0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част X
« Отговор #80 -: Февруари 27, 2017, 17:51:01 pm »
Мире, не се пали.Сигурно ти е много притеснено....
Аз пък бих действала с неотрален шампоан до прегледа с дерматолога ,съдя по това как са ми действали на мен някой от специализираните шампоани т.е не действат или влошават положението,знам че с бебенце е по различно и че звучи странно ,но съм имала ситуации, в който шампоан за ежедневна употреба разреден с малко вода (за да се олекоти още)спасява повече положението.
« Последна редакция: Февруари 27, 2017, 18:03:06 pm от bebeshok0326 »
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част X
« Отговор #81 -: Февруари 28, 2017, 11:36:18 am »
Не съм опитвала да те нападам. КС също са лечебни, просто трябва да се ползват с мярка. Дете със себорея слава богу нямам, но на ММ само това му помага. Изостря се сезонно в студените месеци. Адерма и на него добре му влияе.
Иронията е неволна, но все пак замисли се. Имаш си педиатър на който вярваш, той диагностицира проблема, но не се наема да дава съвет за козметика, а ние, които нито виждаме, за какво става въпрос, дори на снимка, как да ти помогнем?! Ако козметиката, която ползваш сега, влошава нещата, си иска замяна и то спешно, ако просто не помага, аз бих си я ползвала до консултация със специалист. Всички добри бебешки козметични компании предлагат и специализирани серии и имаш избор ако не ти харесва, това което аз примерно съм предложила.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част X
« Отговор #82 -: Февруари 28, 2017, 13:37:00 pm »
Когато става на въпрос за децата, особенно за малки такива всички сме много притеснени и лесно се палим.Не е това начина.Нормално е всеки да каже това което знае и според него е правилно.Майката тук филтрира информацията и се абстрахира от което не и харесва.От тук нататък живота е сложен заради малките, но точно ние трябва да ги научим на търпение и мислене, за да не стават инциденти с фатален край.Защото ние сме техния пример и ние ги слагаме на пиедестал, и също ние сме тия дето нападаме вербално хората който не мислят като нас!

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част X
« Отговор #83 -: Февруари 28, 2017, 17:28:07 pm »
Мили дами,

Не се паля, просто реагирам в опит да огранича излишния шум извън зададения въпрос и евентуален конкретен смислен отговор. Все пак сме се събрали тук да си помагаме, а не да си губим взаимно времето.

Ако някой няма опит конкретно със себореен дерматит при бебе, не виждам какво го кара да се почувства компетентен и призван да отговаря на въпроса ми.
Подобни отговори и с подобен тон определено не са ми полезни.

Не виждам и пост с морализаторстване какъв пример следва да даваме на децата си как би помогнал със себореята. Така че и той ми е в графа непоискан страничен съвет.

И като сме тръгнали да си даваме непоискани съвети, ето ви един от мен, напълно доброжелателен - много е опасно, когато човек си повярва прекалено и започне да раздава непоискани доброжелателни съвети наоколо.

Приятен ден!

« Последна редакция: Февруари 28, 2017, 17:32:25 pm от Mirracles »
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част X
« Отговор #84 -: Февруари 28, 2017, 18:01:25 pm »
Мирикъл, тук специално сме се събрали хора който все гледат да помогнат и казват техния личен пример, техните проблеми, ако може да ти е от полза.

Много е лесно да се фръцнеш и да не разбереш.От тук нататък като родител ще има доста шлака, ще искаш да променяш мисленето на доста хора покрай теб.О съжалявам морализирам.Ми да аз имам дъщеря на 3 нагледах се на подобни нащипани мадами! Аз искрено ти симпатизирах през цялото време на борба, бременност и т.н. Чаках да пишеш да кажеш как сте с малката.Грешка моя голяма.

Ай със здраве, аз детето мога да го гледам и без да казвам какво ни се е случило и да подам ръка ;)

И да морализирам щото чакай да излезеш на площадката и да се сблъскаш с първата мама, но всичко с времето!

И аз мога да се засегна, а се имам за изключително търпелив човек.Да питаш за помощ, ама да очакваш конкретика, и да се сърдиш, че ти се дава съвет, различен от очаквания от теб и това във форум с обикновени майки, а не от лекари, ми не звучи добре!
« Последна редакция: Февруари 28, 2017, 18:05:49 pm от magi_st »

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част X
« Отговор #85 -: Февруари 28, 2017, 21:52:55 pm »
Себорейният дерматит при бебе е доста рядко срещан. Компетентни във форума да търсиш  :lol: :lol: :lol: :lol: Бяхме коректни и те насочихме към дерматолог още в началото, дори да има такъв във форума, съмнявам се, уважаващ себе си специалист, да те консултира без преглед, а ти си чакаш твоят. Едно "Благодаря" щеше да приключи всички съвети в самото начало :) Дори като се замисля, ти май от началото си влязла просто да си почешеш езика и пръстите, а не точно да търсиш съвети. Лично аз смятам на ТЕБ повече да не ти губя времето. Сутринта децата ми изядоха салфетка, докато се опитвах да обясня, че не съм искала да те обидя, явно безсмислено. Успех с лечението!
*
М-и, на колко станаха твоите деца, че ги захранваш със салфетка?  :lol:

*
Блу, почти на 14м. Всичко е за лапане сега, онзи ден разглобили дрънкалка и ядоха топчета  :lol: често облизват пантофи, надживях го сякаш  :D
*
Така се гради имунитет.  :lol:
С първото човек много се впряга. Като видят, че е оцеляло, с второто не се впечатляват чак толкова.

*
Самоуспокоявам се, поне не са злояди  :lol: освен осъзнах, че сега ако се впрягам ще изнемогвам или ще откача, най-сигурно и двете  :lol: та гледам, да има ядене, чисти дрехи и разходка евентуално и си свиркам  :D
Здравейте момичета .Не  знам дали въпросчетата ми са за тази тема,някой от тях са доста глуповати,но ще опитам  :D:
От два дни сме си в къщи и предстой създаването на някакъв режим.Не ми остава време да чета и бих искала да споделите вие как сте се справяли.
Храненето ни е изцяло на кърма,някой акушери и доктори в болницата ме посъветваха да правя такова точно на 3 часа,което при нас не се получава защото беба спи дълбоко и не мога да я събудя.Оставила съм я на пойскване ,като ни се  получава  на около 4 часа,което според мен е добре.Неща,който ме притесняват обаче са режима около къпането:
Към колко часа се къпете ?Необходимо ли е да се създаде режим в един и същи час?Днес си я изкъпахме към 20.30,но снощи я оставих да се събуди,което беше близо 22.30,което май не е много добре.Като цяло таткото ми мрънка когато тръгна да я будя :D
Кога храните -преди или след баня?Страх ме е преди баня,защото когато я местя много след хранене връща от храната,а след хранене пък винаги пълни памперса(и все едно не сме се къпали)
Колко време държите бебчетата изправени след хранене за да се уригне и правите ли нещо за да улесните този процес?На нас въобще е ни се отдава :D
Кога сте започнали да давате беберони/залъгалки?
И последното,за което едва ли има как да ми помогнете,но пък да си го кажа,за да ми олекне:Знам,че всички бебчета карат така нареченета "жълтеница" когато се родят.При някой от тях е по-силно изразена,при други не.Знам обаче ,че ако има някакъв проблем от болницата реагират.В нашата епикризата всичко е супер,вчера дойде и педиатърката,тя го потвърди,но направи един коментар ,че имала още жътеникав тен.Та от вчера си я гледам и се чудя тена  ли си е такъв или е свързано нещо с жълтеницта,аз ли си внушавам от коментара?!.?
Бебешок, за два дни е рано да създадеш режим.. :) води се по детето то си показва...не го мисли, че веднъж ще го къпеш в 20 друг път в 22... гледай просто на теб да ти е удобно, а това, че ще го изкъпеш и след това ще се наака е класика просто :lol: но и аз не си представям да го нахраниш​ и след това да го изкъпеш, ще повръща нормално е от това подмятане....дръж го изправено след хранене някой път ще се оригне, друг път не....може по корем но вероятно ще повърне...а, относно жълтеницата​ щом не са ти казали нищо от болницата ще отшуми с времето..
Нормално е да се тревожиш и питаш :) всичко ще е наред, ще се нагодите.. :)
*
Бебешок, и нашата педиатърка на първото посещение каза, че Нора още жълтее. Аз не виждах жълтото и се зачудих това тен ли е , жълто ли е... От жълтеницата още е поспалива, до дни ще си наместите режима. Аз не съм будила за хранене, нито за баня. Хранене след баня, акането след баня наистина си е класика  :lol:. За оригването - бързо стана ясно, че не се оригва винаги, а само когато е била гладна и гълта бързо.
Не помня кога дадох  залъгалка.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Да не повтарям момичетата, но ви е рано за режим.А да ти кажа някой бебета така и не изграждат такъв.Аз бих будила ако спи повече от 4 часа, малка е за дълги паузи, дори и нощем.За бибероните не мога да дам акъл, Моника така и не поиска. Оригването си е тото, я се случи я не!Жълтеница имахме и след изписването, беше леко жълта и много поспалива, кърмех я по 40-50 минути защото заспиваше на гърдата.Отмина с времето.

*
Е, да, системно повече от 4 часа сън не е добре.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Така казани нещата от вас изглеждат добре и успокоително.Благодаря ви.
Не минаваме повече от 4 часа-ще си я оставям.На мен не ми тежи сегашния и ритъм,,просто се замислям над някой препоръки  :D
*
Бебешок, ако стане много късно някоя вечер за къпането, можете и да го прескочите. Нищо няма да му стане на детето.
При нас по-скоро къпането вечер беше, за да усетят, че е време за сън. Но имам приятели, чието бебе го къпеха веднъж седмично.

Иха,това с къпането веднъж седмично ми се вижда странно.Мен ме гризе съвестта ,че веднъж в денонощието не и мия дупето,а използвам мокри кърпички  :D Все още съм ентосиаст.
Татко и ще ме спука от смях,както не ми даваше да я будя (била съм я тормозела),вчера се прибра от работа с куп "доброжелателни" съвети от колежките как сега му е времето да създаваме режим и той трябва да е много стриктен :D :D :D
*
Колежката да си гледа нейния живот, ако обича, и да не дава непоискани съвети!
Да, преди 40 г. така са гледали деца. И мен майка ми така ме е гледала. "Ами, докторът още в родилното каза никакво хранене през нощта и аз така правех. Само първата вечер плака, после разбра, че няма да се яде и си спяхте от 21 до 6 ч." Да, де, ама днешните родители сме друга порода. Имаме много повече информация и време за децата си, обръщаме им много повече внимание. Като цяло, отглеждаме ги по друг начин. Майка ми е много кротък човек, не ми се е бъркала, въпреки че чат-пат се е обаждала за нещо. Но съм й казала да вземе да си направи един ъпдейт на информацията и после ще говорим пак. Нямам нищо против срещу някогашните методи, но не желая да ми се натрапват. Мога сама да отсея информацията, която ми е нужна.

*
Аз с първото бебе бях стриктна, следях някакви неща. С нищо не са помогнали като погледна назад. Сега къпех сутрин като са свежи, бодри и имам помощник, вечер започнах да къпя като започнаха да се цапат. В началото бяха мънички и само спяха, будех за хранене, но имаше причина. Може би около вторият месец започнаха нощните паузи. Нощем памперси не съм сменяла, само на големия ама като го сменя и той като се разсъни... и бързо ми мина мерака.
Важно е да качва и ако да, не виждам причина да се буди за хранене.