0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

В Надежда незнам към кой лекар мога да се обърна,пък и там са си колеги няма да кажат по различно нещо от Докторката чудя се какво да правя моля посъветвайте ме!
Освен да пуснеш още едно ЧХГ няма какво да направиш,ако се е удвоило аз бих продължила хапчетата и бих си запазила час при Персенска,ако не се е удвоило бих ги спряла.Не бих отишла в друга клиника,ако все пак ми се иска др. Мнение бих искала от репродуктивните док. там
И ако се е удвоило и Докторката каже спирай хапчетата няма смисъл? Как да е какво да и кажа тя знае повече от мен но ми се ще да се случат нещата вече и ме е страх честно казано🙂
ЗЕТ е замразен ембрио трансфер :) аз също като бебешок ако ми е удвоени ЧХГ не бих спряла лекарствата независимо какво казва док. Не е вярно,че не дават документи в Надежда...На мен ми дадоха епикриза...Е, доста скандали отнесоха, но ми я дадоха :wink: с доста грешки между другото...Но все тая... Просто трябва да отстояваш своето...Ти си имаш права като пациент длъжни са да ти дадат епикриза в която е описано всичко което са ти правили...В Надежда малко на конвейер го карат, не ми се задълбава, че се ядосвам,а и ще ме нападнат съфорумките  :lol:
Медицината не е точна наука.  Послушаи вътрешния си глас.Но бъди готова да поемеш отговорност за решението си.Знам,че те е страх,че си изморена,че искаш логино обяснение за всичко,знам че искаш да вземеш най-правилното решение и това е нормално.Единственото, което остава е да вярваме че и това ще мине и то ще се случи по-най -добрия начин за нас.
Добре да кажем че се е удвоило най малко и после?
Да да поема отговорност за решението си, но как да знам кое е правилното!
Докторката ако мисли че е изгубена кауза трябва да се съглася с нея въпреки удвояването🙂И така до безкрай понякога ми се струва че никога няма да ми се случи тази радост😡
Бях сигурна че ще стане този път но не .....
Аз ти писах по рано,за  мен не вярваха,че ще се получи,камо ли да стигна до тук.Но казах това е моето тяло аз решавам и реших да "играя тази руска рулетка",но ми беше ясно че мога да греша.Даже в един момен се върнах при доки и се опитах да го изнудя да вземе решение вместо мен,той съответно не го направи и той беше този,коити ми каза ,че само аз знам кое е най-добро за мен и как медицината не е точна наука.Не е лесно знам.Винаги ще имаш съмнение "ами,ако...."Ще се случи,не спирай да вярваш.Просто за някои неща иска повече време и търпение.Не се става лесно майка.
Мерси за силните думи и куража който предаваш!
Принципно си права,но да видим какво ще излезне в петък и ще се "пазарим" с Докторката😄
Благодаря и на теб Алекс77 за всичко което написа,епикриза нямам и от лапарото и за ЦС и разните изследвания който сме правили.Явно трябва да съм по настоятелна само касова бележка и това е!Успех във всичко което не си постигнала😊😊😊
Силве, всичко ще се нареди наистина имай вяра и търпение
 и послушай вътрешния си глас както те е посъветвала бебешок... Накрая ме беше обзела "спортна злоба" толкова ми бе писнало от всички и всичко, от приказките на околните как имаме едно дете и какъв е този зор за второ и т.н. а епикриза ми написаха чак когато казах на Персенска, че искам второ мнение и за това ми трябва инак нямат навика да ти я издават без да си я поискаш... Стискам палци  :)
Ще чакам да пишеш и ще стисксм палци.Относно епикризите си заяви на информация ,че искаш.Ще те питат пред кого да послужи,за теб ли е(наричат я обща) или ще я предоставяш на някоя институция/др.мед.заведение.Мисля ,че е добре да си вземеш за пред др. Институция(в общата не пише почти нищо).За ЦС можеш да си вземеш диск срещу 10 лв.
Това е мн.полезна информация!
Много Благодаря
Ще си поискам в петък,а диска  на информация ли трябва да го  заявя или?
Да от информация.После плащаш и след това отиваш пред кабинета за ЦС.Добре е да се ориентираш кога е била поне като месец.(аз исках 7 месеца по-късно) Малко се мотах информация-регистратура,но все пак ги издадоха без каквито и да е било физиономии,даже бяха много учтиви ( не се разбирам много с администрацията)
Да ще се постарая и аз да си ги взема😄
Лека Вечер и Благодаря🍀🍀🍀
Добро утро 😀 Имам нови въпроси🤗
Да попитам в 1 епикриза всичко ти описват до момента или как? И сега имаме 2 замразени в Надежда и обмисляме 1 то да го изследваме да се види дали са нормални и защо не се развиват и за тази процедура ли ще дадат епикриза или ?
Извинявам се за тъпия въпрос🙂
Може би за опитите ще е 1,но за др. неща е отделно.Пробвали ли сте инвитро на естествен цикъл?Обсъдете и тази възможност.Запишете си въпросите на лист,за да си ги зададете.Длъжни са да ви отговорят.Ако нещо не разбираш пак ги питаш

3 от опитите са на ЕТ- мисля че почвахме от 8-9 ден и първия опит си направих тест уринарен и ЧХГ имаше отвсякъде+ истории и в един момент като имахме час и Докторката каза че не се развива няма сърдечен пулс и така и ме изчистиха!
А другите два пъти нямаше имплантация- минаваш стимулация,пункция,трансфер,хапчета и край😒
Но в крайна сметка важното е че има имплантация🙂-поне това
*
Добро утро 😀 Имам нови въпроси🤗
Да попитам в 1 епикриза всичко ти описват до момента или как? И сега имаме 2 замразени в Надежда и обмисляме 1 то да го изследваме да се види дали са нормални и защо не се развиват и за тази процедура ли ще дадат епикриза или ?
Извинявам се за тъпия въпрос🙂
Епикриза по правило се дава при дехоспитализация. За ин витро опитите няма престой в болница. Не знам дали е редно да се изисква епикриза или е документ с друго наименование. До колко са задължени клиниките по закон/ наредба да издават документ описващ процедурите. Резултати от изследвания и манипулации са длъжни да дадат. Ако някой се цупи на подобно искане е просто резултат на чиновнически мързел.
За изследване на ембриони съвсем не виждам резон да се издава епикриза.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
На мен не ми е ясно и затова питам🙂
Но сигурно ще има някакъв документ от самото изследване на ембриона,питах с цел някой ако го е правил да каже!
За процедурите им се води епикриза,за изледването на ембрионите може би нещо като хистология(трябва да се пита)