0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
А, да, това за нощния памперс е много важно. Ако спи, дори и напикано, хич няма да го будя, че после да не може да заспи един час. Добре, че ме светна джам, че памперс през нощта не се сменя, че като бях почнала да го правя и се чудех това дете защо не иска после да спи.  :lol:

*
А, да, това за нощния памперс е много важно.
Блу, то това и по едновремешните разбирания не се правело. Действало е като "загревАЮщ" компрес  :lol:. Само, че аз сменях, щото колкото пъти ядеше, толкова пъти и дрискаше.  В началото е тъй. Но пък на Нора смяната на памперса не й пречеше на съня, спеше си и по време на мнипулацията.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Е, може, може. Ама не стига, че моят синковец и без това трудно заспиваше, па и му сменях памперса през нощта, хептен да не можем да спим.

*
Ооо и наакани са спали сигурно, не съм проверявала дори, ама и мама е човек, пък и не се подсичаха.
И за да не изглежда всичко розаво за по малко от 2 дни се сдобихме:
 -  с колики-започнахме с инфакол от вчера
-с някакво белене на кожата по ръчичките и краченцата,все едно са протъркани,не ми прилича на дерматит,по скоро на суха кожа.Още докато бях бременна купих комплект за бебе на Мустела,сега го смених с Биодерма,ако няма подобрение до 2-3 дни ще трябва да се ходи на лекар.
-коньоктивит-за това най-много ме е яд,защото още в болницата ми се видя единия ден,че гурелчето е по-голямо.Казах на акушерката,щяли да го изчистят с физиологичен разствор (направиха го и нямаше проблем).При срещата с педиатърката и на нея казах и тя същото.Чистя аз със стерилни марли...и тая сутрин веселба жълти,лепкави гурелчета,даже и сълзи жълтеникаво.Знам,че бебенцата много често получават този "раскош" и не е драма,но няма ли какво да се направи като превенция,освен този раствор?Бях до педиатърката преписа Тобрекс капки 3×2 (и на мен са ми преписвали същата доза osi_10 osi_10 osi_10).О,да и прочетох листовката-забранено за деца под 1 г. :D.Незнам кое е по-добре-да ги чете човек или не?!
*
Бебешок, бебето се бели.Значи за родителите е шокиращо, но така става.Мажеш с мазен крем и така.За гурелчетата предписват точно тези капки, нека майки имали този проблем да споделят и как са промивали очичките, че аз не съм компетентна.За колики, гушкане, носене, слагане върху вас да се загрее коремчето и много спокойствие.

*
bebeshok0326, и ние минахме през точно тези 3 неща.
За коликите- най-доволна бях точно от Инфакол и съжалявам, че по-рано не избрах тях, тъй като ние бяхме до 6 месец с колики, а Инфакол ни успокояваше най-бързо.
За беленето- малчо имаше около слабините и като се обели един път и всичко изчезна. Нормално е.
За секрета- беше от първия му ден с мнооого секрет. Няколко дни чистех само с физиологичен разтвор, но ефект нулев. Ощите му бяха постоянно затворени. Педиатърката ни изписа и на нас Тобрекс- без ефект. Тогава личния му лекар ни даде Цилоксан- още на следващия ден беше много по-добре. От тогава не сме имали проблем.
*
Това с конюнктивита е много досадна болнична инфекция, най-често стафилокок. За съжаление без антибиотични капки не става. А то всички са със забрани в листовките. Педиатрите си знаят работата. Аз много използвах отвара от лайка по принцип и почти за всичко. Още от първите дни в къщи, вкл. и промивах очички всяка вечер.С конюнктивит чак в яслата се сдобихме, но го изследвах, докаточаках резултати започнах капкити, но поне знаех, при рецидив  кой ще е точния антибиотик.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Не всички бебета се белят, но съм чела, че преносени, ако водите са изтекли доста преди да се роди бебето и нещо имаше за недоносените, което не го помня, но е възможно. Нямам идея с какво да мажеш, затова ще си трая, аз никога не съм мазала.
Родих 3 деца със запушини или тесни слъзни канали обаче. Когато се изчисти този жълт секрет, остава само сълзенето, около 6м изчезва и то. Последно време много бебета се раждали така, ми каза някой от педиатрите. Единият път Тобрекс не помогна и го комбинираха с Азитер за да се изчисти секрета.
За колики най-много помогна Биобаланс бебе при нас. Иначе де що е имало съм дала включитело Лефакс, някакво масло прехвалено, което излезе, че в процентно съдържание е в пъти по-малко от пшениченото масло в шишето, де се чудя после има ли наистина пшеничено масло и глутена на 3-4м ли го въведох  :lol:
Мисля ,че от Инфакола има подобрение (знам,че трябва да минат 2-3 дни за по-добър ефект).
За беленето,много ме успокоявате.Чувала съм,че се белят,но незнаех колко е истина.За мен ако е въобще няма да обърна внимание :D.
За очичките-четеох,че е толкова разпространено,че в някой клиники още в родилна зала се прилага еднократно профилактично антибиотучно лечение.Като я гледах преди 2 часа как иска да се търка с ръката и как рева "до посиняване" е май повече заради очите,не заради коликите предпочитам да се прилага нещо прифилактично.
Нищо, и това ще мине и ще дойде друго.Като не подейства Тобрекса,ще отида след 2-3 дни  за друга рецепта.Добре,че си избрах педиатър в квартала,не "в другия край "на града
*
Той може и да подейства тобрекса, просто при моите не стана само с него, аз настоях за секрет, защото още бяхме в болницата и така. После само съм почиствала сутрин и подсушавала през деня сълзенето.
*
Със сигурност не реве заради очите, ами коликите си я мъчат.  :( Бързо да минават!

*
Да, не реве заради очите, а от коликите.Очичките все още не я дразнят, тя е и още слепичка сега, така че проблема са си коликите.
Аз я мажех с масло на Веледа- Моника.Люспеше се като гущер и бях втрещена като теб, защото все бях чела за белене, но не вярвах, че е толкова буквално.Това премина не помня вече за колко време и си продължихме с продуктите на Веледа.

*
Bebeshok, това с очите и Явора си го има, още от раждането, та до ден днешен. Не е конюнктивит при нас, неправилно функциониращи канали (частично запушени) и оттам прави локална инфекция (това, което м-и е обяснила). По твоето описание е абсолютно същото, но все пак те много симптоми се припокриват при различни диагнози. В началото и аз капех Тобрекс по предписание на педиатърът (3х1), но каза повече от 7 дни да не слагам. Резултат нулев. Изпрати ни на очен и той потвърди "диагнозата". Обясни ми къде да натискам и как да почиствам (не че вече не го правех по 100 пъти на ден) и каза, че чакаме. Повечето бебета се оправяли до някой си месец, като максимум изчакват до годината и после дренират каналите, за да се отпушат. От майка ми разбрах, че сестра ми е била със същия проблем при раждането, но се е оправила без лекарска намеса. Не помни обаче кога. Та, си ходя с физиологичен и памуци/марли и си чистя ли, чистя...
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Злате и на мен ми каза 5 или 7 дни,но не повече от 7.Аз нали гледам все да съм оптимист и си се надявам да се разминем само с това.Днес цял ден си повтарям,че е по-добре от вчера,дано да не е самовнушение  :lol: :lol: :lol:
А това да вървиш с тампончетата и разтвора си е наказание.Дано да се оправите бързо и вие.
*
bebeshok, то и при нас един ден е по-добре, друг - пак в изходна позиция, ама и аз си се надявам да се приключи скоро с това, че много гадно като й залепнат очетата :?

Off topic: Съжалявам за грозотията с "педиатърЪТ" в горния ми пост. Уж редактирах, ама съм си оставила ръцете там :oops:
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Бебешок, мисля, че е най- добре да си наясно конюнктивит ли има детенце или запушени\стеснени слъзни каналчета. Двете са съвсем различни. Ако е необходимо и очен лекар да потвърди. 

П.С. Злате, и без редакция си личи кога граматиката куца по принцип и кога грешките са от писане "на бегом".
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Ако секретът е гноен, си се назначава лечение.
Секрет може да има от каналите, но само бистър.
Никога не съм масажирала, избутвала и каквото се сетите. Опитах с баткото, ревеше до скъсване, той и така си ревеше де, но някакви процедури го разстройваха допълнително.
Писах ли...писах ,само да не съм публикувала в друга тема :lol:.
От общите ми познания е по скоро конюнктивит,секретът е жълтеникав,"гноен",педиатърката е на същото мнение.
Авалон,тези дни ще се виждам с нея и ако ме усъмни нещо ще последвам съвета ти.Другото,което ме навежда на мисълта за конюнктиват е за стафилококите,които спомена-в епикризата и от болницата пише ,че са изолирани такива в норма(едно поле,нормално за секрета,от който е взет-по подобен начин беше формолирано).Няма да се учудя,ако тази" норма "не е много в норма.
*
м-и, при Я. очите сълзят, все едно рони крокодилски сълзи. И това е почти през цялото време. В последствие се получи жълтеникавият секрет, който педиатърът каза, че е от настъпилата локална инфекция. В последствие, очният потвърди. Едното око е една идея по-добре от другото. На моменти направо "светят" и аха да се зарадвам, пак се почва. Какво е това нещо... Аз също не натискам; много рядко, когато се присетя. Просто или аз не успявам да го правя, както трябва, или наистина няма файда от това. Само я разтройвам, както и ти си писала. Та, продължавам да чакам :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”