Привет... Да споделя едно мнение за хотел Мантар (с.Марикостиново), от където се върнахме вчера. Бяхме общо 7 нощувки.
http://hotelmantar.com/hm/Хотелът е съвсем нов (от лятото на 2015 г. е отворен). Засега наистина е много чистичък и уютен. Дано така се и запази. Много е топъл. Около 24 градуса е температурата в целия хотел, а на спа етажа е още повече.
Има подово отопление. Дани даже лежа на плочките в лобито, за да си играе с количките.
Басейнът е минерален, вътрешен, с температура на водата 36 градуса. Дълбочина 1.45-1.60 м. Не е някакъв голям, но мисля, че е достатъчен за размерите на хотела (25 стаи).
Въпреки че пише, че има обособена детска част, такава няма. Има джакузи част, която е по-плитка. И също около една колона има по-плитка част (около 50-60 см широка). Децата май киснеха основно там, пазени от родителите. Дани обикаляше в кръг около колоната, а аз го държах за ръката и обикалях заедно с него.
Ходихме разбира се и на дълбокото, къде с пояс, къде без.
Има просторен детски кът, но е на спа етажа, който е подземен и няма естествена светлина. Вътре има малко, но хубави неща за игра - пързалка, къщичка, кухня, конче люлка, маса с материали за рисуване. Но май само ние го посещавахме. Други деца така и не засякохме вътре.
Стаите са хубави. Нямам забележки към тях. Мисля, че двойната стая е тесничка и е по-добре да се резервира двойна стая делукс, която е по-широка и има и диван.
Ние запазихме апартамент, защото бяхме за повечко време, с повечко багаж, а и дребният трябва да спи на обяд и не искахме само да му пазим тишина.
Ресторантът е много хубав и храната е вкусна. Менюто е от кратктите, но пипнатите. Цените са софийски обаче!
Закуската не ми хареса много, много. Когато има повече хора (през уикенда) има блок маса. Преобладават пържените неща (ама мноого пържени) - доста мазни пържени филии, яйца плуващи в олио, разни мазни кренвирши и др. подобни. Имаше баница от тези готовите и едни по-сухички кроасани
Единствено ми харесаха май палачинките.
Персоналът е много любезен.
Най-големият недостатък е, че хотелът е извън населено място (на 1 км от Марикостиново) и около него има едни изоставени соц.сгради и селскостопански постройки, един прашен път. Вижда се и се чува новата магистрала.
Единственото място, където може да се отиде пеш е държавната калолечебница (мариконстински бани). Там поне беше много приятно за разходка. Едни цъфнали дръвчета, една тишина, чуват се само птичките как пеят....
Същевременно пък локацията е и много добра, защото като си с кола си свободен да отидеш навсякъде - Мелник, Роженския манастир, Рупите, Сандански, Гърция.
Като цяло много ни хареса. Изобщо не ни беше скучно, въпреки че бяхме много време, и мислим пак да отидем
Те в момента строят външен басейн с олимпийски размери, пързалки, бар към басейна и къщички.
Басейнът трябва да бъде готов още тази година.