0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #380 -: Януари 15, 2015, 14:08:22 pm »
А Алекс, детето със сигурност не си криви краката и обувките заради това, че не е ходило с ортопедични такива до 4 г. :wink: Нека потърсят проблема.
Моите деца не са носили ортопедични, нямаме никакви грижи, дори Ели износва и от сестра си обувки, перфектни са, защо да ги хвърлям.

А повярвай ми педиатъра далеч не е компетентен по всички въпроси и то в детайли. Не казвам да не вярваш на педиатъра си, но по скоро ортопедите са малко по-квалифицирани в тая област, та аз затова тях съм питала :wink:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #381 -: Януари 15, 2015, 14:20:00 pm »
Aleks, не е от липсата на ортопедични обувки това и аз като Стефи да кажа.Иначе аз знам от ортопед, че на прохождащо дете не е хубаво да се слага ортопедична стелка или да са ортопедични обувките, това идва на по-късен етап при проблем евентуален.

Усмивки аз мислех обувки да не купувам, в къщи ходи по чорапи, обаче с това време и излизането на вън, тя не иска да седи в количката.Отиди в магазин специализиран за детски обувки, продавачките там са добри и обясняват, как да се напъха крачето, че да влезе хубаво.Мен вчера ми обясни момичето и днес се справих :)

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #382 -: Януари 15, 2015, 15:12:36 pm »
  :lol: Рачо, ще прежалиш сешоара сигурна съм!

Стоека в болницата в която раждах децата в пакета за бебето
имаше включени три прегледа, ехография на коремни органи,
трансфонтанелна ехография на главичката и ехография на стави.
След това сме ходили на ехография на ставите допълнително още два пъти, защото имаше нужда!
И на главичката около втората годинка на Митака, защото фонтанелата му не се бе затворила.
Във втората статия, която приложих в предния си пост д-р Алексиев беше писал кога да се
правят профилактичните прегледи на ставите за да не се изпусне нещо преди прохождането.

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #383 -: Януари 15, 2015, 15:16:15 pm »
Мagi_st,Stefiz факт е,че не съм говорила с ортопед на тази тема и със сигурност те са по запознати от педиатрите  на дъщеря ми си и бяха удобни такива обувки стабилно се чувстваше  и си тичаше на воля инак и аз съм на мнение,че е най-добре на босо тя така си и проходи буйки не е имала...
Смайли наистина отиди да ти покажат как да му пъхнеш крачето :lol: 
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #384 -: Януари 15, 2015, 15:28:00 pm »
Ние в къщи сме с ей такива чорапки http://www.pakostnik.com/bg/chorapi-silikonova-podmetka-19816 нито се хлъзга,а и хубаво си ходи с тях.На вън имаме на К и К зимния варянт-http://www.k-k.bg/zima тъй като тя иска да ходи понякога.
47 Smiles честита спокойна нощ,дано от тук на там все по-често да се случва  :wink:
За ваксините аз също съм ЗА не сме пропуснали нито една и всички са сложени на време.Чела съм листовките ,но изобщо не съм на ясно с тези неща , щом са одобрени  от МЗ трябва да им вярваме,предполагам,че не искат да навредят на децата:?
Хоупче браво на юнаците,а за другото вярвам,че всичко ще е наред като отидете на контрола :wink:

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #385 -: Януари 15, 2015, 16:26:25 pm »
Рачо, ние започнахме малко по късно ваксините заради това, че е родена преждевременно.
Досега има една хепатитна, една синфлирикс,  една четири и една шествалентна.
Днес поставиха втори прием на синфлорикс и ми дадоха направьение за кръв, урина и ехо на коремни органи.
Чудя се защо няма преглед за ортопед и очен, не се полагат по ЗК ли? И трябва ли да ги има тези прегледи, за нея като недоносена, при условие че не е била в кувьоз и на кислород.

Тъкмо се чудех ние сега като сме сложили хепатитната как ще продължим - с 4,5 или 6 валентна :lol: Ще ви кажа живи и здрави другия месец :P
За недоносените деца да ти кажа доколкото дотук схващам няма конкретна програма дето да се следва с изследвания и направления, по показания е. На мен досега нашата педиатърка не ми е предложила да отидем на преглед (основно, защото казваше че да порасне малко и тогава), но когато съм си организирала прегледи за очен, за ортопед ми е давала направление (аз и казвам само, че неонатоложката е казала че трябва и тя слуша :lol:). Някъде наскоро гледах програмата по детско здраве и мисля, че контролен преглед на очи няма включен, въпреки че се препоръчва около 6 месеца... За ортопед обаче се полага. Друг е въпросът, че в София и двамата добри са на частно, та...
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #386 -: Януари 15, 2015, 16:54:28 pm »
To и да ви ви дадат направление за ортопед, то не покрива ехографията доколкото знам, така че все едно нищо.
<br />[link=http:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #387 -: Януари 15, 2015, 17:38:25 pm »
Смайли, аз купих подобни на ето този модел за зимата, в друга разцветка (бяло, зелено и червено, ама те и цикламени да бяха, щях да ги купя). Носех пантофите и мерих по тях, на тях им се вади стелката и я напъхах в обувката, мерих и отвън де. Имат цип и връзки, нищо че са високи, обувам му ги. Но в един детски магазин като мерихме пантофите, продавачката ми обясни, да го държа в мен и така да го обувам.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #388 -: Януари 15, 2015, 18:30:54 pm »
Ясно ми е, че ви е гот да купувате всякакви нужни и ненужни джунджурийки за бебоците, всички сме минали от там, но колкото по-рано разберете, че няма никакъв смисъл от такива толкова по-добре. Похарчените парички за Н наброй бънджита, шезлонзи, люлки, столчета за какво ли не, които се ползват по 1-2м., можете спокойно да изхарчите за един семеен уикенд сред природата. :)
Не съм съгласна така обобщено. Всичко си е твърде индивидуално. Шезлонга, а сега бънджито се оказаха едни от най-полезните покупки, всеки лев за тях в нашия случай си струваше. Лошото е, че предварително няма как да се знае дали детето ще приеме добре тези придобивки и при покупката им се рискува. Шезлонга така е амортизиран,  че или ще го изхвърля, или подаря, като гледам на бънджито какво му се случва,  перспективата е същата, а не са от моделите за "без пари".
Стоека, прегледа при ортопед се поема пт ЗК, включително с ехография, педиатърката не трябва да ти отказва ако поискаш.
Смайли, в началото и Аз не можех да обувам. Нора си сгъваше пръстчетата. Бързо свикна. Бяхме някъде на вашата въраст. Слагам си я в скута с гръб към мен и на изпънато краче обувам.
Днес сме с нов модел чорапо-терлици, вече два часа стоят там, където им е мястото.... да видим. Изкупих моделите на града хаха. Да, предходните се оказаха излишно похарчени пари, ама как да знам  :? Може пък и да проходи по-на пролет, та да спестя зимните буйки. Смайли, на вън и ние сме така, или ескимоса (ако е твърде хладно), или яке/ палтенце и надолу по домашному вътре в чувалче или каракулено одеалце. Днес обаче през цялата разходка аз завивам, тя се наддига, дърпа одеалото и двете крачета навирени стърчат и ги вади в страни от количката.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #389 -: Януари 15, 2015, 18:58:25 pm »
И на мен стоенето на чорапите/терлиците/буйките на краката ми е проблем. Тя смъква и неговите, така че няма значение кой е по-активен в упражнението:). Засега мокасините (чорапите с подметка) са най-стабилни. Ние с тях си ходим вкъщи, не се пързалят и са меки. Навън слагам буйки, колкото да държат чорапа. Имаме ги от друго дете и ги ползвам. Аз също съм чела, че се препоръчва децата да ходят боси или по чорапи, когато прохождат, а обувките да са с мека подметка, не ортопедични. Ние май ще проходим у дома, така че напролет ще мисля за обувки.

Рачо, ние започнахме малко по-късно с ваксините заради Пепи, че се водеше недоносен. В РД му бяха сложили задължителните - за хепатит Б и БЦЖ. После и двамата си караха по имунизационния календар. Аз също съм "за" имунизацията. Единствено попитах педиатърката за една допълнителна ваксина, но тя ме разубеди.
Прегледът при ортопед е по ЗК, но поне на нас ни обясниха, че ехографията се заплаща. Иначе от неонатологията ни бяха написали какви прегледи препоръчват и нашата педиатърка ни изпрати на всички.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #390 -: Януари 15, 2015, 19:38:49 pm »

Ясно ми е, че ви е гот да купувате всякакви нужни и ненужни джунджурийки за бебоците, всички сме минали от там, но колкото по-рано разберете, че няма никакъв смисъл от такива толкова по-добре. Похарчените парички за Н наброй бънджита, шезлонзи, люлки, столчета за какво ли не, които се ползват по 1-2м., можете спокойно да изхарчите за един семеен уикенд сред природата. :)

Това го разбрах с племенника и сега съм много благодарна, защото износваме дрехи, имаме подарени втора ръка какво ли не.Шезлонга ни го подариха и аз го дадох на друго бебе, проходилка, пак ни дадоха и количката ми е втора ръка, ми тя е здрава бе.
Кеф ми беше и ми е, да и купувам някакви неща, както сега роклята за РД, но аз съм видна скръндза и мразя да давам пари за глупости, та винаги премислям по 5 пъти преди да купя нещо.

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #391 -: Януари 15, 2015, 20:49:22 pm »
Ходихме на ортопед с направления-докторът видя момчетата на ехограф.Педиатърът ни насочи точно към него,именно защото гледал на ехографа.За доплащане не е ставало въпрос.
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #392 -: Януари 15, 2015, 20:55:46 pm »
Одеве писах, писах и уж публикувах и сега нема никой  :lol:

Накратко - мерси много за съветите, ще пробваме да го обуваме като е в скута  :D
Павловичата мас свърши работа след около 4-5 дни ползване  :P

А за покупките - парите не са хвърлени на вятъра, ако после го дадеш на друг или ги продадеш.
Аз шезлонгът веднага го шитнах в продавалника, защото Дани не го хареса. Люлката ни е трета употреба (от двамата ми племенника). Проходилка и бънджи ми дават, но не искам да ползвам. Столчето за хранене си го купих с много любов и много си го харесвам  :lol: (то е под 100 лв.). Ще го пазя за второ дете дай Боже. Иначе ми даваха от тези пластмасовите високите, но не ги харесвам. Столчето за кола вече ви занимавах с него  :lol: Столчето за баня купих от OLX за 15 лв.  Дрехи също ползваме дадени, но по-малко. Повечето аз съм ги купила. Мерак ми е. Играчките са на 95% подарени. Слингът ми е от скъпите, но вече го дадох на приятелка, а после тя ще ми го върне. Раницата за носене и покривалото към нея също са скъпи, но ги ползвам много и е важно да са сигурни.
« Последна редакция: Януари 15, 2015, 20:57:21 pm от 47 Smiles »
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #393 -: Януари 15, 2015, 21:18:54 pm »
Павловичата мас свърши работа след около 4-5 дни ползване  :P
А за покупките - парите не са хвърлени на вятъра, ако после го дадеш на друг или ги продадеш.
Мда, сигурня бях, това кремче не го заменям за никой друг крем. Само да усетя, че леко изпръхват бузките, с едно две намазвания са пак онези пухкави бебешки. Малко странно с един крем и дупе и всичко останало ... :D, но е много добър (за мен).
Дрешките и другите неща нареждам за една друга много, много изстрадала кандидат мама, скоро ще прави ЗЕТ, Боже дано!
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #394 -: Януари 15, 2015, 21:21:01 pm »
На мен също ми е мерак да купувам,макар,че дрехите ни са повече от много близка,стола за хранене,проходилката,люлка-шезлонг,количката,кошарата всичко е подарено от най-близките.Искам тези неща да са си наши за да си останат и за 2-рото дете дай Боже както е казала Смайли на едно мнение сме  :).Наистина има и неща които можем да си спестим,но когато имаме възможност купуваме,когато няма взимаме ако има от кой,но повечетопознати са взели от други техни познати,та става дълга та широка  :).

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #395 -: Януари 15, 2015, 21:40:05 pm »
И аз - за мое учудване :) - я карам доста прагматично по отношение на покупките. Все пак повечето е по 2. Дрехи купувам с голямо удоволствие, но умерено, защото ми дадоха и много от роднини. Братовчедка ми е в състояние да захрани детска ясла  :lol:. Много внимателно си избрах количката, така че да я ползвам по-дълго. Кошара за игра така и не купих, защото ми се вижда малка за двамата. Шезлонг, проходилка, раница/кенгуру са излишни в нашия случай (според мен). Скоро купих бънджи от тези, които се закачат на вратата. Голяма игра пада. Накрая ще вземе да се окаже, че съм похарчила по-малко, отколкото ако имах едно бебе  :lol:.

Като стана дума за рожденни дни, и аз смятам да събера най-близките у дома. Вече съм купила официалните дрехи - хехе, ами много ровя по сайтове и ми липсва скитането по магазините ;). Ще имаме торта, снимки и се надявам децата да са добре. Догодина ще им е по-интересно, май.
« Последна редакция: Януари 15, 2015, 21:52:42 pm от beata »
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #396 -: Януари 15, 2015, 23:21:58 pm »
Лелеееее, аз днес по задачки и вие пак сте изписали света :lol:
Аз преди като исках бебе и пазарувах все за подаръци на племенниците и на познати и си се представях като върла хала да изкупя всичко като се роди бебето :lol: Добре ама някак много бързо осъзнах, че аз искам бебето, а не нещата му и няма смисъл да се троша :lol: Дотук не съм купила почти нито една дрешка, защото сестра ми и други познати ми завещаха тонове дрешки (буквално не смогвам да му ги облека) и то такива, каквито аз трудно бих успяла да му купя 8)
Креватчето ни го подари майка ми, че много държеше. Единствено количката държах да си я купя и избера с много мерак, защото нямах предложение някой да ми услужи, а и на повечето ми познати им се счупиха и много исках да имам удобна и здрава количка. Та цялата бременност колички избирах :lol:  Странно е, мислех че ще ми липсва това да ходя и да избирам нещата, но не - радвам им се прекрасно, може би защото и всичките са много хубави :) Малко само страдам, че не си взехме шезлонг (дълга история), сега ми се струва вече късно, а за целта сега използваме коша за кола, който скоро ще сваля в колата и още не съм измислила какво да правим... Но за следващото дете трябва да остане нещо :lol:
Кош за игра засега ми се вижда ненужно да взимам. Имаме огромно празно пространство, няма мебели и неща дето да пречат - ще застеля и го пускам да си се търкаля :wink: :lol:

Одеве писах, писах и уж публикувах и сега нема никой  :lol:
Абе нещо доста често ми се случва и на мен напоследък :?
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #397 -: Януари 16, 2015, 08:00:49 am »
Цитат на: 47 Smiles link=topic=50861.msg1079664#msg1079664 date=142129973

[b
Първа нощ без ставане!!! [/b]  :balk_46:
И при нас така!Не се будиха и двамата.Да не е нещо от луннатс фаза :)Каквото и да е,дано задържи по-дълго.
На консултацията сестрата ни каза да почваме захранване с месо и жълтък,щото били близнаци и можело да имат недостиг на това-онова в организма.Ама нали след 20 дни ще си направим кръвните изследвания.Аз мисля да не бързам чак толкова.Имам да си въвеждам зеленчуци още.Все пак- първо месото или първо жълтъка да дам?
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #398 -: Януари 16, 2015, 08:09:00 am »
Завиждам ви  :lol:!! И нашата нощ беше сравнително спокойна :),но се надявам да не е от "лунната фаза" , а да си е тенденция. :wink: Възможно ли е да огладнява по-рано и за това да се събужда?? Все пак има да наваксва и тези три часа между хранене да го устройват :wink:.
Ние също не купувахме почети нищо :). Дрехи имаме да се заровим,както и люлки,кенгурата,столчета и т.н,и т.н. :lol: Е,все нещо е купила Вили,но 95% ни е "предадено". Така ще направим и ние и даже ,вече имаме посока. :lol: Само една количка ще купуваме.Просто нямаше подходящо запазено предложение.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #399 -: Януари 16, 2015, 09:09:58 am »
hope-love, аз въведох първо всичките меса, без риба и свинско, после глутен, сирене, масло и накрая 1/4 жълтък.
И ние сме с 2-ра и 3-та употреба дрехи (по-голямата част). А сега ги завещавам на етърва ми, която чака бебе в края на месеца. И уговорката е, каквото остане читаво след това, да ни го върне, ако имаме още едно дете. Горкото ще е с 5-та употреба дрехи  :D Но има неща, които нито племенниците, нито детето ми ги е обличало и са абсолютно нови.