0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №95
« Отговор #540 -: Август 20, 2015, 19:42:12 pm »
Как разбирате дали с краче или ръчичка ви ръчкат?:-):-) аз например немога да преценя още,вижда се как мърда корема и то доста,усещам как ме бутат но немога да преценя дали е крак,ръка, сигурно в по Горна седмица се разбира вече,така ли е? Иначе и мойте бебета сутрен и вечер са по-активни,все някой ме бута от някъде:-):-):-)
А при нас е следната ситуация,тъй като нашия бъдещ татко е от сутрен до късно вечер на работа,в малкото време когато си е у дома,мируват и той се ядосва че неможе да ги усети,а в момента в който си махне ръката от корема ми или излезе и те почват:-):-):-) понякога ги усеща но мн слабо,все още не е оцелил момента когато са най-енергични:-)
М-и честита радост и от мен,мн хубава новина,наслаждавай се на всяко движение на бебетата аз винаги като ги видя че мърдат и корема ми играе и стоя и не мърдам че да се насладя повече време на момента:-) с едно дете чакано от дълго време си е радост,а с две си е пълно щастие,понякога изпадам в паника как ще се оправя докато са малки,и само се моля на Богородица да ги държи там до термин,и да ми са живи и здрави,а след това аз ще се справям :-):-)
Кога сложихте кошарката в стаята,и кога започнах те с приготовленията за бебетата ви? По принцип не съм суеверна,ама все се чудя кога трябва да започна,да не би от толкова чакане и накрая те да дойдат а аз да не съм готова?:-):-) малееее момичета вашия момент почти настъпи и си представям как се вълнувате,при мен е далече а вече го мисля все повече:-)
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #541 -: Август 20, 2015, 20:55:44 pm »
Благодаря на всички!
Веси, аз всичко бях купила предварително, прибрано си стоеше, кошарата я сложиха като бях в болницата или като се прибрах, не си спомням вече. Аз лично имах предпочитания към платняните кошари, а те се сглобяват за минути. Не че не харесвам дървените,  но ние много пътувахме в началото и хем да не сменя леглото хем да си му е познато.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #542 -: Август 20, 2015, 21:21:42 pm »
Весе, ами ръчичките е като пърхане едно такова и по-нежничко, крачката са си живи къчове. Дупенцето го усещам като се мести, не мога да ти го обесня. При теб е по-сложно нали са двечки.
Кошара все още нямаме у нас. Само е поръчана и седи на склад. Ще я сглобят, като родя. Дрехи майка ми купи няколко бодида и ританки и хавлийка, макар да бях против. Аз си купих шишета и стерилизатор. Всичко друго ни е запазено в магазина, той е на една приятелка на майка ми и като се роди малката и всичко е наред, отиват и ги вземат.
Само багажът ми е стегнат. Другото е избрано и на изчакване.
« Последна редакция: Август 20, 2015, 21:24:27 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #543 -: Август 20, 2015, 21:58:45 pm »
 ясно синеочка,и аз мисля нещо такова да направя,а като багаж какво си си приготвила,ако не ти е проблем да споделиш де?:-)
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #544 -: Август 20, 2015, 22:15:47 pm »
Ами от болницата ми дадоха списък. Но предполагам, че са стандартните неща навсякъде. Нощница (за предпочитане за кърмачки) , чехли, тоалетни принадлежности, дамски превръзки, еднократни гащи за родилки, памперси, шишенце и мокри кърпи( това не е в списъка, но предпочитам да съм подсигурена), хавлии (за къпане и компреси да си правиш на гърдите), помпа за кърма, аулин( ако си секцио).
Относно нещата за бебето, ако нямаш познати в бебешки магазин можеш да им оставиш символично капаро, за да ти ги отделят. Можеш примерно, като влезеш в 8 месец да си ги избереш. Аз си ги избрах преди, около 2 седмици, но ти си с двечки и е добре да си подготвена от по-рано. Понеже са зимни бебчета може да изчакате с количката, като родиш. Но е добре да си я избереш предварително. Ние я избрахме още в 7 месец, но ще я вземем , като родя.
« Последна редакция: Август 20, 2015, 22:19:11 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #545 -: Август 21, 2015, 00:19:08 am »
Синеочке, благодаря! Добре съм. Просто през мобилния ми е много тегаво и предимно чета. Днес пак имах зацапване, но пък ходих за първата ФМ и всичко е чудесно :) Не съм ви се похвалила (честно казано не знам защо), че и при нас са близнаци. Чета Веси, аз от сега раста яко на корем, какво ще е към края не ми се мисли :)
Няма шанс да проспите раждането, спете си спокойно. Като започнаха контракциите при първото ми дете, бешие 3 през нощта и аз се притеснявах, но си поспах, чак към 11ч бяха на 15минути и още не бяха болезнени и родих вечерта след 19ч :) та има си време поне първият път :)
M-и ти в коя гестационна седмица си? Аз правих моята ФМ при д-р Александров,в 11г.с.,и  оня ден пак в 13г.с.-аз все  се притеснявам за това зацапване и затова ходя-с ниски плацента съм и хематом.Дано спира вече.Моят корем изведнъж стана мн.голям-както като бях бременна в 6 месец с дъщеря ми.Като знам как рита една бебка,незнам какво ще става с две.Нека Бог и Богородичка да ни пазят!
« Последна редакция: Август 21, 2015, 00:27:46 am от zyza »
   
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #546 -: Август 21, 2015, 07:28:47 am »
Имам лентичка в подписа, 12+ мисля :)  Аз не се притеснявам за зацапването, понеже през първата бременност също го имах, дори започна по-рано, беше по-обилно, но резултата е на лице :) Вече се надявам да спре напълно, защото не е постоянно.
Този път и аз смятам да купувам  количка след раждането, дори втора кошара за сега няма да вземам, че пък предвия път в един момент той се премесни при нас и стана съвсем излишна мебел  за около 2г. :)
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #547 -: Август 21, 2015, 10:24:34 am »
Не съм ви се похвалила (честно казано не знам защо), че и при нас са близнаци. Чета Веси, аз от сега раста яко на корем, какво ще е към края не ми се мисли :)
Я, каква хубава новина! :D
Честита двойна радост, м-и! Не мисли още от сега за края, наслаждавай се на настоящите моменти.

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #548 -: Август 21, 2015, 12:38:27 pm »
м-и, страхотна новина, а как си пропуснала да я споделиш! :D Аз винаги съм искала близнаци, в рода ни има близнаци, в рода на съпруга ми всички пък са близнаци братя сестри, чичовци...и си мислех, че и ние ще си имаме, но бебчо е едничко сега, може би другия път...
Тези дни и аз се замислих кога да пазаруваме нещата за бебчо, нали вече съм в 6-ти месец и нещо все повече го мисля. ММ иска да започваме от сега, но аз не давам още, много е раничко според мен. Мисля, че след септември ще започна лека полека да купуваме, нали не съм и в БГ и няма да има близки покрай мен да разчитам на тях, само на мъжът ми, а той като се паникьоса и все едно нищо няма да направи сам. Затова ще си подготвя нещата сама, но примерно в 8-ми месец вече (не искам  да си правя никакви планове, но за сега нещо такова ми се върти в главата). 
И аз съм се спряла на тези сглобяемите кошарки, но не съм ги гледала тук в Истанбул как са нито като цени, нито като модели.
А ритници вече усещам доста често през нощта или когато съм седнала, иначе през деня усещам леки докосвания само :) , чувството е несравнимо.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #549 -: Август 21, 2015, 18:07:35 pm »
Едитче, нещата много бързо се набавят. Аз за един ден си харесах всичко. Нашата кошара е трансформираща, но и ние ще си вземем туристическа, за като си ходим по селата. Може да я вземем от ОЛХ-то там се намират и за по 40 лв.  Още не сме го доизмислили. Понеже ние редовно пазарим от Одрин съм с много добри впечатления от марката Уайкики, като цена и качество. Майка ми ще ходи на пазар средата на септември та ще й поръчам да купи бебешки дрешки от там. Ти къде си решила да раждаш? Тук или Турция?
Какво се случва с Милх? Надявам се да има добри новини около нея.
От известно време забелязвам  :balk_199:, че има много бременни момичета, които само четат, а не се включват. Надявам се да се престрашат и да се присъединят към нашата компания. :P  :balk_69:


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #550 -: Август 21, 2015, 22:24:48 pm »
Синеочка, не знам дали имаш и мен предвид. Чета ви редовно, но все си мисля че нямам какво да споделя, че няма да е интересно за останалите... Може би е породено и от думите на ММ - постоянно ме упреква, че занимавам околните и превръщам бременността си в център на света ни. Трябвало да имаме личен живот, а не всичко да се върти около бебето :(
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #551 -: Август 21, 2015, 22:40:44 pm »
Нелка, нямах конкретно теб предвид. Но се радвам, че писа.
Именно затова е тази тема, за да си поговорим със себеподобни така да се каже. Мъжът ти гледа от неговата си камбанария, не му се сърди и моят ме е упреквал на моменти. Мъже са не разбират. Сега под нашето сърце лежи друго. И това сърце(а при някои сърца) е целият ни свят.
 Не му обръщай внимание, когато нещо те вълнува, сподели си тук,пък било то едно бебешко терличе или вълненията, около избора на име.
« Последна редакция: Август 21, 2015, 22:42:33 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #552 -: Август 21, 2015, 23:48:02 pm »
Синеочка и аз така ги чувствам нещата, като наближи времето ще излезем и ще изберем всичко, което е необходимо ако не за ден, то за два-три смятам че ще стане. Ще проверя и тази марка, за която писа Уайкики какво предлагат :)
Иначе съм решила тук в Истанбул да раждам, но нито зная какви са процедурите, обичаите им,  нито какво ме очаква в болницата. Имам позната, която роди зимата в същата болница, където ще съм и аз и каза, че е останала доволна от персонал и грижи и т.н., но като наближи ще я разпитам по-подробно. Болницата е наистина на ниво и ако не говориш турски ти осигуряват и преводач, за мой късмет лекарят ми говори английски, така че с него така се разбираме за сега. 
Все още гледам да не го мисля, не ме е страх сякаш, повече се притеснявам вече като дойде на бял свят как ще се оправя. Гледах, че преди няколко дни и тук бяха коментирани същите страхове като моите, но се успокоявам с това, че всичко ще си дойде на място и нещата ще се наредят от само себе си, само трябва да сме спокойни ;) , за да може и бебето да усети спокойната среда.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #553 -: Август 22, 2015, 00:05:41 am »
Едит, LC WeiKiki предлагат качествени дрехи на достъпни цени. Имат за всички възрасти от бебе до баба, 'дет се вика.Ако не харесаш нещо за бебето, за вас все ще си.Аз там съм, като дете в сладкарница. :P Знам, че и тук в Бг имат магазини, но в моя град няма , а и Одрин ни е на 80км.
Когато му дойде времето ще знаем..сигурна съм в това!


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #554 -: Август 22, 2015, 00:16:48 am »
Синеочка, благодаря за информацията  :bighug:

На скоро говорих с две майки мои познати, които ме посъветваха да спирам витамините ако все още ги пия. Останах изумена и им казах, че докато доктора не ми каже, аз на своя глава няма да правя нищо, все пак той преценява до кога и как да се вземат. Това, което ми обясниха е, че ако не ги спра, ще наддам страшно много и после трудно се сваляли тези кг. Честно казано дори и 15-20 кг. да кача, сега е по-важно здравето на бебето, а и моето, от колкото килограмите. Всъщност кг.-те не са за подценяване също, но аз смятам, че се храня здравословно и не поглъщам всичко, което ми се изпречи на среща, затова си мисля, че сега това не трябва да ме притеснява толкова. Тази, която ме посъветва това живее в Лондон и роди и двете си деца там. Не знам какви са практиките и съветите на тамошните лекари, но тук моят лекар ми каза да си ги продължавам. Само за Фолацид-а не съм сигурна, но следващата седмица ще питам дали да се пие още, чувала съм че принципно го предписват до трети месец, а тук все още ми го продължават. Вие до кой месец пихте Фолацид?
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #555 -: Август 22, 2015, 00:23:51 am »
Едит, витамини може да спреш, защото сега е лято и има много плодове и зеленчуци, от които да си набавиш необходимото, а не заради кг. Аз лично все още си пия моите, а досега съм качила 8 кг.Вземам ги,защото доки така ме посъветва.
 Пий си витамините и не слушай какви ги дрънкат тези твои приятелки. Фолацид, какво е? Фолиева киселина? Ако е това, аз все още си пия моята.


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #556 -: Август 22, 2015, 00:55:51 am »
Да за фолиевата киселина ми беше въпроса, благодаря Синеочка. Ще си ги пия и аз докато не каже лекаря.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #557 -: Август 22, 2015, 06:54:20 am »
Някой витамини се изхвърлят от организма като са в излишък, други се натрупват и не е добре. Конкретно фолиевата киселина се изхвърля, тя е важна поне до 3м през бременността, дори е добре да се пие още от като се планира бременност. Аз пия и витамини на Джеймисън в тази си бременност (през първата нищо освен нужното по изследвания), та разглеждам състава на шишето и се чудя защо ги пия  :lol: Те са далеч от дневните нужди на един човек и вероятността да повлияят някак ми се вижда нулева. и аз съм чувала, че на някой им е лошо от витамини, други имат огромен апетит, при мен нито едното, та ще си ги пия докато Док каже. През първата бременност без витамини качих 25кг :) та на тия приятелки мисля не витамините са им били проблема, отделно че килограмите бързо падат :)
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #558 -: Август 22, 2015, 11:32:08 am »
От известно време забелязвам  :balk_199:, че има много бременни момичета, които само четат, а не се включват. Надявам се да се престрашат и да се присъединят към нашата компания. :P  :balk_69:

Дам,има,има четящи,но непишещи   :oops:
Нашият бебок вече тежи 2 кг , разположен е главично и всичко при него е ок.Но пък при мен резултатът от микробиологията е лош - имам гъби ентерококи.Имам час при док чак на 1-ви септември и тогава ще ми каже дали да пия антибиотик,а дотогава - вагинални глобули :( Дано всичко да се изчисти докато дойде момента за раждане.

Иначе с покупките за бебо сме почти готови - имаме количка 3 в 1,легълце,дрешки,чаршафи и т.н. Все още не съм ги изпрала,защото е рано,а и чантата за болницата не съм си подготвила напълно.
Момичета,аз се чудя дали да си нося за болницата мои чаршафи или да ползвам техните?Вие как ще постъпите?

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #559 -: Август 22, 2015, 11:53:12 am »
От известно време забелязвам  :balk_199:, че има много бременни момичета, които само четат, а не се включват. Надявам се да се престрашат и да се присъединят към нашата компания. :P  :balk_69:

Дам,има,има четящи,но непишещи   :oops:
Нашият бебок вече тежи 2 кг , разположен е главично и всичко при него е ок.Но пък при мен резултатът от микробиологията е лош - имам гъби ентерококи.Имам час при док чак на 1-ви септември и тогава ще ми каже дали да пия антибиотик,а дотогава - вагинални глобули :( Дано всичко да се изчисти докато дойде момента за раждане.

Иначе с покупките за бебо сме почти готови - имаме количка 3 в 1,легълце,дрешки,чаршафи и т.н. Все още не съм ги изпрала,защото е рано,а и чантата за болницата не съм си подготвила напълно.
Момичета,аз се чудя дали да си нося за болницата мои чаршафи или да ползвам техните?Вие как ще постъпите?
Здравей, аз не си взех чаршафи, но един ден след раждането, помолих мъжа ми да ми донесе еднократни 60 на 60, че се налага, заради кървенето. А в болницата, в която раждах, няма практиката да ти подменят чаршафите, нищо че бях на VIP етажа.