0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #80 -: Февруари 03, 2015, 22:26:12 pm »
Мих, оставяй и мъжете да помагат! Не се справят по-зле, ако им се дадат конкретни инструкции. Иначе децата все на теб ще чакат и висят. Особено баща им трябва да участва активно (той не помага, защото малките са и негова отговорност). На дядото му е разрешено да помага. :-)

Маги, не знаех, че баба ти живее с вас.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #81 -: Февруари 03, 2015, 22:42:31 pm »
Хайде стига вече болести, да свършва този грипен сезон и да се оправят бързо всички болни. Mih, стискам палци да се преборите възможно най-бързо и колкото се може по-леко. Направо не искам да си представям болно бебче ....

Да споделя и аз за шишетата - преди раждането бях купила по 1 малко за всяко бебе с идеята че ще се кърмим. След изписването като се видя, че ще сме на АМ, оставих добра сума в най-близката аптека - не е опция, почти двойно по-скъпо ми дойдоха, но нямах избор - бебетата вкъщи трябваше да ядат. По-добре като се види, че ще има нужда от шишета, да се поръчат предварително от някой онлайн магазин. Аз като купувах шишетата смятах колко ще ми трябват за да не мия и стерилизирам през нощта.

bistrikus, браво, че се оправяте. Ние също правим планове за идване по вашия регион, ама сега ще трябва да изчакаме близнаците да пораснат малко сега. Дано ви подминават вече стихиите.

ra40, дежурен по биберон викаш :-) Защо ли ми е познато .... 

Ох, искам пролет вече ... при нас и днес сняг и лед. Добре, че количката е танк и минава навсякъде, че иначе трябваше да сме затворени вкъщи. Не че има къде да се разхождаме - все по улиците, нямаме си парк в квартала, най-близкия ни е с метро или автобус и докато стигнем, вече трябва да се връщаме. Завиждам благородно за разходката на stoeka .... обичам морето извън сезона.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #82 -: Февруари 03, 2015, 22:43:33 pm »
Особено баща им трябва да участва активно (той не помага, защото малките са и негова отговорност).

Това е истината, те са и негови, за всички деца става на въпрос, не само за Михчето.

Блу, така се получи, едно говорихме друго стана.Здраве да е, някой ден....

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #83 -: Февруари 03, 2015, 23:07:14 pm »
Мих, дано оздравеете бързо. Много неприятно, къде го лепнахте този грип :? Нашият тати днес пак го тресе и е хремав...за не знам кой път тази зима, но се надявам пак да е изстинал, че засега удържаме положението с малкия :?
maury, и ние нямаме къде да се разхождаме и само обикалям квартала. От време на време ходя с колата до парка, но отнема повече време, както казваш...
Като ви слушам и се чудя - ами досега 1 от 10 бебета само съм чула да седи доброволно по корем :lol: Какъв е тогава този зор на докторите да са си вдигали главите децата и прочие :lol: Нашия дребосък днес се опитваше да се завърти от корем по гръб и беше много смешен. Когато по случайност ръката му беше под тялото се справяше доста успешно, но в повечето случаи ръката беше в контра настрани (демек няма как да се завърти) и си вдига дупето високо, застава на пръсти на краката и на чело  8O :lol: Ох, с всяка минута става все по-забавен и по-занимателен 8)
Та като казахте разходка... Дайте идеи за разходка около София. Идват хубави сезони, а парковете са пренаселени. Иска ми се някакво място, проходимо с количка (моята е доста високо проходима), стига да не е крайно стръмно ме устройва :D Пример ще дам за нещо, което се сещам - Лозенския манастир - Горски път, сравнително равно, с лек наклон - в гората :lol: Като разказа Стоека за морето и така завидях.... :oops: 8) :lol:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #84 -: Февруари 04, 2015, 00:24:12 am »
Smiles,това с течния шоколад мн добра идея:)ако се бях сетила,нямаше да изхвърлям млека преди

Дайте и една рецепта де, като нищо съм сътворила нещо тука с аптамила :lol: Смайлче ние сме на 3-ката вече, дано на някой друг му свърши работа :P
Аптамила е с най-гаден вкус от АМ според мен, чак се учудвам, че шоколада ви е харесал. Иначе и аз като РТФ с по-малко захар го правя и пак е супер сладък.
« Последна редакция: Февруари 04, 2015, 00:40:01 am от м-и »
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #85 -: Февруари 04, 2015, 08:40:11 am »
Mousyt, ние до есента включително се разхождахме на Панчаревското езеро (от вътрешната долна страна). Минава се през с.Герман и колата се паркира точно на язовирната стена. После има асвалтов път с дървета от двете страни и езерото от едната. Много рядко минават коли. Има основно колоездачи и разхождащи кучета, но изобщо не е пренаселено, както в парковете. След това пътят става черен. Недостатък е, че няма скамейки.

Да, много сладък стана шоколадът. Може и с по-малко захар  :lol: М-и, аз пък съм чувала, че Аптамилът бил най-вкусното. Имал вкус на ванилия. По-добре е да си се направи с нормално сухо мляко шоколада, но идеята беше да не се изхвърля адаптираното.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #86 -: Февруари 04, 2015, 09:20:13 am »
Снощи писах,но поста ми го няма.Част от него беше адресиран към Мих-да оставя мъжете да се оправят,щом могат и да се лекува и почива колкото е нужно.По-рано си говорехме,че на малките бебета им стига храна,сух памперс и дрехи и достатъчени сън,за да са доволни и спокойни.Така че контрол тате и дядо да ги осигуряват своевременно ще свърши работа дикато мама е болна.Като свикнат да се оправят в екстремна ситуация,тъкмо ще помагат и после по-пълноценно мъжете.
За жалост тази зима няма да се размине без болни бебета,но дано са по-малко и лесно да се оправят.
Moysit,вашият татко как е?Ако може изолирайте го малко от Мати за всеки случай.
С търсенето на нощем на биберона и наш Кирчо ме буди,иначе той е със по-,спокойния сън,ама уви.зНякои родители още ит първите дни с биба я дават само за приспиване и махат ведмага след като заспи детето,но на мен въобье не ми бе хрумнало да го правя.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #87 -: Февруари 04, 2015, 10:12:03 am »
Здравейте болните да оздравяват по-бързо...Михче,мисли как ти да си добре,а мъжете ще се оправят :)
Моусит,дано не се разболеете и аз тръпна,защото мама и татко дойдоха с племеницата,която два дни бе с 38.5 и бе изолирана с Вера в детската много страда детето,защото и първия път като дойде да го види беше хремава и пак не можа да го гушка :lol:
Офф,това с разходките е голяма мъка...аз живея в студентски град и няма къде да се разхождам в НСА обикалям около игрищата :lol: то и никакви детски площадки няма та като порасне ще е още по-трудно...иначе ми харесва да ходя в южния парк и Борисовата градина,идеята на Смайли за Панчеревското езеро е много добра :lol:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #88 -: Февруари 04, 2015, 10:31:25 am »
Да, hope-love, и аз правя така с биберона. Слагам го само за заспиване и после му го вадя, ако той не го е изплюл своевременно. Ако му остане в устата и на по-късен етап го изплюе, задължително се буди.

Днес бяхме на консултация. Момчето е наддало 1 кг. и 4 см и в момента е 5.640 кг и 59 см. Беше много спокоен през цялото време, даже раздаваше и усмивки. Но това беше докато не го боцна докторката с първата ваксина (Synflorix). Позаплака и тъкмо спря, хайде и втората (Hexacima). Надявам се всичко да мине нормално и да няма реакции.

Всички малки и големи, които са болни, бързо да оздравяват, а здравите да не се разболяват  :)


*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #89 -: Февруари 04, 2015, 12:35:27 pm »
А защо слагат по две ваксино наведнъж?  Нашият педиатър не позболява и ги слага с поне седмица разлика.
Утре сме на консултация и ще взимат носен секрет. Да видим дали се изчисти стафилокока, че детето продължава да хърка на моменти.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #90 -: Февруари 04, 2015, 13:25:19 pm »
И нашата педиатърка ни препоръча да ги слагаме една по една ваксините, но не в рамките на седмица, а отложените да са в периода 6-ти - 12-ти месец, когато няма други ваксини.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #91 -: Февруари 04, 2015, 13:28:59 pm »
Ами сега го чух тати по телефона и изглежда е по-зле днес. Аз си мисля, че е настинал, че работи цял ден навън, а онзи ден се прибра мокър до ушите :? Но ги пазя де един от друг... предните пет пъти опазих Мати, дано и този път успеем ;)
Алекс 77, ние се разхождаме в Студентски в градинката пред УНСС. Не е голяма да кажеш, но е приятно :)
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #92 -: Февруари 04, 2015, 14:07:19 pm »
Моусит,аз съм до Зимния дворец и докато се дотътря до УНСС трябва да се прибирам  иначе наистина е приятно там :) дано и сега да опазиш Мати :)
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #93 -: Февруари 04, 2015, 14:30:27 pm »
Здравейте, много бързо болните да се оправят  :D Във връзка с това  да споделя, че детенцето на моя приятелка е много зле, първо имал  разстройство, после няколко дни температура 39 градуса, която  дори в болницата не могат да смъкнат :( много нисък хемоглобин,  но пък много високи еритроцити :( Сега е във Варна в болница на системи... Милинкото  :(
При нас пък сякаш успяхме да овладеем положението, Слава Богу :) от два часа спи в количката на една страна,  почти по корем :) А истериите са били явно от глад :oops: От толкова старание да яде под час,  детето огладняло по -рано  ... :oops: а аз си мислех,  че е нещо друго...
Пазете се много :)
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #94 -: Февруари 04, 2015, 14:47:01 pm »
А защо слагат по две ваксино наведнъж?  Нашият педиатър не позболява и ги слага с поне седмица разлика.
Утре сме на консултация и ще взимат носен секрет. Да видим дали се изчисти стафилокока, че детето продължава да хърка на моменти.

Аз също зададох въпроса на нашата докторка за поставянето на ваксините една по една. Тя ми каза, че ако искам, можем да ги направим така, но трябва да има поне един месец разлика. Обясни ми, че е много погрешно да се правят ваксини през една или две седмици, защото така се удължава периода на дискомфорт за детето и вместо да е за три дни, се удължава на един месец. На баткото сме слагали две ваксини едновременно и не е имало проблеми. Надявам се и сега да е така. За сега вторият и четвъртият критични часове минаха спокойно, очаквам осмия.

Дано сте ги утрепали тези стафилококи с бактробана. При нас той свърши прекрасно тази работа, когато големия беше бебе  :)


*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #95 -: Февруари 04, 2015, 15:16:08 pm »
Mih-че да оздравяваш бързо и децата да не заболяват повече,нека таткото и деди да се грижат щом се оправят не им се бъркай  :lol:

mgstra и на нас са ни слагали винаги по 2 на един път ,никога не сме имали проблем.Дано да мине леко денят ви без странични ефекти  :wink:

Виктория също не е седяла по корем кой знае колко и на нея не й харесваше,но после имаше един период постоянно да се обръща по корем,а сега директно от корем на колене и се изправя  :),а пък от вчера почна да пълзи  8O,до сега не го беше правила  :)

А за биберона ползвахме я като заспива или като нещо реве,но щом заспи след време я изплюва,търси си я понякога,а сега вече голяма я търси много да смуче, венците ли си чеше с нея не знам,то вече трябва да  отказваме тя сега взе да й обръща по-голямо внимание на бибата :(

stoeka71 дано да е чист секрета  :wink:

Хоупче какво стана с прегледа на Митака ?

47 Smiles браво на Дани за гърнето  :wink:
За пищенето: има го и при нас този момент,но не често,ние повече си пеем "нанананаа",плямпоти"айде","да","па-демек пак",мамамма,много сладко,а онзи ден като я люлеех на крака и спрях и каза "мамо па" :lol:

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #96 -: Февруари 04, 2015, 15:27:53 pm »
Моусит,аз съм до Зимния дворец и докато се дотътря до УНСС трябва да се прибирам  иначе наистина е приятно там :) дано и сега да опазиш Мати :)
Хахаха, няма да ме стреснеш ;)
Аз живея във Витоша от другата страна на Симеоновско и знаеш ли как се взима баира под Зала Христо Ботев с количката ;) Ама то и това е разходка :lol: По-добре от да броя улиците зад блока - така поне си имам цел :wink:
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #97 -: Февруари 04, 2015, 15:34:56 pm »
Моусит,аз съм до Зимния дворец и докато се дотътря до УНСС трябва да се прибирам  иначе наистина е приятно там :) дано и сега да опазиш Мати :)
Хахаха, няма да ме стреснеш ;)
Аз живея във Витоша от другата страна на Симеоновско и знаеш ли как се взима баира под Зала Христо Ботев с количката ;) Ама то и това е разходка :lol: По-добре от да броя улиците зад блока - така поне си имам цел :wink:
О, това при резиденциите ли? Много е хубаво там :)
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #98 -: Февруари 04, 2015, 16:21:23 pm »
Шегобийки, я елате на госи в Плевен, тук равно няма :) А и разкопаха града щото правят нови тролейбусни линии.Мен баирите не ме плашат.
Mousyt, сестра ми живее там, до зоологическата.Обмисля да си вземе годишна карта, че няма къде да разхожда бебето :)

Аманда, и Моника пропълзя, след като почна да се изправя.Да им се ненадяваш на тез деца.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #99 -: Февруари 04, 2015, 16:35:57 pm »
И синът ми първо се изправи, дори направи няколко стъпчици и след това започна да пълзи.
И по повод говоренето - той бърбори много, някакви си негови неща. Казва "тата", "да", "не" и някакви други неразбираеми думички. Аз много дълго се надявах, че най-после ще каже и "мама". Все пак, и обслужващият персонал заслужава някакво уважение :) В един момент започна да казва и аз бях изключително горда. Докато не установих кога го казва. Докато дават едно безумно детско филмче по BabyTV- за Бам-Бам и Били, т.е. детето хич не казва "мама", а "Бам-бам" на своя си език. Предполагам, че голяма част от вас знаят как изглеждат тези странни същества от неизвестен биологичен вид, което хич не е комплимент за мен, че ги нарича мама  :D И си оставам с надеждата, че един ден ще огрее слънце и на моята улица :)