0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #720 -: Септември 23, 2016, 10:49:56 am »
Нани, радвам се да те видя и днес в тази тема и да сте две в едно!!! Явно на твоята принцеса й е добре при мама  :lol:!! Избира си най-подходящия момент... Може би месец септември не й харесва толкова колкото октомври  :D. Предполагам, че вече нямаш търпение, но не остана.
При мен нищо ново. Само където бебко много рита и се движи из целия корем. Има моменти, когато сигурно се върти на 360 градуса, защото освен чувството се вижда и съвсем ясно на корема как се изместава целият. Сега му се е паднало, нека се възползва, защото скоро ще му стане тясно и само ретниците ще му останат. Такова нещо не си спомням да е било с каката. Тя много, ама много хълцаше, но не ме е "безпокояла" толкова с движения. А засега бебко не съм го усетила да хълца... Всяко бебче е различно. Само да са ни живи и здрави!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #721 -: Септември 23, 2016, 12:20:57 pm »
Lucrecia, и моето бебе постоянно се движи. Сега нищо, че е края на бременността, атаките вечер продължават и все едно буря бушува в корема ми. Явно нашите бебета са много активни. Иначе бебка май няма да излиза скоро и наистина ще си чака октомври :D
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #722 -: Септември 23, 2016, 14:31:50 pm »
Здравейте, момичета!
Рядко пиша, но пък затова ви чета редовно  :oops:.
Добре дошла, тилия, слушай си лекаря и вярвам, че ще имаш успешна бременност. И двете ми бременности започнаха с чуденки дали ще се развият успешно.
Нани, Крис, успех на финалната права!
Лукреция, и при мен този път е голям купон с движенията на малкия ми мъж. Най-забавно е сутрин към 5-6, хм, няма да се разберем с този му режим след 3 месеца. По-добре от сега да привиква на различен.
Нещата при мен се развиват нормално за сега. Бебето си дебелее ... и аз покрай него, само някакви си 15 кг съм качила. :) Само да ми е здраво бебето и аз спокойна, ще сваля всичко до последния грам след раждането. Матката ми е спокойна, не приемам магнезий. Хемоглобин, желязо и общ белтък са ниски. Взимам добавки. С каката влязох в 9ия с хемоглобин 120 без да взема и едно хапче, но това е положението.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #723 -: Септември 24, 2016, 09:41:59 am »
Добро утро момичета,

Как сте днес? Усетихте ли Румънското земетресение към 2.10 снощи? В София на високите етажи си се усети доста. Аз не се изплаших толкова от самото заметресение, а от това че получих няколко контракции веднага след него. Взех си магнезия още през нощта вместо на сутринтта и уж се успокоиха нещата. Нервирах се честно казано, защото аз полагам всички усилия да нямам стрес и натоварване в ежедневието, за да се успокоят контракциите, а усещам вече второ земетресение в рамките на тоя месец и без да искам в просъница се стряскам.

Добре дошла, Силвия и лека бременност. Моят хемоглобин на последното изследване беше 130 чак док се осъмни да не е лабораторна грешка. На предното също ми беше още по-висок. Засега и аз няма да вземам добавки с желязо, дано и занапред да е така.

Да си пожелаем спокойна събота и неделя без излишни вълнения  от земетръсен характер.
« Последна редакция: Септември 24, 2016, 09:45:03 am от Mirracles »
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #724 -: Септември 25, 2016, 18:53:17 pm »
Здравейте, милички!
Вчера започнах да пиша, доста дълъг пост, но не успях да го публикувам и всичко написано ми изчезна! След това при ходене на WC отново видях прокървяване и ми се развали цялотл настроение за писане и каквото и да било.
Добре дошли на новите бременелки. Желая ви лека бременност.
После да се върна на мен. Терминът ми е 10.11.2016 обаче утре моят лекар ще реши дали да избутаме до средата на 34 г.с и да я изкарат. Направо не издържам вече. Това кървене ме побърква. Отделно мъжът ми вкарва още повече напрежение. Нормално и той е притеснен. Зачел се е във форуми, сайтове и си вкарваме и двама паранои.
Не мърдам от леглото и раната на плацентата, както ми казват лекарире, не зараства. Вече 10 дни съм си все така. Днес бяхме до болницата и се успокоихме, че бебка е добре, но утре моя лекар се връща на работа и ще прецени. Много ме е страх и се надявам да избутаме още малко.

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #725 -: Септември 25, 2016, 19:06:44 pm »
Крис,

Почивай си и се пази! Стискам палци всичко да се нареди по най-добрия начин за вас с бебчо!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #726 -: Септември 25, 2016, 19:26:43 pm »
Крис, пожелавам ти всичко да е наред. Колкото и да е трудно, опитайте се да се успокоите. Мисли позитивно, а лекарите ще направят най-доброто за теб и бебето.

Силвия, аз от началото на деветия приемам железен препарат, че хемоглобина ми доста падна, но май е често срещано при бременните.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #727 -: Септември 25, 2016, 19:55:51 pm »
Благодаря ви, момичета :)
Поне вече няма жеги. Рай за нас :))))

*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #728 -: Септември 26, 2016, 12:06:02 pm »
Здравейте,

Крис, наистина трябва да се успокоите. Знам, че не е лесно, но всичко ще се оправи! Под постоянене лекарски контрол си. Вече си в 34 г. с., а това означава, че бебка е добре развита и ако се наложи да се появи на бял свят сега, всичко ще е наред. Следя проблемите, които имаше по време на бременността ти, наистина е много стресиращо, но скоро всичко ще се оправи. Вярвай! Пиши ни, моля те, как е минало при твоя лекар. Много късмет!

Нани, вие как сте?  Браво на вас! Колко е послушна малката ви принцеса... Знае си тя, че при мама си е най-добре!!!

Силвия, радвам се да те видя отново! Нашите случаи са доста сходни: второ детенце, първите са момиченца, сега чакаме момченца. Ти си само със седмица и половина по-ранен термин от моя, макар че то там вече не се знае...

При мен нищо ново, нямам оплаквания засега. В сряда ще ходя да видя какви са ми резултатите от изследванията при втория триместър, но иначе след някой ден вече влизам в третия!!! А следващата ни цреща с малкия мъж е предвидена за 5-ти октомври! Нямам търпение!

На всички момичета пожелавам една прекрасна БЕЗПРОБЛЕМНА седмица!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #729 -: Септември 26, 2016, 14:14:52 pm »
Здравейте на всички!
Надявам се, че всички сте добре физически и психически :D
моят преглед се измести от 27.09 на 11.10, та сега си чакам и си пия хаповете :)

Sun_smile, браво за лекото раждане! Четох поста ти с голяма усмивка и все си повтарях - браво, браво!

lucrecia, как върви с диетата? аз съм в 24г.с. и съм качила около 10-11кг според кантара, въпреки че не ги усещам толкова и засега не ми тежат. Снаха ми отдавна ме съветва да се ограничавам, но аз се чувствам добре :)

chris08, още малко! С теб сме, повече почивка, спокойствие, правене на приятни неща и ядене на топла храна :)

Mirracles, с теб сме горе-долу еднакво бременни, та да питам - колко магнезии пиеш сега? аз в момента пия 2х2 магнерот, отделно и дузофарм?

Тилия, слушай докторите и спокойно! всичко ще е наред!


Да се пазите! :)


*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #730 -: Септември 26, 2016, 15:02:22 pm »
lucrecia, как върви с диетата? аз съм в 24г.с. и съм качила около 10-11кг според кантара, въпреки че не ги усещам толкова и засега не ми тежат. Снаха ми отдавна ме съветва да се ограничавам, но аз се чувствам добре :)

Цвете, здравей!!!

Не спазвам диетат на акушерката!!!  :oops: Не мога да приемам всички неща, които са посочени в нея... Аз определено не ям толкова, колкото е определено там. Засилих доста плодовете. Най-вече кивита и круши, защото много ми помагат за редовното ходене до тоалетна... Последните две седмици не съм качила нито един килограм и в сряда като ме претегли пак, ще остане доволна... Дотук 7-8 кг. отгоре. Но считам, че е нормално и не ми е приоритет.

Иначе, ти, Цвете сте заедно с Мира еднакво бременни! Наредили сме се за края на декември и началото на януари: Силвия, аз и вие двете!!! Само живот и здраве!!!  :D


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #731 -: Септември 26, 2016, 16:28:56 pm »
Здравейте пак от мен. Преди малко се прибрах от преглед. Положението не е много розово, но изкарването на бебка търпи отлагане засега. Има нова зона на отлепване на плацентата. Много е малко, но си кървя ... зацапване и то не кафеникаво. Сега ще се закова вкъщи на леглото, ако намалее и спре супер, ако не лекарят ми каза, че си знам пътя в болницата при него. Все пак ме подготвя и за по-лошия вариант.
Хубавото е, че бебето тежи 2300 гр и плацентата се вижда, че остарява. Това означавало, че белите дробове на бебето са почти развити. Колкото повече остарява плацентата, толкова по добре за беба. Отделно докторът ми каза, че при преждевременно раждане момиченцата били по-развити и устойчиви. Е, нормално, жените по-бързо се развиват от мъжете, но незнаех, че още от коремчетата сме по развити :))) Това в кръга на шегата. Сега покой и това е от мен. Просто всеки избутан ден, ще е в полза за мъничето ни. Иначе лекарят се надява да избутаме до 36. Аз мислех до 35.
Сега ще си пия хапчетата 3*2 магнерот и рутаскорбин 3*1.Това е кръвоспиращо.
Като цяло след прегледа се поуспокоихме. Трябва да се подготвим, че може и съвсем скоро да видим бебчето. Божа работа. Всичко, което зависи от мен, го правя.
Благодаря ви за подкрепата. Пазете се и почивайте повечко. И когато му дойде времето, всички да се радваме на пухкави сладки бебчета.

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #732 -: Септември 26, 2016, 16:35:14 pm »
Здравейте момичета,

Виждам, че днес има оживление в темата, което много ме радва :) Надявам се всички да сте добре!

Цвете,

Сега пия по една таблетка Биолектра 300 и едно саше Диаспорал 300. И двете са магнезиеви препарати. Знам, че на доста момичета им изписват магнерот, но на мен досега не са. Оставам с впечатление, че различните магнезиеви препарати имат различна усвояемост и милиграмите, които показват не съответстват 1 към 1 на ефективно усвоения магнезий. По едно време даже ми пуснаха едно изследване за дерумен магнезий, за да ми определят дозата.

Иначе моят хемоглобин е 130 и засега желязо не приемам. Но знам, че трябва да се взема през интервал от време от магнезия, защото си пречат на усвояването.

На тема диета, вярвам, че по-важно е да се храним с подходяща храна, отколкото да спазваме някакви стриктни ограничения. Повече белтъчини за мискулите на бебето, млечни продукти заради  калций за костите, омега 3 за мозъка и нервната система, повече зеленчуци и плодове, по-малко въглехидрати. Оттам нататък конкретни килограми са много индивидуални.

Крис,

Стискаме ти палци, мила! Почивай и се пази и нека стане това, което е най-добре и за теб и за бебка!
Повече спокойствие и вярвам, че всичко ще е наред!


« Последна редакция: Септември 26, 2016, 16:41:02 pm от Mirracles »
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #733 -: Септември 26, 2016, 17:17:25 pm »
Трябва да се подготвим, че може и съвсем скоро да видим бебчето. Божа работа. Всичко, което зависи от мен, го правя.

Крис,

Сама си го пазала чудесно. Всичко, което зависи от вас е направено. Сега само остава да си почиваш и да чакаш, а всеки изминал ден работи за укрепването не принцесата!

Мира,

Напилно съм съгласна с теб за диетите при бременност. Важно е какво е качеството на приетат храна взависимост от нуждите на бебетат във всеки етап от развитието им!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #734 -: Септември 26, 2016, 18:12:52 pm »

Момичета,

Днес ми излязоха резултати от изследвания, които още не съм успяла да обсъдя с лекаря ми. Забелязах, че за пъви път холестерола ми е висок.
Холестерол - общ ( Total Cholesterol ) 6.56 mmol/l Препоръчителна стойност до 5.0
Холестерол - HDL-Cholesterol 2.55 mmol/l Препоръчителна ст. за М. над 1.0; Ж. над 1.2
Холестерол - LDL-Cholesterol 3.21 mmol/l Препоръчителна стойност до 3.0

От прочетеното разбирам, че тъй като освен черния дроб също и плацентата произвежда холестерол има тенденция за повишаване при бременност, но не знам дали моето повишение е обичайно за бременни или трябва да се предприемет някакви мерки.

Някой има ли опит с висок холестерол при бременност?
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #735 -: Септември 26, 2016, 23:10:47 pm »
Крис, стискаме палци да задържите още малко. И аз съм чувала, че момичетата са по-издържливи при преждевременно раждане.

Lucrecia, благодаря, добре сме. Още сме 2 в 1. Док ми каза, че след термина изчаквали 5-6 дни и предизвиквали раждането. Ние имаме още време и се надявам да не се стига до там.

Аз съм +15кг и се надявам да не качвам повече. Вече мисля как ще ги свалям и се чудя колко ще оставя в болницата. Можех да ям една идея по-балансирано през бременността и сигурно щяха да са по-малко. Аз, обаче, си хапвах вредна храна, тестено и т.н. И за капак всичко ми се лепна на дупето и бедрата  :D
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #736 -: Септември 26, 2016, 23:38:14 pm »

Момичета,

Днес ми излязоха резултати от изследвания, които още не съм успяла да обсъдя с лекаря ми. Забелязах, че за пъви път холестерола ми е висок.
Холестерол - общ ( Total Cholesterol ) 6.56 mmol/l Препоръчителна стойност до 5.0
Холестерол - HDL-Cholesterol 2.55 mmol/l Препоръчителна ст. за М. над 1.0; Ж. над 1.2
Холестерол - LDL-Cholesterol 3.21 mmol/l Препоръчителна стойност до 3.0

От прочетеното разбирам, че тъй като освен черния дроб също и плацентата произвежда холестерол има тенденция за повишаване при бременност, но не знам дали моето повишение е обичайно за бременни или трябва да се предприемет някакви мерки.

Някой има ли опит с висок холестерол при бременност?

С първата ми бременност си правих изследване на холестерол като част от ежегодния годишен профилактичен преглед. Бях в седмия месец. Излезе завишен, даже повече от твоя. Лекарят ми тогава коментира, че е нормално. Година по-късно всичко беше в граници.
« Последна редакция: Септември 26, 2016, 23:40:00 pm от rumyanau »



   La vita è bella
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #737 -: Септември 27, 2016, 01:20:03 am »
Нани, не се тормози излишно! 15 кг са си напълно в реда на нещата. При първата бременност качих точно толкова и оставих 10 в родилния дом. Другите изчезнаха от само себе си с изключение на 2-3, които ми се залепиха на корема. При следващата бременност стигнах точно същото тегло и после пак 2-3, които още си стоят. За тях май ще трябват упражнения. А и там да си останат, не ми пречат, освен че трябва да си подновявам гардероба. Не е болка за умиране, въпреки че много трудно си намирам панталони, защото съм с по-широка талия и сравнително слаби крака. Ама здраве да е!  :D

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #738 -: Септември 27, 2016, 10:53:57 am »
Привет момичета,

Как сте днес?

Руми,

Благодаря ти за отговора! И аз предположих, че не е драматичен моя холестерол, но исках да се ориентирам докато дойде време за прегледа. Просто никъде в статиите, които четох нямаше ориентир кои стойности са в реда на нещата за бременни, само пишеше, че естествено се завишава, но прекалено завишения не е добре и за мама и за бебе.

Нани,


На твоето бебче явно му харесва да се гуши на топличко при мама. Ще се появи в точния момент и всичко ще е наред! :)

По темата за килограмите, всичко е много индивидуално и зависи от това с какви кг стартира бременността. На мен док ми беше поставила ограничение колко е разумно да кача за цялата бременност и за да се оринтирам как приблизително трябва да вървят нещата гледам един калкулатор за наддаване по седмици при бременните. http://www.calculator.net/pregnancy-weight-gain-calculator.html

Отскоро си намерих и една програмка за телефона за следене на бременността, която освен всичко друго има и две функции, които много ми харесаха. С едната можеш да си следиш колко се движи бебчето и да си отбелязваш ден за ден (лекарите препоръчват след 28 седмица веднъж дневно да се следи за колко време прави 10 движения, когато е активно), а с другата когато му дойде времето можеш да си засичаш продължителност на контракциите и на какъв интервал са.
Но такива неща могат да се харесат само на чалнати любители на техниката, като мен :D

Хубав и усмихнат ден на всички!
 
« Последна редакция: Септември 27, 2016, 10:55:28 am от Mirracles »
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #739 -: Септември 27, 2016, 14:57:06 pm »
Здравейте на всички!

Аз  днес осъмнах  с лек дискомфорт/болка в гърлото и се чудя какво да предприема този път, за да не се стигне пак до антибиотик както стана през май месец... имам чувството, че като спрях да пия витамините, и започнаха да се проявяват болежки :D

Вие какво пиете/смучете при гърлобол? какво ви помага. Аз засега смуча хомеожен и се надявам да се размине.