0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #360 -: Януари 15, 2015, 00:00:46 am »
Хоуп според мен са подходящи сандали,но както казах не и отворени отпред...нещо подобно на това което Авалон ти е изпратила,но според мен може и отпред и отстрани да имат такива процепи...
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #361 -: Януари 15, 2015, 00:03:16 am »
Разбора се, че ще се справите. На въпросния последен преглед запомних нещо като обобщение и за сърцето и белите дробчета на мъниците - че когато се изправят хубаво и започнат да ходят, да тичат, да се натоварват и дишат по дълбоко "гръдния кош се разтваря като корона на дърво" и тогава органите така да се каже се наместват. И колко вредно е "не тичай мама, да не се измориш"
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #362 -: Януари 15, 2015, 06:18:26 am »
Моите и двамата не търпят пантофи у дома и всеки есенно - зимен сезон
купувам по два чифта чорапи със стопери от Джъмбо с герои на Дисни около 4лв са чифта.
Ако е много студен периода добавяме втори чорап отдолу.
Те и проходиха така, не съм купувала и обувки за прохождане, защото проходиха у дома
по чорапи и следващите обувки са били маратонки!
Д-р Алексиев, който посещаваха повечето от майките тук препоръчва да се прохожда
с мека обувка, противно на битуващото стегнат прасец и т.н специални обувки!
Ето една статия ТУК

и още едно мнение на съшия лекар цитат от друга статия -
"- С какви обувки трябва да прохожда бебето?

- За първите стъпки на малчуганите препоръчвам меки и еластични обувки. По-нататък във възрастта идеалната детска обувка е спортната. Плоскостъпието е често срещано при децата под 3 години. Обикновено детското ходило не е плоско, по-скоро вътрешният му ръб е изпълнен от резидуална “бебешка мастна възглавничка”. Плоското ходило може да се дължи и на нормалната за възрастта еластичност на ставите.

Децата обикновено надрастват тези “проблеми” до 6-тата година. Обувките са необходими, за да предпазват ходилото от нараняване, измръзване или изгаряне. Прохождащото дете предпочита да ходи босо и да ползва пръстите си за баланс. Ето защо оставете детето си да ходи босо вкъщи, по трева или пясък. Когато детето е достатъчно силно, за да стои право и да върви, това означава, че глезените му са достатъчно силни, за да понесат тежестта на тялото, и това отхвърля необходимостта от високи обувки при прохождане.

Високите обувки трябва да бъдат използвани с идеята да възпрепятстват събуването, отколкото погрешно да се вярва, че с тях ще бъде осигурена защита на глезените. Твърдият здрав заден форт на обувката е необходим, за да не се деформира. Гъвкавостта на подметката е много важна. Нормалното стъпало се прегъва от 30 до 40 градуса в глезенната става при нормално ходене и обувката не трябва да препятства това прегъване.
"
Ето и цялата статия - ТУК

Ние посещавахме в първите месеци с Митака друг в болницата в която се роди
защото имаше проблем с едната тазобедрена става след раждането, но носихме ортопедични
гащи над памперса 2 месеца  след раждането и всичко са подреди, та лекаря там също препоръчаше да се прохожда естествено с меки и удобни обувки или боси.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #363 -: Януари 15, 2015, 07:28:56 am »
Ето ги наште буйки за прохождането - чорап с гумена подметка. Мама вече ги е купила, въпреки че още не сме тръгнали да прохождаме.
 
http://attipas-bulgaria.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F/polka-grey?filter=17

Ето тук малко инфо за тях:
http://attipas-bulgaria.com/%D0%B7%D0%B0-attipas

Тези на Капчица също са много хубави :)

Първа нощ без ставане!!!   :balk_46:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #364 -: Януари 15, 2015, 07:33:42 am »
Добро утро,мами!! Безсънните нощи продължават :(. Явно юнака е решил да ни достави пълното изживяване ,което се полага в отглеждането на едно бебе :lol: :lol:.За сега още,резултата е равен,ама усещам една умора в нашия отбор,та съм разколебан за крайния резултат.... :lol: :lol:Ама то и в това си има чар,нали :wink:. Авалон,вашите юнаци добре се развиват,браво!! Другото ще се нареди! А как подходихте с ваксините? Знам,че темата е доста "пърлива",но все пак за нас е актуална и мислим да си спазваме ИК.
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #365 -: Януари 15, 2015, 09:41:10 am »
Аз съм голям фен на обувчиците на капчица. Яворчо проходи с такива вкъщи. Отделно, че се оказа, че носи толкова малък номер, че само буйки имаше в такъв номер. Но му бяха много удобни. По чорапки много се хлъзгаше. Навън пък бяхме с едни прекрасни боти, останали от кака му, понеже той проходи февруари и нямаше как иначе. За лятото може и сандали да са, но не отворени отвсякъде. Отзад според мен е хубаво да обхващат глезена, поне докато започнат да ходят стабилно.
<br />[link=http:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #366 -: Януари 15, 2015, 11:31:02 am »
Авалон,вашите юнаци добре се развиват,браво!! Другото ще се нареди! А как подходихте с ваксините?
Рачо, аз имам мома. С ваксините подходихме по график и без драми и проблеми. Мисля излишно се се преекспонира тази тема по медиите и то от майки, които явно хабер си нямат от някои работи. Гледах една, която не можеше правилно да назове болестта, срещу която е съответната ваксина, обаче беше люто против. Освен това това са задължително ваксини и аз лично не задълбавам там. Ако има някаква вреда тя е несъизмирама с ползата.
Смайли, тези ги сваляме без даже да участват ръцете  :D. Аз също харесвам Капчица, скоро гледах едни - 80 лв, ами мерси съм на тях, даже и не ходеха сами. Честита ви първа СЪННА нощ. А, дано все да е така, да видиш тогава кеф.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #367 -: Януари 15, 2015, 11:37:30 am »
Рачо, и аз съм за ваксините и спазването на имунизационния календар, естествено съобразявайки се със здравословното състояние на детето - да не е болно, хремаво,... Ние още сме в почти нулев етап с тях, защото сме много недоносени и там се гледат други неща, но ще си ги слагаме вероятно другия месец :) В този ред и вие сте малко по-малки и недоносени донякъде, та обсъдете единствено с педиатър/неонатолог дали да не задържите един месец :)
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #368 -: Януари 15, 2015, 11:58:07 am »
Рачо и аз съм на мнение,че ваксините са задължителни и се слагат без излишни драми още повече,че с медицнското си образование съм наясно от вредата ако не ги сложа...инак да и ние миналия месец не сложихме,за да коригираме възрастта и този месец ще слагаме петвалентната..
Хоуп такива сандали имах предвид
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/119_743_1131/products_id/59341
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #369 -: Януари 15, 2015, 12:22:04 pm »
Ооооппппссс, :( Авалон,извинявай.Поста ми беше насочен към Хоуп ама пусто безсъние.... :lol: Снощи и ние имахме операция "сешоар" и имаше добър ефект. Притеснява ме  само до кога ще издържи сешоара :lol:.В тази връзка,някой не е ли намерил запис на звук на сешоар по ю-тюб??? Ама да е по-дългичък,поне 40 минути? :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #370 -: Януари 15, 2015, 12:38:16 pm »
Рачо, ако искате, пробвайте това дали няма да ви свърши работа: https://www.youtube.com/watch?v=cUwEiMNhOCM. При сина ми понякога се получаваше номерът. Но той най-добре заспиваше на Summertime на Ella Fitzgerald & Louis Armstrong. Наистина действаше безотказно :)
« Последна редакция: Януари 15, 2015, 12:41:10 pm от Lary75 »
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #371 -: Януари 15, 2015, 12:38:36 pm »
Ооооппппссс, :( Авалон,извинявай.Поста ми беше насочен към Хоуп ама пусто безсъние.... :lol: Снощи и ние имахме операция "сешоар" и имаше добър ефект. Притеснява ме  само до кога ще издържи сешоара :lol:.
Нашият сешоар издържа геройски 2 деца, но преди няколко месеца здаде багажа. То нямаше как де след почти 9 години. С Явор го ползвах за приспиване много.  :)
<br />[link=http:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #372 -: Януари 15, 2015, 12:53:43 pm »
Има приложения за смартфон с бял шум точно за такива цели създадени ;)
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #373 -: Януари 15, 2015, 13:03:51 pm »
Да и аз бях изтеглила на телефона си бял шум и така действах.Оставях го до нея да шуми и тя спеше душата :)

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #374 -: Януари 15, 2015, 13:04:43 pm »
Mousyt, hope-love, браво на дечицата как хубави си наддават. Та вие почти сте ни настигнали  :lol:- нашата мома в понеделник като я теглих в къщи беше 7.170 г.
Аз съм за прохождане в къщи според сезона с боси крачета или по чорапки с гумички отдолу. Доста често съм попадала на статии от ортопеди, че ранното вмъкване на крачетата в обувките води до плоскостъбие. И нали аз цял живот си го нося съм превърженик на босоногите деца. Марти лятото на детската площадка е само бос и в къщи ходи бос с чорапки с гумички дори и сега. А когато не е топло за навън се  слагат и подходящи обувки, но да не са много дървени. Аз купих на малката за пролетта, когато ще трябва да се опитваме да ходим ето такъв модел: http://www.deichmann.com/AT/de/shop/home-kinder/home-kinder-schuhe/00005001104906/Krabbelschuh*Weite*M*III.prod?r=5&c=3&st=PRODUCT&filter_cat=home-kinder/home-kinder-schuhe/home-kinder-schuhe-lauflernschuhe
Много са мекички, почти като цвички са. А на Марти първите сандали бяха нещо такова, но той беше на 1,6 г.: http://www.deichmann.com/AT/de/shop/home-kinder/home-kinder-schuhe/00005001141799/Miniletten*Weite*M*IV.prod?r=5&c=3&st=PRODUCT&filter_cat=home-kinder/home-kinder-schuhe/home-kinder-schuhe-sandalen Марти до скоро в детската градина беше само с такива пантофки и те са от много тънка кажо като цвички : http://www.tausendkind.at/inch-blue-krabbelschuhe-tractor-in-hellblau-54630002000
Ние слагаме всички ваксини, които са задължителни, не ми се мисли колко голяма е вредата за самото дете и не само за него от неслагането им, не дай си боже избухне епидемия.Скоро в Австрия имаше такава епидемия в детска градина от тези страшните едри шарки при точно такива деца, чиито майки са противнички на ваксините.


*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #375 -: Януари 15, 2015, 13:30:36 pm »
момичета, много сме писали през годините за подходящи обувки за прохождащи деца, потърсете из старите теми. Но аз пак да кажа де, няма абсолютно никаква нужда да се прохожда и ходи пък до 4г. (незнам защо точно до 4) с ортопедични обувки. Здравите деца прохождат боси, разбира се навън с обувки, каквито ви харесат и са подходящи за възрастта.
Дори бях чела статия, преди доста години беше и едва ли ще мога да я нямеря, но като цяло извода беше, че ортопедични стелки са необходими само на деца с плоскостъпие или други проблеми, при деца без проблеми дори е противопоказно.

Ясно ми е, че ви е гот да купувате всякакви нужни и ненужни джунджурийки за бебоците, всички сме минали от там, но колкото по-рано разберете, че няма никакъв смисъл от такива толкова по-добре. Похарчените парички за Н наброй бънджита, шезлонзи, люлки, столчета за какво ли не, които се ползват по 1-2м., можете спокойно да изхарчите за един семеен уикенд сред природата. :)
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #376 -: Януари 15, 2015, 13:41:02 pm »
Ние зимите (вкъщи) си ги изкарахме първо с дебели чорапчета с гумички и когато е по-студено отдолу още един чифт обикновени чорапчета. От няколко години една баба на село (комшийка на свекърва ми, която лятото е там) ни плете терлици от вълна. Слагаме чорапи, отгоре терлиците и чиста работа.  :D Нашето дете прохождаше лятото - вкъщи беше бос. Отвътре не ми идваше да му сложа на малкото пухкаво краченце тия "прословути" буйки, че и с цип даже... Някакви сандалки съвсем елементарни купувахме. Само ме е яд на "градинските" пантофки, че са много затворени и цял ден крачето в тях се позапарява според мен, но...няма как.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #377 -: Януари 15, 2015, 13:43:08 pm »
Рачо, ние започнахме малко по късно ваксините заради това, че е родена преждевременно.
Досега има една хепатитна, една синфлирикс,  една четири и една шествалентна.
Днес поставиха втори прием на синфлорикс и ми дадоха направьение за кръв, урина и ехо на коремни органи.
Чудя се защо няма преглед за ортопед и очен, не се полагат по ЗК ли? И трябва ли да ги има тези прегледи, за нея като недоносена, при условие че не е била в кувьоз и на кислород.
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #378 -: Януари 15, 2015, 13:52:59 pm »
Аз пък съм на мнение,че след като педиатъра е казал,че трябва да са с такива обувки до 4 г. значи не е случайно...точно от това не спестих с първото няма да спестя и с второто дете...дъщеря ми в къщи и до ден днешен си ходи боса,навън с подходящите обувки в градината с подходящите пантофи ходеше....снаха ми спестяваше от ортопедични обувки и племенницата се спъваше и кривеше като ходеше и сега на 11 г. стъпва накриво и навътре,то се вижда и от подметките как ги изтрива от вътрешната страна...всеки сам си решава :lol:
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #379 -: Януари 15, 2015, 14:06:07 pm »
Я кажете като сме се заговорили на тази тема за обувките.
Исках да му купя някакви евтини сега за зимата, колкото да му топлят като сме навън, защото той нали не ходи. Купих от Джъмбо някакви за 10 лв. без да ги мерим - изглеждаха като високи пухени пантофи съ странична лепка. Ами не му стават - кракът влиза по диагонал, пръстите са някъде по средата, а петата виси във въздуха. Не е от номера, просто като са малко по-високи и кракът не ще да влиза навътре. После вече реших да меря. Бяхме в H&M мерихме няколко чифта и същата работа. Дадоха ни едни на Колев и Колев, пак не му влиза крачето.
Та половината зима я изкарахме и продължаваме да караме без никакви зимни обувки. Ползваме пантофите, които са към ескимоса или домашните пантофи, но вторите пък хич не са подходящи за студа навън, особено ако е с яке, а не с космонавт.