0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #140 -: Юни 09, 2016, 23:11:43 pm »

Поли, аз мислих, че нормално ще раждаш и затова питах.

Секцио ще съм. Изобщо не сме говорили за нормално раждане. Аз съм и с висок диоптър и астигматизъм.
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #141 -: Юни 09, 2016, 23:28:46 pm »
Мира, радвам се, че си по-добре! Много пазене и лежане! Взимай болничен и пази леглото! Много е изтощително и лежането, ама не е непостижимо ;)
Моята плацента беше ниско и въпреки терапията утрогестан, дуфастон, естрофем, но-шпа, малко инжекции папаверин и прегнил, се случи да зацапа. За мое щастие всичко отмина за ден.
Действително плацентата се вдига при повечето случаи. Мисля, че моята се е вдигнала. Утре ще взема да питам (ще ходя на ЖК).

Магнезий и аз пия от началото на 17гс (диаспорал 300), но док каза при нужда, ако ме заболи или ми се стегне корема. Общо взето го пия, когато болката се задържи по-дълго или пък ме стегне корема няколко пъти един след друг, тогава започвам да се притеснявам и като пия прахчето, все едно си взимам успокоително :)

Нани, като си започнала с тези хубави пророчески сънища, пророкувай нещо хубаво и за нас, че нали все се притесняваме :)

 :bighug:


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #142 -: Юни 10, 2016, 16:02:41 pm »
Здравейте, момичета!
Да попитам момичета с опит какви дрехи са подходящи за изписването на лятно бебе?
Трябва ли да бъде с дълъг ръкав и крачолки, шапка ( лятна) или пък е по-добре боди с къс ръкав, чорапки и пелена?
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #143 -: Юни 10, 2016, 17:08:42 pm »
Здравейте!  Благодаря на всички, включили се към въпроса с магнезия. И аз, гледам да го пия само при нужда, като някои от вас, но напоследък стреса ми идва в повече и вчера дори пих две пакетчета, защото контракциите ми станаха по начесто и имах няколко болезнени.
За сънищата умишлено не казвам моя какъв е, не, защотото съм суеверна, а просто защото беше гаден и не искам да стресирам никой (макар и само със сън :) )
Мира, надявам се нещата да се оправят при теб, а както са ти казали - лежането също е изморително, даже досадно, но понякога се налага.
 :bighug:


*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #144 -: Юни 10, 2016, 23:04:06 pm »
Сладка, аз бих казала с къс ръкав. Моят син е роден през лятото, не в България, но пак беше топло - над 25 градуса. И не съм му обличала дрехи с дълъг ръкав и шапка не съм му слагала.

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #145 -: Юни 11, 2016, 08:58:31 am »
Сладка и аз смятам къс ръкав лято е все пак :)
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #146 -: Юни 11, 2016, 09:08:06 am »
Сладка, ти нали си с момиченце? Може с рокличка да я облечете и с някаква лентичка за глава.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #147 -: Юни 11, 2016, 11:45:54 am »
Дамиии,здравейте! Вчера бях на първият преглед! Всичко мина добре,видяхме плодното сакче,след 10 дни пак за пулсации.И както се чудех че нищо ми няма,вече трета сутрин съм с гадене! Вие как се справяте,като цяло съм лакомница,но при мисълта за храна и ми става още по-зле. Може да е смешно ама се зарадвах че започна да ми става лошо  :D :D :D
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #148 -: Юни 11, 2016, 19:29:57 pm »
Честито, Орхидея! Лека бременност! Аз за гаденето нищо не мога да кажа, защото на мен ми беше лошо за кратко и то, заради хапчета :-) Така, че не съм особен пример :-)


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #149 -: Юни 11, 2016, 20:14:54 pm »
Орхидея, честито сакче! Все така добре да се развива.За гаденето, на мен изобщо не ми е било лошо, нито повръщане.

Благодаря, момичета за съветите за обличане. На мен ми е първа бременност и не съм сигурна кое ще е по-правилно. Мислих си и аз за късо ръкавче.

*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #150 -: Юни 11, 2016, 21:37:09 pm »
Орхидея, честито сакче :) Лека и безпроблемна бременност! За гаденето, моето също беше по-скоро от хаповете, но можеш да пробваш с изцеден лимон във водата, солети и препечени филийки със сирене и краставици.

Сън-смайл, какво стана с изследването? Всичко е нормално, нали?

Сладка, лекуваш ли бактериите?

Момичета, сега се зачудих: всеки месец ли изследвате урина и кръв?

Да не забравя да пиша за фраксито: в Бургас няма 0,4 разбира се, но явно има 0,3 (днес ми предложиха в една аптека), а 0,6 си поръчах и утре ще ми доставят (това в друга аптека). Общо взето, тук нямат информация по аптеките- вдигат рамене като ги попиташ, незнаели...  :? Друга работа е в София... Малко съм ядосана, че в първата аптека не ми предложиха да ми поръчат от 0,6 , а сме им постоянни клиенти :(

За магнезия да се допълня: вчера на ЖК, док каза да си пия диаспорала по-редовно. Шийката ми е 33мм и се притеснява да не се скъси от контракции и затова трябва да пия магнезия всеки ден.
Сега пък се сетих, че не питах за плацентата дали се е вдигнала...но, мисля, че се е вдигнала, иначе щеше да го отбележи.


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #151 -: Юни 11, 2016, 22:19:55 pm »
Орхидея, честито! Лека и безпроблема бременност! При мен гаденето продължи до около 3 месец, но и аз пиех хапчета, които май влияеха на това. Много ми помагаше айрянчето! :)
По въпроса за магнерота - аз го пия от около 2 месеца. Тази седмица съм на ЖК и се надявам да го намалим, че пия 3*2 :(

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #152 -: Юни 12, 2016, 06:35:16 am »
Добро утро!
Аз от два дена имам отжвр. вр. менстр. болки ниско долу и нз къде ще я докорам. В 36г.с, надявам се поне още седмица и половина, но не се знае.
Фраксито ще го спирам след една седмица, а аз се бях заредила и сега няма да търся. Разбрах, че юли месец ще започне отново зареждане в аптеките от вс. дози.
Аз пуснах пак урина и този път нямах еритроцити, но бактериите от единични са станали мн. на поле в седимента. В петък си пуснах стерилна да се види какви са тези бактерии.
Кръв и урина пускам често и си го плащам, защото хемоглобина ми е нисък и сега заради тези бактерии.
Роси, ако ти е стабилна шийката няма страшно, че е 33мм.Все пак се пази и си почивай. Досега скъсявала ли се е или все е една дължина?
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #153 -: Юни 12, 2016, 13:15:50 pm »
Mirracles, почивай повече и всичко ще е наред.

Orhideq_23, честито сакче и лека бременност. Скоро вече няма толкова да му се радваш на това гадене  :D Не знам защо момичетата искат да им става лошо. Аз така се надявах да ми се размине, но ми се гадеше по цял ден и повръщах. Въобще не искам да се сещам за този период. Сутрин ядях обикновени бисквити още преди да стана от леглото за да избегна повръщане. Солетите също помагат донякъде.

Момичета, аз се консултирах с моята лекарка относно раждането и късогледството. Тя каза, че щом на очния преглед не са се установили проблеми с ретината, няма проблем да си родя нормално. Според нея очните лекари избягват да поемат отговорност и да дадат конкретно становище.
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #154 -: Юни 12, 2016, 22:21:38 pm »
Сладка, да си изкараш 4-те седмици!  :crossfingers:
И ти не се натоварвай!
Мисля че нямам скъсяване, защото преди около 2 месеца док ми взе МБ (исках да видим течението) и каза на сестрата размера на шийката. По спомен беше същия размер.
Гледам да не се натоварвам и да не се ядосвам и притеснявам .... ;) доколкото това е възможно ;)

Док от ЖК ми пусна направление за протромбиново време, ще взема и ПКК да си пусна, така и така ще ме дупчат, и да видя има ли ефект от това желязо, което го дъвча.

Нани, чудесно! Значи имаш избор.
Аз мислех последния месец да отида на очен. Струва ми се рано сега. А и с док от ЖК коментирах начина на раждане и според него е още рано да говорим, понеже има доста време и доста неизвестни.
 :lol: сега се сетих, че сънувах един от най-добрите очни лекари в Бс и двамата ми АГ  :lol: Явно подсъзнателно се приготвям за прегледите  :lol:


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #155 -: Юни 13, 2016, 09:04:12 am »
Роси, щом нямаш скъсяване на шийката си добре.
Благодаря за пожеланията!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #156 -: Юни 13, 2016, 09:32:54 am »
Добро утро! Как сте?
Рос, взех си днес изследването, но трябва да се чуя с док след 12:30, а не го разчитам, защото има само заключение, като при цитонамазките, а инфото, което намирам е в широки граници от депресивни състояния до левкимия и не ми се чете.
Иначе продължавам с кошмарите за бебка, ужасно е!


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #157 -: Юни 13, 2016, 09:55:10 am »
Добро утро, момичета.
Аз да си кажа моето мнение за диоптрите и нормалното раждане. Минах го със сина ми, който онзи ден навърши 8 годинки. Имах късмета да раждам в чужбина, казвам го късмет, защото наистина всички бяха много мили и отзивчиви. Бях със 7 диоптъра късогледство и астигматизъм. Двама очни лекари ме гледаха там, специалисти, и стигнаха до заключението, че мога да си раждам нормално. Ретина, всичко ми беше наред. Уви след раждането, получих отлепване на ретината на едното око, почти нацяло... Оттогава така съм наплашена, че този път изобщо няма да се доверя на очните лекари. Директно секцио, живи и здрави. А пък имам и корекция на очите с лазер преди три години...затова няма да рискувам.
Надявам се всички мамета сте добре. Аз имах ужасно напрегнат уикенд. Преместихме се в ново жилище и направо си се изморих, уж нищо не съм носила, но после при подреждането и обикалянето за нови мебели... Дано бебко да е добре... Тези дни ще почивам повечко след работа, че с тези нерви много лоши мисли ми минават :(
Пожелавам лека и спорна седмица на всички  :)

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #158 -: Юни 13, 2016, 10:38:10 am »
Нани,веднага ти отговарям за гаденето. Не че искам да ми е лошо , просто това са едни от първите признаци и им се радвам :D  Сигурна съм че скоро няма да съм толкова положителна  :D
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #159 -: Юни 13, 2016, 10:49:51 am »
Chris08, хубаво е, че сподели своя опит. На мен ми предстои още един очен преглед в края на бременността и тогава ще се прецени ситуацията окончателно.

Orhideq_23, дано бързо да отмине този период на гадене. Аз доста от другите признаци на бременност не съм ги имала все още, но ще видим занапред какво ще стане :D

Вашите бебета как вървят като големина? Нашето върви с една седмица напред и се чудя дали ще се роди пухкавка или просто бързо се развива. Все пак бременността не е математика и всяко бебе си следва своя ритъм.