0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #20 -: Февруари 01, 2015, 22:17:39 pm »
Смайли, не е ли твърде сладък шоколада? Моята рецепта е с 5 с. л. какао и 200 грама захар (от детските години), ама ми е записано 1 пакетче масло (това ясно, че е 125 грама, макар че вече има и по-големи), но 1 пакетче сухо мляко все се чудех колко е, а то било 250 грама.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #21 -: Февруари 01, 2015, 22:21:41 pm »
ааа записвам и аз в тефтера и двете рецепти :lol: При първото ми свободно време ще се пробва :P

 rtfrtf аз вземам АМ от големите кутии, които са по 800 грама и единия пакет е от 400 грама :lol:


Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #22 -: Февруари 01, 2015, 22:26:35 pm »
Ей,върнахте ме в детството с тоя шоколад.Ще направим и ние.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #23 -: Февруари 02, 2015, 00:34:50 am »
Рафаила, на моето момченце му се отразява добре антирефлуксното мляко на Hipp.

Ама как ме подсетихте за шоколада - и аз имам един изостанал Фризолак, беше ми жал да го изхвърля. Сега ще му намеря приложение.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #24 -: Февруари 02, 2015, 01:55:16 am »
Маури,и ние сме на хип ар,но се запече и затова опитах да го сменя. Между др пак си повръща и мисля да минавам на обикновеното...

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #25 -: Февруари 02, 2015, 03:06:55 am »
За течния шоколад - аз правих, но ам ми остана на пясък. Иначе рецептата беше сходна. Може би трябваше да го разбия в малко вода? Иначе вкусът беше чуден!

Mousyt, Михче, няма да се отчайвате! Да стигнем дотук си заслужаваше и все някак ще се оправим! За мен това е най-хубавото нещо, което ми се е случило досега!
Аз искам да си остана вкъщи с бебето през втората година, признавам. Още не знам как ще се оправяме, но аз и няма къде да се върна на работа, мен общо взето си ме изгониха като разбраха че съм бременна. Та все някак ще трябва да си налягам парцалите и да търся начини за изкарване на някой лев. Уви, не умея много неща.
Михче, нали знаеш че като вали или пък след дъжд е най-хубавото време за бебешки разходки. Стига да има кой да ти помага с излизането и влизането. Но пък винаги можеш да пробваш с единична количка и слинг  :)
Хоуп, ще сте страхотна дружинка! Само да поотраснат бебоците. Баткото как се чувства? Успяваш ли да му обърнеш внимание?А на себе си?
« Последна редакция: Февруари 02, 2015, 03:15:39 am от lili2011 »
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #26 -: Февруари 02, 2015, 09:28:38 am »
bonbolini, с вашия рев ме подсети за една случка с Явор. веднъж в парка като се разрева и няма спиране. Беше лято, пробвах да го кърмя, не желаеше, вдигнах го, проверих памперса -абе всичко изглеждаше нормално, не беше много горещо. А той толкова обича навън, че винаги е усмихнат, такова нещо не се беше случвало. реве и се къса. Спират разни хора и всеки ми дава съвет след съвет. Накрая една жена ми каза, я вижте чорапките да не го стягат нещо... Махнах чорапките и спря на секундата  :D. Ама кой да се сети, че може да има половин часова истерия за едни чорапи. Та не подценявайте въпроса с дрешките, чорапките и прочие.
<br />[link=http:
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #27 -: Февруари 02, 2015, 09:36:57 am »
Рафаила Вера ми повръщаше много навремето и с въпросния фризовом се оправи :lol:
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #28 -: Февруари 02, 2015, 09:57:03 am »
Rtfrtf, да, доста сладък става шоколадът. Тъмко ще ядем по по-малко и ще има за по-дълго време.  :lol:
Но и аз не съм пробвала досега с АМ да го правя. Та може да не ми се получи съвсем, както казва Лили.
Алекс, права си за облизването - задължително е  :lol:

Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #29 -: Февруари 02, 2015, 10:00:20 am »
Алекс,ние изкарахме 2 дни на фризовом,като още първата нощ беше в гъсти жилави храчки и давене. На сутринта - спешно на педиатър и гастро,той не можеше са диша. Според тях си било наред детето. Спрях го и вече е добре.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #30 -: Февруари 02, 2015, 10:05:58 am »
Рафаила единственото което си спомням е,че много трудно се разтваряше млякото други проблеми не съм имала,а като не ви понася естествено,че ще го смениш :)
Аз имам изостанал фризолак та и аз ще забъркам течния шоколад... :lol:
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #31 -: Февруари 02, 2015, 10:18:42 am »
Браво момичета , за   течен шоколад с Ам не бях се сещала , аз  поизхвърлях  навремето  . Но записвам рецептите да ги давам на други мами . С АМ  добре ли става  -че на мен вкуса  им /особено на тези до 1г./ си ми беше   честно казано гаден :)  ?

Хубав и здрав малък Сечко за всички дечица!


*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #32 -: Февруари 02, 2015, 10:30:24 am »
Добър ден. Днес ще правим опит за "въвеждане в обществото и околната среда"- ще го разходим до педиатърката. :wink: За първи път ще излиза! Да видим..... :) Втора вечер спи неспокойно и ние покрай него :(. Май рано му дадохме биберона :?... като го изтърве и реве за него,не спи,ама това се случва през 15 мин. в най-добрия случай 30 :lol:. През това време има "дежурен по биберон" :lol: :lol:,но дали е само от това......
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #33 -: Февруари 02, 2015, 11:47:03 am »
Рачо, нали имате нощни хранения, не ползвате бибата вместо това? Бибероните удовлетворяват нуждата от успокояване, но не и глада.
Смайли, шоколада си беше добре на вкус, изяде се бързичко. Но аз не съм го правила без ам и не знам дали има разлика във вкуса.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #34 -: Февруари 02, 2015, 12:54:04 pm »
Рачо, според мен причината е по-скоро в коликите. И моя бебо беше така, но вече понамаляха и е все по-спокоен.
Аз започнах да пия лактогонен чай, който е предимно от семена на копър и анасон и това се отрази и на неговите колики. Определено е по-спокоен, когато пия чая.
Другото, което направих, за да спи повече през нощта, през деня го оставям да будува възможно по-дълго след като съм го кърмила.
При нас тези две неща сработиха и определено не мога да се оплаквам за сега  :) Прави ми спокойно нощно спане по 5 часа, за което аз съм доволна  :)


*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #35 -: Февруари 02, 2015, 13:03:28 pm »
Мале, мале пак сте се разписали :lol:
Аз пък като станах тази сутрин и като видях какво е слънце и го хвърлих в количката и беж на разходка ;) Досега обичайно се разхождаме следобяд, че сутрин нещо не се справям с организацията, но имахме кратка разходка до аптеката и мисля добре ни се получи. единствено ме тревожи, че спа дълбоко през цялото време и следобяд може би ще бодуваме :o
Мати от около седмица отново е с доста изострен рефлукс. Така и не разбрах как като му беше почти минало сега не спира да повръща... Нямаше и да се впечатля особено, ако този път не си беше раздразнил гърлото и хранопровода и съответно в момента в който не преглъща нещо пищи и реве и е някакво мъчение :( Та ходихме до аптеката за сиропче дето да смекчи тези симптоми. Иначе преди му давах по малко Фризовом преди хранене за сгъстяване за да не повръща и помагаше, но се отказах - той и така си наддава добре ;) На мен фризовома не ми хареса. Матей се продрискваше здраво, пръцкаше и се напъваше много от него а как миришеше... Пробвахме с НАН АР и беше по-добре :)
Лили, много кофти това с работата... Надявам се, че поне не са те освободили, за да можеш да си ползваш и втората година и ти пожелавам сега едно бързо второ забременяване, та направо да ги слееш двете :bighug:
stoeka71, бях се сетила да те питам намери ли столче за колата 8) При нас стана много забавно, защото се оказа, че уж имаме нормална кола, а стола няма да успее да влезне на задната седалка, поне не и в посока обратно на движението :lol: Или ако успее да влезне, то на предната седалка няма да може да се вози никой :lol: Та моят мъж вика да сменяме колата (че по-лесно да намерим кола отколкото стол май :lol:). Ех, мечти....
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #36 -: Февруари 02, 2015, 13:14:02 pm »
Привет и от нас, аз тези дни никак не мога да се включа.Моя мъж е на очни, аз ходя и да работя и въобще не ми стига времето.За красота точно сега тръгна да пробива и един кътник и не се спи нощем.Малката пешеходка със всеки ден става все по-смела и пъргава.Все още се държи за мебелите, но е много стабилна и обикаля целия апартамент.Няма почивка аз съм след нея нон стоп.Но това да ми е проблема.

За работа, аз септември се връщам на пълен работен ден.Подадохме документи за тукашните ясли, класирането е юни месец.

Да си призная хич не ми се иска да я оставям, просто ми е хубаво така с нея.Откривам цял един нов свят.

А как ми се ходи на почивка някъде, но моя мъж ме сюрпризира, че заради отсъствия покрай очни и изпити може да няма отпуска, което е нормално ама аз нали си мечтая за море, та може това лято цялото да го откараме в смотания Плевен.Освен да гледам някакви съботно-неделни бягства до балкана.

Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #37 -: Февруари 02, 2015, 14:19:07 pm »
Едва насмогвам да ви изчета и воала-нов месец-нова тема! Цопвам се и аз в нея,и отново въпросче-дупенцето до като беше тръгнало да се оправя ,днес  с ужас забелязах,че онези гадни червени точици се разрастват и разпространяват,че на всичкото отгоре и някакъв бял налеп се пови по тях и в сгънките на краченцата- тя като че ли напълня и съвсем трудно е да  остава сухичко там! Една съседка ми препоръча пиоктанин,но се чудя дали да я намажа?!Знам, че някой ще ми каже"Ами заведи я на лекар!"Да,ама не-най-близкия педиатър е на 26 км. от нас,а до вчера пътя ни беше залят от реката и бяхме в изолация от света:( По тази причина,нямахме и интернет- абе пълен ужас! Наистина Триград е мн. красив и привлекателен,ама само за туризъм...не  и да живееш тук,особено с бебе!Дайте мнения за пиоктанина,ако някой го е ползвал де!
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #38 -: Февруари 02, 2015, 15:13:23 pm »
Аз докато вдяна ,че е нов месец и има нова тема вие ще я изпишете  :lol:

Лили браво за разходката с бебка до Сърбия щом е пък и послушна а и вие сте Ок супер :wink:

Смайли благодаря за рецептата,rtfrtf на теб също ,записах си ги и  аз.

Това пък въобще не ми е хрумвало да го напрява,но сега като прочетох така ми се дояде,само че нямам Аптамил  :lol:/шегувам се ще направя с др. сухо мляко,всъщност само със сухо мляко ли става?/, ние вече го отказахме АМ от няколоко дни ми неще от месец и повече вече да изпие повече от 130гр. сутрин куми му  се, бута го  и сега й давам към 8 часа попарка,кисело мляко или друго нещо редувам и така минахме на 4 хранения.

dess_dessпо добре ли са малките?

Викторя след температурата зачерви малко гърлото и 3 дни кашля,пихме сироп Стодал и от вчера изобщо няма кашлица/пу-пу/,но след нея аз понастинах оправих се за 1 един ден,баща й след мен та беше изолиран в стаята за гости 3 нощи,айде и баба свеки и тя болна абе думи нямам  osi_16.

bistrikus не мога да ти дам съвет за пиоктанин-а даже не съм го чувала,дано някой се включи.Много страшно при вас,дано бързо се възтанови нормалния ритъм на живот.

При нас наваля сняг онази вечер,а вчера цял ден дъжд  и стана мазало,киша ,води по улиците слава Богу няма наводнени.

А с това тръгване на работа втората година направо неща и да се сещам ама факт от 1-ви Април тръгвам,малката хич не ми се оставя,но нямам избор пари трябва   :(

Mousyt завиждам ви за слънцето и разходката,при нас се опита да огрее ама не стана,свалих я малко на двора по обяд за 30мин.,че нещо влажно ми се стори и това беше .


« Последна редакция: Февруари 02, 2015, 15:15:47 pm от amanda »

Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #39 -: Февруари 02, 2015, 15:29:26 pm »
Нашата разходка се провали. Тъкмо беше зарямал за 15мин.,събуди се, започна да мрънка и накрая един здрав рев и пищене... Не му харесва количката и това е. Чудя се дали да го пробвам с другия кош? Или пък кенгуру? Но и за двете ми казаха, че трябва от 6ти месец...След седмица сме на ортопед и ще питам, а дотогава не знам    въобще как ще излизаме :x  :( :?