0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #280 -: Юли 01, 2016, 22:41:51 pm »
Ехо! Как сте? Мен ме приеха в АГ, на системи с магнезий съм.


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #281 -: Юли 01, 2016, 23:41:02 pm »
Сънсмайл,

Заради контракции ли те приеха?
Не се тревожи, заедно с мен в болницата имаше няколко жени към твойте седмици с такива симптоми.
Ще ти направят вливания, някоя и друга инжекция и ще те стабилизират. Всичко ще е наред!
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #282 -: Юли 02, 2016, 00:45:32 am »
Здравейте момичета :)

Сън_смайл, надявам се, че се чувстваш по-добре! Стискам палци бързо да се стабилизираш!

Форестчеее :) Честита ти радост! Да сте живи и здрави и много щстливи :)

Мира, фраксито приключих да го бия в корема и започнах в бедрата в 20+2гс. По това време, вече корема ми се опъна и не можех да хващам гънка. То, никъде не мога да си хвана гънка.... :(  имам много странна кожа ли?! месо ли!? незнам...единствено ми е лесно да си изтегля кожна гънка в зоната между китката и лакътя, но за там не съм чувала да може да се бие подкожно :(  И така: краката ми са вече насинени, с големи топчета - всяка инжекция прави подутина. В корема се справях мноооого по-добре. Ръцете съм ги оставила за последно ;)

За магнезия, не се сещам дали писах, но от 20-тина дни си пия по едно прахче сутрин, а не чакам да стане нужда да го пия. Въпреки това, се случва, при натоварване да ме понаболи ниско долу.
Док от Щерев смята, че но-шпато не е добре да се пие в тези седмици, докато док от ЖК каза, че ако се налага мога да взимам и но-шпа, освен магнезия.

Иначе, от жегите и висенето прав, си имам подуване на ходилата и дланите. Болят ме и колената, но това си е от килцата ;) Вече съм качила 14кг . Уж наблягам на много плодове и зеленчуци, нооо си хапвам и сладичко  :oops:

За плажа: още през май питах док и нямам забрана. Разбира се, не смятам, както други години да се пльосна да се пека в 14 часа  :lol:
Рано сутрин или привечер ще ходя.
Моя приятелка ме посъветва или да си мажа коремчето с висок фактор или да си го покривам, защото кожата много ще пострада от слънцето (да не се изсуши много).

Криси08, сигурно не е лесно в последните дни. Стискам палци всичко да мине по мед и масло, а ти да си мнооого спокойна :)

Поли, много сте пораснали, браво! А още малко и ще можеш да пощипваш сладките бузки :)

 :bighug: на всички


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #283 -: Юли 02, 2016, 07:43:23 am »
Добро утро!
Благодаря, момичета! Приеха ме, заради контракции и силни болки. На система съм от снощи и горе долу ме отпуска, но към 4:30 имах 3 наистина много силни контракции и в 6 пак. Слагат ми и инжекции с но шпа. И те болят :-) На мен ми е първата хоспитализация тази (за 27те ми години) и всичко ми е страшно и непознато. Записват тоновете на бебка, тя иначе активно ритка, вчера не можеше, но той цял ден корема ми беше, като камък.

Плажа ми го забраниха напълно, не , че съм ходила. Но понеже направо ме пое лекаря, който исках да ме изражда ми го забрани след, като пита била ли съм на плаж. Вероятно е резултат от снимачните ангажименти.

Вие как сте?


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #284 -: Юли 02, 2016, 11:28:30 am »
Здравейте момчета 😃 при мен откриването на сакчето се оправи напълно и спряхме и утрогестана ...днес пак пщбяхме на преглед да видим дали всичко е ок и да ок е бебето скача вътре в мене буквално се подхвърля и док.каза че е много палаво и не седи на едно място 😂😂😂 другото което ми каза че е холямо 2,5 см.и че си било нормално всичко , но сега като чета из Интернет пише че за 10 г.с. трябва да е от 3 см.до 4,3 см. И това ме притесни ...та мисълта ми е вие помните ли колко голя о е било в тези седмици вашето бебче 😃
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #285 -: Юли 02, 2016, 11:49:45 am »
Стели, не се шашкай толкова. Тези размери са ориентировъчни, а не точни и зависи кой как те гледа. Моята АГ ми изкаряа термина все на 03.10, а преди няколко дена на 22.09. Другите ми лекари са около датата 26-28.09, когато и трябва да е, защото знам кога е станало.
Но иначе на въпроса ти, в 8 седмица и 6 дена е била 1,67см бебка, а в 12 седмица е била 4,95см. Сега е около 1050-1300 грама. Бъди спокойна и не залитай по точните единици :-)


*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #286 -: Юли 02, 2016, 11:51:23 am »
Стели, вярвай си на лекаря и не чети противоречиви информации. Освен това все още е прекалено рано и бебето ще си навакса, дор да има някакво изоставане в размерите.
Моята беба все вървеше назад до 27 г.с. и после изведнъж започна да расте с бясна скорост, накрая вървеше 10 дни напред.
Веднъж вече ти казаха нещо за лекаря. Ако му нямаш доверие смени го!


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #287 -: Юли 02, 2016, 12:20:12 pm »
Не не аз му имам доверие и то пълно , но ми стана интересно как са били бебета на другите и затова влязох да чета ... и аз не мисля че е прекалено малко защото може би неможа да го измери хубаво то подскачаше през целия преглед , направо не се спря да шава 😂 дори едвам му чухме тоновете защото постоянно мърдаше и трябваше да поизчакаме да се спре на едно място (палаво бебе според доктора ) 😂😂😂 ...даже доктора каза че ще е едро бебе за мене по това което вижда и все пак съм качила 3 кг. Но съм дребна и по тясна щом и коремчето вече си личи 😃 ...
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #288 -: Юли 02, 2016, 13:57:05 pm »
Това, че качваш мн кг не е гаранция, дали бебето ще е едро или дребно. Големината на коремът също. Аз качих 9 кг за цялата бременност, като в един момент дори отсшабвах, но бебето си растеше. Дъщеря ми се роди 3400 гр. Теърде рано е за каквито и да били предположения. Моят корем си пролича към средата на 6 м, но както вече писах бебето ми се роди напълно нормално.
Наслаждавайте се на бременността си и не търсете под вола теле. Времето минава супер бързо и докато се усетите вече ми врещят в ръце, а в следващият вече ще правят опити да вървят..


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #289 -: Юли 02, 2016, 17:00:50 pm »
За трети месец мисля че 3 кг. Не са много 😉 ... относно коремът ми да липи си вече , но явно при всеки е различно , а относно бебето че ще е голямо голямо ще е предвид аз колко съм се родила , а и таткото е бил 5,200 хич не ми се вярва да е малко бебе ... абе каквото такова 😃 ... а и аз си се наслаждавам на бременността и мислех че тука мога да питам всичко и да сравнявам примерни числа и такива неща все пак затова е темата мисля 😃....
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #290 -: Юли 02, 2016, 18:28:53 pm »
Под качваш много кг не съм визирала теб конкретно говорих по принцип. Не съм се изразила правилно. По принцип казват, че качването на кг започва след 3 м, но и твпите 3 кг са си супер.
За бебето това, че вие сте се родили едри бебета нищо не значи ;) Но ти пожелавам да родиш здраво и пухкаво бебе и то около термин.


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #291 -: Юли 02, 2016, 22:59:03 pm »
Krisi08, за "Токуда" не си ли мислила за раждането? Нямам личен опит с тях, но доста момичета от форума раждаха там и не са ми попадали недоволни, мои приятелки също там раждаха и са много доволни.
Токуда ми е под носа точно, но там изпуснаха на моя близка бебето преди няма и една година и беше голяма трагедия и някакси всички сме още в шок от всичко което се случи....То не остана време общо взето да си сменям мнението....Ония ден просто много им бях набрала, но до колкото разбрах имам и записан час и дата за секциото, за това си остава Надежда  8) Дано всичко мине мн добре и после само да хваля и препоръчвам.... 10 дни преди раждането едва ли ще е най-умното нещо да търся болница... :? Каквото такова, не мога да го мисля повече...

Аз качих 9кг до 9тия месец и бях идеална, и като гледам още 9 май в деветия  8) 8) за сега съм качила 5кг от последните 10 дни, надявам се последните 10 да намаля малко темпото :)




Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #292 -: Юли 03, 2016, 15:30:19 pm »
Да не съм казала нищо кой знае какво и на мен не ми е хубаво че веднага почнах да качвам но от това лежане което му дръпнах за задържането качих 1кг и 500 гр. Което си е много за две седмици , но засега си ги държа така килограмите и се надявам да не ставам много голяма тъй като не е и здравословно нито за мен нито за бебето ... но каквото такова важното е че го задържах , а кг.после ще се свалят .... въпроса беше да сравня дали моето ембриончето се развива така както на останалите и не за нещо друго ами информативно просто и най- вече исках да споделя какво е казал доктора и вие като по-опитни да ме пооспокоиъе че е нормална големината му тъй като се притесних от това което прочетох ,но сега разбирам че явно си е нормално при всеки да си е с различна големина 😃 ... все пак ми е за пръв път и то много желано бебе и си ме е страх да нв стане нещо както това отлепване което имах
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #293 -: Юли 03, 2016, 16:19:22 pm »
Стели, в тези начални седмици изобщо не помня да са ми казвали някакви размери. Отбелязва си ги докторът на компютъра, казва, че всичко е нормално и това е.
Опитай се да се успокоиш и да мислиш положително! Ясно е, че ще направиш всичко, което зависи от теб. Но понякога, за съжаление, не всичко е в наши ръце. Но хубавите мисли са - просто се настрой, че всичко ще е наред!  :D
В коя седмица си?

Лека бременност!

*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #294 -: Юли 03, 2016, 17:40:32 pm »
Избързване или изоставане с до две седмици от приетите норми за съответния месец  се приема за нормално.
Стели, бих те посъветвала да не се сравняваш,  това  ще ти донесе само нови притеснения. Едва ли ще откриеш напълно индентична с твоята бременност. Довери се на лекаря си. По-напред пишеш, че ти е казал 2,5 см.  - нормално. Ти обаче си се заровила в нета, чела си и казваш притеснила си се ....  ако не си вярваш на лекаря смени го, ако му се доверяваш ... ами просто не си търси поводи за притеснения, не са ти нужни.  Нета не е учебник по акушерство и гинекология,  всеки си пише каквото ми падне, къде вярно, къде не.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #295 -: Юли 05, 2016, 12:58:55 pm »
Здравейте, момичета! :)
някоя от вас има ли болки в пъпа?
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #296 -: Юли 05, 2016, 14:23:08 pm »
Момичета, при какви стойности на кръвното трябва да се притеснявам? Док от ЖК ми каза, че не дава повече от 120/80 и аз се филмирам и имам чувството, че го вдигам само като отида да ми го мерят.
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #297 -: Юли 05, 2016, 14:39:17 pm »
Момичета, при какви стойности на кръвното трябва да се притеснявам? Док от ЖК ми каза, че не дава повече от 120/80 и аз се филмирам и имам чувството, че го вдигам само като отида да ми го мерят.

Здравей, Поли!
моето кръвно е традиционно ниско, но когато ходя на ЖК от вълнение или притеснение скача на 115/70, иначе доста по-ниско :) Дано и при теб да се покачва по същата причина :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #298 -: Юли 05, 2016, 14:41:32 pm »
Здравейте, момичета! :)
някоя от вас има ли болки в пъпа?

Аз от време на време


*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #299 -: Юли 05, 2016, 14:48:42 pm »
Момичета, при какви стойности на кръвното трябва да се притеснявам? Док от ЖК ми каза, че не дава повече от 120/80 и аз се филмирам и имам чувството, че го вдигам само като отида да ми го мерят.

Здравей, Поли!
моето кръвно е традиционно ниско, но когато ходя на ЖК от вълнение или притеснение скача на 115/70, иначе доста по-ниско :) Дано и при теб да се покачва по същата причина :)
115/70 е добре. При док съм го вдигала най-много 125/80, но вечер ходя в една аптека и вече две вечери ми е 130/75. Като поседя малко и пада. Първата вечер падна на 115/70, втората 125/78. Тази сутрин пак ходих и беше 110/70. В къщи го меря с апарат за китката и никога не е било повече от 115/70, най- често е под 100/70. Но ми казаха, че тези апарати не са точни.