0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #360 -: Юли 12, 2016, 13:28:57 pm »
Здравейте, момичета! Как сте? Всичко наред ли е при вас?

Аз влизам да се оплача...В Петък се върнахме от море. Добре изкарахме, но още от първия ден имах тежест и боцкания в яйчниците, док каза, че били контракции и ми се скапа всичко, пих но шпа и магнезий и изкретах до Петък. Тръгнахме 2 дни по-рано за всеки случай. СЪбота и Неделя бях екстра - нищо...Вчера ходих да ме прегледат - оказа се, че без да усещам все още имам контракции и ми изписаха Диаспорал. Може би ще трябва да спра работа...  Също ми казаха, че бебка вървяла малко по-малка отколкото трябва и се скапах тотално. Много ми е притеснено...И за капак от вчера след прегледа, имам още по-силни бодежи в яйчниците и от преди това.........
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #361 -: Юли 12, 2016, 13:56:46 pm »
Aeryn,

Следвай заръките на лекаря и си почивай! Не се тревожи за бебето, случва се и да забързат и да позабавят темпа на разтеж, но си наваксват и накрая всичко ще е наред!

Аз още от сега съм редовно с но шпа и си работя от вкъщи, защото трябва да се пазя и да не се претоварвам. Болки, пристягания, почти ежедневен дискомфорт. Док каза, че след 16 седмица и магнезий ще почвам. Това с контракциите явно е доста разпространен проблем. Явно не усещаме как се пренатоварваме я ежедневието. С малко повече почивка и щадящ режим всичко се нарежда. Горе главата!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #362 -: Юли 14, 2016, 12:48:07 pm »
Как сте мили мамчета?

Нещо много е притихнала нашата тема.
Мен много ме мъчи жегата и ми пада кръвното. Разбира се, че е по-добре от високо кръвно, но сутрин често се събуждам с кръвно 85/55 и едвам го вдигам до 90/60 до обяд с много течности, солен айрян или солени маслини. По принцип избягвам солта, но друг вариант за вдигане на кръвното нямам, защото кафе избягвам заради ускорения пулс. Завива ми се свят при всяко изправяне и нямам никакъв тонус. Има ли някой друг с ниско кръвно? Как се справяте с жегите?
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #363 -: Юли 14, 2016, 13:46:07 pm »
Здравейте и от мен! Аз постоянно ви чета, но не пиша толкова често.  :oops:
Надявам се всички да сте добре.
Aeryn, как си? Отминаха ли боцканията?
Mirracles, и аз съм с ниско кръвно, но не ми създава проблем. Не знам какво да те посъветвам...

При мен засега бременността се развива по план. За последен път бях на екограф на 23-ти юни, в 12-та седмица. И всичко беше наред. Изследванията за Синдром на Даун и за Синдром на Едуардс излязаха добре, както и за хестационен диабет. Нали съм над 35г. и при нас тези изследвания се правят задължително, здравната каса ги покрива.

Чета ви,мили момичета, че приемата различни медикаменти, нош- па, магнезий и т.н., и честно казано не знам за какво точно се предписват, освен нош-па. Аз спрях Прогестерона в 12-та седмица, който взимах от момента на пункцията и сега приемам само едни мултивитамини специални за бременност. Вярно е, че понякога усещам пробождания, пристягания, наболявания ниско в корема, но не ми се струват притеснителни, особено след работен ден, прекаран седнала зад комютъра... При нас лекарите нямат навик да предписват медикаменти, освен ако не са наложителни. Така е и с малките деца. Трябва да е нещо по-сериозно, за да предпишат лекарства. Парацетамол или ибупрофен давам на дъщеря ми само когато темпертурата мине 37,8º. Капки за нос няма да изпишат никога за малки деца. Само морска вода за прочистване, същото е и с кашлицата... Малко се отплеснах... Извинявам се! Просто споделям с вас  :lol:

Имам час за екограф следващия четвъртък. Тогава ще съм в 17-та седмица и много се надявам да ни кажат, освен че всичко е ОК, и пола на бебко, за да мога да си му говоря по-персонализирано  :D. Нямам търпение да дойде денят, защото от последната ни среща с малкия човек мина доста време. Водихме и дъщеря ни с нас и беше едно изключително изживяване.... Този път ще трябва да отида сама, но така се получи... То само всичко да е наред. Предстои ми пътуване до България за отпуската, и искам да се уверя, че всичко е наред преди да летя. Иначе съм си запазила час при Д-р. Васил Даскалов за фетална морфология в 20-та седмица. Така направих и когато бях бременна с дъщеря ми и останахме много доволни от вниманието, с което ни посрещнаха.

Пожелавам ви леки и спокойни дни, изпълнени с трепетно очакване!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #364 -: Юли 14, 2016, 17:32:11 pm »
Здравейте,

lucrecia ами не напълно, но доста по-рядко ги усещам, по-честно докато съм на работа, явно от седенето на стол в една поза цял ден...

По принцип още от самото началото гинеколожката ми беше казала, ако ме заболи корема да пия но -шпа, отпуска мускулатурата...А магнезий в малко по-напреднала бременност срещу крампи и контракции уж :) Ти къде си?  Явно съм изпуснала ако си го казала в по-стар пост... :oops: С лекарствата е супер, че не ги изписват освен ако не е наложително. Аз имам чувството,че тук повечето лекари изписват антибиотик за щяло и нещяло. Както и други лекарства де...Края на миналата година, точно преди да забременея, 2 месеца ми биха някакви кортикостероиди за кожен проблем без едно направено изследване...

На теб не ти ли казаха предполагаем пол на бебчо на ехографа в 12-та седмица? Дано ти кажат другата седмица  :lol: :lol: :lol:

Mirracles Аз също съм с доста ниско кръвно, но сутрин не излизам от вкъщи без изпито 1 кафе... При мен течностите са проблем...пия много малко вода..а айрян - само ако съм на умирачка....но знам, че той най-бързо и ефективно вдига кръвното.
Иначе аз в тези жеги съм почнала брутално да се потя, на всичкото отгоре са ми се протрили краката от вътрешната страна и боли много неприятно...И въобще съм пълен парцал от известно време - явно това е третия етап от бременността, когато отново се връщаш към умората като в началото...

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #365 -: Юли 14, 2016, 18:47:10 pm »
Aeryn,

Против протриване на бедрата  през лятото помага бебешка пудра. Преди да излизаш в жегата си пудриш точно там, където се докосват и протриват и отново, когато е необходимо през деня. Една моя приятелка се разхождаше навсякъде с един малък флакон бебешка пудра, когато беше бременна.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #366 -: Юли 15, 2016, 13:39:24 pm »
Здравейте,
аз съм в 12 седмица, предните две пих магнезий заради прокървяване и отлепване на сакчето. Сега всичко е на ред, но се притеснявам този магнезий дали не е бил вреден за бебето. А кръвното ми е 105/67 и съм задъхваща се и изтощена постоянно. Дали ще отмине това?
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #367 -: Юли 15, 2016, 14:01:05 pm »
Защо да е вреден? Аз съм на магнезии 3*2 от 16 г.с. Спорд мен кръвното ти е добре, по-добре малко ниско отколкото да е високо. Но ако това те притеснява пийвай си по едно кафенце, пий айрян със сол. Задъхването и изтощението би трябвало скоро да отмине, за да се появи отново към края  :D.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #368 -: Юли 15, 2016, 14:25:32 pm »
Alja,

По време на бременността се счита, че организма има нужда от допълнително магнезий и той присъства в много от комбинираните витамини за бременни, така че не се тревожи, още повече, че ти е изписан от лекар.

Много бременни приемат магнезий по лекарско предписание за отпускане на мускулатурата на матката при болки и контракции дори почти до края на бременността, когато трябва да се спре.

Магнезиевият препарат като страничен ефект малко понижава и кръвното налягане. Твоето не е прекалено ниско, но е важно да поеш достатъчно течности, може и айрян със сол.

Умората и задъхването са чести спътници на бременността. Понякога това усещане се засилва от учестяването на пулса, характерно за бремеността. Когато отидеш на лекар помоли да ти измерят и пулса. Повече почивка и леко бременеене!
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #369 -: Юли 15, 2016, 15:30:29 pm »
На теб не ти ли казаха предполагаем пол на бебчо на ехографа в 12-та седмица?

Aeryn, не са ми казвали нищо за пола на бебето досега. Само, че е много рано още да се види.И аз мисля, че на екограф е рано да се види в 12-та седмица. Колкото до протъркването на краката горе, знам от моя позната, че използваше къси клинове, никога не излизаше без тях, за да се претъркват крачетата там горе. Иначе, аз живеч в Испания  :wink:

Alja, за умората и задъхването, и аз бях/съм така и все още не съм на 100 % жизнена, както бях. Излезем на разходка, а аз след 300-400 метра дърся пейка, за да си поседна  :lol: Така че, е нормално при бременност. А и горещените, никак не помагат... Повече почивка и не се претоварвай!

Иначе днес ходих при акушерката: кръвно, тегло, пулса на бебко чухме... Всичко е наред засега. Плюс два килограма съм до момента. Каза, че е ОК. Да продължавам все така със здравословното хранене... Много съм доволна, че чух пак сърчицето...

Пожелавам ви приятен следобед на всички!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #370 -: Юли 15, 2016, 15:35:33 pm »
Здравейте, момичета!
Някоя от вас пие ли витамини Ортомол Натал и какви отзиви имате? :)
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #371 -: Юли 15, 2016, 15:41:09 pm »
Като си гледам дневника, първите предположения за пола на бебо са били в 14,2 г.с и то с обикновения апарат на ЖК. После 15 г.с. док на ФМ беше сигурен за пола.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #372 -: Юли 15, 2016, 15:53:42 pm »
Момичета,

Какво мажете против стрии и от кой месец? Бяха ми препоръчали кокосово масло, но за лятото е много мазно.
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #373 -: Юли 15, 2016, 15:57:01 pm »
Аз в началото се мажех с крем на Мустела, но може би от 5-6 месец си се мажа с мас. Слагам само вечер. Е, да не казвам как ми мирише нощницата, но още малко и ще я хвърля.
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #374 -: Юли 15, 2016, 17:08:48 pm »
При първата бременност използвях само бадемово масло. Майка ми го изпращаше от България. Нямам нито една стрия на корема от бременността. Така че пак така ще направя и сега от другата седмица, като се прибера в България. Наистина в началото е доста мазно, но бързо попива в кожата, а и се изпира от дрехите добре без да оставя някакъе мириз. За сега използвам много хидратиращ балсам за тяло с маслиново масло както и един специален крем за бременни против стрии, но скоро ще премина към изпитания метод  :lol:
« Последна редакция: Юли 15, 2016, 17:10:20 pm от lucrecia »


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #375 -: Юли 15, 2016, 19:36:15 pm »
Аз ползвам Мустела от 3тия месец някъде и засега няма нито една стрия, пу пу.

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #376 -: Юли 15, 2016, 20:21:19 pm »
Здравейте,
какво мога да пия за температура? Нещо май настинах от климатика вкъщи. Досега не ми се е налагало и не съм питала доктора дори...

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #377 -: Юли 15, 2016, 20:29:39 pm »
Ако е висока, т.е. над 38, може парецетамол. Ако е под 38 по-добре пробвай с компрес някакъв, например оцет.

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #378 -: Юли 15, 2016, 20:36:48 pm »
благодаря :) Нисичка е, дано не се качва, но никак не се чувствам добре :(

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #379 -: Юли 15, 2016, 20:49:12 pm »
Ако ти е много отпаднало и не минава, вземи половинка парецетамол. И на мен ми се е случвало в начална бременност.