0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Забраванка, правихме ин витро на ЕЦ, защото бяхме с неизяснен стерилитет, нямахме право да кандидатстваме по фонда, а нямахме пари за класическо ин витро. Ако не отговаряш добре на стимулацията е добре да поговориш с доктора си да събирате яйцеклетки на ЕЦ.може препаратите да влошат качеството, напълно възможно е, а и отговора ти на стимулацията не е добър само 2 яйцеклетки, не знам колко са били фоликулите и как е протекла стимулацията де.Но коментирай с лекарите по-безболезнен начин за събиране на яйцеклетки.Тук има много неща който влияят:твоите години, колко е АМХ, какъв е проблема със забременяването.

magi_st, благодаря за отговора. И ние сме с неизяснен стерилитет. Имах две биохимични бременности, заради които потърсих помощ. Уж бях направила всички възможни изследвания, но след 2 инсеминации (на фемара), 1 пункция (с фемара), на която двата налични фолукула бяха празни, и 1 трансфер на 1 ембрион (след клостилбегит), се реших да направя лапаро- и хистероскопия. Оказа се, че съм имала хидросалпингс на едната тръба - отстраниха я, но за жалост тя водеше към по-водещия яйчник. АМХ миналото лято беше 1,67 и док каза, че е о.к. Скоро навършвам 35 години. По принцип, нямах никакви проблеми, освен имунологичната биопсия, но след терапия и явно отсранената тръба, последните две биопсии бяха добре. Пия еутирокс, за да държа ТСХ в норма. Само ФСХ-то върви нагоре и съотношението с ЛХ не е съвсем 1:1. Хидросалпингсът донякъде обяснява нещата. Док искаше да направим 2 ембриончета, защото явно като са 2 се повличат да успеят в имплантацията. Затова ме стимулира. За жалост с клостилбегита правя само по 1 яйцеклетка. Ще се върна пак към ЕЦ в такъв случай, макар че ужасно ме е страх пак от случката "празен фолукул".   
*
Колко ти е ТСХ? Правила ли си тест за инсулинова? Как е СГ? Аз съм с Хашимото, гледам ТСХ да е около 1,5 така се чувствам най- добре. ФСХ и всички хормони се влияят от щитовидната да знаеш, и от стимулациите де.

Преди да започна опитите за забременяване беше около 1,2. След първата биохимична бременност се вдигна на 2,5-2,6. При втората, мина 3. Откакто го пия, е под или равен на две. Аз пия само 25 мг. По време на стимулацията беше станал 2,6 и увеличих на 50 мг. Сега не знам как е, чакам да си измеря всички хормони на новия цикъл. Два пъти съм правила тест за инсулинова резистентност - първия път, инсулинът се беше повишил повече от 5 пъти, и затова д-р Тодорова ми предписа метфогама, но я спрях след известно време. На следващата година пак направих тест, който беше много по-добър, и д-р Начев ми каза, че нямам данни за резистентност. Аз мисля, че много зависи от килограмите и от това дали съм била на някакъв режим. Сега съм наддала и ако пак направя, сигурно ще имам някакви отклонения. Начев казва, че не е от ТСХ-то.
Какво е СГ?
*
СГ=Спермограма.ТСХ е хубаво да е стабилно и да е под 2.Килограмите влияят, но и начина на хранене и на живот.Точно Наев ми е казвал че ТСх може да кажи половите хормони.А и съм пускала хормони при различни стойности на ТСХ и ФСХ винаги е бил различне.Най-фрапантно беше при ТСХ 8.

Спермограмата уж е добре, макар че от време на време ни пишат тератозооспермия (но е малко отклонението). Не знам вече какво да правя и какво да изследвам. Започнах сега яко спорт, дано да смъкна килограми и така да регулирам ФСХ-то. Започнах да пия М2Тон. Док каза, че мога да пия DHEA и ресвирол. Поръчали сме ги вече. Надявам се да имат някакъв ефект и да повлияят качеството на яйцклетките, ако все пак е там проблемът. Макар че силно се надявам проблемът да е бил в хидросалпингса, а лошото качество да се дължи на стимулацията. Извинявайте, че толкова дълго време ви занимавам със себе си. Отдавна ви следя и явно бях толкова съкрушена от последното ин-витро, че трябваше всичко да си излея. Чувствам се точно като костенурка, която са я обърнали по гръб - хем по принцип бавно се движа, хем съм съвсем блокирана и нищо не се случва.
*
Въобще не ни притесняваш, на мен ми е приятно да има с кой да пиша, че и в моята глава разни мисли се въртят.Освен спорт препоръчвам диета, така най-бързо ще влезеш във форма.Аз съм без глутен например, не съм се стопила, но се чувствам много добре.промених начина си на хранене драстично.Сега ако откажа и сладкото ще е най-добре ама там ми е много трудно.Запасила съм се с черен шоколад и само него ръпам.Най-добре ще разбереш какво е качеството на яйцеклетките ако извадите на ЕЦ без никаква стимулация.Моята приятелка е в подобно положение.Правиха ин витро изкараха малко яйцеклетки, нямаше имплантация.След това ЕЦ стимулиран с Клостил, фоликулите вървяха много бавно, въобще не подейства лекарството.Сега ще вадят на изцяло чист ЕЦ и искат да видят как са яйцеклетките.А при нея хормоните са идеални, няма Хашимото или ИР.Възрастта за съжаление е фактор и при трите ни.Тя навърши 37, а аз съм на 36, по-надули писа че и ти си около нашата възраст.

magi_st, привет. Как мислиш, дали мога да започна с ЕЦ още на следващия цикъл? Според док мога да започна дори нова стимулация на новия цикъл, което мен много ме озадачава, защото по форумите пише, че организмът трябва да си почине между 2 и 6 месеца. Аз така или иначе ще почина 1-2 цикъла, защото изобщо не се чувствам готова физически, психически, емоционално, да не говорим финансово. Чудя се, обаче, ако е възможно стимулацията да е оказала негативно влияние на качеството на яйцеклетките, до кога ще продължи това влияние? Ако генезата на яйцеклетката е 3 месеца, не се ли засягат всички яйцеклетки, които зреят през последните 3 месеца? Да не се окаже, че и ЕЦ е безсмислено следващите няколко месеца? 
*
При всеки е различно.Много от лекарите предпочитат да правят ЕЦ директно след ин витрото, защото се предполага, че яйцеклетките са се възбудили и може да има по-добър отговор от страна на организма на жената.Аз лично бих изчакала за стимулация около 6 месеца, а за Ец ако имах пари бих действала.

Много благодаря за отговора  :bighug:
*
За нищо.Аз се радвам,че писа.Така има с кой да си говоря и да обсъждам.

Здравейте и от мен :) С ПКЯ съм и имах 2 фоликула 17мм и 12мм в един и същи яйчник на естествен цикъл без стимулации , за първи път ми биха прегнил 10000 ед, възможна ли е хиперстимулация. Чета от листовката, че от прегнил е възможно, но по форумуте пише, че само в комбинация с други гонадотропини :?
*
Само от един прегнил няма как да стане хиперстимулация, а и прегнилът е за таймиране на овулацията, а не да стимулира яйчниците да произведат повече от един фоликул.

*
Да блу, ти е обяснила.Прегнила в този случай се бие, за да таймира овулацията и да извадят 2 зрели яйцеклетки.

Стимулацията се извършва при протокол, бият се хормони, като се следят броя на фоликулите и хормоните на жената.Тогава се вижда дали може да има хиперстимулация.Това става при над 15 фоликула.

Здравейте, момичета. Днес се оказа, че съм образувала 4 големи кисти - по 2 от всяка страна. Тази стимулация направо ми разказа играта. Не знам нормално ли е или не? Чета в интернет, че се случвало в "редки случаи". Мислех да правя ЕЦ този месец, но пак съм си направила сметките без кръчмаря. Сега със сигурност ще трябва да почина известно време :( Дано все пак успея да нормализирам нещата за един месец ...
*
Понякога се случва за съжаление. почини, виж дали ще се изчистят кистите само с лекарства и гледай смело напред.Ако имате възможност попътувайте малко, да се разнообразите и да мислите за нещо друго.

Здравейте, момичета. Ето че и аз се включвам във вашата тема.Днес бяхме на преглед.. оказа се че аз този месец овулация не съм имала... Правихме спермограма и диагнозата е олиготератозооспермия. В края на месеца ще правим ЦС и на 9,10, и 11 ден за проследяване... И вече тогава ще говорим по подробно какво следва.. но каза че при нас вариянта е ин-витро.
*
Кикче, ако искаш в темата за спермограмите пусни СГ, питай и Мели, може да даде предложение за подобряването и.Виж дали имате право на фонд с тези показатели и при следващо посещение в клиниката поискай да се срещнеш с Румяна, тя отговаря за документите по ФАР.Ще ви трябва обаче още една СГ направена в друга клиника по стерилитет и твое актуално ФСХ. Имате диагноза, повярвай ми това е хубаво.Ще търсите решения, ще знаете с какво се борите.Мен това нещо неизяснен стерилитет ме побърква!

Благодаря много за бързото включване. Наумила съм да попитам и за фонд, но нека да мине и следващия преглед, тогава вече ще коментираме точно какво да се прави. Малко попрочетох за някакви добавки и билки...но нека и да се консултира с уролог/андролог и той да си каже мнението. И да наистина е по-добре с диагноза от колкото да е неизяснен стерилитет.

И още едно питане колко време се чака от внасянето на документите във фонда до евентуалното удобрение?
« Последна редакция: Септември 13, 2017, 17:21:38 pm от Kikcheto »