0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №93
« Отговор #140 -: Ноември 12, 2014, 17:31:39 pm »
Здравейте, момичета,

Добре дошла на petraDi, лека бременност до термин и без поводи за притеснения.

Аз съм на път да изпреваря mgstra - днес ми падна тапата и сега съм вързана в леглото на магнезии и папаверин да видим ще се размине ли. Дано да се размине, че имам още толкова неща да свърша преди да се появят бебетата. Още си нямат педиатър, дрешките им не са изпрани, а и аз не съм готова (не ми стигнаха 8  месеца, имам нужда от още време  :oops:). Че и багаж за болницата не бях събрала, да видиш как за 15 минути се организира всичко, ходи се до аптеката за последни покупки. Поне вече всичко е в чантата, пък дано не се наложи да го използваме преди планираното секцио.

И на мен на първата фетална ми казаха половете с 80% вероятност, на втората ги потвърдиха. Момчетата май се виждат по-рано, с девойката беше по-трудна историята.

marina vdb, на мен ми похвалиха бебешкия препарат на Sano - всичко изпирал и не миришел много. Аз обаче вече съм купила  Frosch baby, та поне в началото ще бъда с него, пък ако не се справя, ще го сменям. И на мен ми допада Mustela като аромат, да видим дали на бебетата ще им е ок с нея. Аз мисля само шампоан да взема за сега, ще ползвам био кокосово масло за мазане и имам разни мострички на кремчета за дупе. Първо ще ги свърша и после ще купувам.

Лека на всички и до скоро!
Re: Тема на бременните №93
« Отговор #141 -: Ноември 12, 2014, 19:13:39 pm »
Maury,а така... :lol: познато ми е това със събирането на багажа за 15 мин. :lol: добре,че ден преди това си бях купила превръзки,а инак изобщо не трябваше да събирам багаж,те нищо не ми искаха във Вита,всичко осигуряваха от там,пък накрая в Майчин дом :lol: важното е,всичко да мине успешно с щастлив край пък бабите ще изперат дрехите не го мисли... :lol: стискам палци и очаквам да пишеш какво се е случило :)

Re: Тема на бременните №93
« Отговор #142 -: Ноември 12, 2014, 20:10:06 pm »
Здравейте, и ние днес сме с новини. Шийката ми леко се е скъсила, нямам контракции и болки, но трябва да почивам. Докторката ме успокои, че е затворена, но каза ако бебка тръгне да излиза преди 20.12 да отивам в Токуда. И сега изведнъж се ошашках как не съм готова, и най-вече, че тя е много мъничка да излиза. Мъжът ми смята, че е добре направо да започна да си ходя в Токуда и да си имам лекар там. Поуплаших се, честно казано и откакто се прибрахме съм в леглото  :balk_125:
maury, късмет и дано бебчовците стоят вътре докогато трябва. Но и да избързат нали са вече достатъчно големи. За подробностите ще се погрижат околните  :)
Re: Тема на бременните №93
« Отговор #143 -: Ноември 12, 2014, 20:59:24 pm »
добре дошла на Петра Ди безоблачна бременност ти желая :)
Марина Честит ти малък мъж и аз се надявам на такъв,ама ще видим ;) и аз много се чудя за козметиката относно бебето?Прах на Тео Бебе(Лайка) си бях купила една кутия и ми хареса на мирис беше ми добре,но и аз съм чувала добри отзиви за Сано.за Фрош бейби не съм чула на Маури разчитам да каже като го ползва.обаче има един друг Пурлан бейби на пазара май беше зелено-бяло опаковка с бебе не го знам дали е хубав  osi_10
Маури дръж ги близнаците още малко  :wink: не забравяй и таткото може да пуска пералнята ако ти не успееш  да изпереш дрешките.вярно че на нас се пада по-голямата част от грижите за бебето,но и мъжете могат да помагат.специално за козметиката за дупето само Бочко не бих избирала,а за тялото не знам какво да взема склонна съм на олио ,но незнам какво въобще съм толкова неориентирана  :oops: знам че е още е ранно да ги мисля тия работи,ама времето си минава
Каткат охо още малко ти оставя :) май  ще раждаш по Коледа.какъв по-хубав Коледен подарък от това  :babyflips:

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
Re: Тема на бременните №93
« Отговор #144 -: Ноември 12, 2014, 21:00:08 pm »
Момичета,дръжте фронта!аз от утре влизам в 35 и дано изкарам до 37...
*
Re: Тема на бременните №93
« Отговор #145 -: Ноември 12, 2014, 21:11:25 pm »
А,моля моля няма да раждате рано ,стига ,че много станахме............ :wink: :?

На всички пожелавам и стискам палци да си родите около термин :goodluck: :goodluck: :goodluck: :bighug:

А за праха за пране бях решила Персил бебе,но не го намерих (е ,не съм и търсила кое знае колко) и за набързо взех Тео-то.За дупето за сега мисля да ползвам Бепантен(има го в зелените чантички дето подаряват в МД) и Себамед взех измивен гел за лице и тяло.

Успех,момичета:)
*
Re: Тема на бременните №93
« Отговор #146 -: Ноември 12, 2014, 21:15:28 pm »
Catcat, знам как се чувстваш, тъкмо същите чувства изпитвах и аз сутринта. Почивай си, определено има значение. Раничко ви е още да се разделяте. Иначе, да, за близнаците  не е проблем да се раждат вече, минали сме критичните седмици, ама ми се иска поне да вляза в 9-тия месец. Живот и здраве към края на месеца са добре дошли. Уж преговаряхме днес, да видим ще бъдат ли послушни.
Иначе ти си мисли за лекар за раждането, аз реших преди 2 седмици (33+ г.с. горе долу) и според моята докторка съм малко позакъсняла. В Токуда май няма лоши лекари, така че който и да избереш, ще сте в добри ръце. И аз натам съм се насочила.
Алекс, за сега удържаме фронта, дано да е така още 10-12 дена. Ама и при теб е било доста екстремно изживяване - от Вита накрая в МД. Дано се размина само със стягането на багажа! Все някак ще се оправим, то е ясно, ама защо да е така.
Рафаила, стискам палци, и аз натам се стремя!
shinzou, ще споделя като направя реален тест с нацапани дрешки. Сега реално само препирам чистичките. А иначе таткото не го жаля, ама се притеснявам да не му дойде в повече. А ти си мисли, нищо че е рано. По-добре така, отколкото в последната минута като мен. Нали не си мислиш, че съм купила козметика? Добре, че има online магазини - лежиш си в леглото и харчиш пари.  :)
Re: Тема на бременните №93
« Отговор #147 -: Ноември 12, 2014, 21:18:12 pm »
Аз си взех Сано и вече съм изпрала и изгладила всичко.козметика съм поръчала да ми купят от Германия на weleda, количка си взех на queeny,а леглото ми е тип кашарка от плат
*
Re: Тема на бременните №93
« Отговор #148 -: Ноември 12, 2014, 21:35:48 pm »
Няма, mih, правим всичко възможно да не стане! Кажи ти нещо за бебоците? Хайде да си ги вземаш вече пораснали и здравички. Иначе за кремчето и аз съм чувала добри отзиви, както и за sebamed.
Браво, Рафаила, за пример си ни! Иначе и ние имаме сгъваема кошарка, матраче и количка. Ама с прането и подреждането съм мноого назад. А дрешките са ми дадени, ще трябва да ги връщам на различни хора и някак да ги отбележа кое на кого е. Ама само бебоците да са добре, ще го мислим. Дано бабите съумеят да следват инструкции ..... ама надали. :)
*
Re: Тема на бременните №93
« Отговор #149 -: Ноември 12, 2014, 21:40:46 pm »
Като ви чета и аз започвам да се притеснявам.
До момента нищо не съм приготвяла, все ми се струва някак далечно раждането ми, а в действителност не е така. Добре че сте вие, за да ме отрезвите малко.
Аз с баткото ползвах течния Песрсил и съм доволна, сега пак него ще си ползвам.
За къпането - Себамед. За Мустела съм чела много добри отзиви, но аз се изринах от млякото против стрии по време на бременността ми и повече нищо не съм пробвала.
Maury, не ти позволявам да ме изпреварваше, все пак трябва да има някакъв ред  :lol:
Catcat, поставяла ли си инжекции за белите дробове на бебчо? Ако не си, няма да е лошо да се консултираш с доктора ти и да решите дали да не ги сложиш.
Рафаила, ти си отличник, де да бяхме всички като теб.  :P
« Последна редакция: Ноември 12, 2014, 23:13:16 pm от mgstra »


Re: Тема на бременните №93
« Отговор #150 -: Ноември 12, 2014, 21:45:05 pm »
... на мен ми похвалиха бебешкия препарат на Sano - всичко изпирал и не миришел много
Ааа, мирише, мирише, и то доста, дори и след второто изплакване. Ама иначе е хубав, т.е. добре изпира  :P

Catcat, стискам ти палци да не тръгва още бебето. За Токуда - няма смисъл предварително да ходиш при лекар. Всички са много добри и който и да е на смяна ще ви обслужи както трябва (дано да не потрябва де). Съгласна съм това, което е казала maury.

Рафаила и аз купих всичко на Weleda. Да имаш предвид, че шампоанът с душ гелът люти на очите. Аз на себе си го изпробвах. Срокът му на годност 6 месеца след отваряне. Съответно не го бяхме изразходили и си викам защо да го хвърлям, ще го ползвам аз  :lol: Иначе ми харесва, че са натурални - особено мазилата, но по този повод миришат и малко гадничко  :lol:

Re: Тема на бременните №93
« Отговор #151 -: Ноември 12, 2014, 22:04:59 pm »
Мгстра,Маури,за мен просто беше голям кеф всичко това:)даже за ужас на мъжа ми съм "запечатала" рафтчетата;)
Смайлс,мерси да инфото-това от веледа не съм го очаквала:(аз изрично държах на него,а не на това за вана...
Re: Тема на бременните №93
« Отговор #152 -: Ноември 12, 2014, 22:08:19 pm »
Благодаря ви за успокоителните думи!
mgstra, не сме слагали инжекции. То в този случай на д-р от Щерев ли да звъна или да отида все пак в Токуда? Имам час в Щерев за 02.12, но дотогава мога да ходя да ми мерят шийката за моя информация. Изобщо незнам какво да правя, извинете ме за въпросите, но наистина се притесних..
*
Re: Тема на бременните №93
« Отговор #153 -: Ноември 12, 2014, 22:11:38 pm »
Maury,каква количка си взе:)аз още не съм...............

Рафаила,браво браво да си те похвалим :lol:
Аз още не съм изгладила :oops:,а и половината багаж тук в София другата част във Варна 8O.
Но здраве да е:)
*
Re: Тема на бременните №93
« Отговор #154 -: Ноември 12, 2014, 22:54:08 pm »
Catcat, ти в Щерев ли се следиш основно? Ако е там, най-добре с тях да се свържеш. Но 2 декември ми се вижда далече. Обади им се и се консултирай. Не се притеснявай излишно, но е по-добре да се застраховаш. Поне такова е моето мнение, но докторите са тези, с които трябва да срещнеш.


*
Re: Тема на бременните №93
« Отговор #155 -: Ноември 12, 2014, 23:10:10 pm »
Catcat, аз слагах инжекции за дробчетата в 31ва седмица. Назначи ми ги докторката от ЖК. Според мен няма значение, и от Щерев биха могли да ти ги изпишат. Имай предвид, че са мускулни.
mgstra, пазя ти ред .. за сега. ;)
Mih, Firstwheels е количката, втора употреба. Има си зимни и летни кошчета. Предните и колела са по-малки отколкото исках, но изглежда маневрена. Най-вече минава през вратите на асансьора и апартамента и не е 1500 лева, че нова такава бях харесала за ужас на половинката.
*
Re: Тема на бременните №93
« Отговор #156 -: Ноември 12, 2014, 23:45:36 pm »
maury, стискам палци всичко да е наред с теб и бебетата  :crossfingers:
Catcat, почивай си спокойно и ще си откарате с бебето още много време две в едно. За Токуда да си кажа - аз вече почнах да ходя на платен ЖК там при доктора, при който живот и здраве ще раждам. Чувствам се по-скойна, като проуча обстановката (най-малкото нощем от кой вход се влиза :) ), и като мога да казвам, че съм пациент на някой конкретен доктор. Иначе наистина чувам добри отзиви за всички доктори...



   La vita è bella
*
Re: Тема на бременните №93
« Отговор #157 -: Ноември 13, 2014, 00:19:53 am »
Ааааа, момичета не давам на никой да ражда рано :x За тази година изчерпахме лимита на недоносените :P В МД вече се чудят как по-рано да изписват, че нямат място :(
Catcat, когато аз бях в твоето положение бях залята от много положителни истории на жени изкарали цяла бременност със скъсена шийка или с разкритие и до девети месец! Е при мен не стана баш така, и пак аз съм с проблем от 12 г.с. и добутах до 30 - пожелавм ти да стигнеш до 40! :lol: Иначе за кортикостероидните инжекции за дробчетата - от много лекари чух, че не ги слагат ей така за профилактика, а от личен опит казвам че са много важни, т.ч. ако ти препоръчат си ги сложи :) На мен ми ги сложиха само веднъж в 24 г.с. (класическата схема е да се повтарят на всеки 7 дни, но моята док каза, че и само веднъж ще са от полза) и си казаха своето - бебето ми изуми всички в родилната зала като изплака само и си дишаше сам от ден 0 - не се е налагало да стои на апарат, а това е изключително важно!

За козметиката аз ползвам на Uriage. Малко (доста) е скъпа, но съм страшно доволна - мажа и себе си дори :lol: А и от сигурен източник знам, че от френската козметика тази е най-добрата възможна ;) А и е доста "икономична" на употреба, та не знам в перспектива дали няма да излезне и по-евтина от някой по-евтин флакон ;)
За прах за пране - ами не знам какво има да изпира или да не изпира на едно бебе праха  :lol: Та те дрешките си остават чисти :lol: Аз ползвам Рекс Бейби. Бях се засилила на Саното, но ми се видя някак нереално по-скъпо от другите препарати... На Тео ми се струват твърде ароматизирани, а на Фрош бях взела бебешко веро и ръцете ми станаха в рани 8O, та ще пропусна праха за пране :) Аз пера с Рекс попринцип и сега съм доволна и от бебешкия. Пера на 40 градуса и на бърза програма (55 минути) и нямам забележки, освен когато си върне желязото (даваме му капки малтофер за анемията), ако засъхне и престои не се изпира от някои тъкани. Иначе всичките ни дрешки, чували, кърпи,... са наповръщани и редовно и наакани (обожава да се изака в хавлията баш след баня :lol:) и проблем с това нямам ;)

Хайде коремчета, всички да сте здрави и да се пъчите до край :P
Re: Тема на бременните №93
« Отговор #158 -: Ноември 13, 2014, 01:28:48 am »
С баткото съм права първите два месеца със Сано, после с Тео бебе и съм супер доволна от Тео бебе :)

За козметика, ползвахме Себамед до 6 месец, после една турска, Комили май се казваше, после Саносан и само Саносан. Да ви кажа, малко всички са един дол дренки, ама айде :lol:

Сега мисля да ползвам една тукашна козметика за бебета Авеено+бадемово масло за тяло. Откакто открих маслата и за себе си и за детето само такова ползвам. Бадемово и масло от Макадамия са с най-близък състав до човешката кожа, прекрасно се абсорбират и запазват влажността в кожата.

Момичета, взимате ли допълнително калций? В бременните витамини няма достатъчно, та аз редувам прием на калций+вит. Ц и на следващия ден прием на бременни витамини.
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните №93
« Отговор #159 -: Ноември 13, 2014, 06:39:17 am »
Никакви витамини не взимам. От 5 дни пия желязо заради хемоглобина.