0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Поисках второ мнение.Няма да взимам въпросните гащички.
*
То и аб взеха да изписват масово едва ли не профилактично.  :x Ама като майката е първескиня и е като в небрано лозе. Както сме били всички. Затова се дразня.

Стеф
, има и злояди деца, но няма кой да им се връзва. Слагам каквото реша на масата. Ако иска да яде. Понякога се мръщи, все пак пробва, хареса й. Друг път не го одобрява. Дете, на което му се предлага храна, няма да умре от глад. Вчера се премери - 14,5 кг с пантофите.  :lol:

Бебешок
, точно на възрастта на твоето бебе се прави профилактичният преглед от ортопед за тазобедрените стави. Така че много добре си направила, че детето го е прегледал специалист.

Точно казано Блу,като си първескиня и....едно е да взимаш решение за теб,друго е за това малко същество.Всяко действие и бездействие носи последици.
Ето утре сутринта пак ще я карам на доктор от петък вечер повръща,като днес е ужасно много,хем я вдигам да се уригне,не я мачкам,понякога урига по 2-3пъти и пак.Пробвах да се изцеждам малко,защото четох ,че може да е от препълнени гърди.Коликите също са ни хванали :D
*
Моника повръщаше много, на фонтан.Рефлукс беше при нея, но и ужасно лакомо бебе.Независимо от това я кърмех доста време, а рефлукса отшумя при захранването.

Пиши след прегледа!

По принцип не повръща.В петък започна всичко бяхме на ортопед,баба ми почина и покраи всичко това не обърнах много внимание.
Спряха ни капките за колики,давах и Колииф и Коликид,според докторката се е раздразнила от тях,а и акото и е малко по-рядко от обичайното.Изписа ни Линекс бебе и Еспумизан,днес да я държим малко повече на ръце,по-изправена,за да не повръща толкова и утре пак сме на преглед.
Бебешок,

Честито ти бебче! Живи и здрави да се гледате и да растете безгрижно. Не съм се появявала отдавна и затова поздравявам със закъснение. :)

Моята беба също повръщаше в началото, съвпадна с периода когато имаше колики. Постепенно този проблем отпадна, Слава Богу. Важно е по колко пъти на ден повръща и дали само връща храна след кърменето или повръща от стомаха (като пресечено мляко). Ако е до два -три пъти на ден по мъничко, било в реда на нещата. Ако е по-често и по-голямо количество и особено ако е на фонтан - преглед при педиатъра и ако той прецени гастроентеролог (тъй като може да се окаже рефлукс). Препоръките на нашият педиатър, които доста ни помогнаха бяха да спрем временно капките за колики, които може да дразнят стомахчето. А и честно казано, не мисля че капките помагаха за коликите. Да се повдигне матрачето, на което спи от към главата, примерно с хавлия под него, на около 30-45 градуса. Да се носи по-дълго изправено след кърмене, дори и след оригването. Освен това препоръча да се предлага глътка две водичка след повръщането, за да се отмият стомашните сокове от хранопровода и устата и да се избегне допълнително дразнене. След като се успокои стомахчето препоръча да се предлага преварена вода и между храненията, за да се избегне дехидратация, в случай че повръща по-обилно. Според док бебето само си знае дали му трябва вода или не.

За коликите като че ли най-много й помагаше да я носим в поза "тигър на клон", с коремчето към ръката на мама, ръката минава по продължение на телцето, между краката и я придържаш с другата ръка. Така се успокояваше и заспиваше.
Мире,Благодаря.
Вчера плака общо около 20 ч.В 12 вечерта отидох в спешен център на детска частна клиника (сутринта я бях карала при педиатър).Всичко и е ок,освен раздразнено стомахче.Повръщането не е на фонтанче,но понякога е от стомахчето излиза на парцали,иначе в неделя повърна към 15-20 пъти,вчера малко по-малко,но пък се късаше от рев.Днес вече сме доста по-добре,да не казвам голяма дума,че има още време до края на деня.Съветът беше пак спане в по-изправено положение и режим на хранене,през деня на 3 часа и задължително паузата от 6ч.през ноща,даже да и предлагам само едната гърда,защото явно имам доста кърма.
Бебешок,

Дано по-скоро й размине коремчето на малката мишанка.
*
Ох малката шушулка, не може да си регулира храненето, може да преяжда и за това да повръща.Спането на повдигнато и носенето по-дълго след хранене много ще помогне.Аз не съм правила нощни паузи, независимо от това че Моника повръщаше много.Но ти си прецени, виж я тя как е.Ако реве много не вярвам да я оставиш гладна.

За да не отварям нова тема:Някой да е пробвал Боуен терапия в Пловдив и да препоръча специалист?В провинцията сме, имам такъв специалист в София,но не ми се прибира ,в нета намерих координати на такива,но все пак ако някой може да препоръча ще съм благодарна.Правихме такава терапия на беба за отпушване на слъзестите каналчета и съм доволна.Става и за колики и ми се иска да я заведа,но съм при мойте родители,който ми помагат да не откача :)
*
Има сайт с терапевтите http://bowen.bg/practitioners/. Гледам, че имаш голям избор, при нас е само един  :D имат категории, тия най-отгоре са с по 2 звезди, но реално дали са по-добри или просто са си платили за повече неща, не знам кой може да гарантира. Аз виках такъв като бяха малки, много положителни коментари от приятели съм чувала, но за колики при нас не даде никакъв ефект. Едното бебе направи инфекция, вероятно от болницата сме си я донесли, но не посмях втори път да викам човека и без това получиха безброй антибиотици и да се притеснявам...

ПП Все се каня, да те питам, що не пишеш в бебешката тема? Там има повече мами, тук сме се регистрирали за известия от като е била активна темата и не всички ти виждат въпросите, а може да получиш повече информация като те четат повече хора.
« Последна редакция: Юли 23, 2017, 15:28:31 pm от м-и »
Благодаря за линка.Аз за очичките съм много доволна и ми се иска за коликите да пробвам,че с тия капки не се получава.От едно има ефект,но я докарва до запек и пак се почва рев,другото пък я кара на растройство.Няма угодия :D.
Виждам аз,че си пиша сама тук,а вие ми отговаряте :)ама нали тази темичка си е  от 0 до 12 м и аз.....ще взема да се преместя
*
Преди няколко години имаше Педиатър, който помагаше и даваше насоки и другата тема беше за ежедневни неща, сега вече не само. За коликите само Биобаланс бебе и аз изредих цялата аптека. Как мирише акото и как изглежда? Не съм сигурна до колко е от значение това. На синът ми миришеше хубаво, но коликите чак след 8м минаха, предполагам и рефлукса ги е изострял, а при момичетата не бяха постоянни и толкова силни, но чак като дадох Биобаланса, се усетих, че не миришеше акото на каквото си мирише бебешкото  :lol: и беше по-течно, пре течно може би.
Преди давах Коликид и Колииф,като последните дни акото започна да става с една идея по-рядко.Спрях ги и по препоръка на педиатър започнах Еспумизан и Линекс.За 5 дни Еспумизана я запече и аз спрях,вчера се върнах към Колийф без Коликид .Няколко часа по-късно беше с разстройство,но пък е адски спокойна спи по 4 часа :).Днес не съм давала нищо.Акото е светло жълто,на мирис е малко по-кисело от обичайното,има си ги като гранулки,но и сякаш само вода.Утре явно пак ще ходим на доктор.Ето за това надеждата ми е в Бауен терапията :)
*
За да се сгъсти и оправи мириса трябва пробиотик, но щом е спокойна, не знам дали е удачно да се дават нови неща. Аз на синът ми съм давала Колийф, сега давах нещо по-модерно, но не помня Абоколикен ли да беше името, никакъв ефект относно коликите де, вечер 3 часа беше ад, редки случаи и повече.
*
Аз давах Колийф, ама нямаше ефект, после почнах Инфакол, май той беше по-добре.Коликите са нещо нормално и за мен лично не трябва да се изкупува всичко от аптеката и да се опитва върху детето.Много е малко а ние си правим опити.Носене, гушкане и нерви.От сега нататък това ще е процедурата та докато пораснат(тогава ще отпадне само носенето!).

*
Всеки преценява  :) в моят случай с две бебета, мъж работещ по 17 часа... реално е лудост, да не опитам всичко възможно.
Аз също изпробвах всички илачи за колики без резултат. И с второ дете с колики пак бих ги изпробвала  :lol: с надеждата нещо да подейства. Трябва само да се избягва изпробването на лекарства с една й съща активна съставка, защото си е направо безмислено. И ако се види, че не действат да се спират.
Няма да забравя как в един магазин Дани много се разплака и една рускиня ме приближи и ми каза, че като спряла всички лекарства и коликите спряли. И аз така направих. Не спряха чак коликите, но със сигурност не се влошиха. Продължавах да давам само Биогайа.
Продължиха до 4.5 месеца. Винаги ще помня репликите: "Това бебе не реве, то се дере", които се отнасяха за моето бебе. Сега ми е смешно като си спомня, но тогава хич не ми беше.

Равносметката е, че най-много помагаше затоплянето на коремчето - методики всякакви - шише с топла вода, гушкане в мама и тате (в т.ч. с помощта на слинг), възглавница с черешови костилки.
Като се замисля има го момента, в който като не даваш нищо си е добре детето.Е при нас това трае 3-4дни ,както беше сега докато чаках акото да се оправи след Колииф.Донесоха ми от Гърция капки Нопар.Много ги хвалят,втори ден ги давам,ще видим след седмица,имам чувстото че всичко първата седмица действа.Мисля това да е последния експеримент относно капките,защото найстина се получава като опитно зайче,а не съм много ок с това.Прибрахме се в София и днес ще звъня за Боуен терапията,може да не помогне,но няма да навреди.
Иначе се отказах от усилията да правя 6 часови нощни паузи.Първите 4-5 дни беше перфектно,даже правеше към 7 часа,но последните 2 дни се лъжехме по 2-3часа докато стане време,тя пък се изнервяше много о след хранене продължаваше да реве.Мисля,че е безмислена борба на този етап и двете се мъчим.Ще му дойде времето и за това.
На погачата ни подариха ваучер за плуване мама и бебе,много се вълнувам,ще споделя как минава.
И да се похваля нещо относно мен.Преди малко се върнах от първия преглед след раждането-Миомния ми възел го няма.Много съм щастлива.С доктора се бяхме разбрали,че по време на секциото ще го махне,но не успя да го види,сега също не се виждаше нищо.
Бебешко, плуване за мама и бебе е страхотно :) ние ходим само в събота от как е на градина, много му харесва :)
И аз какво ли не пробвах за коликите и накрая само биогая давах, наистина затопляне най помага..