0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Здравейте!

Каква е цената на хистероскопията?
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
цената на хистероскопията е 580 лв.по здравна каса и 980лв без здравна каса
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Имам вероятно полип, лигавицата е удебелена?

Това оперативна ли се води, ако е така, и има ли значение в цената, ако е диагностична?

Какво направление трябва да се вземе?
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
И аз бях така съмнение за полип пак се води оперативно защото после след хистерото д-рката каза че бил малък и са го махнали а плащането става преди операцията и си платих 580 лв. с направление 7 имаше и някаква клинична пътека ще видя в документа и ще пиша по късно
*

    anajens

  • ****
  • 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
За хистероскопията е клинична пътека №163, издава се от личния лекар, но те ти го обясняват това преди операцията, записваш си час като дойде цикъла, обаждаш се на първия ден и те ще ти запишат час, и после ти се обаждат за потвърждение и ти обясняват какво да насоши, на мен ми искаха и кръвната група, цената е 580лв. приемат те около 07,00 и те изписват след 12 часа!
*

    sara68

  • ***
  • 269
  • Няма начин да няма начин :))))
Диагностична хистероскопия може да се направи и без направления и т.н- тя протича почти като преглед и се прави долу на първото ниво,където е и кабинета за спешен прием.Цената и мисля е 250лв.Но това е само диагностична хистероскопия,при оперативната вече е както са го описали момичета по-горе.
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Здравейте!

С д-р Персенска си писахме, резултата от цитонамазката, втора група и предписа флажил глобули.

Предполагам след лечението ще пристъпим към горене на раничката.

Трябва ли да пускам контролно изследване и колко време след глобулите?

А възможно ли е при хистероскопията за премахване на полипа, да се премахне и раничката?
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
Здравейте!
За първи път пиша във форум - винаги съм била с нагласата, че не трябва да се влиза във форумите и не трябва да се чете, но вече съм безсилна .... Ежедневно чета всички теми, коментари, съдби и т.н. , и усещам, че вече имам нужда и аз да споделя !!!
Моля, "ветеранките" във форума да не се карат ако не пиша в правилната тема - колебаех се дали трябва да е в "текуща тема за споделяне" или тук , предвид факта, че съм пациент на "Надежда" и избрах да пиша тук, тъй като се надявам да намеря хора, които са на моя етап от битката.
И така, днес е 12-ти ден от трансфера (17-ти ден от пункцията).
Върнаха ми един бластоцист - казаха, че бил много "красив", каквото и да значи това ...  :oops:
Днес ми е ден за цикъл (който винаги е бил точен като метроном). По принцип си ходя нормално на работа, не съм се залежала вкъщи, нищо не ме боли, чувствам се много добре, но днес не смея да мръдна ... Прибрах се вкъщи и буквално ме е страх да отида до тоалетна, да не прокървя ... Най-страшното е , че осъзнавам, че нищо не мога да направя ... Или съм бременна или не съм, това е ... Стискам зъби в четвъртък (на 15-ти ден от ЕТ) да направя кръвен тест.
Естествено, не устоях на напрежението и в събота (на 9-ти ден си направих уринарен тест, отрицателен). Логично, започнах да си повтарям, че е рано и няма как да отчете, но все пак ми стана тъжно...
От пункцията до сега не мога да ходя по голяма нужда ... Видях, че всички имат този проблем, но много се притеснявам да не си причиня допълнителни проблеми, тъй като единственото спасение са микро-клизмичките с мед (а пробвах всичко) ... И сега ходя на всеки 2 дни, но задължително с тяхна помощ  :(
Заедно с утрогестана и другите стандартни хапчета (които виждам, че всички пият) пия Достинекс и Медрол ... Медролът ме притеснява, тъй като е кортикостероид и пише да не се прилага при бременни жени ....Някой от вас пие ли го? Мисля до четвъртък (деня на теста) да изпълнявам стриктно предписанията и тогава да питам до кога трябва да ги приемам :(
Мъжът ми е голям оптимист - не спира да говори на Ембрито (така му казваме вкъщи) - непрекъснато е на "домофона" (на пъпа) и все нещо му приказва !!! Имам чувството, че направо ще умра, ако няма никой там вътре.
Ох, много ми е тежко ... А е едва първи път за нас! Като чета колко много опити имат някои момичета направо се отчайвам!
Моля се Ембрито да слуша баща си, че ако долавя само импулсите на майка си ... досега да се е отказало  :oops:
Стискам палци на всички, които чакат !!!
Здравей  Solis,
Аз съм от начинаещите.Моя трансфер беше на 20.09 при д-р Цветков (първи опит). Първите 10 дни след трансфера имаше много силни болки ,въпреки приема на 3*2 нош па.Аз също като теб направих уринен,който беше отрицателен,но не се здържах и 2 часа по-късно пуснах кръвен,който беше положителен(направих го доста по-рано от колкото трябваше).Вчера беше първата ни среща с ембриончето :).
Относно дискофорта с ходенето до тоалетната,много  момичета пробват с киви,аз съм една от тях и дейста.
За Медрола не се притеснявай,аз също го пия,даже ще го продължавам до следващия преглед.Листовките са стряскашти,но "трай бабо за хубост "са казали хората :)
Стискам палци за едни големи стойности на ЧХГ
« Последна редакция: Октомври 11, 2016, 15:16:17 pm от bebeshok0326 »
*
Много ти благодаря за отговора !!!!
Пак се разплаках  :oops:
Дано да е от бременни хормони, а не от ПМС или хапчета, хаха !!!
*
Няма да ти се караме.Форума е място за споделяне, за това е създаден.Всички се подкрепяме, защото сме минали или минаваме по същия път и само ние знаем колко е трудно и тежко.

Аз ти пожелавам едно хубаво ЧХГ и дано емоциите са от това.

Успех!

*
Солис,ще видиш, че в четвъртък ще получиш един положителен тест с личния автограф на Ембрито. :lol: :lol: Сигурен съм,а и татко му е сигурен.Няма да се притесняваш.... :D
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Здравейте!
Благодаря ви за подкрепата!
Очевидно влизам в статистиката на неуспешния първи опит с 0.13 ЧХГ на 14-ти ден. :( :( :(
Ние с таткото така или иначе искахме близнаци, така че ще стискаме палци за втория опит, хаха!
Опитвам се да се шегувам, но гърлото ми е свито и даже не мога да се разплача и да си го изплача. Аз даже не вярвам на резултата ... Мисля си, че е грешка от лабораторията и т.н.
Как така стойността е под минимума, не разбирам...  :(
Както и да е, имаме снежковци, ще разчитаме на тях...
Стискам ви палци да нямате отрицателни резултати НИКОГА или НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!!
Успех на всички!
Solis
Много съжелявам.Дръж се ...Пращам ти прегръдки за утеха :bighug:
Това за стойноста е референтна стойност от 0.00 до 5.0 не бременна и всичко над 5.00 бременна
*
Солис, прегръщам те силно.За съжаление много от нас са виждали отрицателните тестове, и са се чувствали като вас.Но трябва да имаш надежда и да вярваш на лекаря си.

*
Благодаря ви момичета !!!
Аз ... все още не мога да повярвам на теста ... Мисля утре да си направя нов :(
Писах на д-р Перси, но нямам отговор. Обадих се и в болницата, казаха ми да изчакам да ми отговори и ако не ми отговори да се обадя на "спешния телефон". (?!?)
Вие как комуникирате с нея? Аз не искам да й досажджам, затова ще се радвам ако някой сподели колко бързо ви отговаря и изобщо ... как става комуникацията ?
От болницата ме питаха дали сме се уговорили за това и онова (например ден от цикъл и някакви такива неща, половината, от които не разбрах) ... Ние нищо не сме се уговаряли ... Каза ми само - тест на 14-ти ден.
Не знам какво да правя ...
Утре ще повторя теста и ще се обадя на спешния телефон. Иначе си пия хапчетата, не смея да ги спра, преди някой да ми е казал. :(
И последно ... чували ли сте ... за случай, при който на 14-ти ден теста е отрицателен, а после става положителен :( :( :( Нали надеждата умирала последна ....
Относно контакта с доки,моя приятелка беше при нея-ще ти отговори със сигурност,може по-късно,но ще го направи.Поне при нея е така.
Аз например нямам връзка с моя док.,звъня на спешния.Имай в предвид ,че в момента моя док. го няма и д-р Перси го замества (от 12.10 до 16.10 включително).
Ако все пак не се свържеш с нея,пак звъни на спешния(на мен последно ми казаха,че е удобно да се звъни следобед) те ще ти кажат какво да направиш
За теста,незнам какво да ти кажа....
*
Много ти благодаря !!! :)
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Здравейте!

Може ли да ми дадете, ако знаете личен телефон на Румяна Караджова , болничен е до 24, а ми е важно!
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

    sara68

  • ***
  • 269
  • Няма начин да няма начин :))))
Да ви споделя и на вас - вчера 12 ден от трансфер на 2 ембриона - резултат пълна,кръгла,безвъзвратна нула.Имам още 2 замразени ембриончета и .......с тях ще е краят.
Както се казва- всяко начало има и край и на мен ми е време да спра.
Успех на всички,които продължават да се борят!!!!