0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #460 -: Август 13, 2015, 15:13:22 pm »
Zyza, щом ходиш при д-р Александров, значи всичко е наред. Да на 8-я етаж в АГ, не са много в час, но какво да се прави.  Щом Александров ти е казал, че можеш да летиш, значи тръгвай. Ако имаше проблем, нямаше да ти дава зелена светлина. Лека бременност!

Той Александров е казал да тръгва, но аз доколкото помня Zyza живее в Англия. А в Англия преди 20-та седмица нищо не правят, за да спасят бременност, ако се наложи. Просто оставят нещата на естествен подбор. Така че в това състояние, аз лично не бих тръгнала за Англия преди 20-та седмица. Освен ако разбира се няма средства за частни прегледи.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #461 -: Август 13, 2015, 17:03:33 pm »
Да в Англия съм Яничка,ами не мога да стоя повече тук,майка ми не може да работи з-то ми гледа детето за да мога да лежа и не е при мен.Моля се състоянието ми да се подобри за да мога да си тръгна-около 8часа ще трябва да стоя в седнало положение,но да не чува дявола -надявам се да се подобря,че иначе мн.напредва бременността и ще е по опасно после да се лети.Да не дава Господ да се случва нещо но ще ходя по спешни кабинети там.Аз му казах на доктора,че ако бях там нямаше нищо да направят и сигурно щях да си лежа в къщи и той каза-ами така и трябва да бъде,отколкото тук да ти пълнят главата с глупости и да ти направят нещо.Звънях днес и в понеделник съм на преглед.Благодаря на всички за мненията и подкрета която ми давате!
   
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #462 -: Август 13, 2015, 19:23:30 pm »
То по логиката за детето и там няма кой да ти го гледа. Не мисля, че има значение в това отношение дали си там или тук, вземай си го при теб и стой още малко, ако е вярно това, което казва Яни. И на мен ми е трудно с дете ама той свиква като вижда, че не може да му угаждам постоянно. Почти никъде не го водя сама, по цял ден лежа, но двора за по 10 минути и пак в къщи. Аз спя на обяд, той играе и така.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #463 -: Август 13, 2015, 20:42:57 pm »
Яни, не е точно така, аз съм много доволна от отделението по патологична бременност в Англия, ако си high risk обръщат много внимание и са компетентни.

За летене с хематом --> според мен е голям риск и аз НЕ бих рискувала. Проблемът е във височината на която лети самолетът. Колкото по-високо, толкова по-опасно. Майка ми е с белодробно заболяване и всеки път до Англия и прилошава, затова си мисля, че високо летят. Ако е полет от София до Варна примерно ще е по-безопасно, защото не се качват толкова високо и налягането е по-малко...

А това за бъркането --> на мен с кървене в ранните седмици в Англия подписвах хартия, че разрешавам да ми бръкнат, и бъркането беше само гледане долу, сложиха онзи инструмент и ме накараха да кашлям, за да видят дали се отваря сервикса. Такова бъркане с ръце и пръсти в Англия изобщо не практикуват!

А в Америка е по-зле от България, всеки преглед при гинеколог означава ровене с ръце, може да си отишъл само за рецепта за антибиотик дето се вика, ама тя вика, дай да те прегледам долу. След като изтърпях преглед ровене с ръце, който не съм имала от 15 години от както съм се махнала от БГ, вече и казвам --> НЕ, благодаря!

Не мога да го разбера това с ровенето, псобено в САЩ, дето претендират, че са толкова развити и богати, нямат УЗИ ли, какво ли, та бъркат... Та НЕ разрешавайте да ви бъркат нито по време на бременност, нито преди или след бременност. Има по-модерни начини за преглед, ако не ги владеят да се научат!

Извинявам се, че нагълтах така в темата, ама да си кажа :)

Поздрави :)


Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #464 -: Август 13, 2015, 21:27:45 pm »
Их че некадърници ама,с голямо право се ядосва др.Александров.Ти се бори толкова години а те ще съсипят всичко за един миг.Малко ми е нисък хемоглобина 107 .Пия витамините Pregnacare + omega 3.От вчера пия сок от червено цвекло за вдигане на хемоглобина. Днес започвам 12г.с.-пада се да летя в 16г.с.+3дни. Същият д-р Панчев искаше да ме бръкне за 2-и път но по мое желание,но аз като се сетих как ме бръкна д-р Кочева мисля че беше и не исках да чувам повече за това.Така пък ме натиска ама мн.силно др.Панчев на ехограва ниско долу като гледа бебките-и все си викам данеби от там нещо да ми направи и сега да ми зацапва мн.повече от преди.Но след това при д-р.Александров всичко беше наред с вагиналния ехограф.И на мен така ми каза,да внинаван за да не попадна на някой некадърници тук и да не ми направят нещо. И мен за това ме изпраща да си ходя,з-то ако остана тук трябва да ме изпраща в София.Оф дано всичко да е наред наистина-Нека Господ да е с всички нас.След месец ще тръгна,можеше и по рано но тогава едни познати ще летят и те ще ми помогнат с багажа там, а и съм с дъщеря си на 2г.8м. Хем до тогава да мога да свикна да стоя малко седнала,че сега издържам едвам 30мин.-започва да ме боли кръст,ниско долу,едвам вървя от изтощение и нераздвижване,а иначе съм и отслабнала с 2кг.
zyza, да и на мен това ми направи силно впечатление колко силно натиска корема при преглед на ехографа този Панчев! Изобщо и за момичетата, които четат, дано да не се налага на никого, но ако на някой се наложи да лежи в АГ Варна патологична бременност на 8-я етаж, нека да има на предвид това за докторите там и по-специално за д-р Панчев, и да не давате да ви бъркат! Искам да предпазя евентуално някой, на когото може да се случи, това, кото се случи на мен.
zyza, благодаря ти също за пожеланията, дано Бог да е и с теб, и да ти помогне, и на всички нас също! Аз желязо също пия, но несинтетично, т.е. хранителна добавка, защото имам непоносимост към химиите, които изписват обикновено.
makiyaki, да явно това с бъркането и ровенето с ръце е обичайна практика във България!
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #465 -: Август 13, 2015, 21:54:51 pm »
Момичета вас сърбят ли ви гърдите?
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #466 -: Август 13, 2015, 22:12:06 pm »
Момичета вас сърбят ли ви гърдите?
О, да и то много. Мажи ги, за да не ти се появят стрии (или поне да са по-малко).
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #467 -: Август 13, 2015, 22:21:38 pm »
Нели мажа ги,но като цяло като че ли няма ефект,появиха ми се стрии на гърдите,явно кожата ми р такава,първо бях с олиото на икаров,но в това топло време с това олио,смених го с крема на кокона за стрии мажа се но ефект няма,мн ме сърбят! А да не говорим като излизам че трябва да си сложа сутиен,едвам го издържам:):-)
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #468 -: Август 13, 2015, 22:32:35 pm »
Мен само домашният мехлем на мама и кокосовото масло ме спасиха. А съм много предразположена към стрии. Засега нямам.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #469 -: Август 13, 2015, 22:59:24 pm »
Синеочка, какъв е този вълшебен мамин крем. Аз мажа с Bio-Oil, засега нямам нови стрии, а старите сякаш лекичко поизбледняват. Но каквото и да правим, си е до предразположеност и вид на кожата. Сестра ми не се маза с нищо и няма нито една стрия.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #470 -: Август 13, 2015, 23:06:32 pm »
Нелка, нищо кой знае колко специално: мас, в нея се изпържват на бавен огън, невен и алое ,а за аромат ми добавя лавандулово масло, може и с розово или някакъв парфюм или пакетче ванилия. Бях малко скептична, ама засега дава резултат. А аз съм фабрика за стрии, защото лесно качвам и свалям. С маминия мехлем се мажа вечер след баня, а сутрин след сън с едно кокосово масло за хидратиране купено от Кауфланд за 4 лв.
« Последна редакция: Август 13, 2015, 23:08:23 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #471 -: Август 14, 2015, 06:47:02 am »
Нели мажа ги,но като цяло като че ли няма ефект,появиха ми се стрии на гърдите,явно кожата ми р такава,първо бях с олиото на икаров,но в това топло време с това олио,смених го с крема на кокона за стрии мажа се но ефект няма,мн ме сърбят! А да не говорим като излизам че трябва да си сложа сутиен,едвам го издържам:):-)
С първата бременност бях така със сутиените. Като почнах да си купувам сутиени за кърмачки стана по-добре. Сега май няма да ми растат гърдите и слава Богу  :lol: ама сякаш ми се излющва кожа около самите зърна.
Синеочке, четох на няколко места, че свинската мас е едва ли не вълшебна за стрии. Не съм се мазала, но като захладнее може и аз да си направя такъв мехлем. Аз уж не съм предразположена, но първият път се нацепих, то и мазането ми беше толкова, че не мога да търпя да съм намазана с нещо....
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #472 -: Август 14, 2015, 08:39:16 am »
Здравейте  :) За втори път имам удоволствието да се присъединя в тази прекрасна тема. Много късмет и много здрави бебенца пожелавам на всички!
Относно стриите - ползвам крема на HIPP. Смятам, че има ефект, тъй като заличи и няколко останали от предишната бременност. Преди ползвах Икаров, но освен непоносимата миризма, друг ефект не видях.
Хубав ден на всички!
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #473 -: Август 14, 2015, 09:04:29 am »
Добре 3авърнала се в "бременната тема", Роситка :)
Мисля, че мажеш - не мажеш, всичко е до кожа. И преди и сега не мажа и нямам стрии. Сега имам още 2-3 месеца и ще кажа на края им как е положението. Вчера бяхме на държавната консултация - даже не 3нам 3а какво се ра3карвам 3а нея. Мерене, теглене, кръвно и един У3 дето сигурно е мой набор. Според доктора бебка би трябвало вече да е към 1100-1200 гр. Чакам си ФМ в 30 седмица, че да я видя хубаво принцесата :) Иначе та3и седмица нещо карам на спа3молитици, че прекалих малко с движението и ме 3аболя коремът. Може би е прав д-р Александров, че при болки и 3ацапвания най-доброто е лежане + съответна терапия. По въ3можност и, ра3бира се, след консултация с лекар - вкъщи, т.к. в патологична само се психясваш яко - това от опит :(


*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #474 -: Август 14, 2015, 09:29:11 am »
Добре дошла, Роситка, лека бременност и прекрасно бебче ти пожелавам!
м-и, аз се мажа само вечер с мехлемчето и то след баня, попива по бързо. А кожата ми, която по принцип е доста суха стана една гладка, гладка. Ако видиш зор пробвай го.
Бебе, много се радвам , че бебка ти е добре. Все така да е до финала. Кога ти е терминът на теб? Сигурно е и до кожа, но моята е много предразположена и трябваше да взема мерки от рано. В началото се мажех с Икаров, но ММ само мърмореше и го смених с Коконата до 6  месец. Майка ми, която е привърженик на био продутите ми забърка кремчето и се почнах с него. Ще кажа след раждането дали има ефект. Препоръчват ми мас и невен за белега от операцията. Моя приятелка с това си го мажеше и сега почти не си личи, една бледа линийка.


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #475 -: Август 14, 2015, 11:46:41 am »
yanichka,аз родих по-рано заради разкритието...падна ми тапата много отдавна.дори и да не са и казали нищо защо да не лежи .не губи нищо,само печели..
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #476 -: Август 14, 2015, 11:59:48 am »
Опитах се да кача една снимчица да ни покажа,но не успявам на два пъти...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #477 -: Август 14, 2015, 12:59:47 pm »
Качи си снимката в някой сайт за споделяне или фейсбук, цъкаш с десен бутон и избираш "копирай  URLадреса на изображението" , идваш тук и избираш иконата със снимка (втората на вторият ред)  поставяш по средата на двойните скоби този адрес, който си копирала и готово :) Това с прикачването не ти се получава, защото снимките са с по-голям размер от допустимия.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #478 -: Август 14, 2015, 13:03:51 pm »
Иви, радвам се, че се появи. Как сте с малката Мани? Ако искаш разкажи как мина раждането. Аз обичам да чета такива неща.
 


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #479 -: Август 14, 2015, 13:18:58 pm »
Да и аз съм съгласна с Синеочка и аз бих се радвала да прочета как е минало раждането ти:-) чакам да дойде иначе момента с огромно нетърпение ,а всъщност се страхувам,от болницата,от това кой лекар ще се падне,моля се само да попадна на свестен и човек с главно Ч , и всичко да мине бързо и лесно:-)