0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №95
« Отговор #400 -: Август 06, 2015, 13:31:24 pm »
Златен Дъжд моля се за теб - всичко да е ок след една седмица и да чуете най- мечтания за теб звук сърчицето! Както казва Милч и на нея е било като при теб! И аз имам позната, на която казаха, че е кухо яйце, но то вече ходи и на детска градина! С теб съм!
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #401 -: Август 06, 2015, 14:01:15 pm »
Нелка живот и здраве в събота влизам в 25г.с :D
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #402 -: Август 06, 2015, 15:31:58 pm »
Здравейте и от мен :)))))

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #403 -: Август 06, 2015, 18:33:51 pm »
Нелка, нищо специално не е. Във формата на голяма подкова пълна с пух, поне така си мисля, защото е много мекичка. Просто си я обкрачвам и си спя върху нея. Не вярвах, че ще ми помогне честно казано, ама върши работа. Преди това спях с три възглавнички. Тази я намерих в една втора употреба беше с етикет и на много изгодна цена и затова я взех. Ама върши супер работа. В продавалника сигурно има такива на изгодна цена.
 Браво за умението ти за плетене. Възхищавам се на такива майсторици , като теб. Аз лично съм от онзи кръжок "Ръцете ми пречат" и с плетенето съм на ниво шал и лента за коса :P
Златен дъжд, стискам ти палци да чуете най-мечтания звук.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #404 -: Август 06, 2015, 19:46:30 pm »
Успокоява ме, че има доста случай като моя, като след 1-2 седмици са видели ембрион със сърдечни пулсации.Пък и си казвам, че трябва да мисля положително.Нямам кървене или зацапване, симптоми си имам.Вярвам, че Господ ще запази бебето ни и ще ни зарадва другата седмица.Мислех да отида да друг лекар, но мъжа ми се притеснява да не би да се объркат нещата като ме бърникат толкова.Може би и това, че плодния сак е в далечния край на матката да оказва влияние, може ембриончето да е още много малко и да не е успяла да го види докторката, може имплантацията да е станала 2-3 дни по-късно и така се успокоявам.Предполагам, че каквото е положението другата седмица, ще е решаващо за това как ще се развие бременността ми.Все пак се надявам, всичко да е наред и просто да е било рано да видим ембриончето.Пък и растежа на ЧХГ също ме успокоява.В Понеделник беше около 8700, а от вчера резултата е двоен - с 8000 отгоре.
 

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #405 -: Август 06, 2015, 23:18:05 pm »
Златен дъжд, стискам палци всичко да е наред и другата седмица да ни зарадваш с хубава новина! По това, което описваш най-вероятно е било рано да се види. Браво за положителното мислене, само така!  :)
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #406 -: Август 07, 2015, 12:16:30 pm »
Здравейте
Честито и от мен Иви жива и здрава да ти е кукличката. Аз съм в 8 седмица в момента съм в болница заради повръщане страшно многооо вече до обезводняване...
 Ужас но какво да се прави аз отдавна не бях писала и затова реших да се включа и аз с някоя и друга новина.
vilito0_9195, дано да си по-добре вече!
*

    Sweet Angel

  • **
  • 118
  • "Победата обича подготвените"
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #407 -: Август 08, 2015, 17:18:35 pm »
Здравейте, все още не съм напълно сигурна дали е удачно да се записвам в темичката. Мислех да пиша в тема, което е след трансфер, но в момента не знам къде ми е мястото, дали при трансферираните или при бременните  :oops: В понеделник (10-ти август) съм на преглед, за да установим дали има бременност със сигурност. Не реагирам на стимулации и съм на напълно ЕЦ. Притесняват ме няколко неща: ниските стойности на ЧХГ и дали правилно поставям Естрофем-а и Утрогестан-а, които са ми предписани за вагинално приложение. Питах и в други теми, най-вече такива за стойности на ЧХГ, но бих искала да се възползвам и от вашия опит. Пункция-11.07., трансфер на едно ембрионче- 14.07. Кръвните тестове са правени в една и съща лаборатория:
11 ден след трансфер - резултат 10.99 mIU/mL (25.07.)
13 ден след трансфер - резултат 16.47 mIU/mL (27.07.)
15 ден след трансфер - резултат 31.00 mIU/mL (29.07.)
Според ЧХГ калкулатора излиза, че между 11 и 13 ден се удвоява на 70.8 часа или на 2.9 дни, а между 13 и 15 ден се удвоява на 50.3 часа или на 2.1 дни.
След трансфера ми назначиха Естрофем 3*2 и Утрогестан 3*2 (вагинално) и в деня след последния кръвен тест ми назначиха Хориомон 5000 ед., по една инжекция през 4 дни (на 29.07,02.08 и 06.08). Бих искала да разбера дали има подобни случай на моя и как са завършили, старая се да гледам оптимистично на нещата, но не ми се получава.
Другото, което ме притеснява е, че при поставянето на вагиналните таблетки е добре да се полежи, а аз лежа едва от няколко дни, защото преди това нямах възможност. Нямах възможност и да съм легнала, когато ги поставях, а ги поставях клекнала. В листовката на Утрогестана пише, че трябва да се  поставя дълбоко във влагалището, а аз не мисля, че съм ги поставяла дълбоко. Може би заради това ми се появи сърбеж, който борех в началото с лайка, а след това със смрадлика и засега овладявам положението. В началото имах гадене и придърпвания в яйчниците, подути и болезнени гърди, а след последния кръвен тест от всичко това ми остана единствено запек и многократни събуждания през нощта.
Извинявам се, ако не съм съвсем по темата и благодаря предварително на всички, които ми отговорят.
« Последна редакция: Август 08, 2015, 19:20:18 pm от Sweet Angel »
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #408 -: Август 09, 2015, 00:15:23 am »
Ангелче здравей :-) дано останеш в тази темичка,искрено ти го пожелавам,но от всичките работи през които преминаваме най-трудно е чакането поне аз съм на това мнение. След моя трансфер аз също поставях утрогестан вагинално 3*2 мисля че беше,имало е моменти когато и аз съм го поставяла когато съм права,но в повечето случаи е било легнала,и си го вкарвах навътре колкото мога,и да искам по навътре няма как.до колкото знам това което е необходимо на организма то си го приема останалото което не е нужно си го изхвърля навън,така че щом си го поставяла вагинално няма как поне според мен да не попада това което е нужно в организма,аз също така пиех и естрофем,аспирин протект,дуфастон,и си поставях фраксипарин мисля че така бяха тия инжекции дето си ги слагах:-) не се притеснявай,вярвам че правиш всичко както ти е казал лекаря просто си прекалено притеснена и се тревожиш да не объркаш нещо ти:-) бъди спокойна,Каквото ти е драснал дядо Боже това ще е,и да се чудим и вайкам никой не може да избяга от съдбата си! А Отностно стойностите ти немога да изкажа мнение,понеже аз само веднъж си правих иЗследването и не съм гледала как се покачва и сколко,наистина незнам,но силно се надявам всичко да е наред и ембриончето да се приспособи към твоята топлинка и към това което му предлагаш и да се появи като здраво и силно бебешоче след 9 месеца! :-)
Момичета а вие как сте с краката? Последния месец мн се надувам едвам вървя,краката ми долу,пръстите и отстрани на кокалчетата са мн надути,имали нещо по специално с което да избягам тия подутини освен с вдигане на възглавница,и до каква степен е нормално това? На моменти все като че ли не ми издържат краката,то май не е много от горещото и май си е от тежеста ми?
« Последна редакция: Август 09, 2015, 00:22:08 am от Веситаа »
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #409 -: Август 09, 2015, 07:50:27 am »
Весита, кажи на лекаря си за това подуване. С първата бременност ми се получи към края и си спомням, че пих мисля Флебодия, без особен ефект, но може нещо по-ефективно да са измислили или пък да трябва изследвания някакви да ти направят.

Аз съм със зацапване, хоризонтирана почти денонощно. Не питайте как се получава с дете и кой готви и чисти  :lol:
*

    Sweet Angel

  • **
  • 118
  • "Победата обича подготвените"
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #410 -: Август 09, 2015, 17:35:46 pm »
Веситаа, благодаря ти за топлите думи. Наистина ми се иска да мисля, че съм направила всичко по правилния начин.
За подуването на краката попитай лекаря си дали може да вземаш Неоренал форте. Аз съм с високо кръвно налягане и задържам вода и се подувам. Моят лекар ми препоръча Неоренал, защото се води хранителна добавка, съдържа екстракт от бреза и може да се приема по дълго време, дори и по време на бременност. Така, че попитай за този вариант, ако искаш.  :)
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #411 -: Август 09, 2015, 18:26:53 pm »
Аз съм със зацапване, хоризонтирана почти денонощно. Не питайте как се получава с дете и кой готви и чисти  :lol:
ох, м-и, пак ще броим дни..седмици.  Аз от  момента  на двете  чертички съм под  напрежение,  като  си знам бременностите и че си имам батко-бебе. И като прокървих 6-7г.с. ... Мъжът ми чисти, колкото може, а  и готви,  аз готвя като съм добре. За  бонус  сме и  в ремонт  - къщата  ми е бомба.  Ама  още  2  месеца ще търпим, само бебка да дойде на  време.
Днес  имахме малко  роднини на гости  и уж не  съм шетала много,  ама ме заболя  коремът. Сега лежа,боднаха ми една  инжекция, дано ме  отпусне. 
Дано твоят мъж има възможност  да те отменя и Господ да ни помага.

Ангелче,  стискам палци!


*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #412 -: Август 09, 2015, 18:48:18 pm »
Веситаа, благодаря ти за топлите думи. Наистина ми се иска да мисля, че съм направила всичко по правилния начин.
За подуването на краката попитай лекаря си дали може да вземаш Неоренал форте. Аз съм с високо кръвно налягане и задържам вода и се подувам. Моят лекар ми препоръча Неоренал, защото се води хранителна добавка, съдържа екстракт от бреза и може да се приема по дълго време, дори и по време на бременност. Така, че попитай за този вариант, ако искаш.  :)
А върши ли работа тоя Неоренал? Аз в момента нямам проблеми, но сигурно ще стигна и до тях.

Бебе, в моята къща е паднала бомба и без ремонт  :lol: Не смея нито да предлагам нито да си мечтая за боядисване (само от това имаме нужда и евентуално да сменим един ламинат). Моят мъж липсва поне 12 часа от къщи ежедневно :)  Уча го да пуска машината, че там да не се дупя, пера така, че той да простира(не рискувам той да ги пуска, че ще влиза всичко на куп) , но като слагаме дрехите вън ги гладя (за това не смея дума да отворя  :lol: ) Имам събрана сериозна камара и сутрин като ми е добре отмятам по малко, то се трупа двойно  :lol: Явно е усетил проблема и ми вика да ги пускам в сушилнята. Робота ми чисти (иначе пък сме автоматизирани на макс). Къпе ми детето, приспива го, храни го вечер и някой от нас спретва бърза манджа. Помага колкото може и нищо не ми е отказал, дори ако настоя да си остане в вкъщи и да наваксаме с чистене и готвене(тази седмица веднъж е бил в къщи и днес ще изядем последното сготвено, та се шегувах, че утре трябва да вземе почивен  :lol: ) ама и работата трябва да върви, все пак парите не падат от небето  :lol: Влизам в 12г.с. което ме обнадеждава, че може да се подобрят нещата. Предния път около това време се случи и дори се бях върнала на работа и се чувствах чудесно. Ще се справим, всичко е въпрос на организация смятам  :D
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #413 -: Август 09, 2015, 19:05:56 pm »
Ааа за  ремонта  бях против, ама той нали  е теле(ц), науми  си  и  край  :D и аз не давам да зарежда пералнята по същите  причини, ама предната бременност, като бях все  в болница и  това правеше и  нямаше  съсипани дрехи  :P Помагат момчетата  ни,  какво да  правят - резултатът  си  заслужава. Да  инфо за тоя робот -  с  две деца май ще  ми е  от  полза. Дано пак 12 г.с. ти мине  зорът и да е леко после.


Re: Тема на бременните №95
« Отговор #414 -: Август 09, 2015, 19:15:26 pm »
Веситаа, благодаря ти за топлите думи. Наистина ми се иска да мисля, че съм направила всичко по правилния начин.
За подуването на краката попитай лекаря си дали може да вземаш Неоренал форте. Аз съм с високо кръвно налягане и задържам вода и се подувам. Моят лекар ми препоръча Неоренал, защото се води хранителна добавка, съдържа екстракт от бреза и може да се приема по дълго време, дори и по време на бременност. Така, че попитай за този вариант, ако искаш.  :)


Ангвлче смятам да питам лекаря за краката обезателно:-) аз по принцип не съм с високо кръвно,като цяло предполагам че е от бременноста-тежка ставам и краката ми най-много страдат от това:-):-)
Отностно помагането аз съм по цял ден сама по 16-17 часа ,така че чистя колкото мога отгоре,отгоре,а за ядене,ако мога готвя ако ли не хапваме нещо бързо и лесно:-) добре че е сезона на зеленчуците :-) но живот и здраве смятам като наближи време вече да се разчистим и ние по сериозно в къщи,само чакам да мине сезона че моят мъж да се задържи в къщи и да помага че сама не мога вече като преди да чистя :-)
*

    Sweet Angel

  • **
  • 118
  • "Победата обича подготвените"
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #415 -: Август 09, 2015, 19:45:45 pm »
м-и, на мен в началото ми помагаше, за около два месеца. После се оказа недостатъчно и като включих диуретици спряхме Неоренал-а. Но при мен проблема е друг, та си мисля, че ако е само за отоци, които са просто следствие от жегите, от тежестта на тялото или просто от бременността, би помогнало. Но това само лекар може да прецени.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #416 -: Август 09, 2015, 19:55:45 pm »
Sweet Angel, благодаря!

Бебе, като го купувах беше най-евтиният на пазара, то реално имаше още 1-2 още вида де. Моят е на Агама, работи на хаотичен принцип, може да изчисти с едно зареждане около 75м2, не пада от стъпалата и няма проблем с ниски прагове, това може би се регулира, но на мен не ми се е налагало, сега има много голям избор. Има такива, на които задаваш да ти изчистят една стая и после друга, да тръгват в определен час дори, като им свърши батерията се връщат на станцията и ако не са свършили с чистенето, после продължават :) В една тема тук във форума имаше много добри отзиви за LG. В първите дни има някакви дребни проблеми, примерно се оплита в кабели или пердета, или не успява да обиколи някой стол, но наблюдаваш и коригираш. Като минус от стандартна прахосмукачка е, че не чисти паяжини  :lol: и отнема повече време, но можеш спокойно да хлопнеш вратата и да идеш на разходка :) Сега го гледах в един сайт пише, че е тих(моят конкретно), но 65db не е особено тихо ;)
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #417 -: Август 10, 2015, 11:21:16 am »
Момичета, да се отчета и аз днес след ЖК. Всичко е наред, аз съм качила само 1 кг от последната консултация(+8 досега), но беба и тя е 1 кг нагоре - вече е 3 300 и док каза 100% секцио, то и аз така искам де, ама и с такова голямо бебе месец преди термина..бая ще се озоря нормално. Избрахме дата, да се надяваме, че ще остискам дотогава.
Бебе, ние също сме в ремонт и ММ е телец, така че отлично те разбирам. Ти само леж и почивай и не ги мислу домашните задължения. Важно е бебата да е добре и да седи на топличко при мама, колкото може по-дълго
м-и, пожелавам ти след 12 г.с. да имаш най-леката бременност и да не усетиш кога е дошло време за раждане.
Ангелче, стискам палци всичко да е наред и накрая да гушнеш мечтата си. Това на всяка от нас го желая.
Линаполи и Едитчето нещо ми се губят. А Вилето не писа дали е излязла от болницата и как е. Чакам и добри новини от Златен дъжд


Всеки миг е още един шанс...
*

    Sweet Angel

  • **
  • 118
  • "Победата обича подготвените"
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #418 -: Август 10, 2015, 19:43:14 pm »
Момичета, имаме си точица. Още ми е притеснено, но сега се чувствам една идея по-бременна. На 26-ти август съм на преглед за сърчице. Дай Боже всичко да е наред  :crossfingers:
« Последна редакция: Август 10, 2015, 19:45:26 pm от Sweet Angel »
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #419 -: Август 10, 2015, 20:31:41 pm »
Браво, Ангелче, чудесни новини. Пожелавам ти най-леката и прекрасна бременност и сладък бебок накрая. Времето бързо минава, все още помня деня, в който видяхме нашата точица. Беше 4 мм, а днес тази точица е едно човече, което много скоро ще посрещнем. Дай, Боже, всичко да е наред!
« Последна редакция: Август 10, 2015, 20:35:44 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...