0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #360 -: Юли 21, 2015, 21:02:49 pm »
И отново в Борисовата градина...нямам думи, наистина. За мен въпросните неонацисти изобщи не са наясно с философията на нацизма, а просто избиват жалките си комплекси върху безпомощни хора. Верно, че много от циганите не са стока, ама тия въпросните просто ги сърбят ръцете. Помня миналата година бяха били българка,бременна и чернокожия й съпруг, само защото се държали за ръце....


Всеки миг е още един шанс...
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #361 -: Юли 21, 2015, 21:44:49 pm »
Това се притесняваме с мъжа. Ники забравя някои думи, бърка ги с френски..не дай Боже някой го нападне заради това като се върнем..уфф
[/url][/url]
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #362 -: Юли 21, 2015, 22:13:53 pm »
Вени, не се тревожи. Тези въпросните нападат по цвят на кожата. А и едва ли ще си оставите детето само в Борисовата. Там напоследък стават страшни неща. Едно приятелче го обраха посред бял ден преди около 2 месеца. Някакви гамени, ступали го и го претарашили.
Още не са ги арестували , уж камери имало, не знам си кво си. Ама кво говоря, те момче посред бял ден убиха там и още не са заловили убиеца, аз за пладнешки грабеж съм се загрижила.
Не знам какво се случва с бг младеж, ама хич не е на добре. Агресията е код червено. И не само в София, навсякъде...


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #363 -: Юли 21, 2015, 22:44:53 pm »
Няма Вени да го нападнат него - той е беличък, синеок, тия комплексари дето вика Синеочка- марзият винаги някой по-мургав, или ако не бърка думички с нещо френско, ами с нещо което на тях им звучи "арабско". Това по повод конкретните ти тревоги по темата.

Поради липсата на държава във всякакъв смисъл - ей такива групички ще стават все повече, ще правят ТОВА и може би не сте забелязали, в коментари по сайтовете под подобна новина... Но за разлика от преди няколко години - днес все по-одобрителни такива се мяркат. Защото на всички хора, все повече им писва от това циклене по всякакви въпроси, особено на тема "цигани" и все повече у нас - човек за човека е вълк. И по моето скромно мнение - тази тенденция ще се задълбочава. Когато в едно общество, трайно се настани усещането за несправедливост - първо "тинята" в него решава да въведе ред и "да вземе нещата в сои ръце". Така се случва и у нас. "Най-доброто - предстои"  дето има един израз...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #364 -: Юли 22, 2015, 07:34:36 am »
И отново в Борисовата градина...нямам думи, наистина. За мен въпросните неонацисти изобщи не са наясно с философията на нацизма, а просто избиват жалките си комплекси върху безпомощни хора.
Хм и каква е "философията" на нацизма?


  
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #365 -: Юли 22, 2015, 08:23:44 am »
Ще пусна тото. Знаех си, че Боби, ще ме заръба точно за това  :P
Като цяло в идеята на националсоциализма е еднонародното общество. Т.к. след края на ПСВ германците са тънели , в изключителна мизерия, буквално изнемогващи от глад, болести и прочие, а евреите са ставали още по-богати, се получава една тиха ненавист към тях, която ескалира в крайности по времето на Хитлер. Тогава шепа хора взаимстват идеи от фашисткия модел на Италия и комунистическия режим в СССР( тук има лек парадокс т.к. самият Хитлер е върл враг на марксизма). Впоследствие намират хер Адолф и го вербуват за лице на партията,заради ораторската му харизма.
Идеята е за краен тоталитаризъм; одържавяване на предприятията, които не са собственост на немци(а на евреи);,обявяват се срещу Ваймарската република,т.е. не им е харесва идеята за федерация; издигат  немския народ над всичко -расизъм, антисимитизъм.
Сигурна съм, че си запозната много добре с възгледите /философията на въпросната партия. Ама викаш да видиш, дали аз имам елементарни познания.  :P Е, имам и аз нЕкакви от обща кОлтура  :lol:
Не оставай с впечатление, че съм фен на идеологията, просто исках да подчертая, че въпросните скинари, едва ли са запознати в детайли с нацизма, освен с расистката му част. Те не го правят от да кажем патриотични(макар, че не може да се използва тази дума, за да се оправдае нехуманното отношение) подбуди. Правят от както съм писала да избият комплексите си - винаги нападат в група и то беззащитни хора. Вживяват се на Хитлеровите СС без дори да познават историята.
« Последна редакция: Юли 22, 2015, 09:07:35 am от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #366 -: Юли 22, 2015, 16:49:32 pm »
Вижте... Това са просто хора, които са агресивни, имат нужда да си избиват така агресията, но и нужда формално да я "оправдаят" като проява на героизъм едва ли не и "грижа за околните". И си избират там някаква "идеология" за целта, за която са подочули в общия случай и аре - готоУ. Логиката на футболните хулигани е баш същата - "ама ние ще се смажем от бой и ще рушим наред, щото ни пука за отбора...". Ами отбора нищо не печели като правите така, даже често търпи щети, заради такива прояви - глоби, лишаване от домакинство на мач и пр. Та каква "идеология" ще си избере един просто агресивен примат, за да се оправдае пред себе си дори, че е агресивен - няма никакво значение всъщност. Има просто доста такива хора, навсякъде по света. Не само у нас. Просто у нас им е мнооого по-лесно да действат безнаказано.
В добавка - процесите в обществения живот са такива, че им дават известна легитимност за действията и в очите на околните та...дюшеш. Изобщо няма общо това с реално познаване на идеологията на нацистите, марксистите, марсианците и който и да било всъщност.

Няма правила, законност и държава (освен на книга) - има джунгла. В джунглата - винаги правото е на страната на по-силния физически. Няма да откриваме топлата вода тепърва...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #367 -: Юли 22, 2015, 23:14:47 pm »
Синеочка, непускай тото, това не си се сетила от късмет, а си следвала логическа закономерност :-).  Всъщност голяма част от евреите са живяли в гета - те са били един вид циганите на Европа. Отделени в техни си квартали, в които са си говорили на еврит , който никой друг не разбирал, практикуващи друга религия и въртящи бизнес предимно помежду си. Да, имало е и много богати евреи ( както е имало и немци), но като цяло въобще не е било така, както казваш, че ставали все по-богати докато Германия е била зле. Когато Германия е била зле, всички живущи там са били зле. В Европа евреите са недолюбвани не защото са били богати, а защото не са християни. И освен, че не са християни, са тези които са разпънали Христос на кръста. Т.е. ненавистта към евреите е вкоренена в Европа много преди Хитлер, разнасяли са се разкази как те пият детска кръв и не знам какво още. Хитлер специално започва да ги мрази още във Виена, преди да отиде в Германия.  Колкото до  "философията" - чела ли си "Моята Борба"? Няма как да отделиш расистката част от цялостната философия, понеже всяка една точка в тази идеология е базирана на расизъм, като почнем от заглавието. Освен това е изключителено примитивна, всее едно слушаш Буш да говори за добри и лоши, не може да се сравнява и грам с комунистическата идеология, която си е цяла философия. Просто и елементарно мислене, чак е трудно да се повярва, че цял един народ е последвал идиот като Хитлер, само защото е добър оратор, но икономическият фактор е проговорил ( нищо по-различно от това, което се случва с България). Немците са били много бедни понеже са плащал репарации след първата световна война и им е трябвал виновник - то в такива условия процъфтяват подобни философии. Сега в България не е по-различно - държавата е зле икономически и почват да процъфтява ксенофобията. Впрочем, "любимият" ми текст от Моята борба е (не го помня дословно), че човек като избере каква идеология иска да следва, трябва да спре да чете всякакви други гледни точки, за да не би да  си промени мнението :-).  Няма по-малоумна книга, честно.

 Колкото до скинарите - разликата между мен, теб и тях не е в познанията или че били взаимствали само расистката част ( все едно има друга), а в това, че на тях им допада тази идеология.Иначе обикновено са доста добре запонати, поне по-големите.   


  
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #368 -: Юли 23, 2015, 12:34:21 pm »
Изтрих си поста, не ми се влиза в полемика :lol:
« Последна редакция: Юли 23, 2015, 12:50:51 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #369 -: Юли 23, 2015, 14:04:12 pm »
Съгласна съм с Боби, относно причините немците "да вържат" на Хитлер и да, икономически са основно. Ксенофобия, омраза към другите "просто защото са различни от мен с нещо" - е имало във всички общества, откакто свят светува, нормално е да има и днес. Хората са си все едни и същи.
Да, в държави като България, в които икономически са зле почти всички - тези настроения се изострят и това е повече от логично все пак. За разлика от Германия след ПС обаче, ако там евреите са били "на мушка", само щото са евреи и да, по целия свят са възприемани винаги "по-особено" след възхода на християнството особено...

У нас с циганите, освен всеобщата мизерия и за тях и за нас - се добавят и други фактори, за да има все повече негативни настроения към тях конкретно. Евреите в Германия - не са живеели на държавна хранилка, като заедно с това - да тормозят по всякакъв начин, вкл. с масова битова престъпност немците за гарнитура. Обаче нашите цигани правят точно това. Ми естествено, че все по-малко толерантност ще има при това положение. Веднъж всички сме еднакво бедни, ама ние ги отглеждаме И тях, а те за "мерси" - ни тероризират по всички флангове. Че кой с акъла си изобщо, все тая беден, или богат ще е ОК с това и ще търпи благо. Ако си богат, поне по-поносимо живееш самия ти и някак си търпиш, ако и пак да не си ОК с такива прояви. Когато си и беден за капак - ми да, става тотално нетърпимо. Жалко е само, че тия катилски групички - все не бият когото трябва, ами някакви случайни и в общия случай "без вина виновни хора". Иначе, мен ако питате - когато и да смажат от бой някой, дето краде, изнасилва, малтретира деца, праща ги да просят, да проституират и пр. - направо е добре дошло. Но уви - рядко ще улучат баш такъв, понеже са тотални гьонове "на втория етаж". И както вече казах - не бият заради идеология някаква баш, ами просто за да бият. Щото им харесва.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #370 -: Юли 24, 2015, 14:55:31 pm »
Абе хора..., аз ли нещо не съм наред с главния да ви питам? По темата с пребитото дете на цигуларката ми се ще да поговорим.
От три дни нали, по всЕкиви сайтове и във ФБ се точи яко локум разбира се, покрай този случай. Няма какво да захващаме и ние сега, че как може такава изродщина, к'ви са тия сбъркани тийнове и пр. Това - ясно. И е потресаващо. За щастие, новините от вчера са, че детенцето е по-добре физически поне и ще се оправи напълно. Дано се намери и читав професионалист да се занимае с психо травмата и да няма трайни последствия за бъдещето му.

Това, което аз не очаквах, особено след като вече излязоха и повече подробности за кое, как и защо се е случило - е това озверяло отношение към самата майка.  8O Която всъщност е жертва. Тя си била ЗАРЯЗАЛА детето на произвола, за да "си веела гъза по чужбина" и "да правела кариера"  8O 8O 8O Ама това наистина ли някой сериозно си го мисли и има претенциите за наличието на мозък?! Да, много, много грешна преценка е имала на кого да си повери детето - факт. Обаче никой не е застрахован от погрешни преценки за друг човек да му се незнае! По изнесеното инфо поне, се предполага, че мъжът на когото е поверила сина си (бащата на насилника) е вероятно настоящият й интимен партньор. Никъде не се казва черно на бяло това де, ама в тези ситуации нали "много близък приятел", който би поел ангажимент към детето ти баш (не да ти храни котката), обикновено е мъжа, с когото в момента имаш връзка. С брак, без брак - не е от значение. Брех като гракнаха тези хора, ама как така оставяла детето на грижите на МЪЖ?! Е, извинете, ама мъжете нещо се предполага, че не могат да гледат и те деца ли? Ами бащите на нашите не са ли мъже и те? Ами има и самотни бащи все пак, дето сами си гледат децата перфектно... Какво значи, че било безумие и безотговорност да си повериш детето на някой, само щото бил мъж, ами не бил жена? Ако до този момент, въпросният човек на когото жената е поверила сина си - се е държал добре и отговорно и нормално с нея и с детето - тя как да предположи, че може да се случи това, което се случи? И все пак - не ТОЙ е пребил детето й, а тя на него го е оставила, не на пуберите дето са го смилали от бой и са снимали с телефон "геройствата" си за капак.  :x Този въпросният 'приятел" на майката е все пак мъж на години той самия БАЩА - с какъв акъл си е бил камшика и е оставил едно 3 годишно дете на "грижите" на...двама сбъркани пубертета?!!! Що никой не беснее срещу него? Що никой не го потърси да го попита как е посмял, как му е минало през ум дори?!!! Щото ПРЯКО отговорен за случката е той все пак. ТОЙ е дал достъп на двамата изроди до това 3-годишно дете, не майката! Не е известно тя да е дала съгласие вместо този мъж, детето й да го гледат въпросните двама келеша. Той къде е бил да не види с дни детето в какво състояние е? А е поел ангажимент все пак да се грижи за него. И е прибрал и едни 1200лв. за целта (така пише). Реално излиза, че с дни дори не го е и виждал обаче...За него и неговата отговорност за случая момичета - дума няма ни в медиите, ни в коментарите на хората обаче. Що така?

Таткото на детето. И за него дума няма. Няма питане той къде е и защо не се грижи, дори само финансово да помага, като друго не ще. Прочетохме само, че бащата е известен, жив и здрав, ама "не искал да се занимава с това дете". По никакъв начин. У нас - може и така, даже е масовка. Ама ако си мъж де... Майката е кръгъл сирак за гарнитура. Няма баба, няма дядо, няма кой с една стотинка да помогне, нито с физическа грижа за това малко дете. Социалната система нали...да не я споменавам колко адекватно ще осигури нормален живот за тази жена и малкото й дете у нас точно. За да живеят и тя и детето й поне прилично - тя трябва да работи бе! Нещо някак си. И в същия момент да се грижи изцяло сама за толкова малко дете. И тя го е правила до момента, успешно при това, за нея се разбра, че е била прекрасна майка и детето е било гледано чудесно, ако й да не й е било лесно да го постига.

И сега се случи това. Да, отвратително е! Да, едва ли тя самата ще си прости някога лошата преценка за човек, предоверяването към някой дето не е за доверие, ами за затвор. Съмнявам се да си го прости, но все пак - това не е безотговорност нейното, не е каприз "да си повее гъзЪ на круиз", това е една ужасно, ужасно лоша преценка на кого да си повери детето, докато блъска да изкарва пари за това същото дете! Ужасна жена наистина да е цигуларка, срамота! Друго е да беше "свястна" фолкаджийка и да проституира за някой мазен чичак с 2 мозъчни клетки и фрашкан с пари от престъпления и далавери. Дума да няма, дааа. И други "умности" четох по въпроса (предимно от хора без деца и без работа де). Като например: Що не станела една сервитьорка за доста по-малка заплата от това, което изкарва с цигулката по корабите, ама щяла да си бъде с детето пък поне.  Ами просто е бе другари и другарки. За едни примерно 600лв., че и 800 и 1000 да са да си сервитьорка - доникъде не стигат за теб и дете, като сте съвсем сами, дори да не плащаш наем. Ако плащаш и това...мани, мани. Докато сервираш ракийки на хората пък - ПАК трябва да си "зарежеш" детето да ти го гледа някой друг и да му ПЛАТИШ за целта. И с к'во да му платиш за "удоволствието" да си сервитьорка, като въпросното - не е добре платена дейност все пак. Аман от малоумия, давачи на акъл, и "оценители" на чуждия живот и как "най-правилно" трябвало да протича същия. Брейййй.
А тия хора къде бяха, когато тази жена и детето й са се оказали сам сами и зависещи само от това какви пари тя ще успее да изкара? С ТРУД! Това не е "тяхна работа" нали, тогава да се спасява тя както може, да е мислила що ражда дете и от кого го ражда... Ама разбира се бееее. Но пък претенции как го гледа и как си изкарва парите за целта - валяло сега. Колко типично за у нас.

Никой, ни медии, ни потребители тук и там не захванаха МНОГО важния въпрос, защо у нас е толкова лесно, един от двамата родители на дете Х (все тая от кой пол) - да каже: "не желая да се занимавам и да нося отговорност за това дете" и безпрепятствено да направи именно това. Щото това го няма по едни други държави. Там също пък има и социална система, която позволява на такива родители все пак да си отгледат децата спокойно и нормално, ако вторият родител се спомине, фалира, скатае някак, изчезне безследно и пр. У нас такова нещо - НЯМА! Иначе са призиви нали: "Раждайте, повечко раждайте, че изчезнахме като нация!". Ми да раждаме бе, ама как да ги гледаме тия деца питам аз? Не работи, че да гледаш дете - лошо, затова мизерствате. Работиш - пак лошо, щото така пък не го гледаш добре детето. Логика, логика...да се пукнеш откъм гърба просто. И "любимото" ми местно разбиране нали...как те децата са си лични деца на МАМА. Пък тати е "ако пожелае, ако му е удобно, ако може да си позволи финансово"...дам. "ШЕ се оправим" така. В шестък.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #371 -: Юли 24, 2015, 15:20:38 pm »
От няколко дни те чета по темата и все един разказ на Чудомир ми е в главата:
http://chitanka.info/text/14474-blamyt-na-starejshinite

И най-вече ето това си мисля идеално пасва на случая:

Цитат
Години като робиня се мъча аз тука и никой се не погрижи да ме попита — гладна ли съм, жедна ли съм, жена ли съм, или кучка!
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #372 -: Юли 24, 2015, 15:27:22 pm »
Разбира се, че има мъже, които си гледат сами децата. В България дори познавам двама. Но са като бялата лястовица. Все пак сме близо до Ориента. Какви са тия мъже, дето ще смемят памперси?! Като се добави и "розовата" ни социална система и много добре си представям защо майката е принудена да прави това, което прави.

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #373 -: Юли 24, 2015, 15:34:09 pm »
Блу, чета сега призиви да се намесели социалните и детето й да бъде отнето, защото тя работела неподходяща и НЕСЪВМЕСТИМА с отглеждането на дете работа.  8O 8O 8O Свири на цигулка жената, въхххх (както биха казали в Бургас). Искам да добавя, че детето трябва да й се отнеме и АКО не работи - защото тогава ще е гладно, голо и босо, измръзнало и пр. Като цяло - трябва да й се отнеме детето защото е цигуларка, а не проститутка поне и освен това не е избрала правилно от кого да роди дете, за капак  - няма и живи родители. Що ражда тогава, а, а? Даже може и малко затвор си мисля... Да е наистина "справедливо".

Гнус ме е в момента честно казано, че родих сина си в такава държава и в такова "общество"! Не ми е тъжно, не ми е друго - ГНУС ме е, наистина.  :(
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #374 -: Юли 24, 2015, 16:06:15 pm »
И аз съм възмутена от коментарите на повечето хора. Да се била преквалифицирала и да си седяла тук.... То така става и работа за самотни майки бол, на всичкото отгоре е добре платена, даааа..........
Предполагам, че е избрала детето и да е гледано от познати хора, които харесва иначе може би е трябвало да потърси пансион, но и такива не знам имаме ли тук.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #375 -: Юли 24, 2015, 16:10:02 pm »
м-и, ти пък - пансион. Това е дете, да не е куче се пак, кой ще ти се занимава.
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #376 -: Юли 24, 2015, 16:23:34 pm »
Като се отнеме детето и се даде на приемно семейство, държавата ще плаща 500 лв. А иначе колко би получавала като самотна майка? Нищо, предполагам.

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #377 -: Юли 24, 2015, 17:20:18 pm »
м-и, ти пък - пансион. Това е дете, да не е куче се пак, кой ще ти се занимава.
Да и ти си права, кучетата ни са по-ценни от децата явно....

Нищо няма да получава майката да седи и да си го гледа или и да получава ще са 100 лв. социални помощи и 200 да са, това не е достатъчно за съществуване, кво остава за живот.
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #378 -: Юли 24, 2015, 19:32:53 pm »
"Ако бяхме нормална държава това с детето никога нямаше да се случи и то сега щеше да си е живо и здраво. В нормална държава, първо съседите щяха да се обадят още на втория ден на социалните, че майката е зарязала детето си на някакъв мъж и е изчезнала по корабите в Норвегия. Социалните веднага щяха да дойдат, да установят че детето е оставено на хора които нямат никаква роднинска връзка с него и щяха да го приберат. Детето щеше да си е живо и здраво, майката вече щеше да е с отнети родителски права заради това че е оставила детето само без родителска грижа и сега нямаше да го водим този разговор изобщо. Щото социалните в нормалните държави изобщо не си поплюват с подобни "майки" оставили децата си на някакви мъже и отишли в чужбина по корабите."

"Напълно съм съгласен с Макнев. Дано социалните се задействат и отнемат детето от цигуларката. Професията и на цигуларка на круизни кораби по принцип е НЕСЪВМЕСТИМА с това жената да си гледа детето. Нея така или иначе я няма в България защото свири далеч, далеч...., По-добре да и вземат детето, да го дадат на приемни родители, които ще се гружат за него хиляди пъти по-добре от нея, докато тя си гледа работата по корабите. Така и двамата ще са добре - детето ще има кой да се грижи добре за него, цигуларката ще може спокойно да се разкарва по корабите да си свири колкото иска, без да се чуди на кого да си остави детето при поредното отсъствие от България."

"До всички които смятат за нормално и естествено жена да си остави детето да го гледа някакъв мъж, който няма нищо общо с нея и ревностно защитават правото на жените да оставят децата си да ги гледат някакви мъже, а те да си веят байряка в чужбина, правя следната обява: - "ГЛЕДАМ МАЛКИ ДЕЦА. ОБЕЩАВАМ ДА СЕ ГРИЖА ДОБРЕ ЗА ТЯХ. ВЯРВАЙТЕ МИ. ПОДРОБНОСТИ И ЦЕНИ НА УСЛУГАТА НА ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ."... Очаквам Павлова, като най-ревностна защитничка на правото на жените да си оставят децата да ги гледат разни хора, първа да се възползва от облекчението някой друг да ти гледа детето."

" Павлова, теб може да не те ебе бащата дали е беден, но той като няма пари откъде ще вземе да плаща издръжка. Ти за пръб път ли чуваш че в нашата родина има бедни хора които нямат пари за себе си камо ли издръжка да плащат. И много ми е интересно при тази безработица навън как ще го накараш насила да работи. То за желаещите да работят няма работа, ти ми говориш за нежелаещите насила да ги накараш. По твоята логика излиза че всеки мъж трябва да е богат, да печели много пари и да си плаща издръжката на детето. ами има и бедни хора, огледай се малко... не всички са богаташи като бившия ти."


Произволно копнати, между множеството изказвания на един потребител на ФБ в диалог по темата с мен и други хора. За жалост - неговите мнения са "представителни", защото такива четох от 1000 други потребители... Децата са на мама, тя е длъжна, ако не случи на тати - тя е виновна. Ако тати няма пари да помага - тя е виновна. Ако "мръсницата" работи не каквото е най-съвместимо с гледане на дете - тя е виновна.. ТЯ е виновна за всичко. Ако няк'ви изроди й пребият детето докато тя блъска някъде, че да изкара пари да го гледа - тя е виновна... Такива позиции като цитираните - срещат масово и всенародно одобрение у нас. Искам да се изселя на Марс! Поне!!!

П.П. Запазила съм оригиналния правопис на въпросният потребител. Бял, здрав, прав, около 40-годишен мъж, с претенции до Бога, чието разбиране за семейство е: "не бих сключил брак, щото ако тя спре да ме кефи - да няма право да ми вземе...". Този и други като него са съдници на цигуларката. Щото работела. Не каквото трябва и не където трябва и не преценила добре на кого си оставя детето. Поклон за тях! Прекрасни "мъже" има на този свят.
« Последна редакция: Юли 24, 2015, 19:40:17 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #379 -: Юли 24, 2015, 19:57:50 pm »
м-и, ти пък - пансион. Това е дете, да не е куче се пак, кой ще ти се занимава.
Да и ти си права, кучетата ни са по-ценни от децата явно....

Нищо няма да получава майката да седи и да си го гледа или и да получава ще са 100 лв. социални помощи и 200 да са, това не е достатъчно за съществуване, кво остава за живот.

Ще си позволя да добавя още нещо във връзка с темата. Колко получаваш ЗА детето от партньора, който не го отглежда лично, или от държавата е едно наръка. Това са суми. покриващи разходите на самото дете по неговото добро отглеждане. Обаче нали - то не се самоотглежда в такава ситуация, ами има там една майка (най-често), която е 24/7 ангажирана да се грижи за това дете. Поради това - тя не е в състояние да работи, да изкарва и една стотинка, за да се грижи и за себе си. А тя тази същата и да иска - не може да фотосинтезира. Не се предвижда в нашия СК издръжка за родителят поемащ тази грижа за детето, а само за детето. Така. Този, който го отглежда, поради което не е в състояние да работи - к'во да праИ бе?!!! Той как да оцелява? Такива родители правят баси гимнастиките, за да покрият и "двата фланга". Това е правила и тази цигуларка. Обаче ПАК лошо - не си гледала детето съвестно така. Не можело да работи това и така и пр., да дойдат социалните. ОК. Къде е бащата, къде е държавата и нейната "социална политика" тогава? Да ми каже някой, ако може, че аз нещо зациклих по въпроса.  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!