0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #180 -: Февруари 09, 2015, 10:46:17 am »
Добър ден,момичета. извинявам се за закъснението,но на нашия младеж му се доигра към 3ч и така до 6.30 и сме се "унесли" ,за компенсация :lol:. От следобед вече ще ограничаваме спанетата/поне така се надявам/ за да е изморен през нощта. :) Съгласен съм с Лили,че това се налага ,като крайна мярка.Кошарата му е напречно на леглото ни ,на около 60 см.Ама в долната ни част :wink:,та таман го оставя заспиващ и се мушна и аз с надежда жизненоважен сън и.....айде,ставай пак. Иска присъствие. :? Или му хареса да е до нас, в случаите,в които се е налагало да го вземаме... не ми отговаря на въпросите :lol: :lol: Ама инстинктивно или пък съвсем съзнателно стават манипулатори  :lol:Търсят си интереса от сега  :wink:
Смайли, много миличък тоя Дани.Да е жив и здрав сладура.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #181 -: Февруари 09, 2015, 10:51:49 am »
Ох, Mousyt, като прочетох че сте ставали за да яде осъзнах че съм заразена от бебешка болест. Много често ставам през нощта да се храня :)  Преди да родя не ми се беше случвало от детските години.
Смайли, страхотен бонбон! :*
Рачо, по мои наблюдения колкото повече спи бебето, толкова по-лесно заспива. Но... няма бебешки правила, или ако има то поне не всички бебета са наясно с тях.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #182 -: Февруари 09, 2015, 11:00:28 am »
Хоупче........................... идва ми да те разцелувам  :P :P :P :P :P
Огромни благодарности за бактробана. Днес излезе микробиологията, секрета е чист!!!!!
Няма го гадния стафилокок!!!!! Много, много благодаря!
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #183 -: Февруари 09, 2015, 11:10:31 am »
Браво, stoeka! Радвам се, че сте се отървали от тази гадина.

При нас креватчето на малчо е залепено до нашата спалня. През нощта ме събужда като е гладен вече, иначе си спи и ние с него, та не знам дали се пробужда. Но през деня като заспи, около 20-30 мин. след това се пробужда и ако няма никой около него да го потупа малко по дупето или да му хване ръчичката, се събужда и е голям киселяк след това, защото не си е доспал. Иначе си отмърква пак и се събужда с усмивка.

Вече е спокоен от ваксините, третия ден беше най-неспокоен, но след будуването цял ден, нощта беше спокойна.


*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #184 -: Февруари 09, 2015, 12:16:03 pm »
Леле, пак сте изписали романи. Съвсем ви изтървах. Ако напиша нещо, което не е вече актуално, не ми обръщайте внимание :)

И на мен, като на lili2011, ми в направило впечатление, че колкото повече спят децата през деня, толкова повече спят и вечерта. Поне при сина ми е точно така. Той е още с дневен режим на спане като при бебетата - 2 пъти през деня, по 1,5-2 часа. Ако нещо стане и пропусне едното спане, през нощта е много по-неспокоен и става рано-рано. Но, наистина, всяко дете си е различно и не могат да се правят категорични и генерални изводи.
Аз май не съм се похвалила, че от 2-3 седмици дребният спи непробудно до 8-8.30 ч. Но лудата му майка явно си е разбила тотално режима и се буди пак по 100 пъти на вечер. И на сутринта съм отново недоспала, а детенцето нищо не ми е виновно.
Синът ми спеше при мен от 3-4 месец до 8-ми. Беше ми изключително удобно, защото като се разцъркаше през нощта, му давах директно водата или млякото (около 4-ти месец той успяваше да си задържа сам бутилката, само леко я подпирах на една възглавничка за всеки случай) и продължавахме да спим. След 8-мия месец нямаше никакъв проблем да го оставя в неговото легло и той да си заспи сам. Може да съм била от късметлийките, но наистина преходът при нас мина абсолютно безаварийно.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #185 -: Февруари 09, 2015, 14:34:37 pm »
Стоека браво,радвам се че вече я няма гадината  :wink:

При нас също Виктория се изправя сутрин като часовник 7:00-7:15 е на линия поглежда ни и почва да бърбори нещо,аз отварям окото да видя и тя вече се радва,затварям пак очи ,но тя си продължава нейното и след малко вече почва да мрънка да дойде при нас и да се боричка с татко си,такова нещо да си играе известно време няма:D.А за следобедния сън гледам да стоя при нея през цялото време,че понякога се събужда и си търси бибата и ако не я намери пак се изправя и посшле лягане няма и ако е спала повче време да ама ако не е после ще е кисела.

Мами да ви питам,Вики яде само банан и мандарина от плодовете ,пробвала съм ябълки няколко пъти неще и неще,по рано сокът от ябълки пиеше сега и него не иска,какво да й давам друго може ли портокал вече да опитам ?

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #186 -: Февруари 09, 2015, 14:56:22 pm »
И както тръгва темата в посока захранване да се оплача: вчера започнах да захранвам Калина, изпекох и един домашен селски картоф. Не бих казала, че го пробва - облиза две парченца и това беше. В акото не виждам следи.Обаче преди малко открих, че се е изринала по вратлето отзад. Сега се чудя дали е от картофите или от това че вече десети ден не съм я къпала. Съблякох я да я огледам, няма други места. Тъкмо и напазарувах менюто за цялата седмица.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #187 -: Февруари 09, 2015, 15:00:43 pm »
Аманда и ние сме във вашия клуб.Ябълката я плюе :), банан го яде с кеф, понякога и правя авокадо и банан, мандарина яде.Аз мислех тези дни да и дам портокал, че то само на банан не става.Имам и снимка как опитва ябълката много е смешна, все едно и даваш най-ужасното нещо на света.

И ние спим в едно легло.Първо спеше в кошарката си, но като влязохме в болницата аз много се психирах и все очаквах да започне да кашля и я взех при мен.После почнаха зъби и се започна едно будене по 100 пъти на сън и реших, че по-добре при мен отколкото да ставам нон стоп.Сега като и е спокойна ноща, мога да я сложа в кошарата, дърпам я само за кърменето и така.Но тръгнат ли зъбите е при мен, просто иначе и аз и тя на сутринта ще сме като бити, а така си крада поне малко сън.

Лили, предполагам е от не къпането.Все пак колкото и да не се цапат, бебетата на този етап, задържат мъхчета и разни гадости по сгъвките си.Все пак и отложи храната за няколко дни и я изкъпи.Извинявай но 10 дни са много и за стерилна среда.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #188 -: Февруари 09, 2015, 15:01:12 pm »
Аманда, по звб табличката може да даваш авокадо и манго от 6-ти месец, мандарини и портокали от 9-ти и ананас след 12-ти.
Маги, и според мен е от некъпането. Умишлено не я къпем по-често от пет дни, но толкова много не беше нарочно. Просто последните няколко така се стекоха нещата. Мятам я в банята след малко, и ще рискувам да и предложа малко тиква.
« Последна редакция: Февруари 09, 2015, 15:06:03 pm от lili2011 »
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #189 -: Февруари 09, 2015, 15:02:18 pm »
Amanda, мисля, че може цитруси след 1 годинка, но нека и другите кажат. И нашият шошко се събужда напоследък като по часовник в 7.15 ч. Излежаваме се малко и таткото го взима да го храни.

Lary75, явно 8-мият месец е подходящ за промени при бебетата или поне и при нас така се получи.
Започна да заспива сам без особени усилия от наша страна. Сложихме го на гърне и не протестира  :lol: Днес сутринта към 8 ч. му сложих нова пеленка и още нито веднъж не е пишкал в нея. Голям късмет с нацелването на моментите за пишкане (след сън, след мляко, след разходка). А голямата нужда само веднъж я свърши в пеленката и то в ден, в който ходи общо 5 пъти по такава.

Ra4o, добре че Тео само е играл, а не е и плакал от 3 до 6.30 ч.

Лили, като направите зимните фотки, пускай тук да гледаме  :lol:
Къпи го детето по-честичко и кожата трябва да диша  :wink: Не знам къде излизат хранителните обриви. Досега не ни се е случвало.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #190 -: Февруари 09, 2015, 15:12:36 pm »
Хранителните обриви са индивидуални, при нас излязоха по коремчето и гърдите, както и по лицето големи петна.Аз знам, че по меките тъкани излизат и по сгъвките.

Моля ви момичета, има тема, Галерията на нашите прекрасни деца, снимките пускайте там, за да могат всички да се радват на дечицата.Те са стимул за опитващите да продължават, за хората след неуспех, да не се предават.А знаете те няма да влязат да четат тук.
Благодаря!

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #191 -: Февруари 09, 2015, 15:16:23 pm »
Благодаря ви,ми ще взема да й дам пък да видим щото както казва Маги само на банан  :?,следващия път ще взема и манго да пробвам ако има.
Като заговорихте за къпане ние си го правим всяка вечер,е случвало се  е в седмицата 1-2 пъти да пропуснем,но не е беля.
Лили казвали са ми,че ако е от храна по бузките се изрива,но и при нас не е имало обриви и не мога да кажа.

Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #192 -: Февруари 09, 2015, 15:30:55 pm »
Лили, Кирето се изрива честичко по вратлето, от както спи по гръб, а не настрани, както ги подпирах през първите месеци. Не съм мазала с нищо този обрив-изчезват и се появяват, може би от изпотяване и контакта с дрешките и пр.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #193 -: Февруари 09, 2015, 15:44:05 pm »
Лили, Кирето се изрива честичко по вратлето, от както спи по гръб, а не настрани, както ги подпирах през първите месеци. Не съм мазала с нищо този обрив-изчезват и се появяват, може би от изпотяване и контакта с дрешките и пр.
Стоека, нали това беше целта-да се оправи детенцето.Радвам се, че съм помогнала.  Целувки! Нашата педиатърка скоро хлъцна от почуда, като разбра че съм имала бактробан...  :)Ма от къде, ма от кога!?
Моите деца не напират да спят на спалнята за сега. Много рядко Мите за по час-двс като е неспокоен заради зъба. Сега пък носът му е запушен и ако се събуди предпочита да го отнеса в хола в кошницата. Позата ли му е по удобна, що ли, да не го давят секретите. Лягам до него на дивана да го пазя. А брат му две нощи спи непробудно. Дано някога и Мите започне така, че да се понаспя.
Лили, ако детето ме ще картоф, пробвай пащърнак. Аз съм му като рекламен агент на тоз зарзават, навсякъде го препоръчвам за бебета. Иначе Калина още на кърма ли е?
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #194 -: Февруари 09, 2015, 16:26:09 pm »
Хоупче да, още е на кърма. Понякога яде и шамарчета. Шегувам се, разбира се, страхотно ми е детенцето (на баща си се е метнала) :)
Бактробана наистина беше чудо! Аз обикалях аптеките тогава и всички бяха убедени, че отдавна няма.
Надеждичка, аз точно днес заредих: тиква, банан на Бонита (предпочитани били от бебетата), морков, ПАЩЪРНАК, ябълка. Утре ще изчакам пак да погледна малката, уж звб не прави алергични реакции но нищо не ми пречи да се оглеждам.
С приготвянето на пара не се справям, но ще му хвана цаката. Свършва ми водата преди да е готова храната  :? Много съм смотана. Но и хитра - днес тиквата я изпекох на фурна  8)
Обривчето може да е и от стичащи се лиги, но нали дадох картоф и сега се вглеждам по-внимателно.
За галерията ще избера някоя по-специална снимка, по-нататък.
А сега специално за Смайли ще пусна една от Коледните фотки.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #195 -: Февруари 09, 2015, 16:41:00 pm »
Лили, ако пюрето е домашно правено и на момента, не виждам разликата между него и ЗБВ в частта какъв продукт въвеждаш.Та при кое изприщването ще е по-малко е много относително.За приготвяне на пара си взех уред, сега го прехвърлям на сестра ми и нейното бебе :) Така ще обиколи семейството, а и ако обичаш зеленчуци на пара, или дори картофи, стават в пъти по-хубави.Аз така ги правя за нас вече.

На мен Моника ми се изприщи от чист, домашен домат!

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #196 -: Февруари 09, 2015, 16:46:21 pm »
magi_st, смята се че когато имат избор какво да ядат те не посягат към нещата които биха им причинили алергия. Дали е така ще кажа след година-две.
« Последна редакция: Февруари 09, 2015, 17:20:44 pm от lili2011 »
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #197 -: Февруари 09, 2015, 17:02:37 pm »
Лилиии, страхотна е Калина!  :P
Пу пу ... усмихнато слънчице....  :D

ПП. Ето как дресирам Дани пък аз
https://www.youtube.com/watch?v=RMtUwKA8QK0
« Последна редакция: Февруари 09, 2015, 17:14:11 pm от 47 Smiles »
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #198 -: Февруари 09, 2015, 17:23:37 pm »
Лили прекрасна е Калина,пу пу  :)

А за Дани - страхотен и добре дресиран  :lol:,браво Смайли  :wink:

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #199 -: Февруари 09, 2015, 17:24:43 pm »
Оле, страхотен Дани! <3 И голяяяям :)
Наистина са ни прекрасни дечицата! Всичките ни усилия и сълзи се превърнаха в нещо невероятно красиво и истинско!