0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #100 -: Февруари 04, 2015, 16:59:41 pm »
magi_st така е изненадват всеки ден,но майка ми каза,че имало такова поверие едно време от бабите,че колкото повече пълзят по-трудно ще проходили,което мен не ми се вярва много но...бабини деветинини :)

Lary75  що бе много са си хубави Били и Бамбам :D и като BabyTV ние си имаме определени любими филмчета,на които и  да говориш  тя не ти обръща вимание,даже щом се събуди сутрин показва баща й идва при нас и се катери при него да даде дистанционните и сама пуска това е около 7:15-7:30 когато почва Хенрии той също е от любимите,а като види  Кени и Гори зайчета ли са какво са умира от щастие  :lol:

Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #101 -: Февруари 04, 2015, 17:09:46 pm »
И аз го знам това, че ако първо пропълзи детето по-бавно ще проходи. Причината е, че то вече си има начин на придвижване и не е чак толкова мотивирано да проходи. Сигурно има нещо вярно, но не е задължително.  :wink:

Наш бебо вчера се изправи за пръв от седнало положение. Набра се на решетката на леглото и се изправи. Малко му трепериха краката :lol: Обаче още не може да сяда от легнало положение.

Нещо пълзенето не го влече засега. Като го сложа на 4 крака, след 2-3 мин се размрънква. Придвижва се назаден по 1-2 метра като си влачи корема обаче  :lol:

С гърнето и днес 100% успеваемост  8) Не го слагам много често. До сега 4 пъти за деня.

Ние нямаме Baby TV. Много съсредоточено гледа рекламите. Особено тези на Топ Шоп  :lol: Тогава успявам да му сменя пелената, че иначе е едно ритане и обръщане, битка голяма.  :lol:
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #102 -: Февруари 04, 2015, 17:14:45 pm »
И ние сме фенове на Били и Бам Бам. И аз не смятам, че е безумно, напротив, има доста обучителни неща в него, особено ако го гледаш на разбираем език. Още откакто беше на 10 месеца, много го харесва. Относно пълзенето и прохождането, не съм забелязала Явор да е имал каквито и да било затруднения. започна да пълзи на около 8 месеца, проходи на 1 година и само 2-3 дни след прохождането, вече тичаше. просто всяко нещо беше с времето си. Първото му изправяне беше на 7,5 месеца. Малкото ми сладурче  днес става на 2. Това са едни от най-хубавите ми 2 години в живота. Да е жив и здрав и все така пълен със страст за живот!
<br />[link=http:
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #103 -: Февруари 04, 2015, 17:16:44 pm »
Моусит аз не се стряскам от дългите разстояния и ходенето,стряскам се той да не се събуди и разпищи от глад,защото не само се кърмим,а и се дохранваме :lol: а ти защо не ходиш в зоопарка той ти е наблизо? Вера я отгледах там,но тогава живеехме в Дианабад и ми бе по-близо просто минавах през гората пресичах Симеоновско и бях там :lol:
Не мисля,че има връзка между пълзенето и прохождането,но със сигурност е много полезно бебето да пълзи и после да ходи
А на такива малки деца не им ли е рано да гледат ТV? :lol:
Да е жив и здрав малкия Явор :)
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #104 -: Февруари 04, 2015, 17:18:33 pm »
amanda , той много ги обича. Да, наистина има какво да се научи от тях, ама не пречи да са ми странно изглеждащи. Особено, ако детето им вика "мама" :) Кени и Гори са кенгура. Също са му много любими, а и на мен са ми много по-симпатични. А Хенри ми е направо любимец :) Преди покрай племенниците ми ги бях научила наизуст всички герои и песнички, а сега си ги припомних отново. Следващият етап са Дора Изследователката и Диего :)
meshko106, да ти е живо и здраво голямото момченце и да ти носи само радост.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #105 -: Февруари 04, 2015, 17:33:09 pm »
Meshko106, да е здраво и много щастливо порасналото ти момченце! Много радост и усмивки да има в цялата ти къща!

Мишо проходи без да се е научил да пълзи. Пълзенето беше най-трудното нещо на света  :lol: Когато играеше на площадката с другите деца, винаги плачеше, че не може да пълзи с тях в тунелчетата. И това беше до почти 2 г., после започна да пълзи с голямо пъшкане и беше много смешен  :lol:

Момичета, кул пач лепенките къде ги лепехте? - забравих да питам докторката ни. На крачетата върху боцканото или на гръбчето?
« Последна редакция: Февруари 04, 2015, 17:40:26 pm от mgstra »


*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #106 -: Февруари 04, 2015, 17:39:34 pm »
О, това при резиденциите ли? Много е хубаво там :)
Точно там ;)

Маги, и аз мисля като се стопли да ходим в зоологическата за по-дълги разходки, че дотам няма баш тротоари и не си струва да ходим за малко, както излизаме  сега :) Но не ви съветвам да идвате в зоопарка в почивен ден, когато е хубаво времето :wink: Голяма е лудница 8O
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #107 -: Февруари 04, 2015, 18:03:11 pm »
Значи Mousyt, като дойда на гости на сестра ми може да се видим.

Аз ги лепях до боцнатото кул пача.

Мешко, жив и здрав малкия мъж, да е много щастливо и здраво дете!

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #108 -: Февруари 04, 2015, 18:11:11 pm »
Meshko106 живо и здраво да е момчето ви  :)
Лари сега каот се замисля вярно това са кенгура  :lol:,еми така ги оприличих,но наистина като се загледаш има много интересни само да разбираш,аз схващам малко от английския
Може и да има нещо вярно за пълзне и прохождане :?,Смайли и Вики беше така към 9м. взе да се изправя на кошарата първо на колената,а сега вече и на крака и пълзеше само на зад и веднага сядаше  :)

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #109 -: Февруари 04, 2015, 21:36:53 pm »
Михче, знам какво е болно детенце, първо ММ, после свеки, после аз (само дето аз, все, още се боря с кашлица и хрема, гадост!) А сега Теа :x и май и Стефи започва да кашля, егати омагъосания кръг :x
 Не съм чела назад извинявам се, но просто нямам и сили просто. Пазете се, грип ли е какво е ,но е отвратително да гледаш болно детенце, като сам нямаш сили за нищо :?

Мешко, живи и здрави!!! :P

кул пача върху самото боцнато, така ни каза на нас педи, изчезвам, че някой кашля и се дави в кашлици :? :x


*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #110 -: Февруари 04, 2015, 21:44:19 pm »
Значи Mousyt, като дойда на гости на сестра ми може да се видим.
Ще се радвам ;)

Аз вече спрях да се чудя за захранването - най-сетне разбрах, какво значи "детето ще си покаже" :lol:. Ами мисля, че дребния от два дни усилено си показва, та ще го тествам в най-скоро време :)
Сега да ви питам за зъбките... Нещо ми прави впечатление, че пръсти, играчки, залъгалки не се смучат а се дъвчат тенденциозно по венците :? Знам, че това може да отнеме много време, но какво да наблюдавам по темата :oops:
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #111 -: Февруари 04, 2015, 22:00:20 pm »
Мешко, да ти е живо и здраво порасналото момченце  :P ... опа, мъж исках да кажа  :lol:

Mousyt, това с дъвченето на всичко, което докопа и чесането на венците при нас започна много от рано, но първото зъбче се появи доста по-късно (на 8 месеца и 10 дни). Педиатърката на няколко пъти ни казваше, че са му тръгнали много зъбчета наведнъж, но все нищо не избиваше.

Дес, оздравявайте и вие  :(
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #112 -: Февруари 04, 2015, 23:10:57 pm »
Mousyt, при Мишо започна този процес към четвъртия месец, но първото зъбче му изби към деветия. Винаги на консултациите педиатърката ни му гледа венците и ме е предупреждавали дали скоро очакваме зъбче и къде. Венеца се подува и побелява там, където ще избива.


*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #113 -: Февруари 04, 2015, 23:49:25 pm »
Ами аз гледах, гледах - ако питате мен няма нищо побеляло и подуто :D Но ми казаха вече, че този процес може да започне и месеци по-рано, та не бързам ;) Хубаво е да знам за какво да гледам обаче, че ако в даден момент се разкисне да не объркам причината ;)
Иначе досега не съм забелязала педиатърката да му гледа венците, но тя нашата е доста наблюдателна и експедитивна и неподробна, та може и просто да не съм разбрала :lol:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #114 -: Февруари 04, 2015, 23:58:16 pm »
Mousyt, може и нищо да не забележиш. Нора извади първите зъбки без да разбера, просто един ден ме "набоде".
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #115 -: Февруари 05, 2015, 08:54:03 am »
Аманда,питаш за прегледа на Митака,та да кажа:
Това,от което най-много се страхувах,се е е оправило-стеснената белодробна артерия има вече нормални размери и съответното налягане,казс докторката.Шънтът/отворчето/ обаче не само че не се е затворило,но и е увеличено,макар и с части от милиметъра.Сега е 2.73 мм и по-принцип се определя като миниатюрно.Смути ме това,че фок каза, че дори може да се ичаква още да нарасне с растежа на детето.Все пак не очаква да е много и ни иска на преглед чак на 2 год.,до когато не очаква да има някакъв проблем.Това е.Не бих казала,че съм многи разтревожена,макар да ми се искаше дс чуя,че всичко изведнъж се оправило.При племенника ми и при други деца тези шънтове са затваряли напълно до 2 -3 годишна възраст.Другият всриант е,ако е малък-човек си живее с него,без да му създава пеоблеми.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #116 -: Февруари 05, 2015, 09:06:15 am »
Mousyt момичетата са ти казали какво да очакваш няма да се повтаряме  :),ще кажа при нас как беше,поддуха се 2 седмици преди да изле зъбче и то не много,а 3 дни преди да излезе да поцлка ,го виждах на венеца как прозира зъбчето.Единствено мога да ти пожелая успех и безпроблемнно излизане за зъбки  :wink:

Хопче радвам се,че писа,значи всичко е наред,браво, може и още да нарастне,а може и да си живее с малък шънт  и няма да има проблем   :wink:

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #117 -: Февруари 05, 2015, 09:46:29 am »
Hope-love, все пак новините са добри. Дано всичко се израсте с времето.

Аз съм доволна от малкото човече, геройски понесе първите ваксини. Изкара спокойно нощта, не е вдигал температура. Мисля, че и днес и утре ще е спокоен.


*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #118 -: Февруари 05, 2015, 09:54:17 am »
Привет и от мен!
Въведох нова мода в обличането. Иво има 2-3 жилетки, които са ми много удобни да му ги обличам, обаче от известно време им дъвче ципа и жилетката става мокра отпред. Е, днес се светнах и я облякох наопаки, с ципа на гърба.  :D
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #119 -: Февруари 05, 2015, 10:02:59 am »
Хоуп радвам се за Митака  :)
Мgstra,браво на юнака геройски е издържал двете ваксини..
Ртф много смешно с жилетката на обратно,но щом действа :lol: