0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #40 -: Февруари 02, 2015, 15:34:57 pm »
bonbolini питай ортопеда. Аз като го водих на ортопед беше на 2 месеца коригирани и ни каза, че няма никакъв проблем за кенгуро, така че не знам защо 6 месеца на вас 8O Иначе защо мислиш, че в другия кош ще е по-различно? Аз си мисля, че на нашия вече му е скука в този кош, че нищо не вижда, но още е студ и му е по-завет в него. Но може би след около месец макс ще се местим в седалката :lol:
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #41 -: Февруари 02, 2015, 15:40:10 pm »
bonbolini, пробвай кошницата за кола. Дъщеря ми ревеше много по време на рзходките, но с кошницата беше малко по-добре положението. Иначе аз със сина ми ползвах кенгуру още към месец и половина, но той вече си държеше главичката много добре. Ако нямате контрол на главата, наистина изчакай с кенгуруту, но за пръв път чувам да не се ползва чак до 6 месечна възраст.
<br />[link=http:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #42 -: Февруари 02, 2015, 16:33:12 pm »
bistrikus, това, което описваш, много прилича на нашата ситуация. Аз обаче си мисля, че не става въпрос за обикновено подсичане и го отдавам на гъбичките, които от месец  и половина имат в устата. Сменихме два крема вече без ефект. В сряда сме на лекар и ще настоявам за консултация с дерматолог. Този крем, дето са ти го препоръчали, не съм го ползвала и не мога да дам мнение. При нас не помагат Дексем и Елоком.
bonbolini, за кенгуру не знам, но ергономична раничка с адаптер за новородено или слинг може да използваш без проблем. Адаптерът за новородено е и за да поддържа главичката.
Моята девойка също не обича количката. Ако заспи, може да спи там, но иначе е рев ..... Съседите разбират кога излизаме и се прибираме - все е с рев и писъци.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #43 -: Февруари 02, 2015, 17:55:19 pm »
момичета, взех че я намазах с това багрило- пиоктанин (лилава течност е,не е крем).Ами какво да ви кажа-орева света-сигурно много пареше,не знам... :(  Прочетох,че освен антибактериално има и противогъбично действие и реших да пробвам! Дано не постъпвам безотговорно,като си експериментирам така,но не мога да я гледам как се влошава.
Все пак в най-скоро време ще я  закарам и на лекар-дано да и мине!
bonbolini,и аз мисля,че кенгуруто го позволяват от 3-тия месец,но е по-добре да се консултираш-всяко дете е различно!
Аз моята принцеса още не съм я извеждала никъде! От колко седмици или дни е нормално да излизаме на вън? Грипа и лошото време ме спират,но днес за малко да се изкуша (имаше малко слънце)
Аманда, дано Вики се е оправила напълно-спря ли да и даваш сиропчето?
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #44 -: Февруари 02, 2015, 18:10:46 pm »
Влизам само набързо да напиша, че течният шоколад се получи, ноооо с двойно количество Аптамил (вместо с 250, с 500 гр.!). Явно не става идеално за заместване на сухото мляко.
Но пък е вкусен и ми стана една огромна доза.  :lol:

Вече не предлагам Аптамил-а защото се наложи да отворя и втория пакет, след като стана течно. Извинявам се  :oops:

После ще ви изчета по-подробно  :P
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #45 -: Февруари 02, 2015, 18:24:58 pm »
Голямо разхождане днес, едно слънце топло като пролетен ден, морето заспало.
Излязохме в 10.30, чак в 17.30 като започна да застудява се прибрахме. И до Елените и до св. Влас ходихме. На плажа спа близо два часа. И прискачахме до роднините да се храним и сменям памперси.
Детето не му се прибираше.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #46 -: Февруари 02, 2015, 18:48:52 pm »
Здравейте, мами! Хубава февруарска темичка сте спретнали. Пожелавам на болните да оздравяват бързо, а на здравите - да ги подминат всички проблеми.

bistrikus, искрено ти съчувствам за обрива и най-вече за сложността на обстановката. При липсата на педиатър на разположение си е мъка да вземаш отговорни решения за здравето на детето. Поне можеш да я питаш по телефона, когато се съмняваш за нещо.

stoeka71, добре сте си изкарали деня.

Ние пък не сме ходили на консултация от няколко месеца. Разбира се, по препоръка на педиатърката - да не се врем при вирусите. Ако Ани не беше вдигнала температура по Нова година, хич нямаше да се налага да контактуваме с нашата докторка. Този месец вече ще се наложи - ваксина, кръв, урина.

Нашето момче вече си има първо зъбче :). Доста добре се справи, само малко плачеше, докато се храни, но иначе си спеше. Тя обаче си ме буди нощем и дали са зъбки, хиперактивност или нещо друго, така и не мога да определя. Важното е, че са здрави и двамата.
Днес за първи път опитах да ги разходя на детската площадка, т.е. аз държа за ръце, а те се опитват да ходят.  Майка ми ми помагаше. Досега правехме това упражнение само у дома.Беше забавно. Още са много нестабилни, но не им липсва желание. Има си хас!
Вече се готвя за първия им рожден ден. Чудех се как да постъпя със свещичката - по една за двамата или една обща. Накрая реших, че като имаме една торта, ще имаме и една свещичка, която ще ползваме орташки :).
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #47 -: Февруари 02, 2015, 18:59:20 pm »
Привет и от мен аз тия дни съм с баба и дядо у дома,че нали е междусрочна ваканция та вчера обикаляхме мола,днес пък центъра с каките :lol: а баба и дядо разхождат Алек :lol: живот си живея тия дни друго си е мама да е у дома,а не свеки чак и мъжа ми вика по ми харесва твоята майка да е тук :lol:
Бонболини аз като си купувах кенгуро ми обясниха,че стандартните са за след третия месец и аз си взех от 0 до 9 кг.защото е пригодено да подпира главичката друг е въпроса,че само два пъти съм го ползвала и само дето го купих...

Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #48 -: Февруари 02, 2015, 19:02:37 pm »
stoeka71,Алекс77,съвсем благородно ви завиждам за прекрасните разходки днес и вчера!
 
 beata, от толкова шаш и паника ,не съм се сетила да звънна на доки,а правя глупости на своя глава! Друг е въпроса,че лекаря ще поиска да я види,а както казваш и ти,хич не ми се вре при грипните вируси! Ще изчакам до сряда,пък до тогава се надявам да сме по-добре!
Честито първо зъбче на Петър :D Дано и другите зъбки поникват безпроблемно!

Хубава и спокойна вечер мамчета и татковци;) Аз отивам да къпя дребната!
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #49 -: Февруари 02, 2015, 21:36:20 pm »
Сега изчетох на спокойствие какво сте писали  :P

Ra4o, това с биберона и при нас така се случваше. Доста късно започна да си го намира и слага сам. Сега го прави дори насън, като някакъв рефлекс му е станал  :lol: Аз не се обвинявам, че съм дала биберон. Рано или късно ще се отучи.
Пиши как е минало първото ви излизане пред обществото. Вие го давате предпазливо щом досега не сте го разхождали Тео, но вероятно сте прави, като се има предвид, че се роди по-рано.

Mousyt, това със столчето и колата е като приказката за копчето и балтона  :lol: Ние чак днес сложихме бебо в новото столче и той взе, че заспа с клюмнала глава. Ще покажа снимки в темата за столчетата.

Маги, дано все пак намерите време за почивка. Ако не за цяла седмица, то поне за 3-4 дни.

Бистрикус, дано минат бързо тези обриви. Не съм била никога в Триград, а отдавна исках да посетим ждрелото. Трябва да подсетя моя мъж  :P

Аманда, браво на Викито, че вече е добре  :P Голямо е момичето и не иска вече бебешки млека  :lol:
Моят малчо най си обича мляко все още. Днес обаче му "пробутах" качамак с масло и сирене и взе че си го изяде.  :lol:

Бонболини, и нашите разходки на вашата възраст, че чак до към 7-мия месец се случваха по същия начин. Рев, рев. Изобщо не ми се излизаше  :( Освен да те успокоя, че ще отминат тези периоди.
Както Maury, ти е писала, повечето ергономични раници и слинговете са подходящи за носене още от раждането. Пробвала ли си такъв вариант? Може да вземеш назаем само да пробвате. От магазините, където ги продават предлагат да се срещнете и да се пробва.

Беата, честито ви първо зъбче на младежа  :P
Правилно си решила да имат една свещичка (че като порастнат и вземат после да гледат снимките и ще питат, "мамо, защо тук ставаме на 11 години?"  :lol:)

Алекс, страхотно сте си изкарали по женски в МОЛ-а да разбирам  :P

Браво на всички, които сте се разходили в това прекрасно време  :lol: И ние го направихме. Даже бяхме за малко извън София.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #50 -: Февруари 02, 2015, 22:19:52 pm »
Честито първо зъбче на Петър,дано и другите без проблем излизат  :)

Смайли браво на Дани,ще яде я къде ще ходи  :wink:

Алекс добре сте се разпределили и прекарали чудесно  :wink:

stoeka71 сигурно ви е било чудесно на плажа през зимата,винаги съм се чудила какво ли е на морето през този сезон  :)

 bistrikus още сме на сиропа,до сряда ще й го давам за всеки случай.

Спокойна нощ на бебчовците и на мамите и татковците  :)

Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #51 -: Февруари 03, 2015, 00:15:25 am »
Стоека,наистина разкошно сте изкарали.Била съм точно в Несебър през слънчев февруарски ден-красота.
Пишете за първо зъбче,първа разходка в парка,първа консултация,първо возене в ново столче...наистина сякаш един нов свят се открива с порастването на дечицата.
Ние изкарахме първо леко боледуване с Кирето,който вече има две зъбчета,докатоа братчето му се мъчи да изкара първото.Ама миналите две нощи и днес през деня големи мъки.Сега спи до мен на спалнята след плач,панадол и обилно намазване с калгел.Надявам се тази нощ да са по спокойни и двамата.Ама това са ми бели кахъри.Утре сме накардиолог с Митака и ако не му се оправил проблема ще ни обяснят какво е нужно да се прави.Дано не се налага.
Смайли,давай му на Дани пак качамак.Забелязала съм,че децата го обичат.И пиши как го приготви.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #52 -: Февруари 03, 2015, 00:47:10 am »
Маги, защо обикаляш след детето из вкъщи? Обезопаси това, което ти се струва опасно! Мисля, че е достатъчно. Поне аз така процедирам. Е, като много се закроти, сигурно прави някоя беля и отивам да я проверя.

Бистрикус, много е красив Триград. Преди години правих един преход от 6 дена из Родопите с приятелки и една вечер нощувахме там.

Рачо, при нас София спи с три биберона - един в устата и по един във всяка ръка. Тео е малък още. След 4-5 месеца ще успява да си ги намира сам из леглото.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #53 -: Февруари 03, 2015, 08:59:58 am »
Хе,хе ,много "първи" неща вчера  :o! :D Явно бебоците се развиват ,а с тях и темата ,демек -родителите им :lol: :lol:. Първото ни излизане премина супер. Сблъскахме се с трудното придвижване в БГ :lol:.Ама и ние много се "шашкахме" ,та представям си каква картинка сме били от страни. :wink: На малкия май,въобще не му пукаше за това и добре си поспа.Хубавото е ,че сме качили един килограм и сме в добро физическо и психическо здраве :D. Днес пак се опитва да грее слънцето и се надяваме да го "измъкнем "за час,но да видим. Малко са ни "голям" проблем стълбите в блока,ама явно не сме се научили още.. :lol: Снощи отново беше неспокоен и се принудихме да "отслабим "дисциплината. Взехме го при нас на спалнята и .....още спи :lol: :lol:. Ами това е, началника ни вече е той  :D! Само да не ни се връща "тъпкано"  8O !!! Mgstra, напълно е възможно. Този чай готов ли го продават или сами си го правите? Bistrikus,ама ти от Триград ли си....????? Манееее,красиво място с хубави хора. Бяхме няколко дена преди години,Супер, Поздрави на леля Ирина и мъжа и /забравих му името-имат къща за гости в началото на селото?. А на това :орлово гнездо" в Ягодина такъв страх брах с тоя офф-роуд...... 8O :lol:. Пак ще дойдем,да знаеш :wink:.Блу,дано си права.до тогава ,ше се дежури :wink:.Честито ви зъбче ,Беата!!!Moust, голям номер с тоя балтон,дано ви се получи и да го вземете, а не да си останете само с копчето и да търсите ново столче, :lol:А каква а ви е такава колата? Чак столче да не може..... :? Стоека,хубава разходка! Зимното море,когато  е спокойно е много красиво. Но разбуни ли се....далече :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #54 -: Февруари 03, 2015, 09:20:13 am »
Деси, живеем с възрастна баба и колкото и да ми се иска всичко да е наред не се получава.То не знам след нея ли ходя повече или след Моника.Иначе каквото мога съм обезопасила и я оставям да пълзи и ходи.Изпозалепих вратите на шкафовете, сложих тапи в контактите.Ама бабето хич и не мисли как да е добре за детето, а гледа себе си и аз не мога да предвидя там каква глупост ще сътвори.

Рачо, началото наистина е малко трудно докато си създадеш рутина на излизане, след това не ти прави впечатление.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #55 -: Февруари 03, 2015, 09:33:18 am »
Рачо, чая е лактогонен български, на Bilec. Купувам го готов от аптеката. Сутрин правя запарката и го изпивам на няколко пъти през деня.
http://bilec.net/product/79/laktogonen-chay-bilek-100-g.html


*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #56 -: Февруари 03, 2015, 10:16:09 am »
Здравейте,
малко ми е рано за тази тема, но все пак да попитам колко шишета биха били необходими за новородено? Аз мисля да купя едно 240 мл и едно 120 мл? Малко ли ви се струват?
« Последна редакция: Февруари 03, 2015, 10:18:10 am от kati_vm »
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #57 -: Февруари 03, 2015, 10:30:56 am »
kati_vm, при мен доста добра работа вършат първоначалния сет за новородени на Avent - има 3 шишенца от 125мл и 2 от 240мл + биберон. Понеже сега момчето ни яде повече, си купих още 2 големи шишета, а малките ги ползвам за вода, чай. Имай предвид, че не успях да кърмя за огромно мое съжаление, цедих се и от 2рия месец момчето ни е изцяло на АМ и шишетата доволно стигат.  :wink:
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #58 -: Февруари 03, 2015, 10:31:22 am »
Kati_vm, аз имах 2 малки и 2 големи шишета. В началото ползвах само малките. Добре е да са няколко, за да не пускаш стерилизатора след всяко хранене, а веднъж на няколко хранения. А и ако даваш водичка за млечницата, трябва да имаш и едно отделно шише за вода.

Днес сложих бебо на гърне. На първата минута свърши малката работа. Явно уцелих момента  :lol: Но не му хареса много да стои на гърнето. Протягаше си ръчичките да го гушкам.

ПП. Кати, забравих да ти пиша, че ако се кърмите, 1 шише ще ти е напълно достатъчно. Така че по-добре да купиш още, ако се налага, след раждането.
Аз се цедях и додавах АМ и цапахме много.
« Последна редакция: Февруари 03, 2015, 10:46:25 am от 47 Smiles »
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #59 -: Февруари 03, 2015, 11:00:34 am »
Kati_vm, аз имах 2 малки и 2 големи шишета. В началото ползвах само малките. Добре е да са няколко, за да не пускаш стерилизатора след всяко хранене, а веднъж на няколко хранения. А и ако даваш водичка за млечницата, трябва да имаш и едно отделно шише за вода.

Днес сложих бебо на гърне. На първата минута свърши малката работа. Явно уцелих момента  :lol: Но не му хареса много да стои на гърнето. Протягаше си ръчичките да го гушкам.

ПП. Кати, забравих да ти пиша, че ако се кърмите, 1 шише ще ти е напълно достатъчно. Така че по-добре да купиш още, ако се налага, след раждането.
Аз се цедях и додавах АМ и цапахме много.
Благодаря много за информацията!