0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #220 -: Юни 20, 2016, 09:38:38 am »
Здравейте, момичета!
Роси, а пиеш ли магнезии?
Предполагам знаеш, че от железните препарати трябва да има поне 2 часа разлика от магнезия, млечни продукти, кафе и кофеинови продукти. Друго, което се сещам е на гладно ли го приемаш? По-добре се усвоява, но пък дразни стомаха.
Бих искала да те попитам за връзката с тромбофилията? Да не би да не усвояваш обикн.фолиева и оттам да е връзката?
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #221 -: Юни 20, 2016, 10:15:06 am »
Ходя при доктор Свраков и мисля и той да си ме изражда живот и здраве ...много е внимателен и обяснява всичко😃
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #222 -: Юни 20, 2016, 12:00:03 pm »
Здравейте, момичета! Как ви се отразяват горещините? :)
В четвъртък бях на преглед по ЗК. Бебчо се беше обърнал главично (а в понеделника бях на преглед при другата лекарка, при която ходя, и беше седалищно). АГ по ЗК в четвъртък не успя да му измери главичката и ме викна в неделя в болницата да я измери. Всичко с размерите е наред. Но този път бебчето беше напречно разположено. АГ-то ми каза да следя активността му, защото след като е толкова подвижно има вероятност пъпната връв да се оплете... Питам аз за какво точно да внимавам - ако не мърда няколко часа или ден. Отговор не получих. Да съм лягала по гръб и то щяло да се размърда. Да, но не винаги, когато легна така, то мърда. Предишния път я питах дали е задължително да мърда всеки ден с еднаква сила, а отговорът беше "Не. Един ден ще е по-силно и подвижно, на следващия може да не е така."...
Според вас има ли място за притеснение наистина или тя просто си ме плаши профилактично?
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #223 -: Юни 20, 2016, 12:49:29 pm »
Здравей, Цветенце! На мен ми се отразяват уморително, даже днес имах едно кратко излизане до магазина само, но ми падна кръвното и сега полежавам.
За АГ не знам какво да ти кажа, аз ще ходя на 29ти, когато вече ще влизам в 7ми месец и ще я разпитам за тези неща (смятах да я питам, защото ние сме така-много активни някои дни, други все едно цял ден спи). Иначе и аз, като теб-не винаги, когато легна по гръб е активна, даже напоследък е по-подвижна, когато легна настрани. Мен ме е страх от това да не се оплете в пъпната връв, но нямам идея какво трябва да се следи. (май никак не ти помогнах)


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #224 -: Юни 20, 2016, 14:34:57 pm »
Офф,ама че лекари :lol: и как по-точно очакват от вас да следите бебето да не се оплете? Да не би ехограф да си имате в къщи? :lol: Цветенце следи просто дали мърда ежедневно,ако 24 ч.не го усетиш ходи да те прегледат :) ти в кой месец стана? Накрая им става тясно и не мърдат много,много :) при мен тъкмо почнах да ходя на тонове и го видяха,че е три пъти омотан и от притеснение ли,какво ли на следващата седмица го родих...ама и аз ви успокоих,няма що :D нито ще са първите,нито последните родили се омотани в пъпна връв та бъдете спокойни и просто ги следете колко често ги усещате  :) щастлив финал ви желая :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #225 -: Юни 20, 2016, 18:04:19 pm »
Цветенце, и на мен редовно ми казват да следя за движения. При мен един ден е активно, на другия ден е по-спокойно.Някой път два дена е мн. активна бебека и после 2 дена почива. Сега, като ходя на тонове един път улучваме да е от поспаливите и казват не  мн. добър записа. Другият път е мн. активна и рита, докато не се махне доплера. Пак ми казват и този запис не бил мн. добър. Хем искат да е будно бебето, хем и да не рита мн. Разбирам ама как да обясня на бебка как да се държи. :D
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #226 -: Юни 20, 2016, 19:00:14 pm »
Благодаря за отговорите! :) Сега карам 28 г.с. Тъкмо се успокоих, че е нормално един ден да е по-активно бебето, друг ден да не е толкова активно, и АГ-то ме хвърли в притеснения пак. -( Сега само това мисля, а знам, че не трябва и само си вредя, ама ...
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #227 -: Юни 20, 2016, 19:40:22 pm »
 :lol:
Това си е супер смешно .... какво, да няма техники за неомотаване, а аз да си седя в невидение!? 
На мен не са ми казвали все още за активността и да следя за нея, но аз съм в 25гс, сигурно е рано. И при мен е различно: понякога е активна когато се обърна настрани, а друг път, когато съм по гръб.

Сладка, да, пия и магнезий, но мисля, че правя интервал между магнезия и желязото. В аптеката като ги питах за желязото и млечните продукти, ми казаха, че това важало за АБ-те. Лошото е, че всяко мое хранене, съдържа някакъв млечен продукт , а трябвало да дъвча хапчето с храната или веднага след ядене. Ще пробвам да го вземам без храна.
Благодаря за съвета!
Да, имам генетично доказани повишен риск от  тромбофилия и неусвояване на фолиева киселина на 50% и затова пия мета-фолиева, В12 и бия фраксипарин.
Между другото, предния път, док ми продължи биозин мама, с идеята, че спомага на преноса на желязо.

Ох, и на мен не ми понасят жегите :( Тук е адски влажно и жегата... От вчера нещо взе да ми прескача сърцето, кръвното ми падна още повече (86/57), сутрин ставам с подути ходила и длани и като цяло енергията ми е поспаднала.....обаче.....за сметка на всичко това ;) качвам килца и тотално съм се разконцентрирала (дано не стане някой гаф на работа)
 :lol:
Поне настроението ми е супер :)



Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #228 -: Юни 20, 2016, 20:08:00 pm »
Роси, тогава, ако искаш, пробвай да има отстояние от магнезия и желязото около 2,5часа или 3 часа и наистина намали млечните продукти и когато дъвчеш хапчето да е с храна, която не е млечна ( мн. е важно) напр. сварени яйца, ориз, салата без сирене и т.н
Предполагам вземаш малтофер, може да го замениш с феро фолгама( в него се съдържат и б12 и фолиева), а ти отделно си вземай и вит. С.
Ако искаш пробвай и виж дали ще има промяна. Аз поне така направих и имах резултат. Това, което ти написах ме посъветва хематологът.
Аз също си бия б12. Ти пиеш ли го или го слагаш интра мускулно?
Изследвала ли си б12 колко е?
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #229 -: Юни 20, 2016, 20:20:35 pm »
Рос, имам същия проблем със стъпалата и се чувствам, като мечка, като стана, чак ме болят. Но, като се пораздвижа и ми минава.


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #230 -: Юни 25, 2016, 08:42:45 am »
Добро утро! Как сте?


*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #231 -: Юни 25, 2016, 11:59:07 am »
Здравейте момичета  :bighug:

Мина ми прегледа. Всичко изглежда наред. Бебка изостава с 3 дни, но не съм притеснена от това.

Последните дни е по-поспалива, което, от време на време ме кара да откачам и да й се моля да ритне :)

За хемоглобина, док препоръча да взимам желязото с вит С и да не е с храната, а да има разстояние. Ако и следващия път не се е повлиял, ще ми смени хапчетата.

Май са се изтрили последните постове!?

Сън_смайл, май ти беше писала за климатика и подуването на краката. Ами, вчера спахме на климатик и действително тази сутрин имах съвсем леко подуване и много слаба болка в ходилата. Оставихме климатика на по-висока температура и не беше особено хладно. Ако беше по-ниска, сигурно въобще нямаше да съм подута.
Много тежко преживявам жегата :(

Пожелавам ви прохлада ;)


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #232 -: Юни 25, 2016, 15:21:22 pm »
Здравейте, момичета! Как сте? Жегата не ми се отразява добре и се чувствам много изморена. :( 
Спокоен уикенд! :)
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #233 -: Юни 25, 2016, 21:27:06 pm »
Ехо момичета, как сте? Мене ме нямаше много последните седмици, но ви чета...
При мен нищо ново, вече ми остана малко...хем ме е страх, незнам защо уж съм минавала през всичко, но хем чакам с нетърпение. Незнам защо така съм се притеснила, иска ми се да мине вече всичко и да съм приключила с раждането, после пък ми става тъпо, че вече няма да съм бременна :) общо взето хормона яко ме тресе  :lol: :lol:
Всичко си имаме, всичко е купено, леглото е сглобено, вече чакаме само бебе...Събрах си уж багажа за болницата, ама то в Надежда нищо не искат...та за сега е една торба в спалнята, която дори не съм сложила в сак...Останаха ни само помпа и бебефон общо взето :)

Иначе сега имам някакви много странни притеснения, предполагам ще ме разберат само майките с две дечица...притеснено ми е някакси за каката, че вече няма да е сама, как ще приеме бебето, дали ще си обичам двете деца еднакво... :oops: :oops: незнам, дано е от хормоните и да не откачам  :lol:
« Последна редакция: Юни 25, 2016, 21:39:25 pm от Krisi08 »


*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #234 -: Юни 25, 2016, 21:49:26 pm »
Не откачаш, Криси. И аз затова мислех през цялата втора бременност. Даже темичка пуснах: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50963.0

Всичко ще се нареди - любов има за всички :)



   La vita è bella
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #235 -: Юни 25, 2016, 21:57:33 pm »
И аз като rumyanau да те успокоя, че нещата ще се наредят от самосебе си като се появи мъничето. А големите реагират по различен начин, колкото и да ги подготвяш за срещата с новия член на семейството.

Наслаждавай се на последните седмици от бременността си, всичко ще си дойде на мястото. :)


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #236 -: Юни 26, 2016, 21:37:11 pm »
Здравейте, момичета!

Как сте в тези жеги? На мен жегата изобщо не ми понася. Постоянно поддържам ниско кръвно и често съм с висок пулс, независимо, че си пия бетаблокера по препоръка на кардиолога.

Исках да ви питам до кой месец се слага фраксипарина в корема и кога сменихте да го слагате подкожно в ръката?
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #237 -: Юни 26, 2016, 23:34:06 pm »
Аз лично започнах към седмия месец да го бия в ръцете, защото в корема вече нямаше празно място. Като си почина малко започнах да ходя в спешното да го слагат пак в корема, но нещо не ми хареса доктора и си продължих в ръцете. От вчера съм на бутове.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #238 -: Юни 27, 2016, 11:08:17 am »
Здравейте и от мен. И на мен не ми е много комфортно в жегите. Чувствам се изтощена. Качила съм вече 9 кг, но засега е в нормата.

Криси08, малко ти остава. Дано раждането да мине леко, но предполагам, че ще е така. Казват, че второто раждане в повечето случаи е по-бързо и по-леко от първото.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #239 -: Юни 27, 2016, 11:17:31 am »
Здравейте, момичета. Вече си имаме едно малко съкровище. Синът ни се роди в 38 г.с. с мерки 3.340кг. и 50см.
Пожелавам успешен финал на всички и благодаря за подкрепата и съветите през бременността.  :)