0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #500 -: Август 16, 2015, 17:17:46 pm »
Синеочка, Линаполи, Лили, завиждам ви, че сте пред финала. Или по-скоро - пред прекрасното ново начало  :)  Аз раждах непланирано секцио - изчакахме сам да тръгне баткото. Много се тревожех  ще имам ли време да ида до АГ, че и живеем на 50-60км. Изтекоха ми водите към 22 часа, звъннах на доктора и той ми каза спокойно да се изкъпя и да идвам. Той събрал междувременно екипа. В Аг ме подготвиха - не им хареса съвсем "преческата", ама то аз от сега нищо не виждам  :) Към 24.30 - 1 часа бях в операционната и 1 и нещо се роди принцът ми  :) Нямах време да се шашкам, контракции не бяха ми тръгнали изобщо. Пак така бих искала да родя - непланирано. Иначе приемат от предния ден, лежиш в паталогична и имаш много време за излишно мислене.
Вчера бяхме 2 часа на разходка и вечерта пак на инжекции. Яд ме е, че не съм "активна" бременна... ама пак е по- добре от предните пъти. Всичко е наред и с мен, и с бебка  - ка5ви са тези болки малко да се поразшетам    :?


Re: Тема на бременните №95
« Отговор #501 -: Август 16, 2015, 19:39:02 pm »
Бебе не се притеснявай и аз като теб вече нищо не виждам,колкото мога толкова няма да я карам на конкурс я!:-):-)  и аз завиждам леко но благородно на момичетата че са към финала,чакам с нетърпение и мойто време че мн ми е тежко вече,аз по принцип съм активен човек,не се спирах на едно място а сега какеото и да почна да правя все пейка или столче търся:-):-)
Линаполи няма да забравя как се вълнувах ме с започването на твоите стимулации,положителните резултати от всичко и виж изведнъж колко бързо ти мина времето,вече си на финал,ти беше и човека който ме въведе и обясни мн работи покрай инвитрото и какво следва,мисля че помниш колко бях притеснена и колко въпроса все ти задавах:-) благодаря ти от все сърце,пожелавам ви успех и леко раждане на всички очакващи този момент скоро!:-)
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #502 -: Август 17, 2015, 10:40:37 am »
Момичета миналия месец хемоглобина ми беше 105 и д-р Чавеева ми изписа хапчета и каза поне 1 месец да ги пия! Тъй като мина този месец и утре съм на прегледа реших днес да си пусна един хемоглобин да видя как са нещата,уви беше 104! А 1 месец пиех желязо,защо така не се вдигнал според вас?
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #503 -: Август 17, 2015, 11:03:08 am »
Здравейте момичета, от доста време не съм влизала, но гостувах на семейството ми и там нямаше време много за интернет. Като се върнах преди няколко дни пък ММ ме изненада с две перални боядисано пране ( въпреки инструкциите, които му дадох на тръгване) и меко казано бомбата, която беше паднала вкъщи сякаш са живели не един човек, а десет :)))) . та така сега вече мога спокойно да седна и да чета и пиша на воля :)

Синеочка, мерси че ме мислиш. И твоето време е наближило вече, хайде стискам палчета всичко да мине леко и спокойно.
Иви, честитта ти рожбичка, да сте живи и здрави и много усмивки и щастие да има в семейството!
Златен дъжд  и Ангелче, честито и от мен, лека и безпроблемна бременност ви желая.
Zyza, нека всичко да е наред и при теб, стискам палци.
Весита, краката ми се подуват страшно много и от обувки 37-ми номер, успешно мога да нахлузя 41-ви примерно и да се чувствам суууупер удобно :D . А гърдите ме сърбят особено около зърната. Иначе стрии още нямам, но моята кожа не е податлива на такива неща, запасих се от България с разни кремове, вкл. и този на Кокона за стриите, но още не го ползвам.
И при мен хемоглобина ми беше много нисък около 13-та седмица, изписаха ми желязо като в началото 2х1 , миналия месец ми пускаха пак изследвания и пак си беше нисък, но показателите бяха доста по-добри от първия път и ми казаха да продължа с желязото само по 1т. дневно.

Linapoli, съжалявам, че на финала така си се контузила, и аз мисля че студените компреси помагат в началото докато е "топло " мястото, след това по-скоро може би ще помогне обездвижване и покой. Аз съм си чупила десния крак долу на глезена, а на левия имах прекъснати връзки пак на същото място, така че това е което зная от докторите. И двете ми контузии се получиха при слизане от стъпала, стъпвах на криво и хоп - счупено краче :) .  Скорошно оздравяване ти желая. 

Утре влизам в 23-та седмица и коремчето ми сякаш за две седмици някакси порасна доста, качила съм 4 кг. до момента, супер енергична съм и благодаря на Бог, че бременността ми до момента е лека. Дай Боже на всички ви да е така!
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #504 -: Август 17, 2015, 11:12:46 am »
Едит, чак ти завидях  :bighug:
Веси, според мен, може и дозата да ти е ниска. Питай Док, може да ти смени препарата, може и да ти го увеличи. Можеш да опиташ и с храни да си помогнеш да вдигнеш хемоглобина. Другото, което се сещам е, че има неща, дори и лекарства, които трябва да се приемат в някакъв интервал от желязото.
Бях чела някъде Вени да пише, че за да се усвои по-добре желязото от храни е добре да има и вит. С с тях и не е добре да се приема заедно с калций. Моят Док също се съмнява, че ми е нисък хемоглобина  и аз съм почнала едни схеми на хранене  :lol:
Linapoli, миналата година по това време и аз като теб си счупих този пръст, болеше ме и чехли като нося, за затворени обувки да не говорим. Мажи с нещо обезболяващо. На мен при едно старо счупване ми бяха изписали Алгасан и много го тача. Не знам как ще се справиш със задачите, но ще боли няколко седмици.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #505 -: Август 17, 2015, 11:36:39 am »
Веси, мен само тот'хема ампули ми оправи хемоглобина от 98 за седмица се вдигна на 113, а за месец си влязох в нормите -125. Пих го 4 седмици. Може да го пробваш -консултирай се с АГ-то си за всеки случай. Аз  по 2 ампули на ден пиех, малко е гадно на вкус, ама върши работа.
Едитче, радвам се, че си добре. Много добре се движиш с кг. Моето коремче до 27 г.с. никакво го нямаше и от тогава като каза да расте. Първо влиза то , след 5 мин аз. Така сме сега.
Линаполи, ще ти кажа един бабешки цяр. Ако искаш го изпробвай, съседката на село така се оправи и тя беше със счупен пръст на крака, отказа да я гипсират по нейни си съображения. Майка ми ходи да я наглежда, че в началото трудно стъпваше. Днес се сетих за нея и звъннах на мама да питам за рецептата. Вариш обикновен ориз, чакаш го да изстине и го налагаш на затеченото място. Пръста може да идеш да ти го шинират, за да е обездвижен. Ако искаш пробвай, ако не помогне, поне няма да навреди.
Бебе, хайде и при теб не е много времето до финала. Като се роди малката ще се реваншираш за лежането сега. Почивай си и нямай грам угризения.
Момичета, гледам, че масово ви отичат краката. Аз нямам такива проблеми. Все още съм си 38 номер. Обаче тази сутрин се събудих с кебапчета вместо пръсти. Реших, че може да си внушавам и извадих от кутийката с бижута един пръстен, който преди ми хлопаше на безимения, а сега и до средата не мога да го навра. По принцип съм с много малки китки. Като на дете в 1 клас, даже нося детски размер ръкавици. Сега като ги гледам са едни лапи...Дано се оправят, като родя
« Последна редакция: Август 17, 2015, 12:59:32 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #506 -: Август 17, 2015, 11:54:06 am »
Утре като ида и ще видим какво ще каже лекарката! Явно този препарат не ми действа макар че 2*1 взимам явно не е за мен,все пак благодаря ви за мненията:-)
edit и аз съм така,дано снощи уж се и мазах и пак голямо сърбене беше около зърната,нестига че ми е топло и с тоя крем още повече се потя и за капак така или иначе си ме сърби,а и като гледам гърдите ми се по нацепиха така че според мен а тия мазила нищо не зависи,а за краката точно вчера се чудих като захладнее какво ще обуя:-):-) днес докато бях в лабораторията видях още 2 момичета там бременни,но не бяха надути крачетата им бяха едни малки,слабички:-):-):-) почувствах се огромна,за пръв път се сравних с друга бременна и видях колко съм се променила визуално:-):-)
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #507 -: Август 17, 2015, 19:18:43 pm »
Зуза, сега видях, че си във втори триместър, значи, ако НЯМА кървене е ОК да летиш, ако има --> пише в Гугъл, че НЕ е препоръчително в никой месец с кървене да се лети. Дано до полета да се оправиш! Стискам палци за здрави и пухкави бебчета на финала :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #508 -: Август 18, 2015, 10:42:15 am »
Весе, ама ти защо се сравняваш с тези момичета? Ти си близнашка майка. То ще е неестествено да не си огромна. Я да го вириш гордо този тумбак! Като родиш коконите бързо-бързо ще те направят модел от Аушвиц. Важното е бебките да седят на топло, колкото може по-дълго.
Ей, какво стана със Слънцето? Тя върви една седмица преди мен.
Напоследък не мога да спя. Заспивам към 2-3, а ставам към 6. Явно вече ме тресе предстартовата треска. Не ме е страх от самото раждане, а от това след него. Дали ще се справя? Дали ще съм добра майка? Такива мисли тресат бременния ми мозък.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #509 -: Август 18, 2015, 11:30:30 am »
Ааааа аз гордо си го виря:-) пъча го аз него:-):-) просто все ми се струваше че не ми е мн голям корема,виках си Боже ама къде са тия две бебета:-):-) а вчера като застанах до другите 2 бременни в лабораторията и за пръв път усетих че съм доста по огромна от тях:-):-)
Синеочка и аз за това се моля да стоят колкото се може повече на топло,сега чакам с нетърпение да вляза е 7- ми месец,и вече живот и здраве веднъж да вляза в 9- тия:-):-) иначе и аз си ги мисля тези работи нищо че ми е рано още,но все мисля как ще се справя с това,онова,дали ще съм добра майка,дали ще имам кърма и още Сумати работи :-):-) но мисля че ще се справя,няма да се дам,щом съм благословена да стана майка,и то майка на близнаци значи има защо!!!
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #510 -: Август 18, 2015, 14:04:16 pm »
Синеочка, тук съм. Чета ви редовно, но рядко пиша. Полежах в болница за задържане, сега съм в къщи и гледам да си почивам повече през деня, че и аз по цяла нощ не спя, всяка поза ми е неудобна, ходя през час до 00. Но малко остана :-) нямам търпение вече.
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #511 -: Август 18, 2015, 14:12:13 pm »
Синеочка,  Веси и аз си задавах въпроса "Дали ще съм добра майка?"; "Дали ще се справя?", но вече знам отговора "Вие ще сте най- добрите майки за вашите деца и нищо не може да ви спъне, защото всяка майка знае, кое нещо е най- Добро за нейното дете/деца!!!"
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #512 -: Август 18, 2015, 14:18:55 pm »
Блaгодaря нa всички зa милите думи, ще пробвaм всичко кaто лек, което сте споменaли  :bighug: Aз съм в нови дилеми, но след мaлко зa тях  :lol: Сегa дa кaжa, че пръстa ме боли естествено, но болкaтa взе дa нaмaлявa. Или просто свикнaх тaкa дa куцaм, че почти не го зaкaчaм и ме боли по-мaлко ;)
Синеочкa, блaгодaря зa рецептaтa с оризa. Ще я пробвaм, със сигурност нямa дa нaвреди :*  И aз не могa дa спя поне от месец нaсaм, но зaспивaм чaк към 3-4 и сутрин кaто ме събуди мaлкия в 7-8 е мъкa :( A зa притеснениятa дaли ще си добрa мaйкa - всичко си идвa нa мястото кaто родиш. Изведнъж се усещaш, че имaш всички необходими мaйчини инстинкти, чaк се чудиш откъде сa ти влязли в глaвaтa! И не зaбрaвяйте - нaй-добрaтa грижa и мaйкa нa едно дете е неговaтa собственa ;)
Веситa, спомням си рaзбирa се всички трепети около моите процедури. Помня кaк всички се вълнувaхте зaедно с мен. Бях първaтa в темaтa със зaпочнaлa процедурa и последвaщ положителен резултaт. Минaхa осем месецa, a все едно беше вчерa. Тaкa рaстaт и децaтa. Незнaм когa синa ми стaнa нa две години... когa минa товa време, чaк ми мaлко мъчно :(
В отделен пост ще ви публикувaм едно гелче зa оттичaне и охлaждaне нa крaкaтa. Aз съм много доволнa :) Синеочкa, може предполaгaм и зa ръцете дa го опитaш, но не дaвaм гaрaнция че ще помогне. Въпреки, че то при теб нямa зa когa вече ;)
Зa хемоглобинa - минaлaтa бременност го вдигнaх без лекaрствa, сaмо с фреш от червено цвекло ;) Днес дaдох кръв, дa видим сегa колко е и aко трябвa пaк ще зaпочвaм с фрешa. Преди двa месецa беше 116 :)
И много дълго стaнa, но дa се отчетa и от прегледa вчерa - бебкa е добре - 2271гр е. Продължaвa дa изостaвa коремчето с две седмици, a глaвaтa и крaчето сa седмицa нaпред. Явно ще е с мaлкa тaлия. Товa, което ме притесни е че докторa нaстоявa зa секцио, предвид фрaксипaринa който слaгaм всеки ден. Идеятa е дa се спре фрaксипaринa 24чaсa преди плaнирaното секцио, зa дa се изчисти от оргaнизмa. Aко е нормaлно рaждaне нямa кaк дa се плaнирa когa ще тръгне рaждaнето и имa опaсност от силен кръвоизлив зaрaди рaзреждaнето нa кръвтa. Не ми се искa секцио, предвид че първото рaждaне ми е нормaлно (въпреки, че не беше леко). Имa ли тук други мaми нa фрaксипaрин (или клексaн) и aко дa - обсъждaли ли сте нaчинa нa рaждaне с докторите ви?
Извинете зa дългия пост!!!



Re: Тема на бременните №95
« Отговор #513 -: Август 18, 2015, 14:22:48 pm »
http://apteka.framar.bg/30033815/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D0%B0-%D0%BE%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D1%89-%D0%B3%D0%B5%D0%BB-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0-125-%D0%BC%D0%BB-
Товa е гелчето зa крaкaтa. Aз го нaмерих в aптекa Мaрешки зa 5.45 :)
Слънцето, рaдвaм се че си добре сегa :) И ти си нa финaлнaтa прaвa. Успех и нa теб:*
Зa спaнето зaбрaвих дa споменa, че и aз стaвaм по 6-7 пъти нa нощ до WC :(



*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #514 -: Август 18, 2015, 14:36:21 pm »
Слънце, радвам се, че всичко е наред. Предполагам, че и твоят багаж е стегнат. Ти нормално ли ще раждаш или секцио?
Линаполи, радвам се, че си малко по-добре, а и бебето расте. Финна мадама ще е. Относно секциото, защо не потърсиш и друго мнение, ако държиш на норналното. Аз предполагам, че АГ иска да си върже гащите, заради близначето и че бременността ти не беше от най-леките. Не мисля, че е само заради Фракспирана. Все пак проучи вариантите.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #515 -: Август 18, 2015, 15:20:32 pm »
Линаполи,24 часа са твърде кратък срок за изчистване на фраксипарина от кръвта...минимум 3 дни кой е тоя "умник" дето ги разправя тия за фраксипарина? :lol: Работя в хирургия и от там съм наясно с това,отделно аз бях на аспирин протект и още в 33 г.с. ми го спряхя,въпреки,че планираното ми секцио бе за 39 г.с.....е,хубостника се роди в 35 г.с. накрая :lol: ами и на мен първото ми е нормално тежко раждане,а второто е секцио общо взето и двете са си гадни,но се преживяват :lol: не е само заради фраксипарина,мисля,че си има и др.съображения доктора и заради близнака(и при мен бе така с близнака) и заради това,че е инвитро и т.н.
Успешно и леко раждане на всички и ви чакам в другата тема за най-малките :lol:
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #516 -: Август 18, 2015, 16:06:42 pm »
И моят преглед мина:-):-) всичко е наред,даже чудесно. Едното бебче е вече 1.140 :-) а другото 1040 :-) шийката на матката е 42 и нещо мм не помня точно,като цяло лекарката каза че всичко е чудесно на този етап!
Аз явно качвам мн кг за месец че ми се поскараха малко:-):-):-) ще пия белтък,и желязо и магнезий,това е новото в списъка:-):-) следващия път вече почвам и с тоновете:-):-) къде бях до къде стигнах,немога да повярвам:-) подуването на краката е както от бременноста,така и от липса на белтък ми казаха,а аз тоя белтък хич немога да го пия,мн ми е неприятен но уви ще го взимам нямам право на избор:-)
Линаполи благодаря за гелчето за краката щ видя да го потърся из нашите аптеки в Бургас :-)
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #517 -: Август 18, 2015, 16:14:07 pm »
Линаполи, и трите ми бременности бях на Фраксипарин и Клексан. Първите две са секцио по спешност. По спомен спирах инжекциите в 36 г. с. и след раждането ги слагах поне 5 дни. Третото раждане беше нормално, 2 дни преди термин. Отново спрях инжекциите в 36-37 г. с.
Явно си попаднала на доста плашлив и леко некомпетентен доктор.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #518 -: Август 18, 2015, 16:44:24 pm »
Линаполи по колко сок от червено цвекло пиеше за повишаване нивата на хемоглобина? Защото четох,че може да те разхлаби ако пиеш много,и по чашка на ден изпита на малки глътки било добре.
   
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #519 -: Август 18, 2015, 18:51:30 pm »
Всъщност точно този лекaр ми беше кaзaл, че няколко седмици преди терминa ще спрем фрaксипaринa. Но лекaрите от Щерев и генетиците кaзaхa кaтегорично не, предвид генетичните изследвaния, че могa дa обрaзувaм тромб той дa нaвлезе в кръвотокa нa бебето дори ден преди терминa. Явно имa рaзликa нa кaкъв ген сте носител. A вчерa кaзa aко нaпрaвим секцио, че ще спрем фрaксипaринa три денa преди товa, aз кaзaх че ме е стрaх и той тогaвa склони нa един ден. Aко сa необходими три денa зa изчиствaнето му от оргaнизмa тогaвa зaщо го слaгaме всеки ден под точно определено време и ми кaзвaт, че дори 30 минути зaбaвяне е опaсно? Вече съвсем се объркaх  :(
Пиех по един фреш от цвекло нa ден, по някои път дори микс с портокaл или ябълкa. Но си спомням, че имaше изисквaне дa престои 15-20мин преди изпивaнето му, че се отделяли някaкви си веществa. Ще проверя и пaк ще пишa. Aз по принцип съм с нередовен стомaх и нямaм спомени дa ми се е отрaзило рaзхлaбвaщо.
Веситa, големи стaнaли бебите, все тaкa дa продължaвaте. Дaно гелчето зa крaкa помогне ;)