0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #140 -: Февруари 06, 2015, 13:44:07 pm »
Ние днес сме мързели и двете, по-точно аз, тя не се спира.Сега спи и аз мога да драсна 2 реда.С всеки ден малката открива все повече неща, света около нея е шарен и красив и тя иска да го опознае.Сещам се с умиление като беше на 2-3 месеца и искаше да я разнасям, за да гледка, а сега сама си ходи и си пипа, дърпа, опитва всичко което и е интересно.Растат децата, наслаждавайте се на всеки миг, че времето много бързо върви.

Усмивки, да ви избиват бързо зъбите.При нас се показа кътник наполовина.Кога ще избият другите връхчета никой не знае.

Мих, виртуална прегръдка от мен.Ще се справите, но е страшно уморително.

Стоека, наистина информирай вашата лекарка да знае и предупреждава.

Нашата баба е болна, лошото е че беше покрай Моника последните дни и сега съм в неприятно очакване дали малечка ще е ОК.

Не мога да смогна да пиша на всички ви, за това ви пожелавам прекрасен ден с малчовците!

Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #141 -: Февруари 06, 2015, 14:21:09 pm »
Има моменти, в които наистина се наблюдава скок в развитието. Явор от седмица насам започна страшно много да говори -прави изречения и то съвсем разбираеми.  А как сладко се  е научил да ме целува, направо ми топи сърцето. :D
<br />[link=http:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #142 -: Февруари 06, 2015, 14:42:41 pm »
Stoeka  радвам се,че Мария е добре  :wink:
Самайли дано бързо,бързо да се покажат :),а на гърнето и аз не я оставям сама защото и тя така се навежда да хване нещо и ще тупне,ако трябва да мръдна за малко слагам възглавници,но тя и по тях почва да се катери та по-добре да си чакам на пост  :D.
Мих много умирително е ,но ще се справите,утре да си още по-добре.
Маги дано да се размине Моника,че ужас  :?.И на вас хубав мързелив ден  :wink:
meshko106 най-прекрасната целувка отсинчето  :)
Наистина много бързо минава времето,растат си ,откриват все нови и нови неща и усещам,че много ще ми липсват тези мигове после,но ще гледам да си ги припомня с братче или сестриче  скоро.

Много дъжд,много нещо,страшно подтискащо и поспаливо време.

Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #143 -: Февруари 06, 2015, 17:07:48 pm »
Здравейте мами,
Мешко106 -Ч*Р*Д* на патерици, да е жив и здрав малчугана и да ви радва и приятно изненадва всеки ден!
Михче, скорошно оздравяване,искрено ти съчувствам :(
Аманди, и при нас-цял ден мрак и дъжд, направо не знаеш кога ще се стъмни- подтискащо, ветровито и дъждовно...дано не се прецака интернета отново!
Рачко, дано повече спокойни нощи да имате, както и всички др.родители!
Маги, не може ли да подсилиш имунитета на Мони някак си,че да я подмине коварния вирус?!
 Отново имам въпрос (до всички в групата и извън нея) Когато Бушра се роди, взехме стволови клетки, но заедно с тях взеха проби и от моята кръв за серология и вирусология!Показателите на стволовите клетки са перфектни,но в моите изследвания от PCR, излезна,че съм прекарала цитомегаловирус, който не е активен към датата на раждане,но го има като един вид прекарана инфекция! Днес се поразрових за инфо и прочетох материала в Зачатие от Мели.
Въпросът ми е, как да разбера дали детето ми е носител на този вирус? Другото, което е как може да се изясни, кога съм прекарала въпросната инфекция-по време на бременността или преди това?
Моля за информация по въпроса за този проклет вирус!
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #144 -: Февруари 06, 2015, 17:17:44 pm »

Въпросът ми е, как да разбера дали детето ми е носител на този вирус? Другото, което е как може да се изясни, кога съм прекарала въпросната инфекция-по време на бременността или преди това?
Моля за информация по въпроса за този проклет вирус!
Може да се разбере с кръвни изследвания на детето. А що се касае до това кога си го прекарала -едва ли може да се установи с някакъв тест. При дъщеря ми го бяха открили -на ок. 7 мес. възраст й правеха изследване за инфекции, че не се знаеше какъв е проблемът при нея. Но така или иначе не можаха да ми кажат дали го е прекарала вътреутробно или след раждането. Резултатаите показваха само носителство, а и по време на бременността не съм имала никакви проблеми и съответно съмнения за подобен вирус не са и възниквали.

Решихте ли проблема с подсичането?  Благодаря за пожеланията.
« Последна редакция: Февруари 06, 2015, 17:30:32 pm от meshko106 »
<br />[link=http:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #145 -: Февруари 06, 2015, 19:59:38 pm »
Bistrikus, това което аз знам за цитомегаловируса е, че не е добре да е активен по време на бременността. Ако си се пресрещнала с него в минал период, не е проблем. По време на моята бременност моята докторка поиска задължително да направя това изследване и понеже и двата ми резултата бяха отрицателни, правих изследването няколко пъти, за да е сигурно, че не съм се заразила през бременността. Мисля, че няма как да разбереш точно кога си изкарала вируса.
При детето може да се установи с кръвни изследвания.

Аз понеже се похвалих от Никола, че е спокоен след ваксините, днес е точно обратното. Храни се много малко и е адски неспокоен цял ден. Почти не е спал и много плаче, за първи път откакто се е родил. Не знам дали е от ваксините, дали е от глад или пък и от двете заедно. Дано през нощта да не е така. Все пак днес е третия, критичен ден, след ваксините.


*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #146 -: Февруари 06, 2015, 21:42:55 pm »
Мария също плаче много, неспокойна е, днес е спала много малко.
В момента заспа. Но се наложи да дам панадол, за да престане да хапе и блъска с ръчички.
Снощи също спа неспокойно, стенеше и сега се моля поне да спи по добре.

Лили педиатъра е информиран за страничните ефекти, в картона на детето е описана реакцията и какви лекарства са изписани. Дали са съобщили в ХЕИ не знам.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #147 -: Февруари 07, 2015, 00:33:07 am »
Възможно ли е и моето така спокоино и добре поспиващо момче тази вечер да плаче на сън и да се върти постоянно заради страничен ефект от ваксината против хепатит,която иначе била съвсем без каквито и да било нежелани реакции?Сложена му е в сряда.Вчера следобяд изкара с  нерви и плач без разбираема за нас причина.Преди около час започна да плаче и чак сега се успокои, след като опитах:гушкане,калгел,отваряне на прозореца,смяна на памперса и дори му направих малко мляко/а той отдавна не яде след като легме за нощен сън/.Сега спи,но незнам от калво хеше това чудо и дали няма да се повтори.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #148 -: Февруари 07, 2015, 08:23:09 am »
Уф като ви слушам с тези ваксини, и хем съм си спокойна уж по въпроса и започва да ми призлява :P
На дребния тази седмица евентуално ще му слагат за първи път и ще видим. Не знам обаче дали няма пак да я отложим, защото баща му е грипав (поне според неговата ЛЛ, аз продължавам да мисля, че е настинал) :?
hope-love, Мати не реагира на хепатитната ваксина, но това не означава нищо. Аз мисля, че винаги може даден организъм да реагира по индивидуален начин :wink:

Ние пък втора вечер си имаме личен DJ вкъщи :lol: Събужда се към 4-4:30, завърта се и с ръка удря и сам си задейства музикалната играчка над леглото 8O Тя е с един голям бутон и когато е в режим stand by с натискането му тръгва, а с повторното се сменя на следваща мелодия... Тази сутрин като го направи станах и я изключих от копчето, защото и той беше дремещ и да не се разбуди съвсем, но след малко го чух че пак натискаше бутона 8O Направо ни разбива това дете понякога 8) :lol:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #149 -: Февруари 07, 2015, 08:31:28 am »
Хоупче, Мария на хепатитната реагира със силни колики и много рев от това. Дотогава си спеше в кошарата без проблем. Но понеже няколко дни плака и пръцка, спеше при мен на леглото. И сега не ще в кошарата, през деня да, но през нощта, трябва да ми държи ръката. И понеже не се издържа цяло нощ надвесен на кошарата, спи до мен.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #150 -: Февруари 07, 2015, 08:58:00 am »
Хе,Мешко да ви е жив и здрав мъника /на голяма патерица  :oops:/. Според мен ,няма как да се прогнозира реакцията на организма при ваксинация,нито времето . При всеки организъм е различно,но трябва да се измине този път,. Това означава .че ваксината действа/поне аз така си го обяснявам/.След месец ще ни е актуално и на нас. :? Мих,а защо не спи този младеж? /тъп въпрос,който често си задаваме и ние в съпровода на яко реване :lol:/. Ние не запазихме стволови и сега малко ме е яд.Все пак науката върви напред прогресивно и след кратко време ,ролята им ще бъде безспорно доказана. Не помня,може би финансовия фактор ни отказа,но не съм сигурен.
Да,малчуганите растат като гъбки и както винаги съм казвал,стрелката на часовника се върти в една посока,времето си минава. наистина трябва да преживяваме всеки миг с децата.Особено с нашите,най-хубавите,най-чаканите..... :)
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #151 -: Февруари 07, 2015, 09:54:17 am »
Педиатърката ни също твърдеше, че след хепатитната ваксина не се очакват странични ефекти. Само че... вие прочетохте ли листовката и? Признавам, аз не съм.
Стоека, и ние си спинкаме заедно. Така сме от деня на раждането. Около мен всички бебета спят в леглата на родителите си заради зъби, ваксини и болести и бях чела че като започнат бебетата така или иначе е неизбежно. Затова реших да не се мъча първите месеци, като така или иначе резултата ще е един и същ в крайна сметка. Хубавото е, че нощем така и не съм ставала заради бебето (талъсъмствам понякога с цел обир на хладилника, но бебето и баща му къртят здраво), винаги съм се наспивала, никога не съм приспивала бебе (особено пък на ръце). Сигурно има и други.
Mousyt, мисля че ще я отложите заради грпната обстановка изобщо, а ако има болен вкъщи пък съвсем. Педиатърката ни изобщо не отвори въпрос на последната консултация. Страхотен ДДж си имате, да ви е жив и здрав :) И ние сме така с едно влакче. По-лошото е че влакчето е доста чувствително и като пътуваме при по-рязко спиране го слушаме редовно. Както и при всяко по-грубо докосване на чантата с играчки :) Добре че Калина си го обича, иначе да съм извадила батерийките отдавна.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #152 -: Февруари 07, 2015, 09:57:22 am »
Моусит страхотен DJ си имате браво :lol:
Ние не успяхме със стволовите докато избера при кои и той се роди по-рано  :lol: яд ме е...но ще се молим да не ни трябват
Не обича чужди хора съседите се качиха снощи и всичко бе ок докато на тръгване не решиха да го закачат малко лелеее като писна ужас едвам го успокоих и заспа чак в 02 ....реве ми се отсега,защото довечера едни приятели ще идват...
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #153 -: Февруари 07, 2015, 13:45:56 pm »
Алекс 77,ra40, до колкото знам,не сте изпуснали влака за стволовите клетки! Има вариант за замразяване на мезенхимни клетки от млечно зъбче! Вярно,че лекува по-малко болести, но медицината се развива с бързи темпове и не се знае за напред!
Все пак дано на никой да не се налага да използва стволови клетки и да се радваме на здрави и щастливи дечица :D :)
meshko106, подсичането се пооправи уж-избледня зачервяването,раничките се заздравиха,но се разпространиха малки червени пъпчици на страни. Сега дупето ни е с вид на мозайка. :oops: По препоръка на педиатъра, продължавам да мажа с "мастилото",и крем "здраве" ,а на 17-ти сме на консултация-да се надявам,че до тогава ще сме се излекували напълно.
lili2011, беше права,че ни е рано за ваксина-само ще ни теглят,мерят и гледат за луксация,и понеже аз имам такава,много се притеснявам,че малката е генетично обременена и риска е по-голям при нея :( Все пак се надявам да е добре,а ако има нещо ,да се открие и лекува на време.
mgstra,как е малчо днес? Дали мога да искам направление от ЛЛ на бебка,за да и пуснем кръвните изследвания за цитомегаловируса? Ако трябва,ще си ги платя,но ми се иска да знам какво е положението, още повече,че изцяло я кърмя,а то се предавало и с кърмата...
Mousyt, Матей от малък има усет за музиката,но като се сетя за един виц ми става смешно как ли се чувствате с таткото!
Ето и анекдота:
Едно детенце искало барабани за рождения си ден,а бащата казал"-Да,бе!Да ми надуваш по цял ден главата...забрави!"
Детето отговорило"-Но татенце, аз ще бия барабаните само когато спиш!" :D

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #154 -: Февруари 07, 2015, 14:05:43 pm »
Здравейте, да попитам мамите раждали със секцио, купували ли са си стягащ колан за след раждане?
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #155 -: Февруари 07, 2015, 14:17:55 pm »
Кати аз си купих такъв колан и го носих два месеца много ми бе удобно с него...
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #156 -: Февруари 07, 2015, 14:31:21 pm »
Кати аз си купих такъв колан и го носих два месеца много ми бе удобно с него...
Благодаря за инфото!
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #157 -: Февруари 07, 2015, 15:11:20 pm »
А от кога започнахте да го слагате колана?
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #158 -: Февруари 07, 2015, 19:36:12 pm »
Ми веднага като се прибрах у дома и си го сложих колана колкото по-рано толкова по-добре :)
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #159 -: Февруари 07, 2015, 20:01:08 pm »
И аз носих стягащ колан около 2 месеца. Не, че ми прибра корема  :oops:, но определено оформя силуета