0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #700 -: Септември 19, 2016, 20:29:03 pm »
Нани,

Браво на бебчо, че расте и хубавее. Струва ти се, че бързо минава времето, защото вече си на финалната права. На нас, които имаме още месеци преди да гушнем бебоците хич не ни минава така бързо времето. :)

Много хубаво, че бебо е застанал правилно. Ти естествено раждане ли планираш?
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #701 -: Септември 21, 2016, 11:23:04 am »
Да, планирам естествено раждане и търпеливо (или не толкова) си чакам :D

Момичета, как сте? Времето захладня и направо се живее. Поне при мен е така.  :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #702 -: Септември 21, 2016, 11:32:40 am »
Здравейте, милички! По повод раждането си копирам поста от темата за поздравления :-)

Много ви благодаря, момичета!
Раждането мина доста бързо. Водите ми изтекоха в 3:30 посред нощ, но нямах нито болки нито контракции и док ме извика в 7 сутринта. Все още нямах разкритие (заради силните лекарства за задържане родовата дейност беше потисната). Приеха ме в болницата и до 11 нищо-ни контракции, ни болки. Сложиха ми система окситоцин и от 11:30 до 14:25 вече бях с 10см разкритие. Времето за тези 10см беше болезнено, но си го представях по-страшно. В 14:25 след точно 3 напъна Валерия пое първата си глъдка въздух в предродилна зала Даже не стигнах до родилното. Нямам шевове, нито разкъсвания,,а самото раждане беше безболезнено. Не използвах никакви упойки. Пожелавам на всички бъдещи мами такова леко раждане! Целувам ви!

Като съвет-слушайте лекаря и акушерката, колкото и да боли. Маки беше пуснала преди време еднк руски серии за раждането, които гледах много старателно, та от там си бях наложила-болк не боли-слушам и изпълнявам!

Надявам се всички сте добре и се топлите, че някак изведнъж стана студено! Ние се гледаме, гушкаме и се радваме :-) Спокоен ден!
« Последна редакция: Септември 21, 2016, 11:34:48 am от sun_smile »


*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #703 -: Септември 21, 2016, 12:13:43 pm »
Здравейте, бременелки!!!  :D
Редовно ви следя, но определено не съм много активна  :oops:... А и няма нищо ново при мен. Всичко се развива нормално, в петък правих рутинните изследвания за втори триместър. Пак включваше тест О Съливан за хестационнен диабет и пак ще проверят стойностите на щитовидната жлеза. Това второто го проверяват отново, защото ми се появи витилиго  :(. Това са едни бели петна по кожата, които за съжаление не могат да се корегират, защото е загуба не меланина на кожата. Могат да излязат където им скимне... Не се знае какво ги е предизвикало, но по принцип бременността ми може да е била катализаторът, а и стресът поради ИКСи-то преди това, най-вероятно е повлиял много. Но сега, докато съм бреммена и докато кърмя след това, не може да се предприеме никакво лечение.

Следващата сряда съм при акушерката (женска консултация в БГ), за да ми каже резултатите от изследванията. Иначе, миналата седмица, пак акушерката ме сложи на диета!!!! Не можело то до тук да съм качила почти 8 кг.!!! Ами то сега щяло да е голямото дебелеене. Последните месеци... Даде ми една диета за 2000 кал. и да съм я правила... При положение, че сега нямам никакъв апетит и се храня насила, без да злоупотребявам с нищо, ако започна да ям всичко, което е посочено в диетата, означава да ям поне два пъти повече!!! Както и да е... споделям с вас. Тук при нас са луди на темата контрол на теглото на бременните. Съгласна съм, ама.....

Мога също да се похваля, че тези последни седмици се чувставм по-подвижна, по-добре физически. Най-вече изчезна подутият стомах високо горе, което ми даваше едно гадно чувство на гадене, не ми се яде, повдига ми се.... Спя по-добре, коремът ми не ми пречи толкова, както преди, може би защото вече му свикнах  :D, не ставам да ходя до тоалетна през нощта (преди ми се случваше по 2-3 пъти на нощ)... Така че, мога спокойно да кажа: прекрасно е да си бременна! Другата седмица влизам в третия триместър и предполагам, че нещата ще се променят, но засега, всичко е положително!!!!

Много дълъг стана този пост.... Желая ви много положителни емоции!!!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #704 -: Септември 21, 2016, 12:17:13 pm »
sun_smile,

Това е просто чудесно!!! Много се радвам за вас! Наслаждавайте се на малката Валерия!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #705 -: Септември 21, 2016, 19:46:40 pm »
Здравейте и от мен, бъдещи и вече настоящи майчета!
 Аз немога да се похваля много, но пък съм благодарна, че бебчето ми е добре. Днес ме изписаха от болницата, в която лежах за четвърти път. Отново прокървих и си изкарахме акъла! Сега съм на двойни дози хапчета и на постоянно лежане вкъщи. Моят доктор каза, ако може да задържим още две седмици и дефакто в 35 седмица да изкарат бебето.... Дано всичко е наред! Голямо доверие имам на моя лекар. Чувствам се спокойна. Сега ще налягам леглото и ще се пазя, че още е ранко за среща с нашата принцеска.
 Още не сме напазарували всичко и като гледам аз няма и да мога да мръдна от вкъщи. Поне взехме количката и легълцето. Имам и малко дрешки... Май май мъжлето ще допазарува със списък.
Спокойна вечер на всички
« Последна редакция: Септември 21, 2016, 19:48:34 pm от chris08 »

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #706 -: Септември 21, 2016, 21:35:12 pm »
Крис,

Почивай си, важно е, че бебчо е добре! Стискам ти палци всичко да е наред и занапред и бебо да изтърпи докато му дойде време!

Аз снощи не можах да спя от болки в кръста. Днес отидох на лекар и тя ми увеличи магнезия, защото се оказаха някакви малки контракции. Иначе за щастие шийката е ок и няма скъсяване. Дано се успокоят тези контракции, че имам още доста месеци до термин.

Лека нощ на всички!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #707 -: Септември 22, 2016, 08:56:50 am »
Благодаря ти, Мира! И на теб късмет и повече почивка и всичко ще е наред :)

*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #708 -: Септември 22, 2016, 11:42:20 am »
Здравейте!

Крис,
Съжалявам, че пак е трябвало да влизаш в болница, но две седмици ще минат бързо. Опитай се да си почиваш и мисли позитивно. Време не остана до срещата ти с малката принцеса!!! А пък не е проблем, че гардеробът й ще го допълвате след това!!! За първо време е достатъчно с това, което таткото набави... Пази се много и ни дръж в течение.

Мира,
Радвам се, че вече си по-добре. Не знаех, че болките в кръста могат да означават контракции. Може би, ако си почиваш повечко, всичко ще е наред.


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #709 -: Септември 22, 2016, 11:51:39 am »
Lucrecia,

И аз наскоро научих за тези Бракстън-Хикс подготвителни контракции, които са общо взето нормални и почти всяка бременна ги има/усеща към един или друг момент. За някои са безболезнени, при други болезнени. Важното в случая е да се следят и минимизират, за да не доведат до преждевременно скъсяване на шийката.

Иначе аз си работя от вкъщи и съм на щадящ режим, така че се надявам, че всичко ще е ок.
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #710 -: Септември 22, 2016, 14:59:31 pm »
Да.... за подготвителните контракции съм чела малко, но не знаех, че и болките в кръста може да са знак за тях... Иначе, на мен коремът ми понякога става доста твърд и дори понякога чувството е доста неприятно, но досега не е било болезннео. Мислех си, че това са Бракстън-Хикс подготвителни контракции...
Мира, това че работиш откъще е супер! На мен ми е по-удобно да го правя в офиса, поне докато нямам нужда.


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #711 -: Септември 22, 2016, 15:17:49 pm »
Sun_smile, страхотно е, че раждането ти е минало леко и бързо. Въпреки, че си нямала контракции, доста бързо е минало всичко.

Крис08, почивай си. Ще планирате секцио за след 2 седмици или ще чакате да си тръгне само бебето?

Мира, и на теб ти трябва почивка. Явно при някои тези подготвителни контракции са болезнени. При мен също са болезнени. За първи път ги усетих в 8ми месец. От 10 дни вече си ги имам всеки ден, та явно бебето се готви за старта. По принцип болките, които идват от матката могат да се усещат и в кръста и бедрата. Затова много жени ги боли кръста по време на цикъл. Аз лично съм с много болезнен цикъл и в началото болката ми започва от бедрата и после се мести ниско долу в корема. Сега контракциите ги усещам точно като болка при цикъл, но за 30 сек някъде.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #712 -: Септември 22, 2016, 16:24:27 pm »
Здравейте, бременна съм в 5 г.с. след инвитро и трансфер на две ембриончета. Има само един плоден сак обаче. Носител съм на Хомозиготен генотип 4G/4G за PAI и хетерозиготен генотип С/Т за 677С>T (MTHFR).  От два дни имам кървене и лекуващия ми лекар ми изписа утрогестан 3х2, дуфастон 2х1, децинон 2х1, нош па 3х2. Имунолога обаче беше категоричен за взимането на такива високи дози прогестерон, тъй като съм на естествен цикъл и веднага направи вливане на интралипид, включи клексан 0.6 през ден, капки Ка-вит 3 дни по 15 и утрогестан 2х2. Бях на аспирин протект преди това от около година, първо през ден, след трансфер - всеки ден.

Моля за вашето мнение, днес съм 1 ден след клексан, 2ри ден с капките, но продължава зацапването към по-тъмно червено и не знам да увеличавам ли дозата прогестерон или да слушам имунолога?
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #713 -: Септември 22, 2016, 17:54:47 pm »
Тилия,

Добре дошла! Доста са комплексни при теб нещата и трудно бихме могли да ти дадем компетентен съвет. Най-добре обсъди с лекаря си терапията.

Иначе щом има само едно плодно сакче вероятно кървенето е от естествения процес на изчистване на другото ембрионче. Терапията с прогестерон би трябвало да подкрепи бременността и да помогне на плодното сакче да закрепне.

Аз бях на утрогестан и но шпа до 12 седмица, заради прокървяване. Отделно слагам фраксипарин и ще продължавам.
По едно време лежах за задържане и в болницата с мен имаше и момичета с доста обилно кървене, чиято бременност се запази успешно след прогестеронова терапия плюс но шпа.

Пожелавам ти от все сърце вссичко при теб да се нареди по най-добрия начин! Лека бременност!
« Последна редакция: Септември 22, 2016, 17:57:10 pm от Mirracles »
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #714 -: Септември 22, 2016, 17:58:52 pm »
tilia,
Много се радвам, че се присъединяваш към темата на бременни! Честито!
За съжаление не мога да изкажа никакво компетенто мнение по въпросите, които поставяш. Надявам се някое друго момиче да ти помогне повече от мен. Може би трябва да попиташ в темата за ИКСИ: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51230.0
В нея има момичета, сблъскали се с много проблеми. А може и някой от модераторите да те насочи към някоя друга темичка.

Много късмет ти пожелавам! Но непременно потърси мнение на лекър.


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #715 -: Септември 22, 2016, 19:02:17 pm »
Здравейте, бременна съм в 5 г.с. след инвитро и трансфер на две ембриончета. Има само един плоден сак обаче. Носител съм на Хомозиготен генотип 4G/4G за PAI и хетерозиготен генотип С/Т за 677С>T (MTHFR).  От два дни имам кървене и лекуващия ми лекар ми изписа утрогестан 3х2, дуфастон 2х1, децинон 2х1, нош па 3х2. Имунолога обаче беше категоричен за взимането на такива високи дози прогестерон, тъй като съм на естествен цикъл и веднага направи вливане на интралипид, включи клексан 0.6 през ден, капки Ка-вит 3 дни по 15 и утрогестан 2х2. Бях на аспирин протект преди това от около година, първо през ден, след трансфер - всеки ден.

Моля за вашето мнение, днес съм 1 ден след клексан, 2ри ден с капките, но продължава зацапването към по-тъмно червено и не знам да увеличавам ли дозата прогестерон или да слушам имунолога?

Тилия, на своя глава не е редно да предприемаш каквото и да било, нито пък някой анонимен потребител може да ти даде съвет кои лекарства да приемаш и кои - не. Отговорността за следене на рискова бременност (каквато е твоята) е изцяло върху специалиста по акушерство и гинекология. Всички останали лекари, с които той работи, са само помощници и, ако не са съгласни с нещо, е редно да го обсъдят с водещия специалист. И по закон нямат право да променят терапията на АГ.

На естествен цикъл си имала два ембриона?
Иначе за морална подкрепа - кървенето е тревожен, но не винаги фатален процес, често бременните кървят и се притесняват, а бебетата се развиват добре. Обади се на лекаря си.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #716 -: Септември 22, 2016, 22:42:57 pm »
Благодаря за милите думи и отговорите ви! Водя разговори и с двамата лекари, но АГ специалиста смята, че тромбофилията не играе роля в начален стадии на бременност, докато генетиците и имунолозите смятат обратното и се започва терапия с фраксипарин или клексан от 3-4 седмица. Последно имунолога ми намали дозата клексан през два дни и продължавам с утрогестан, и прогестерон. Доколкото разбрах това, че кървя не трябва да спира лечението с хепарин, защото действа на друго ниво. По-скоро аспирин протект съм взимала от около година и може би той е причината или както казвате другото ембрионче?

Мели, ембриончетата са от два цикъла след пункция на ествествен.

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #717 -: Септември 22, 2016, 23:05:28 pm »
Ще се радвам да пишете при подобен случай с кървене по колко утрогестан и дуфастон взимахте.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #718 -: Септември 22, 2016, 23:37:19 pm »
Tilia,

Разбирам, че се опитваш да търсиш отговори, на въпросите, които те вълнуват, но сравняването на диагнози и лечения с жените от форума няма да ти донесе желаното спокойствие, дори може още повече да те обърка. Довери се на преценката на АГ специалиста си и се опитай да се разсейваш с други теми и занимания. Имай търпение и вяра! Стискаме ти палци всичко да се нареди по най-добрия начин!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #719 -: Септември 23, 2016, 10:31:45 am »
Tilia, добре дошла. Както са ти казали другите, най-добре да се довериш на съответните специалисти. Моят съвет е да не търсиш такива отговори във форуми за толкова сериозни неща, които са изцяло в компетенциите на лекар. Ние тук се подкрепяме и си споделяме, но за всичко се доверяваме на своите лекари. Успех и късмет.  :)