0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #160 -: Февруари 07, 2015, 23:04:37 pm »
Синът ми само веднъж направи реакция към ваксина, дъщеря ми само веднъж не направи. Всеки организъм реагира различно. При нас големите ревове никога не са били от ваксини.
Дъщеря ми спеше в легло, залепено до моето (до шестмесечна възраст), а синът ми - в отделна стая от третата си седмица. Никога не съм ги оставяла да спят в нашето легло (ако и баща им особено е там). Само, когато синът ми започна да боледува от яслата, го оставях като болен при мен, а пращах мъжа ми в другата стая. Не че много успявах да спя тогава, де. Ако той спеше (когато нямаше температура и можеше изобщо да спи), аз се притеснявах дали няма да падне. Иначе да спим с бебе в леглото, при положение, че мъжът ми е 100 кила, смятах, че не е добра идея. Аз лично нямаше да мога да спя спокойно.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #161 -: Февруари 08, 2015, 08:11:44 am »
Ама ,като надуят гайдата,нямаш избор :lol:. И жално,жално :(И ти става жал :? Преди това си опитал всякакви "трикове" ,но без ефект....  Абе,каквото е,такова. Снощи пак имахме неспокойна нощ и естествено утрото посрещна при нас :lol: Може да се наложи след време да се изнасям на дивана в хола :lol: :lol:Ама тя тази опция за бащите си стои винаги,след раждането. :lol:
Колан ползваме и ние и дори си поръчахме нов от Али-то. Като външен наблюдател  :lol:,мога да кажа,че има ефект във визията. Надявам се да е така и във физиката :lol:.
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #162 -: Февруари 08, 2015, 08:24:37 am »
Естествено,че има ефект във визията Рачо :),но целта им е да не се отпуска коремната стена и като се натоварваш,а това е неизбежно вдигайки бебето :lol: да не получиш следоперативна херния...
Бонболини,то няма как 9 месеца да пълнееш и като родиш веднага всичко да смъкнеш и моя корем не се е прибрал напълно все още,но е доста по-добре,а на фона на сестра му сега направо си изглеждам перфектно :lol: щом успявам да се навирам в дрехи от преди бремеността  :)
И за мен е немислимо да спи бебето между мен и 100 кг.татко :lol: взимала съм го само докато заспи и после обратно в неговото легло :)
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #163 -: Февруари 08, 2015, 11:50:50 am »
Здравей Рачо, от Алиекспрес ли имаш предвид, че сте поръчали колана?
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #164 -: Февруари 08, 2015, 12:04:23 pm »
Da,ot Aliexpress za 5.5 $ do BG!
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #165 -: Февруари 08, 2015, 12:30:20 pm »
Da,ot Aliexpress za 5.5 $ do BG!
Благодаря много за инфото!
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #166 -: Февруари 08, 2015, 14:08:02 pm »
Кати не е нужно колана да е специално за родилки във всяка аптека продават ластични колани и цените им са между 5 и 10 лв. вършат същата работа само дето не са толкоз скъпи :lol:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #167 -: Февруари 08, 2015, 14:28:50 pm »
Кати не е нужно колана да е специално за родилки във всяка аптека продават ластични колани и цените им са между 5 и 10 лв. вършат същата работа само дето не са толкоз скъпи :lol:
Благодаря, Алекс!
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #168 -: Февруари 08, 2015, 14:35:36 pm »
Дани, като малко бебче, също го слагах не само да спи в леглото ни между нас, но и върху ръката ми. Така поспиваше по 1-2 часа без прекъсване, иначе се будеше, ако е на неговото легло.
После като по-голям пак го слагах на спалнята, но вече баща му в другата стая, за да се наспива. Нали помните, че се будеше по 100 пъти на нощ, та ми беше по-лесно като е до мен.
Откакто се научи да си заспива сам, вече си е трайно на неговото легло, което обаче е залепено до нашето.
Ето в каква поза заспа одеве. Нашето легло е с около 6-7 см. по-високо от негово.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #169 -: Февруари 08, 2015, 14:45:41 pm »
Аз колан мислех да си купя,но а днеска ,а утре и то стана късно,лека по лека си се прибра и така,даже сега от няколко месеца имам чувството,че слабея всеки ден,направо не мога да повярвам в какви дрехи от преди много време се напъхвам,това ме радва де  :)

Виктория също не е спала при нас,може би не е имало нужда,но сме я взимали за малко докато се успокои и заспи и после пак в кошарката,а тя е залепена до нашето легло от деня в който си бяхме в къщи.

Смайли да го изпапам този Дани,голям сладур и как хубаво е заспал ми доспало му се е и къде завари там  :lol:
« Последна редакция: Февруари 08, 2015, 15:19:15 pm от amanda »

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #170 -: Февруари 08, 2015, 15:10:30 pm »
Мария спи до мен, но таткото от първата нощ се е изнесъл в друга стая, да не си нарушава спокойствието  :P
А тя е голяма спалня, с два отделни матрака, един вид нейното легло долепено до моето.
И аз като Смайл, като се налагаше да ставам хиляди пъти през нощта, предпочетох да е до мен, като измрънкалеко да я погаля и тя заспи веднага, а аз да не ставам. Тя се стряска и от това, че като се върти, кошарата се клати. От сгъваемир те на Кангаро и не мога да я застопоря. Яд ме е за тези 200 лв.  които се дадоха за нея, но опция за дървено легло в квартирата нямаше.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #171 -: Февруари 08, 2015, 15:21:26 pm »
Хехе, аз се чудих много за колана, но така и не си взех... Не ми харесва текущия резултат, но аз и когато не бях бременна постоянно ме мислеха за бременна (кофти структура и липса на мотивация за тренировки), така че може би като отслабна ще разбера крайния ефект ;)
Виждам за спане заедно си говорите :) Ние не сме го практикували дори за успокоение, но да бъдем честни май не ни се е налагало :lol: Може и да има истина в думите на една позната и тя с много недоносено детенце, че те нашите в неонатологията са ги научили да не им обръщат никакво внимание, та те затова не реват и не се глезят 8O :lol: Имаме планове да ходим на гости на един приятели в чужбина с малкия пролетта и тогава се притеснявам да не развалим дисциплината, защото вероятно ще трябва да спим на едно легло, но дано не се окажа права :? Иначе бих казала, че по-скоро на мен понякога ми се иска да си го гушна и да си заспя, ама се въздържам :oops:
Аз сега съм на друга вълна... Младежът освен, че поредна нощ ни прави дискотека (довечера дано не забравя да изключа играчката като заспи!), се е научил да се обръща към нашето легло и да ме гледа :lol: Хубавото е, че така ако се събуди и ме види да спя заспива отново, ако ме няма се разсънва и започва да скърца да го взема да си играем ;) Лошото е, че трябва да спи на другата страна обърнат (още малко има да си изправя главата), а така не става... В момента креватчето му е успоредно на нашето, но се чудя дали да не го завъртя перпендикулярно (има точно място за това), пак ще е до мен, но няма да ни вижда :ask: Или да юркам баща му да го изселваме направо в другата стая скоро :ask: Приемам идеи ;)
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #172 -: Февруари 08, 2015, 21:12:44 pm »
Mousyt, временно спахме с малкия и баба му по Новогодишните празници на една спалня. Бяхме 3 дни на гости при моите родители и нямаше как да помъкна и кошарата. Малкият спеше в чувалчето между нас двете. Повече се разсейваше, обаче. Е, на мен ми беше малко тясно, понеже той се буташе в мен. Като си се прибрахме у нас нямаше проблем да си спи сам.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #173 -: Февруари 08, 2015, 21:37:32 pm »
Mousyt,  може да пробваш да смениш мястото в креватчето, главата на мястото на крачетата, пак ще те вижда, малко под ъгъл.
Когато Нора беше болна я прибрах на спалнята за 3-4 дни (тате се изнесе), връщането в леглото беше без проблем. Много се изкушавах да я оставя, хем уж непрекъснато я проверявах  и въпреки това я намерих на другия край на спалнята, избутала възглавниците (освен това в чувал).  Мисля, че ако няма проблеми е най-добре всеки да си спи на мястото, не си представям пълноценен сън и за тримата на спалнята. Сутрин като се събуди се изправя да надникне и ако ме види си сваля едни играчки и си играе ... мама да си доспи, а няма ли ме в леглото започва да крещи.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #174 -: Февруари 08, 2015, 22:49:00 pm »
Нашето голямо момче правеше като Нора на авалон-изправи се,надникне и се заиграе с играчките,а ние с тате се натискаме и се правим,че спим,та поне се поизлежавахме малко.Сега едното момче ме буди много рано,а другото си поспива повече.Незнам как ще е в бъдеще.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #175 -: Февруари 08, 2015, 23:23:55 pm »
Докато имахме спалня и креватче се е случвало да го взимаме да спи при нас, че като се събудеше посред нощ и започваше целенасочено да настоява да се намърда между нас, а в онзи момент всякакви възпитателни подходи ми се струваха прекалено далечни. После креватчето му стана малко, а спалнята - детска стая. Идеята е в някакъв момент да започне да спи самостоятелно, но докато това стане пак сме заедно, но всеки на отделно легло. :) Сложихме двуетажно легло и трето изтеглящо се под първото. Та сега знае, че леглата не са толкова големи, че да спим заедно и се шири самостоятелно. :)
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #176 -: Февруари 09, 2015, 09:44:24 am »
Може би успяваме да си позволим съвместен сън защото нашият тати не е толкова едър - едва 97 кг е, хихи. А когато писах че познатите ми спят с децата си, това което не уточних е че не всички го правят доброволно. Част от тях съвсем целенасочено опитват да не го правят. Всяка нощ когато детето се събуди изтърпяват час-два мрънкане и понякога откровен рев. Някои от нощите номера минава и детето си заспива както си плаче, но по-често се събуждат заедно сутрин. Според мен само се измъчват така, след като резултата е същия. Но те са много упорити :) Аз просто не виждам защо да си причинявам такива среднощни будувания, спинкаме заедно и това не ни пречи. Засега. Ще видим като ни започнат 'сериозните' зъби.
А какъв е проблема със спането и бащите всъщност? Не ми е хрумвало, че може да е проблем.
Ние сме си добре, ще се фоткаме тия дни, та ще се радвам да чуя идеи за зимни снимки с бебе. И любовни също, нали седмицата е такава...
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #177 -: Февруари 09, 2015, 09:56:13 am »
Лили,проблема е,че може да смачка бебето докато спи...
Моусит,според мен е хубаво Мати да те вижда инак ще реве,Вера като се будеше и ни види,че спим си мълчеше и играеше докато не се размърдаме :lol: дано и брат и е така :lol:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #178 -: Февруари 09, 2015, 10:05:07 am »
Мда, често мъжете нямат този .... инстинкт така да се каже Отделно, че обикновено ходят на работа и е добре да се наспят, особено в началото с нощното хранене.
Лили, какво значи "фоткаме"?
П.С. Ох, да, зацепих.  :lol:
« Последна редакция: Февруари 09, 2015, 10:18:05 am от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #179 -: Февруари 09, 2015, 10:32:26 am »
А когато писах че познатите ми спят с децата си, това което не уточних е че не всички го правят доброволно.
Много ключов момент ;)
Иначе за таткото - нашия тати в момента гони 120кг, отделно и двамата с него адски много се въртим в леглото, та се е случвало той мен да свали от кревата без да иска :lol: А и не знам защо, но първите седмици, когато ставахме да яде цяла нощ, всеки път се будех в просъницата гушкайки възглавницата и мислейки, че е бебето и започвам да го търся къде е, да не го смачкам :( и докато се разсънех да се осъзная, че бълнувам и ми стана нещо като кошмар... Може би подсъзнателно ме е било страх от недоспиване да не заспя с него, знам ли... та сега дори още не смея да го гушкам в леглото дори за кеф.