0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #320 -: Юли 15, 2015, 09:32:41 am »
По повод   наличието на съответния документ  при кандидатстване за определена работа , си има плюсовете  при младите хора .
Моя  позната , младо момиче си работеше като мед. сестра в детска градина .Но обявяват конкурс  за Директор   , а тези неща знаете минават само с конкурс и  тя по документи покрива всички критерии , че и отгоре  с дипломи , магистратура . И така стана директор , макар и без опит  и вече няколко години , се справя успешно. Познайте как я посрещнаха  стария персонал -с думи от рода на : "малка си , ти ли ще ни казваш" , но бързо си въдвори ред и  защити позицията и поста си  . Бивши директори и други кандидати  , на стари години няма да тръгнат да учат .За което Алекс 77 разказва- това е шанс за младите , когато в един конкурс се спазват изискванията по  документи .


jasmin_veni , много ме изкефи !  Прегръдки за духа и настроението ти !


Аз гордо   и безапелационно искам да Ви заяви Ромския си произход :)
пп. не мога да не споделя този Абсурдистан и във фейса .
« Последна редакция: Юли 15, 2015, 09:42:24 am от nimika »


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #321 -: Юли 15, 2015, 11:31:46 am »
Вени, голямо си сладурче! Живи и здрави бъдете, оттук нататък - само напред и нагоре!
И ни дръж в течение как се развиват нещата...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #322 -: Юли 15, 2015, 12:21:39 pm »
Вени, не - "Парадигма" беше фирмата ("национална рекламна мрежа" включваше пълното заглавие, ако помня добре). Едва ли всъщност има значение в коя точно си работила ти, аз, или някой друг - убедена съм, че сме бачкали всички при едни и същи "прекрасни условия" де... Накрая апропо, въпреки че вече взимах хубави пари там - напуснах заради сексуален тормоз от страна на съдружника на шефката ми. Мъж близо на годините на покойния ми (тогава вече) дядо, абееее...голяма гнусотийка.  :? Удържах близо година в тази "работна атмосфера" все пак, но въпросния ставаше все по-настъпателен, аз все по-неспокойна докато съм на работа, не успявах да се концентрирам в доста случаи над работата си. То нали...да работиш, или да следиш цял ден да не се засичате с тоя, или да не оставате насаме в дадено помещение, за капак ти е и шеф и постоянно успява да измисли за какво да те привика, или на кое събитие да го придружиш и да сте си "само двамката". Да се оплача на шефката...еми те са съдружници 50/50 с него, дори тя да ме разбере и да е на моя страна - не може да го уволни. А и все пак да не е луда да се скара със съдружник, да си вреди на бизнеса, заради една там служителка - не би го направила, беше ми ясно. Та и да се бях оплакала - все тая, или щеше да ми каже, че нещо съм се объркала просто, или ако ми повярва - че трябва да го търпя това, или да напускам. Бях достатъчно ядосана тогава на ситуацията, та дори се консултирах с адвокат по въпроса, дали мога да го съдя по този повод. Човекът ми каза искрено, че реален шанс да спечеля дело баш за "сексуален тормоз" - също нямам, трудно доказуемо било и само ще се набутам с едни пари за съдебни разноски, влачене по съдилища, циркове с викане на свидетели и пр. Не знам дали беше прав, но тогава приех, че е прав, щото това работи все пак, познава системата и пр. Та си подадох молбата за напускане де и това беше с "кариерата ми на рекламист"  :lol:

Иначе Вени и аз така знам за "здравен мениджмънт", че е търсена специалност и навън и няма нужда от приравняване, ако реша да духна нанякъде. Нямам подобни намерения засега де, но избирайки точно нея и това го имах като "отметка". Мисля си, че и в БГ ще имам прилична реализация, като завърша откъм заплащане поне, ама...ще поживеем - ще видим. Излишно образование при всички случаи - няма. ;) Права си, че малко зорно идва вече с дете да буташ вишУ, та в моя случай и бая разкарвачка ще ми е между Стара Загора и София за очни и изпити, но ще се справя. Както и напред говорихме във връзка с други неща - лесно не чакам в тоя живот, нито да ми пада от небето нещо, готова съм да вложа време и усилия сега в това учене. Много, много се надявам да не се окаже безсмислено накрая въпросното и с тая диплома пак да мога само да си избърша г*** дето викаш. Или да си говорим пак за някакви заплати по 500лв. с бъдещите ми работодатели, ей това вече би било жива прецаквация, ама дано не стане така.

Много, много щастие и успехи ви желая Вени, на цялото семейство! Не се съмнявам, че ще ги имате все повече и повече, защото сте си ги заслужили отвсякъде. Цунки на теб и децата (на Кало само поздрави, че чужди мъже - не е редно да се целуват  :lol:). Дано при Ники се оправят нещата и без операция, стискам палци.

Алексче, ами честито, ще се подмладим с тебе наесен, пак студеНки  :lol: :lol: :lol: Лошо няма, кой не иска да е млад а, а? Желая ти успех на изпита, да, ужасна тъпня е материята, ама като се напъне човек - има там назубряне. Ся..., ако бяхме ромки, можеше да си спестим тоА гърч, но уви нали - не сме от "правилния отбор" по отношение на интеграцията в тази държава. Живот и здраве, като опра до магистратура - мисля да е "фармация". Но аз все пак смятам да работя в друг ресор, в твоя случай, при твоята работа и това, което искаш да постигнеш в нея - баш правилно си си избрала специалността. Това за твоята колежка пред пенсия, за мен е поредна илюстрация на абсурдите у нас по отношение на кой какво може, знае, какъв опит има и как се оказват тези неща без значение, ако нямаш документ Х за целта. Не знам що за професионалист е тази жена, но все си мисля, че 20 години да бачка това - знае и може повече от всяка прясно завършила ФОЗ пикла. Ще ви се наредят и на двете нещата де - тя ще си се пенсионира като старша, ти ще си завършиш междувременно каквото си захванала и ще станеш ти старша като се върнеш на бач и всички ще сте хепи  :D

Нимика, разбира се, че всеки документ дето имаш, че си завършил нещо е плюс. При млади, при стари - все едно. Аз го коментирах въпроса в посока на това, което Боби беше писала напред, че си струвало да приеме човек и зле платена работа някой път, ама да трупал опит просто. Може и така да е за САЩ, обаче у нас - опитът е предимство САМО ако е доказуем и то спрямо това, за което имаш съответна диплома. Иначе си го имаш ей така, "да ти обогатява общата кОлтура". На тези години и опит вече - лично аз не съм навита да придобивам опит за каквото и да било, за без пари и да не мога да си го осребря въпросния, ако реша. Тоя филм го играхме вече дето се вика - ми не, не си струва изобщо. Ако ми цел да ставам секретарка - моА стана и сега и ще ме наемат щото съм хубавичка просто, не щото имам опит. :lol: Това е положението, със съжаление го казвам, ама не мисля да се кривя по тия въпроси и да смуча от пръсти как "ма не било то така".

Относно парите, които може да вземе някой от вас, само да учи нещо в медицинския в редовна форма на обучение - хич не си правя майтап. Наистина просто трябва да ЗАЯВИТЕ цигански произход, там по съответната програма и това е. Реално - никой не може да ви оспорва личното мнение, че сте циганин, ако твърдите, че сте. Това е правото ви на самоопределение все пак ;) Ама нямате типично ромски черти и цвят на кожата? Че к'во, то има и от тях разни кланове, дето визуално са по-бели и синеоки от доста българи. Няма чалъм за тестове някакви медицински да се провери така, дали сте, или не сте цигани. Няма условие за тези пари да сте социално слаби, или до определена възраст и пр. Та съвсем сериозно ви казвам, ако някой смята да учи пак - проверете я тази опция, не са малко хич тия пари на семестър и ги взимате с едно деклариране нейде, че сте от ромски произход. Голяма раУта - няма да ви го пише в личните карти и дипломите това. Аз, ако по-рано знаех, че имало такава схема - одма съм се писала циганка и окото ми не мигва. И пак ще си уча каквото и без това ще уча сега, ама и някой ще ми плаща тлъсто за тоя напън. Можеше и за една фармация да се напъна даже, че там само редовно може, пък нали в сегашното ми положение - трудна работа да уча редовно и да се местя в София и докато уча нали - съвсем работа не моЙ да захвана нормална. Ама с няколко хиляди на семестър бонус + това, което сега имам като доходи - абсолютно спокойно бих могла да се справя. Ама вече го изпуснах тоя влак аз пууууу  :lol: Някоя от вас обаче - може спокойно да го хване, особено момичетата дето скоро ще раждат и ще са в майчинство - екстра. Хем си гледате бебето, хем си учите, хем ви плащат за тая цел, хем накрая и дипломка. Разкош!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #323 -: Юли 15, 2015, 13:34:52 pm »
Jbrul,ти що в София то и в Стара Загора го има ФОЗ? Като ходех да се записвам бях с Алек естествено и ми казаха да се запиша редовно,щото хем ще вземам стипендия,хем ще вляза по-лесно,защото всички се бутат задочно...само не знам ако влезна как ще се оправям с дребния ще си търся бавачка май,щото ще ми е в повече някоя баба да живее у нас :lol: инак аз се глася за друго отделение да стана старша,не за нашето,ама тя моята старша не го знае това и сега си мисли,че искам да и взема поста :lol: и да със сигурност си разбира от работата жената след толкоз години ама при положение,че се пенсионираш след няколко месеца и се чудя за какво и е това,но тя си знае... :lol:
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #324 -: Юли 15, 2015, 14:48:01 pm »
Ми явно за нея е въпрос на чест Алекс да се пенсионира на сегашната си позиция. Нямам и аз друго обяснение по случая. Може би с малко дори и по-висока пенсия би взимала, ако се пенсионира, като старша, а не като редова сестра. не съм сигурна за последното, но го допускам като причина. Какви са пенсиите у нас - знаеш, та и за 50 кинта да е отгоре, ако се пенсионира като старша - разбирам я.

Аз в София реших по две причини. Главната е, че като поразпитах за фирмите в които се целя какво е предимство, освен стажа който сега ми върви и ще ми е много в плюс - казаха ми, че ако баш от МУ-София ми е дипломата по "здравен мениджмънт" - "по-тежко" седи, отколкото, ако е от другите медицински университети в страната. Знаеш, че го има открай време у нас тоя момент с кой ВУЗ се води най-елитен и още го има явно. Та си рекох, че така и така ще го уча - барем да е там, дето после с малко дори - ще ми е предимство в СВ-то, спрямо колеги завършили тук да кажем. Не ми е проблем като разход пътуването и престоя в София, та не беше фактор при избора. Втората причина - не е главна, но все пак има отношение. В личен план така ми се развиха нещата, че и без това съм често в София по лИбоФФФ и просто ще го направя 2в1 това с ученето и другото. Отделно, че като по-млада живеех там, имам си роднини, много приятели и като цяло се чувствам у дома си, ходя често до София и по други причини. За редовно обучение - нямаше как в момента, но за задочно там съм си ОК. В СЗ същото честно казано - щях да го избутам много по-лесно и бързо, но аз съм си от тоя тип патки - дето като учат - учат наистина и искам да мога и да знам наистина това дето ще ми го пише в дипломата. Та, че тук по-лесно би било - не ми беше фактор в случая.

Ще се оправиш с редовното, сигурна съм и си струва усилието  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #325 -: Юли 15, 2015, 14:58:47 pm »
Защото може и да не се пенсионира, когато й дойде времето за пенсия. Защо да го прави, ако иска да работи, може да работи и работи добре? А че са я подгонили да учи, за да покрие изиксванията по правилата, е добре.

"Шансът за младите" за мен е хлъзгаво понятие. Хората на средна и предпенсионна възраст са в най-лоша позиция при търсене на работа.
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #326 -: Юли 15, 2015, 16:19:26 pm »
Цигу, истината е, че всички в трудоспособна възраст у нас са в лоша позиция. По презумпция. По-младите от мен, учили, напънали се - поне могат да се запъват за работа за без пари все още - нямат семейства, деца, отговорности и пр. Лично аз съм силно ЗА да изискват и те нещо адекватно насреща, не само от тях някой да иска.
Другите - имаме не по-малко право да искаме адекватни пари разбира се. Даже повече право някой път имаме, заради стаж, умения, опит - да. Но нямаме обикновено мегдан изобщо за претенции, разбираш защо. В момента - всеки би ми извил ръцете да му бачкам за смешни пари, само щото имам малко дете. И не само моите, ами на всяка жена като мен. Какво като знам това и мога онова? Ми не съм в позиция да се пазаря изобщо, ако някой ме наеме - следва да му се кланям всъщност. Това е положението и ти го казвам на база опит, не да съм го чула отнякъде. Няколко пъти ми предложиха вече работа за 500 на месец, ама такава дето следва да взимам поне 1500 нали... Искат език, образование, стаж, умения и пр. Не да им варя кафе и да вдигам телефона.  :? И в очите ми казаха веднъж, че да, така е, за това което искат от мен това са малко пари, ама в моето положение - те поне ще ме наемат, а повечето други фирми - не. Щото с това малко дете, че разведена, че без баби, че то боледува, че болнични...к'во съм искала аз? Пълни тъпанари, щото ако ми дадат реална заплата - ще съм на бач всеки ден и ще мога да плащам на човек да гледа Дани при нужда. С 500 на месец - ми няма как да стане. Аз да не съм феята на зъбките? И като не моАт ме изгърбят мен със стажа на 500, ще си наемат някой без стаж, ама и без деца на 1000 и толкова. Да им робува 24/7. Това ни е в голямата си част "пазара на труда" тука. За едно интервю - убих се да ровя в майкини  за сертификатите ми за език, че ги искали черно на бяло и то поне 4-то ниво да имало. За 500 на месец? хахахахаха Казах им, че не са У ред, ама в прав текст и си тръгнах.
Та паля свещи ся, че малко от малко имам шанс в тоя живот и мога да си позволя да им кажа на такива НЕ. Ама не сме много такива тук.

Може лично да не ми е ОК, някой младок да е с предимство пред мен - да. В дългосрочен план обаче - считам, че точно по-младите , дето си имат ценза и претенциите - са ни шанса на всичките, да се спре малко от малко с тия смешни заплати масово.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #327 -: Юли 15, 2015, 16:41:45 pm »
Хрумва ми, че за неграмотните цигани, които са се наредили на клона за стипендиите за цигански етнос, както и за хората в администрацията, които им помагат за това благо, най-лошото е да се обяви публично тази информация.

Има шанс, но да го научат трудолюбивите, училите и залужаващите цигани, за да се възползват. Дали по книга е редно без изпити и покриване на минимален праг на знания да ги приемат обаче е отделен въпрос. Може някой нарочно да се възползва от източник на пари - не само стипендиите за циганите, а отделни пари за университета. Само че това си струва да се разясни. Това е идеален пример за обратна дискриминация.

Ако това се пусне във Фейсбук, разгласи се по телевизиите и вестниците, ще се получи интересна дискусия.
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #328 -: Юли 15, 2015, 17:48:04 pm »
цигу, аз лично за тази "схема" разбрах случайно както казах. В  последствие вече намерих инфото, което е официално по темата и шернах напред линк с него. Жената, която ми каза за тези неща - ще влезе 100%, пак ще се видим, ще разпитам тогава подробно кой, как, откъде, защо ги дава тези пари при такива условия. Много ми беше зле преди самия втори изпит (бях с 39Т и на хапове), опитвах да се съсредоточа все пак върху самия изпит, не върху поредния местен абсурд. И затова не разпитах в детайли, но в бъдеще - ще го направя.
Това момиче...к'во момиче де, аз съм на 35, тя на 32. Дани ми е на 4 и половина почти, тя има момиченце с година по-малко, разведени сме и двете. Тя си работи, при това доста добри пари изкарва - фризьорка е. Има клиенти като някои бивши министри, не говорим за салонче У мааалата, много добри пари се вадят от това у нас т.е. не е социално слаба, ни самотна майка и пр. И все пак - тя има право на тези пари, заради етноса си, а аз не. Тя конкретно - говори чудесен български, има добри обноски, страшна симпатяга е, не е тъпа, но си ми каза, че... Това дето ще ходим на изпит сега - почти не го е чела, не го разбира и пр. На писмения (първия) обаче - има колкото мен. Значи, или аз съм мега тъпа, че така да ме озори тази материя за такава оценка, или тя е хипер умна, да изкара колкото мен, без да е чела почти. Материята е такава обаче, че не моЙ да го докараш от акъл само, ако ще с космическо IQ да си. Ако се пишат реални оценки за всички ни - няма начин да не си чел, няколко пъти, назубрил буквално и да минеш бе! Само за пример: Има над 250 цитата по всякакви теми в този учебник на разни философи, половината от тях - ги видях за сефте в живота си.Хем това съм го учила в гимназията и имам 6-ца все пак в дипломата си оттам по предмета. На теста имаше въпрос, който е цитат на някой философ за любовта (зверска връзка със "здравен мениджмънт", ама друга тема това  :lol:) и 5 версии на кого бил тоя цитат. Ми там го обърках, бил на Гьоте, аз писах Ларошфуко, че ми прозвуча в негов стил, а него съм го чела и на други места.
Подробно го разправям, за да изясня, че шанс - да минеш и то с добра оценка - ей така от мноУ акъл, обща кОлтура и пр. - НУЛА. Жената обаче си ми каза, че била чела чат-пат само, тотална мъгла й било всичко, ама на първия изпит - оп имаме еднакви оценки. ;)

За втория вече - видях другите 6 парчета кандидати за "интеграция". Те, за разлика от мацката с която аз си говорих - запъваха яко с българския. Не нещо да кажеш терминология, ами както говорим в коридора общи приказки. Двама от тях казват, че не са купили дори учебника, другите го купили, ама не били чели пък... На шиш ме въртя тая изпитна комисия мен по въпроса дето ми се падна, ако не го бях чела - нали се сещаш кога ще им обясня, че циник, произлиза от гръцката дума за "куче", в последствие преформатирано в латинския език - придобива сегашното звучене. И всички други детайли за тая школа философска изпях, ако не ги бях чела - отде да ги знам бе?!!! Аз съм учила икономика преди, не за даскал по философия все пак. И за капак - имам 5.50 на втория изпит цигу, а за него и представянето си на него - в Дани се заклевам, че покрих за 7, не за пълно 6. Нали си даваме сметка всички, що оценката е занижена? ;) А разбирате ли, че ония сладури дето ред не са чели, ако не им подарят по едно пълно 6 - са "чао". И, че заради тях отпадат други хора, дето са положили труд, но изпит все пак - има го и малшанса и може да ти се падне въпрос на който не си перфектен и като те допорежат "в полза на интеграцията" - съвсем нямаш шанс.

Мисля си, няма как да го твърдя, нямам документи, че самия ВУЗ взима пари бонус, за приема на цигани. Друга логика - няма, щото за тази специалност е само държавна поръчка и за мен и за друг, ако само оттам взимат държавната дотация на студент - за тях е все едно кой е този студент. Да се напънат да вкарат баш циганите - явно има кеш отгоре за всеки един от тях. Както го има за самите цигани, а за мен - не. Ако не е така - дреме им на тия служители, аз ли съм, Айше ли е...

Да изнеса викаш, ама какво да изнеса цигу? Това, което чух и видях е "на честна дума", ако го кажа, не съм снимала с телефона, не съм записала разговор....Как да си докажа думите? Достъп до изпитни протоколи, тестове и пр. - нямам естествено. И да имам - сигурна съм, че изрядно са подправени както трябва, за да кажем, че Манго си е изкарал 6 и толкова. Другата част с бонусите за тях - си я има официално и щом я има - явно е съвсем законна и няма за какво да се хванем, освен за "не е честно и морално". То се цепи държавата от морал във всички отношения нали, че това някой ще го развълнува мислиш...

За трети път сигурно го казвам вече - това не го споделям просто, за да ви уведомя за поредния нагъл абсурд у нас. А за да знаят всички, че МОЖЕ и така и който иска - да се възползва в бъдеще. Щото тая "обратна дискриминация" в този случай - моЕ я обърнем срещу тях и според мен - е ОК да го направим. Казваме "циганка съм" и точка и се нареждаме и ние на тая хранилка. Няма никакво основание някой да откаже на нас, освен ако не ми посочите надлежен начин за доказване, че не си циганин всъщност. Ми няма такъв бе!!! Ни медицински, ни по външен вид, ни по адресна регистрация, ни по образователен ценз, ни по доходи...никой не може да докаже, че не съм циганка, ако аз твърдя, че съм. Точка. Просто за тия програми - ние не знаем, наред. Те ги уведомяват по техните махали съответните емисари на разни НПО. Същите - не идват у нас и у вас ;) На никой от нас не би му хрумнало спонтанно да чукне в Гугъл, да види, че имало такива "програми". Как да ни хрумне, то е абсурдно по принцип. Пишете се циганки дами, превземайте МУ наред, взимайте тия пари и да не ви дреме хич. Ай аман от тия циганя и тяхното "интегриране" вече. Вие поне - вЕрно ще учите и ще сте полезни някой ден, което не е никак малко!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #329 -: Юли 15, 2015, 18:48:34 pm »
Навремето зет ми викаше, че познава един-двама писали се цигани в молбите за зелени кярти и получили ги веднага. Те чакали три години. За идване насам освен да се пишете рефюджита като репресирани Сигани..
Всъщност толкова е сбъркана системата на обучение, че винаги ще има бройки за интегрйция или както беше навремето момчетата влизат с по-ниски балове.
[/url][/url]
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #330 -: Юли 15, 2015, 19:46:24 pm »
Вени, само да влизаха с по-ниски балове...бива. Но хем това, хем такива пари, че благоволили да учат изобщо, ама формално ще учат - ай стига бе!!! И формално на изпити ходят явно, приемните... То за другите как ще е мислиш? Имаме да учим латински нали, те българския не знаят, латинския ще им е перфектен сигурно. И пак без четене де..., щото са от "правилния" етнос просто  :lol: :lol: :lol: Ми счетоводство и пр. има все пак, как ще ги изтикат тях, ако трябва вЕрно да покажат знания а?

Лоша съм била, к'во ми пречели те милите, н'ам к'во си... Ми пречат ми да! Не щото са цигани баш, всички като тях ми пречат, щото ме ощетяват мен по най-различни начини. Затова ми пречат - косвено, понякога и пряко. СЪВСЕМ пряко ще попречат на 7 лапета тази година да влязат да учат. И те същите лапета - моАт да бачкат на дюнерите до другата година, (да добият безценни умения де ;)) за втори опит, ама Манго незаслужено с нищо - ще вее гъзЪ и ще му плащат за тая проява.  :x Един път обучението му И от моите данъци плащаме всички, втори път кеш и то такива пари, че бил мургав? И аз да съм ОК с това? Ми не съм. Никак. Ще съм, ако имам право на същото. Ще съм ако наравно се напъваме за приемните и нататък. Тогава. За мен всеки който полага усилия - заслужава да успее, да бъде поощрен и пр. Но не и по подобни "критерии".

Ще си блъскам аз главата 35-а година, да съм все по правилата, да си заслужа каквото и да било в тоя живот наистина и някой пред очите ми - ще получава в пъти повече от мен, без грам усилия? Това ли е "Европа"-та бе? И това ли е нормалното, редното, това ли са ни стратегиите за интеграция на въпросната скапана сган а? Аз ще се кръстя тука дано хвана "прозореца" да успея още едно дете да родя поне, ама да моА го гледам читаво, ако пак не случа в личен план - да го мога сама, с две деца вече. Що мислите се гръмнах и на тоя клон с ново учене? Това дето го имам едното дете и така мога да си го отгледам добре, за две - невъзможно вече. Ще раждам, ще гледам, ще се гаврят с мен от ВУЗ до работодател + цялата скапана държава и ще съм ОК и "толерантна". Може, ако ме тресне някоя шизофрения тежка, това също е възможно, не съм застрахована и аз от такива болести. На всичките ми дертове ся ще зубкам, ще съм почтена и изрядна и ще ме порязват пак в полза на някви лениви и прости гниди. Това става в случая дето ви го разправям. То става и в куп други случаи у нас за к'во ли не.

Инвалиди, пенсионери, онкоболни и пр. - ще мрЪт в мизерия, ние ще цакаме няк'ви хилядарки на въпросните роми, че били благоволили да направят нещо, дето го правим всички за СВОЯ сметка и с лишения от всякакъв сорт, че да го направим. Та дори не го и правят наистина, ами аре пак за тях - по втория начин, формалничко. Наистина имат якия късмет тия гадини, че аз нямам шанс да стана премиер да видят тогава кон боб яде ли, не яде ли... Късметлии са просто ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #331 -: Юли 15, 2015, 21:42:51 pm »
Гледам, че са приели закона за орязване на помощи за самотни майки и майки студентки.
Интересни са ми коментарите по темата в нета. Хем това е способ за намаляване на помощите на циганите, хем пак се сърдят майките. Е как иначе ще се орежат?

Това, което ме втрещи напоследък в мамата е, че има все повече потребителки пишещи в млади майки и са деца под 18 години, които съвсем целенасочено забременяват!
[/url][/url]
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #332 -: Юли 15, 2015, 22:16:11 pm »
ГлеАм ся билетите аз... Самолетни и еднопосочни. Писна ми нещо да съм "втрещена" цял живот....
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #333 -: Юли 15, 2015, 22:47:35 pm »
една позната така гледа, гледа, па си купи за Ирландия, дето медицинските дипломи са тачени и заминА преди 2.5 години.
тъжно е, че всяка седмица някой приятел повдига темата за бягане :(
[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #334 -: Юли 15, 2015, 23:48:31 pm »
Jbrul, не съм ок с това разбира се, но не съм и учудена. В САЩ е същото, винаги е било така и за мен. Тази поне е завършила гимназия, ако влезне има шанс да прихване нещо :-). Поне това е логиката с предимствата за цветнокожи в САЩ- малко по малко да се разредят редиците им от гетото, дори и с цената на някои жертви от белите. И тази логика всъщност е успяла да създаде цяла богата и образована класа черни, които вече не са на помощи и чиито деца се учат , работят и сами се грижат за себе си. Шефът ми получаваше повече пари заради едната ми колежка, понеже била малцинство. Та може и да има логика в дългосрочен план за държавата, щото нея не и пука дали е честно и дали точно ти или някой друг няма да влезнат. Честно казано не знам  как се дават тези пари - дали не е при завършване поне на семестър или няколко, не разбрах.

Не съм съгласна с логиката за какво да работиш за малко пари - ами защото точно заради тази логика животът си минава, а човекът изпуска ценно време за опит.  Да, ако работиш чистачка, вероятно е по-добре да не работиш за толкова, щото никой не го е еня дали си го работил или не. Ако обаче работиш нещо друго, барем и малко свързано със нещо, което може да научиш, не е загуба на време повече, от колкото да си седиш в къщи. Казах ти вече за това как работих като секретарка ( впрочем отидох на интервю  по пуловер и дънки и се " съревновавах " с една доста засукана мацка, ама мен ме взеха, така че не съм убедена, че навсякъде е така, както казваш.  А и не е хич лесна работа според мен. След като напуснах, 2 месеца след това ми се обади шефката да ме помоли да отида поне за месец два при нейна приятелка юристка, че секретарката и напуснала. Ако не бях бременна или ако знаех, че ще имам мисед, щях да отида. Парите бяха малко, но щях много да науча там, а и нямаше да лентяйствам по цял ден и да ми се изглажда мозъчето :-). Мисълта ми е, че само този опит от 2 месеца вече щеше да ми се изплати с друга оферта за работа и други познанства. А каквото и да си говорим, опита и особено познанствата са всичко. Ако взимането на една работа, пречи на друга, разбирам, но иначе не виждам никаква причина човек да си седи в къщи ей така просто. Аз дори съм предлагала да работя за без пари, да науча занаята дето се вика. Те вероятно са били в шок от това предложение, щото отговор не получих :-).


  
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #335 -: Юли 15, 2015, 23:51:12 pm »
Вени, просто не мога да се измета още почти 14 години. Бившият ми мъж - не би подписал да изведа Дани. Ако не беше това...нямаше мноУ да мисля още по темата. Излишно е да уточнявам предполагам, че без детето си не бих отишла и в съседен град... Та - нямам избор особен - тук се налага да взема да изкарвам добри пари просто. Старая се де ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #336 -: Юли 16, 2015, 00:14:00 am »
Как е в САЩ - на мен лично не ми харесва и не смятам да ходя в САЩ, при негрите дето ги "интегрират" м'найсе години и гледам по "Нешънъл" (рдовмо) филми колко са "интегрирани" аджеба. Цели градове, не просто квартали с тая измет, банди , дрога и пр. За тоя смешен процент успеваемост с тях - не си струва и ЕДИН чел два реда да отпадне за нещо. Има хора за метене, има хора за наука, има хора за политика и пр. От всяко дърво - свирка не става. Не, не се раждаме равни като капацитет и няма к'во да си играем пак на соц, ама маскиран кЪт демокрация. Това е чисто извращение. В дългосрочен план у нас - добре е циганите да спрат да раждат конвейрно деца и да бачкат това, за което им стига акъла и уменията. За МУ - не им стигат явно, та трябва да ги вкарат дори зорелн там. И са 7 човека тия дето видях , не 70 000

Опит викаш... Ми аз с международна спедиция имам опит такъв, че да ти падне чейнето бе Боби. Имаш ли идея какво е това? И с други неща имам де... Ми няма да го правя за 500лв. това, че съм била имала дете и на ся - ще ме изнудват. На социални помощи ще мина по-скоро, но не и на бач от тоя тип безплатно. Опит за това - не ми трябва, аз моА им преподавам как става на тия цървули, те...500лв.  :lol: :lol: :lol:  Да си държат "опита" и 500-нте лева, аз дотолкова не съм я закъсала за щастие. Относно познанства покрай работа - тях си ги кътам и до днес и си ги "осребрявам" чат-пат. Но това е благодарение на мен и коя съм аз, а не на някой измекяр - работодател. Освен ако не считаш , че 15 години контакт с не кой да е се поддържа за "няма нищо". Дето се вика - постлала съм си там както трябва, че да ги имам и днес и никой няма принос за това осен лично аз.

Дреме ме на гъзЪ за безплатния гърч и "опит" от всякакъв вид към днешна дата. От дивана няма да стана за "без пари" повече. Пък и - голи претенции - нямам. В бъдеще още повече няма да са голи, та съвсем няма сЪ занимавам с такива глупости. Нека "младите" будали да вързват на тоя филм, аз вече съм на други години и с друг акъл по темата. Моята част, за да имам претенции - върша си я и ще си я свърша пак. Няма резон някой да ми има претенции тогава да му работя безплатно. А да! Писна ми и от излишен опит дето натрупах, ама пак не ми се плаща. Искам да си живея живота добре, което е свързано с добър доход, толкова. Друго по темата - не ме вълнува грам. МоА си отпоря задника от бач за някого, само ако ми плаща адекватно. Иначе - нямам намерение ник'во оттук насетне да съм "балготворително дружество" за  някой си тарикат.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #337 -: Юли 16, 2015, 00:21:42 am »
Ми освен да работиш по линията "измитаме се заедно, за да има бъдеще за детето, пък всеки е свободен да си търси нова сродна душа" :wink:

Като говорим за гета и шансове, гледайте Tropa di Elit ili Citade de Deus, двата филма разказват за бразилските фавелас и какво значи наистина гето! И да нямаш шанс. Особено Тропа ди Елит показва усвояването на едни парички по линии на фавелас и какво става накрая. Това е много знаков за Бразилия филм.

апропо, весел факт - на Уикендите на световната култура, Канадските военни сили рекруитваха на място и имаше хора пред щанда им. Да не кажа винаги като минех, ама почти винаги!
А на колумбийската вечер имаше едни такива засукани батковци, дето можеха само с поглед да те повалят. Иначе уж само по тениски и панталони, ама със жилетки на полицията и бая респерктиращи.
[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #338 -: Юли 16, 2015, 00:45:55 am »
Ами аз не казвам, че не си права да искаш повече, а че просто празно място в СВто много трудно се обяснява, пък всеки си преценява.  При положение, че на теб тези пари като не ти трябват, какво значение има за колко ще работиш?

П.П. Хич не е нисък процента и се увеличава. САЩ са си направили сметката, че иначе ще им излезне по-скъпо, затова го правят.


  
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #339 -: Юли 16, 2015, 01:35:06 am »
Боби бе - трябват ми пари, просто ми трябват доста над 500, а виж ти ся - имам знания и умения да ги искам доста над 500 - не да си говорим само за претенции. Това дето ми се предлага за ТОЗИ вид работа е смешно, честно. Тръгне ти стока, имаш митници, докИменти, ядове, реално си 24/7 на линия при проблем (за спедиция говоря) как ще ми предлагат 500лв бе? Не е смешно, обидно е! Нямало да ме наемат иначе никъде, че съм била с  малко дете и сама. Баш ми дреме, ако ще е за такива пари, както казах - такива ги изкарвам от нас все пак, на дивана. Щото явно видиш ли ти - не съм толкУ брутално тъпа, макар и с дете (колко е ужасно това, направо недъг някакъв).

Празно в СВ-то няма да имам, когато вече полазя това което сега ми е цел. Търпелива съм, ще си го изуча, ще почакам някоя година, ще се докопам. И ще го мога. И ся го мога в общи линии, ама нямам как да го докажа де... Ей на - ще си уча, ще се напъна, не мрънкам, не хленча, НИЩО не искам от държавата освен малко от малко "честни условия" за тия неща и да не си играем на "интеграция". Казах вече - не ме засяга ПРЯКО това мангалското пробутване там, те са за редовно, аз за задочно - не сме конкуренция един на друг. И все пак е шит това дето го видях.

САЩ като цяло са идиоти за много неща. Ако не бяха - ти нямаше да си дойдеш тук Боби. И САЩ ще се самопрецакат като всяка "велика сила" в историята на човечеството, има цикличност там, неизбежно е. Това с негрите - ще ги дозакопае само, не е главният дерт на лицемерната им политика. Но главен дерт като дългосрочен проблем за самата държава е баш лицемерието в цялата им вътрешна и външна политика. Това е тиктакаща бомба и ще гръмне. Тя даже Уеко гърмя няколко пъти вече, с финанси, с локални войни, сега пак е много на ръба ситуацията с тях и Русия + близкия Изток, дето разбутаха кошера и ся не знаят как "да приберат осите". Гледай глобално бе Боби и тогава давай оценки за политики. Както се осират за всичко друго САЩ - и за негрите се осират баш така. К'ви проценти те тресат, к'ва успеваемост? Статистика нали си учила все пак? Нали знаеш как се прави? Имали успеваемост дръжки - и имат милиони чернилки окопани в квартали и цели градове и раждат и още бълват такива екземпляри, в количества от "интеграционни политики" и толкова. Както с нашите мангали става. Усилието да ги интегрираме - води до увеличаване на броя им само и все повече дезинтеграция. Така е ви в целия ЕС с цигани, с турци, там и ислямизмът стана дебел проблем...

То очи вади цялото малоумие по темата - ти ся ШЕ ми обясняваш за "успеваемост"  :lol: :lol: :lol: Успеваемост Боби има по проект Х, с цел Х, който в рамките на период Х - дава резултат Х. С негри, циганя и друга паплач по целия свят - горните условия не са изпълнени. Никога. Има хроничен проблем, с хронична репликация и задълбочаване на същия. Демек - хронична и безрезултатна "интеграция" на тия, ама с помощ от всички пера възможни - те да стават повече на брой. Бахти и "интеграцията".  Ако хлебарки ти полазят новата къща - метни няколко филии хляб на пода и се надявай да си ги вземат и да си идат с тях. Няма си виждаш пода от хлебарки обаче. Е...с "интеграцията" е същото. Ма не само Ляб, ми шунка и черен хайвер ги черпим тия...

Вени, мисля си наясно с финансовите възможности на бившия ми съпруг...Ако е до детето само - моЕ му плати каквото се сетиш и тук. Водила съм разговора де - дума не дава да стане, дори за друг град. Бесен е, че ако ще местя в друг град - няма право да каже нищо, щото имам пълно попечителство аз над Дани. Но то включва САМО рамките на страната. За море в Гърция - трябва да ми подпише дори и така докато Дани направи 18.И друга ексрта се оказа, че имало де... Ако се омъжа повторно сега , родя още едно дете, новия ми мъж има раУта в чужбина примерно няколко години... Не мога да си взема самолета и двете деца и да си ида с него където е. За Дани - трябва да се съгласи баща му. Няма дори механизъм по съдебен ред, да поискам да се разреши това в полза на новото ми семейство. Само ако Дани се нуждае от животоспасяващо лечение в чужбина - може съдът да игнорне баща му. Иначе - не. Т.е маци, докато Дани чукне 18 - аз реално съм роб на бившия си мъж по тези въпроси и може да си ме прави на луда както си ще, сЮвсем законно. Хубава държава... Иначе за Дани - той не дължи нищо почти, но права има да си е*** майката. Реално - има права върху моя личен живот, след развода, щото съм му родила дете просто. Аз имам само задължения - сещаш се. И плащанки на мангалска интеграция, лекари, учене, данъци, всичко... Как се оправям с това и дете - никой не го вълнува. Пак ти казвам - БРАВО,че се разкарахте от тоя батак! Още едно бебе ви желая, след година-две  :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!