0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Деси, хотела се намира точно на главната улица в Орешака.Манастира е много близко до него.Там е и музея на керамичното изкуство, на центъра на Орешака е.С кола нагоре по пътя се стига до Черни Осъм, където има хубав природо-научен музей.Не знам колко е голям басейна и как е откъм масажи, но на около 30-тина километра е Ловеч с покрития мост и музея на Васил Левски.

*
Супер, Маги. Страхотна си.

*
Деси, Плевен е на 70 км от Орешака.Не знам по кое време ще сте, но може да измислим една среща или ние да дойдем или нещо междинно.Ще видим.Бих ви предложила Панорамата, но май ще я затварят, че има проблем с платното в голямата зала.Нека да видим как ще е.А района е близко до нас и вече съм го обиколила целия, няколко пъти :)

Момичета, запазих в Каза арт. Не е евтино, но пък изглежда страхотно. Със сигурност ще отидем до Троянския манастир, но не изгарям от желание да обикаляме всеки ден. На това място ми се струва, че има достатъчно занимания, както и басейн (а предлагат и масажи). Ако някой е ходил, моля да си каже!
http://arthotel.bg
Казваме си  :lol: Но съм ходила сигурно преди 5 години и не ми е много актуална информацията. Освен това, тогава още нямахме дете и не съм се интересувала от детските активности. Сега ги разгледах обаче и изглеждат интересни.
Самите стаи са наистина много интересни - всяка в различен стил. Чисто е. Ресторантът и храната също са хубави.

Аз да ви кажа, откакто бяхме в Сандански миналата седмица, вече ми е топ мястото за почивка. Топлата минерална вода, въздухът и невероятният парк го правят уникално място за почивка.
*
На мен пък Чифлик много ми хареса. Хотелът с гръмкото име "Чифлика Палас" е много приятен. Има вътрешен и външен минерален басейн. Не сме опитвали СПА процедурите, но се предлагат. Храната беше добре приготвена. Хотелът има нужда от реновиране, но за кратък престой си е подходящ. Външно ми харесаха още "Балкан" и "Астра", но не знам повече за тях. В комплекса има и механа, където наистина си хапнахме много добре. Природата обаче е най-красивото нещо там.
Иначе Острова само го видяхме и никак не ми изглеждаше добре, но предполагам, че през лятото е по-оживено.
Всички тези места са в Троянския Балкан и съответно Троян и Троянският манастир не са далече.

За Блу :). В ресторант "Кайзера" в Орешак готвят много вкусно  :D.
*
Маги, с голямо удоволствие, но понеже ще се падне през седмицата, а всеки си е на работа, градина и прочие. Питах го моя мъж дали иска да ходи до Плевен. Ходил бил (не знам кога, може би като дете), не искал. Дали имало някакви останки, църкви да разглеждал. Ами, добре, че каза. Досега не е споменавал изобщо, че го интересуват такива неща.  :lol: Взех му от библиотеката няколко пътеводителя.

Беата, благодаря! Ние обичаме да ядем (с изключение на щерката).  :lol: