ли ще е като се появи бебо :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #943 -: Юли 07, 2017, 15:42:16 pm »
Супер сме ние :) Ясен е поспаливо бебе като майка си и кака си :) Онзи ден видях един колега, жена му роди ден преди мен, та го питам как са. Той ми вика - ами някои нощи спи, ама някои не спи изобщо и реве, знаеш как е. Ами не, не знам, всъщност :) И чак ми е неудобно да се похваля, като знам какви ревливи бебета и изморени родители има. Та така с нас - кърмя го на поискване; аз скрупули нямам и го кърмя навсякъде. Когато не яде, през повечето време спи. Нощем се буди веднъж, но той е при мен на спалнята, така че не ми пречи - отварям си едното око до половината, позиционирам го на гърдата и заспивам пак :)

Раши - с двете деца - как да ти кажа, така се наместиха нещата, че все едно винаги съм имала две деца. Може би защото каката е голяма и за хранене,  обличане, къпане и т.н. си се оправя сама, а пък Ясен е кротък и неревлив. Сутрин Ясен като се насуче аз правя закуска за нея и за мен и после излизаме, ако не е много горещо (ние преди 9:30 не ставаме...); по обяд пак - той се насуква и заспива и в това време обядваме двете с нея или ако сме навън, сядаме някъде на заведение; вечер мъж ми приготвя за вечеря и ние само сядаме и ядем. В останалото време или сме навън и тя си играе, а Ясен спи или яде; или сме вкъщи. Гледам да ѝ обръщам внимание персонално на нея също, но тя и не ревнува особено, а напротив - радва му се, грижи се. Иска да помага - подава ми пелени, участва в къпането, избира дрехите му; пее му, говори му, не иска да го оставя сам - ако аз съм  в едната стая, а те в другата и на нея ѝ се ходи до тоалетна (например), ме вика да стоя при него, за да не е сам. И така с нас; приказка отвсякъде - и това ми майчинство ще бъде почивка, както беше и предишното. Пожелавам на всички от все сърце такива мирни и кротки, лесни за гледане бебета, като моите деца.


*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #944 -: Юли 08, 2017, 09:25:01 am »
Привет на всички стари и нови попълнения,
ДриймОн от сърце завиждам на спокойното ти майчинство,за разлика от моето.Нашия Ясен му започнаха коликите-мъчат го почти през целия ден едно ръмжене,свиване,пичервеняване и Гушкане.Имахме запек,с рев изхождания,по съвет  на Педиатъра взех други мляко ,Нан явно го запече,Фризовом уж добре действа,макар че не е след всяко ядене, Нан комфоръ опитахме той букевално се дави с него и едва го изпиваме на пичивки.Хора признавам си сега съм адска паника,преди 12 години не беше така....и слъзно каналче имаме не отпушено още,кърма-йок както се казва,давам сутрин колкото има изпомпва и после няма никой дори и с помпата,д не говорим че си и дояжда с АМ.Желая на всичко безпроблемно раждане,без болки  и тревоги и спокойни дни.И аз като имам време чета посреднощите какво става около Вас.Слънчев уикен(а ние излизаме от 15 ден,иначе у дома се побъркваме и Ясен на вън спи по 4-5 часа)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #945 -: Юли 09, 2017, 08:03:28 am »
Мами как сте? На някой от вас да му е излизало папиломче.Преди 2 месеца ми се появи на крака отстрани към срамните части,но не на тях отначало мислех,че е подкожен косъм,но после видях какво е и ми се струва пораснало.Някой да е имал такова нещо и какво беше лечението ако да.Благодаря предварително.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #946 -: Юли 09, 2017, 12:18:32 pm »
Мами как сте? На някой от вас да му е излизало папиломче.Преди 2 месеца ми се появи на крака отстрани към срамните части,но не на тях отначало мислех,че е подкожен косъм,но после видях какво е и ми се струва пораснало.Някой да е имал такова нещо и какво беше лечението ако да.Благодаря предварително.
П.с някой имал ли е боцкания в корема като от карфица?
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #947 -: Юли 09, 2017, 15:56:54 pm »
Здравейте мамчета :) Имам доста усилен сърбеж по външните срамни устни.Пусках МБ преди 15 дни и беше чиста ( да уточня сърбежа е кажи речи от 5-6г.с ,сега съм 18 с) .На всеки 40 дни слагам лактажин.
Другото е че на едната външна срамна устна имам като раничка.
Мисълта ми е дали може да се мажа с клортимазол или поне с крем здраве и дали може да се подмивам с лайка.Иначе ползвам пяната на Гинексид.
В петък бях на преглед но тогава нямах оплаквания от днес се засилиха но чак на 20 съм на преглед.
Вяра!!!Надежда!Любов!Време!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #948 -: Юли 09, 2017, 16:01:21 pm »
За лайка знам,че може за деугите неща дано някой знае.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #949 -: Юли 10, 2017, 10:15:49 am »
Дрийм, ти описваш някаква идилия! Желая ти да сте все така спокойни, пожелавам си и на себе си такова бебче.
Тути, дано се регулират нещата скоро при вас и на бебе и теб да ви олекне!
Кисс, не знам на какво се дължи сърбежът при теб. Аз изпитвах някои дни дискомфорт от протриване. От бременността всичко се е "наляло" и е пораснало и когато ходя по-дълго време и съм с дантелено бельо, е възможно да се протъркам. Ако това е проблема - слагай крем здраве или някакъв друг щадящ и няколко дни с памучни гащи и повече почивка.
Аз вече съм си в вкъщи. Започвам да си действам по списъка за бебешките неща и съм решила да отида най-накрая на йога за мами. Поздрави и се пазете в жегите!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #950 -: Юли 10, 2017, 10:21:21 am »
Мисля че е от утрогестана.В началото към 7с пак така ад беше и спрях утрогестана почнах да го приемам през устата.И вс си отмина .И тука от началото на мин седмица реших пак да го слагам на обяд и вечер и явно алергична реакция.Вчера не съм го слагала и след подмиване с лайка и едно намазване с клортимазол днес съм по добре :)
Вяра!!!Надежда!Любов!Време!
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #951 -: Юли 10, 2017, 11:47:51 am »
Kissme,даная, свържете се с аг то ви без значение кога ви е бил последния преглед.
Йоли,кофти,че ти свърши почивката,връщането в действителността е кофти.
Аз гледам основно да лежа,от утре съм на стаж и не знам как ще стане,но ще го нагласим.
Тази сутрин забелязах,че при забърсване имаше нещо като цервикална слуз,напълно прозрачно,гъсто и жилаво. Снощи бях с болки..не знам какво да си мисля,но ще си лежа днес. Утре съм и на ЖК,ще го обсъдим.
Любовта е сила !

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #952 -: Юли 10, 2017, 12:06:41 pm »
Здравейте :)

Kissme, Даная, мисля че можете да мажете външно с Клотримазол. Че и глобули може, но най-добре звъннете на лекаря си да ви потвърди.

Йоли, и аз съм у дома дне, а от петък съм вече в 45-дневния. Къде ще ходиш на йога за бременни. Аз ходя в едно студио на Денкоглу. :)


Re: Тема на бременните 99
« Отговор #953 -: Юли 10, 2017, 12:28:31 pm »
Аз направо като отида в края на месеца ще я накарам да погледне какво е това чудо четох,че било нещо като папиломче или някакво др име имаше,което ставало от снижен имунитет.И ще видим какво ще го правим.На мен не ми трябват глобули то не ми е на интимните части това.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #954 -: Юли 10, 2017, 13:35:56 pm »
Утрогестан слагах и аз по много в първите  месеци, но не съм получавала такъв дискомфорт. Най-добре док да каже.
Шуши, гледам да не се подтискам, ще си го направя да ми е добре все някак :) А и ММ постоянно крои планове за други пътувания, чак ме изумява, не го ли е шубе да не родя в тая кола?
Шуши, може тапата да се е подменяла, може и да си е засилено течение. Утре ще кажеш.
Да ви се оплача, не съм доволна от работата на майсторите и ще ги викам да си поправят. Не им ли виси човек на главте, замитат всичко като лисицата с опашката! Ма на мен тия не ми минават!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #955 -: Юли 11, 2017, 16:09:57 pm »
Здравейте и от мен :)
Съвсем от скоро и аз си имам положителен тест.Местя се от другата тема при вас за съвети и помощ.Едновременно съм много щастлива и ужасно уплашена.Първия ми преглед успях да запиша чак за 19 ,а от вчера се появи едно съвсем леко зацапване и много се притеснявам. :?
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #956 -: Юли 11, 2017, 17:31:44 pm »
Елица консултирай се с лекар относно зацапването възможно най-скоро,за да започнеш терапия с лекарства.
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #957 -: Юли 11, 2017, 17:34:53 pm »
Елица,добре дошла. Аз също съм на мнение,че веднага трябва да се консултираш с аг. Дано всичко отмине и се насладиш на една хубава и лека бременност.
Любовта е сила !

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #958 -: Юли 12, 2017, 08:50:31 am »
Елица, добре дошла! Пожелавам ти лека и спокойна бременност! И аз съм на мнение, че е по-добре да те види АГ.
Раши, вчера бях в йога Видия (Лозенец), но не останах във възторг... Мацката водеше без музика, нямаше огледала, за да коригирам асаните и като цяло очаквах нещо по-"така". Ако си доволна от твоето студио, моля за повече инфо.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #959 -: Юли 12, 2017, 18:39:41 pm »
Днес бях при д-р Даскалов.Не видя нищо в матката.Изпрати ме да изследвам ЧХГ, резултата е 1994,най-вероятно бременноста ми е извънматочна.В петък пак ще го изследвам,но...едва ли.Радоста ми беше твърде кратка :(