0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Не.ми.стана.ясно.от.началото.на.темата :lol: :lol:
Намерих.автобус.номер.60,който.стига.до.клиниката-дано.да.съм.на.прав.път :D
*
Да, с номер 60 хващам и аз от гарата до там.
Здравейте,нова съм тук.За пръв път ще правя ин витро,знаете как-въпроси,притеснения...Бях на преглед при двама лекари,но те са много заети и нямат много време за подробни разяснения.Първият каза,че няма смисъл да ми прави снимка на тръбите,тъй като ембрионът се поставял направо в матката и те не играели никаква роля при ин витрото,а вторият лекар настоява за снимка на тръбите.Може ли тези,които имат повече опит и информация да ми обяснят.
*
Задължително се прави цветна снимка на маточните тръби преди ин витро.Първо трябва да се види какъв е стерилитета т.е. дали проблема е при вас или при мъжът ви.Ако има нужда от лечение то да се проведе.Ако тръбите ви са запушени да се разбере от какво.Дали има хидросалпингс или сраствания. Хидросалпингса е течност, която е токсична за ембрионите и наличието и обрича всички опити на провал, защото в определен момент тази течност стига до матката и убива ембриона.Второ ако имате сраствания, трябва пак да се прекъсне тръбата, за да не стане извън маточна.
Аз бих бягала от този според когото няма нужда от цветна снимка.
Успех!

Благодаря Ви!А как да постъпя при положение,че лекарят ми каза да направя по възможност и снимка на тръбите и хистероскопия в един цикъл?И двете са с упойка и не зная как да ги подредя,за да мога от сега да планирам часове за тях.Могат ли да бъдат в два поредни дни?
Цветната снимка не е задължително да е с упойка.Аз съм я правила без.Беше много болезнено при мен,но по скоро се дължи на предишните ми интервенции.Обсъди възможните варианти с доктора си.Не трябва да ти е неудобно да му задаваш въпроси,защото е зает.Това му е работата,трябва да отговори на всичките ти притеснения.Запиши си въпросите на листче,защото се забравя
Здравейте , някой знае ли лекарите ,кога ще почиват?
*
15юли-15август.
но някои липсват и извън тези дати.
д-р стаменов го няма тази седмица, д-р персенска май от 2-7 юли, но не съм съвсем сигурна.
*
Здравейте! В болницата изследва ли се уреаплазма, микоплазма и хламидия, каква е цената и за колко време е готов резултата? Благодаря!
*
Мисля, че е изследва, но за цени ще те излъжа.За съжаление така и не публикуваха един ценоразпис те, та да си правим сметката.

Здравейте. Дали бихте могли да ми кажете каква е цената на преглед при Шефкетова.. и цена за спермограма .. имаме записани часове.. амааа не питах за цените.
Първичният до колкото помня е 40лв,за спермограмата между 40 и 60лв
*
Спермограмата по Крюгер, че правихме скоро беше 100 лв.Обикновена за мен лично няма смисъл да се прави.Първичния нямам спомен, беше преди повече от 6-7 години.Леле колко много време мина!

Благодаря ви много... ще правим Спермограмата по Крюгер и преглед за мен... Мислех си че цените са били космически... ама то пък се оказва обратното. Още веднъж ви благодаря.. като мине прегледа ще пиша :)
Здравейте, момичета. Бих искала да попитам дали на някого му се е случвало да не се оплодят яйцеклетките при ин-витро, въпреки че е бил приложен методът ICSI? На какво се дължи това - на изначално лошо качество или на увреждане от лекарствата на стимулацията? Как може в бъдеще да се преодолее този проблем? Също така ме интересува дали е обичайно да се замесва цял коктейл от лекарства в една стимулация - клостилбегит, мериоферт, фостимон и менопур? Ако да, защо се комбинират толкова много препарати?
*
Забраванка, до колкото на мен ми е известно, може качетвото и на сперматозоидите и на яйцеклетките да не е добро.Щом е ИКСИ, то морфологията не е никак добра от там и самите сперматозоиди не са ОК.Все пак тук изкуствено се опложда яйцеклетката със сперматозоид и колкото и да се избира най-добрия, не е като естествения подбор.

За лекарствата, да може да се включат няколко вида лекарства, като се гледа как реагират яйчниците, колко фоликула се образуват.Моя приятелка я стимулираха с гонал и включиха менопур.Гонала даде тласък на фоликулите, менопура им помогна да озреят по-добре.Но това е строго индивидуално за всяка жена.

Да, права сте, че по принцип, може и сперматозоидът да е виновен. При нас прилагат ICSI не заради лоша спермограма, а защото в Надежда така правят - уж за по-сигурно да има оплождане. Ако изрично не посочиш, че не искаш този метод, май почти винаги го прилагат. Затова по-скоро изключвам, че там е проблемът и "обвинявам" яйцеклетката. Не ми беше изобщо хрумвало, че има възможност да не се оплодят. По-скоро се притеснявах да не спрат развитие.
*
Ние сме правили ин витро на ЕЦ, но винаги е било ин витро никога ИКСИ.Не знам може да са променили нещата, а може да са видели проблем и да са решили да се презастраховат.

magi_st, аз се запознах с едно момиче април месец на пункция и тя ми каза, че винаги прилагат ИКСИ, освен ако писмено не посочиш, че не искаш. Иначе, май месец имах хубав ембрион - без имплантация, но след това се оказа, че съм имала хидросалпингс на едната тръба. Сега, три месеца по-късно, от две яйцеклетки нито една не беше започнала да се дели. Затова си мислех дали препратите за стимулация да не са били подходящи и да са навредили? Вие защо правите само на ЕЦ? Моят отговор на стимулацията не беше никак добър - ФСХ ми се беше повишило от около 7,71 на 9,86, при това само за два месеца. Не знам дали ФСХ влияе на качеството на яйцеклетките?
Аз също бях с ин витро на ЕЦ,познавам още доста момичета в клиниката,който не са с ИКСИ.