0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #460 -: Август 07, 2015, 13:39:32 pm »
Това с мединското не е ли само в случаите когато е изтекла?
Аз отидох да си сменя един месец преди крайния й срок и не са ми искали медицинско.
На една приятелка й поискаха без да й е изтекла.
И на самите гишета пише да носиш медицинско. Това обаче е в центрланата на КАТ.
Не знам как е по районите в общините.
Моята приятелка си беше сменила местоживеенето и тогава винаги се ходи в централата, а не в района на местоживеене. И моят случай беше такъв.  Може да има отношение.
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #461 -: Август 07, 2015, 13:54:59 pm »
А! Да си дойдем на думата Смайли. Правилата и изискванията за нещо - очевидно са от вида "според мен". Интересна ми е също връзката, между смяна на адрес и  промяната на здравен статус на някого. Вярно, че ремонтите и местенето са трудоемко и досадно нещо, ама чак до инвалидизация - не се е случвало да ме докарат.  :lol: А бая пъти съм го правила това...

Направи ми впечатление в моето последно медицинско, че бяха изписани диоптрите на очилата ми. Т.е. на нечии очила, ей така на фантазия, щото моите са други. Подписано и подпечатано е въпросното от лекар Джи Пи т.е. не е специалист-офталмолог, че да направи подобен преглед...Отделно, че не ми е ЛЛ, отделно, че никога не ме е преглеждал де, пили сме кафе само заедно аххаха. Бе глупост, до глупост, к'во да говорим вече.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #462 -: Август 07, 2015, 14:58:01 pm »
В централата де, в Дианабат, нали там е централата? ама това беше преди 5 г. все пак, колко вода е изтекла и колко идиотии са измислилиииии ехеее  :lol:
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #463 -: Август 07, 2015, 16:00:30 pm »
И аз сменях миналата година лична карта и шофьорска книжка ама медицинско не са ми искали,книжката ми изтичаше октомври,а личната карта януари и тъй като знаех,че ще правя ЗЕТ викам си я всичко накуп да сменям къде ти ще ходя до КАТ после и добре,че и така съм направила,че тоя хубостник вместо ноември,баш октомври се роди :lol:
А инак моето медицинско като на Jbrul отивам аз към 19.20 при ЛЛ той естествено си е тръгнал там е само сестрата,която оправя някаква документация и тъй като сме колеги ми пише медицинското и туй то.... :lol: прегледана съм демек :wink: излишни бумаги и разправии...
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #464 -: Август 07, 2015, 16:32:36 pm »
Нямам никакво обяснение тогава  :lol:
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #465 -: Август 07, 2015, 16:48:42 pm »
Нямам никакво обяснение тогава  :lol:
Ти, че нямаш - бял кахър  :lol: :lol: :lol:

Алекс, теб ти го писали, щото си колежка. Аз и колежка не съм, ама хайде - мама поне е. Сигурна съм, че в първата болница в София за 10-20 лв. щяха да ми го напишат - пак без преглед, без да съм колежка и к'вото и да било. Ей така - да има ходенки и пари да даваме за дивотии е всичкото.
То хубаво, че се видяхме с теб на живо, ама реално - и самото записване може да става електронно, сещаш се. Не да те развъртат с бебе, количка и още едно дете из София. То така става по чужбина де ;) Децата на приятели, приети по Франция, Англия, Германия И САЩ!!!! - к'во? Хващат самолета да се запишат лично а? Ми не, всичко електронно, само по пощата пратиха някакви заверени документи в добавка и толкова. А аз и ти - българки, в български ВУЗ - ни скъсаха трътките от разкарване до ИСУЛ за пълни тъпотии. В добавка, преди ИСУЛ и до други местенца де...
На един формуляр имаше графа за адреса ми в СОФИЯ какъв бил, оставих я празна. Питат що е празна. Ми щото нямам адрес в София казвам, аз живея в Стара Загора (което за Бога!!! съм написала на 10 места вече). Лелята ме гледа невярващо и ми вика: "Ама ТИ нали ще учиш тук, как така нямаШ адрес тук?". Ми нали ще уча задочно тук бе?!!! То т'ва е идеята на задочното отчасти все пак, да не си закрепостен някъде щото учиш. Стиганх до извода, че май съм единствената луда, която да учи това и там и не пребивава в София постоянно  :lol: :lol: :lol: Другият извод ми е, че явно за доста народ, едни 200-400км. се явяват нещо като околсветско пътешествие...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #466 -: Август 07, 2015, 21:21:43 pm »
Искат медицинско за шофьорска книжка,при нас това е най-малката опашка и загубих 2х30мин за да се информирам и да подам документи. И медицинското ми е оРгинал, наистина ЛЛ си те разпитва и пише, никакви прегледи, ама айде с моя често си се виждаме. Как ще ти вземат 20-те кинта ако е електронно ъМ?!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #467 -: Август 08, 2015, 04:46:00 am »
хм...лелките...една такава в данъчното ми връо!!тна такъв номер че...

Подаваме молба да ,ми преразгледат данъците, които са на мое име, защото майка ми не е плащала и част от тях са изтекли по давност. Та изтекли бяха около 300лв. по давност и чакахме година за това постановление. Обаче, ни вест, ни кост от общината, вдигаме се март месец 2013г. до там и влизам и учтиво обяснявам случая.
Лелката да я *** ми вика "Оооо, излезе, дадени сте на съдя-изпълнител, защото не сте си платили останалата част, която остава след опрощението!!!"
Аз им викам "Вие в ред ли сте бе, какви съдилища ма, как да платя нещо, което не знам каква сума е, нали затова писах молба, дори постановление нв съм получила, ПЕТ пъти проверявах при вас с входящ номер и молба дали е излезло, сега ми казвате, че е излязло в тази една година, не сте ме уведомили, а сте ме дали на СЪДЯ!!"

Взимам аз името на съдята и евентуално състава, където ще ме СЪДЯТ, за да се произнесат какво да ме накажат, че съм искала да си платя данъците. Обаждам се на ММ, разказвам, казвам името на съдята, къде работи и т.н. Оказва се, че е на 5мин. от мястото на което ММ се намира в центъра. Обажда се той на шефовете и обяснява ситуацията, има половин ден отпуска да оправи раутата. Връхлита той при съдийката, то административен съд. Обяснява ситуацията, казва, че дори не знаем какво остава да платя, бля-бля. Оказва се, че моята папка е най-отгоре и в понеделник (беше нещо петък като се развива действието) ще ме съдят. отваря съдийката дело и го поглежда опулено "Ама става дума за 300лв., защо изобщо е при мен на съд? Че те тук са длъжници с хиляди левове, не разбирам? Защо не сте уведомени за решението, защо са дали момичето на съд?"

Обяснява ММ за лелката от общината и цялата история, и госпожа съдя си дава ЛИЧНИЯ имейл и до понеделник да внесем остатъка от дължимите данъци по еди коя си сметка и да й пратим платежното по мейл. Тя ще спре делото и ще го пренасрочи, ако не можем за един ден.
От там аз паля джапанките, банката, внасям, взимам бИлежката, сканирам и петък 19 часа плащам платежното, в събота ми отговори жената да не се безпокоя, не съм подсъдима.

До тук - прекрасен пример за неработеща инспекторка -лелка, злобна и безлична и съдийка, която е човек, без да е корумпирана.

Тя жената ме предупреди да помоля за заличаване на дълга и аз си внесох молба същата седмица. Иначе в системата опростените 300лв. излизаха като опростени, но дължими.

Една година по-късно се наложи да вадя вода от кътните си зъби и да стигна до шефката на инспекторите, защото аджеба въпреки молбата ми, задълженията не са заличени, а стоят като дължими и ми викат "Кво шИ продаваш Ма госпожа, дължиш данъци". Викам им 800лв. платих, преди няколко месеца, какво дължа. "Аааа, 300 лв. сте били дадена на съд, ама не сте осъдена".

От там вече така подпалих, че след като ги направих инспекторките на две стотинки, влетях с връзки в централен архив и пак се среща с не-помня-кой инспектор да се обясняваме и да се заличаваме.

оказа се, че не могат да ги заличат, но в системата се пише, че не са изискуеми и апартамента няма дългове.
с малко помощ от бивш колега на Кало всичко се случи за един ден.

но защо се оказаха впрегнати в работа излишен брой хора заради злобата на една инспекторка от Надежда? и това костваше един кичур коса побеляла, защото нали се сещате как отиваш да искаш да платиш и ти викат"аааа, дадена си на съдя изпълнител"

Как продаваш имот без тежести реално и ти викат "ааааа, не, не мопжеш го продадеш, щот не сме те отписали, трябва да заведеш молба, съдя да ти я отхвърли и да заведеш дело срещу Столична община и след две години може да заличим дълга, нищо, че не е изискуем - щот си помолила опрощение, дали сме ти, ама не сме го вписали" Това като разговор се случва в Архива зад Президентски съвет.

Викам им "Абе хора, заминавам за  Канада бе, кой да съдя, кви ми говорите?".

Та така, нямам имот вече аз, обаче в системата на данъчните оставам длъжница, с опростени 300лв.

да си купя някога имот - тц, поне не ако не ме подкупят да се занимавам излишно с лелки и лели
[/url][/url]
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #468 -: Август 08, 2015, 23:18:55 pm »
Момичета и Рачо, по повод трагедията в семейството на Президнта ни и изписаните безумни гнусотии от вида на: "че си получил заслуженото" със загубата на едно децата си... създадохме тази група във ФБ. https://www.facebook.com/groups/1614098065516554/?notif_t=group_description_change Моля да се присъедините, да я споделите. Идеята е пред Президентството, да се занесат от хората плюшки (или цветя) в знак на съпричастност. Инициативата е безсрочна - кой когато може. Специално искам да помоля софиянки да се включат активно, за хората от страната - разбираемо е, че няма как да отскочат до столицата за целта, но поне да уведомят ако може своите приятели в София.

Предварително благодаря на всички ви!

« Последна редакция: Август 09, 2015, 00:14:19 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #469 -: Август 10, 2015, 10:02:21 am »
Занесах, трагедията е голяма, нямам думи просто! :( :( :(
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #470 -: Август 15, 2015, 11:19:05 am »
Я кажете нормално ли е в чакалня на автогара ,охраната да гони всеки влязъл със закуска или някаква храна ?
Няма табели забраняващи консумация в чакалнята , а  и има два автомата -за кафе и сладолед,а отвън до входа има лавка до лавка със закуски .

За мен звучи унизително и обидно някакъв мазен дебелак устно да отправя забележка към чакащите ,без да има табели например .

Не че лично на мен е направена забележката, просто ми стана интересна позицията на други хора.
« Последна редакция: Август 15, 2015, 11:26:33 am от nimika »


*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #471 -: Август 15, 2015, 22:37:40 pm »
Ами, не в нормално. Това да не е театър случайно? В чакалнята не е забранено да се яде.

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #472 -: Август 16, 2015, 07:40:51 am »
И на мен не ми се струва нормално, особено щом няма табела.
Пред КАТ има огромна табела да не се пуши в района и на пейката под нея винаги има пушачи  :lol: онзи ден и полицейска кора имаше на 5м., че и те пушеха  :lol:
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #473 -: Август 16, 2015, 14:03:37 pm »
У нас винаги се прави обратното на табелата...



М-и, на мен ми се струва, че не е добра идея да се яде където и да било на закрито, освен в местата, специално предназначени за хранене. Не е задължително да има табели, но все пак храненето прави трохи и т.н. Сигурна съм, че ти не би го направила, но те е подразнила несправедливостта.

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #474 -: Август 16, 2015, 17:30:33 pm »
Наистина не мога да намеря основателна причина да ям точно на автогара :) просто вече е малка вероятността да се пътува цял ден и да не намериш време за хранене. Повечето павилиончета си имат поне една маса отвън, та там му е мястото. Помня като дете пътувахме много дълго за да идем при баба ми, почти цял ден и на автогарата имаше заведение, в някакъв момент това място си остана столова. Може би ако е имало и на тази автогара такова място е трябвало просто да бъдат насочвани хората, знам ли :) На мен и други неща са ми странни. Някой хора ядат постоянно примерно и така си учат и децата. Онзи ден чакам пред педиатъра и една майка хранеше близнаци със солети, друга специално ходи да купи сок и юрка детето да го изпие преди да влязат, а беше техният ред, аз само вода бих купила, толкова за 20-30мин дори да са няма да пририта за нищо.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #475 -: Август 16, 2015, 22:30:53 pm »
А какво значение има на кой какво му се струва дали е добра идея или не? Мисля, че е добре хората да почнат да разграничават личните с предпочитания и мнение от правата на другите. Значи, на охраната може да не и харесва, на мен може да не ми харесва, но ако не е забранено, значи имат право да си ядат там и не е работа на никого нито да прави забележки, нито да си казва мнението


  
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #476 -: Август 17, 2015, 05:28:58 am »
    Абсолютно си права Боби, в БГ много обичаме да се бъркаме в живота на другите и да си налагаме мнението. Тук най-редовно си хранят децата в чакалнята на педиатърката,   и никой не го намира за странно, още по-малко пък да се възмути с какво се хранят. Не, тази балканска черта никога няма да я изкореним.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #477 -: Август 17, 2015, 11:23:06 am »
Аз  питах за мненията ви  ,защото на мен ми се стори нередно охраната устно така да прави забележка.
Предполагам охраната едва ли самоволно е решил  да прави забележки  , навярно  шефовете са му казали да не пуска хора с храна  , а не слагат табели , за да нямат някакви  проблеми .

 Навън жега , в чакалнята  е по-хладно , влезе един човек   със закуска  и охраната му каза- "Ей, ти ,със закуската навън ". Ако я беше  направил на мен -щях да  попитам - къде пише ?
 Ами ако е  зима и навън е -15градуса  и човека трябва да чака автобус по-дълго ,пак не може да яде ли вътре ?
Чакалнята например в София - голяма чакалня  , хора чакат с часове  прехвърляния , пътуват цяла нощ и продължават  пътя за чужбина  , ами  ядат си по пейките .

За мен нередното е устно някой да отправя забележка  , без да има писмено обозначена забрана  . За подобни неща няма правила , та човек да си знае редно ли  или не е .

Bobbie , кефи ме как рече  и отсече !


*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #478 -: Август 17, 2015, 12:57:48 pm »
    Абсолютно си права Боби, в БГ много обичаме да се бъркаме в живота на другите и да си налагаме мнението. Тук най-редовно си хранят децата в чакалнята на педиатърката,   и никой не го намира за странно, още по-малко пък да се възмути с какво се хранят. Не, тази балканска черта никога няма да я изкореним.
Ма кво значи да се бъркаме в живота на другите?! Аз си се възмущавам без да съм им правила забележка, да съм се мусила или нещо...
Има милион причини да не ям в коридор или чакалня. Минават камара хора с мръсните обувки и ще вдигат прах върху храната ми, мие се с доста агресивни препарати някъде, случвало ми се е в болницата лекарят да ми препоръча детето да не стои в коридора особено ако е мито скоро, кво остана да яде там.
И това че не е забранено нещо не означава автоматично, че е разрешено мисля.... аз в чакалните и табели против естествени нужди не съм виждала ама ще се възмущавате ако някой "снесе" там нали  :lol:
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #479 -: Август 17, 2015, 15:18:27 pm »
За някой неща  мисля си има неписани правила и  няма нужда от табели и обозначение  разрешено ли или не е    ,  така  че  тоалетните нужди  не са аналогично сравнение .
То стана като с  кърменето в МОЛ-а -дали е естествена нужда   и може ли навсякъде  или не може .
Но за казуса , които разискваме -аз нямам усещането  да има неписано правило как е редно .

м-и,  то хора вървят и по улиците , и коли минават и вдигат прах , ама  хората си  ядат закуски в движение .И в парка  може да  има прах  , ама децата пак похапват . Или на откритите заведения   в градинки  -същото  е от хигиенна гледна  точка  ...Тук не ставаше въпрос  за това защо ти или аз не бихме яли храна там  , а дали спрямо околните е допустимо . И то забележката не беше заради околните,а  за да не изцапа някой чакалнята  , при условие  че в самата чакалня  има автомат за напитки и  друг за сладолед   !

Болницата  и чакалнята пред лекарския кабинет са друга категория  -там логично и  естествено се спазват други правила  и то пак според личните норми .
Чакалните по гари и  автогари са за  удобство  на пътниците, а не на  персонала , охраната и  чистачката.Това си е  мое възприятие.