0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Отдавна си мислех да направя такава тема. Не намерих подобна, но ако има - нека модератор да ги обедини, или нещо от вида. Другата тема, в която пишем по тези въпроси, като цяло е за по-дълги семейни ваканции и по обясними причини - за същите всички сме на мнение, че е по-добре да се ходи в чужбина.

Тази я пускам с друга цел. Предимно да си обменим информация и впечатления за хубави места в България, от всякакъв тип, но за по-кратки почивки. Било за уикенд, по празници, за по 3-4 нощувки (когато няма време за повече). Лично аз обичам да си правя такива "бягства" често, ама до Гърция, или Турция си става безсмислена утрепия, ако ще е за уикенда само.

Та...споделяйте линкове, лични впечатления, препоръки, (също и забележки ако имате) за всякакви такива местенца на които сте били в страната. Сами, или с деца - без значение.  :D

Да си направим един вид "зачатски туристически каталог на България"  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Аз се включвам за с. Кюлевча, Шуменско. Има много къщи за гости, аз по-специално ходя в една /не знам дали е уместно да я споменавам/ всяка година няколко пъти за петък, събота и неделя се прибираме. Намира се на 2-3 км от с. Мадара, а за конника и околностите на Мадара всички знаем, че са уникални и магнетични. Има хора, които държат коне и яздим за почти без пари, готвят с абсолютно натурални продукти и каквото си поръчаш стаите са доста добри и има басейн, хамак и място, където си играят децата. Страхотно място за почивка, а от селото се купуват пресни плодове и зеленчуци  /според сезона/, кашкавал, сирене и т.н.
*
Бонболини пусни линк към къщите.То това е целта да съберем идеи за такива места и да имаме линкове към тях.Заинтересуваха ме тези къщи до Шумен.Никога не съм ходила в този район.

Здравейте, пускам линк за къщата, където винаги отсядаме, в с. Кюлевча, защото там наистина много ни харесва:
http://www.house-rai.com/
http://www.house-rai.com/
Лично аз обичам да си правя такива "бягства" често, ама до Гърция, или Турция си става безсмислена утрепия, ако ще е за уикенда само.

Много офф-топик, ама вие сте разглезени от близостта на морето и затова ти се струва далече гръцкото  :balk_70:
На нас ни е еднакво и до Гърция, и до нашето море.
*
Момичета, първо за линковете. Качвайте направо линкове, по-удобно е за другите потребители, вместо да ровят в търсачките по име на обекта, за да открият същия линк, който бихте постнали ;) Темата е все пак информативна, ясно е, че не сме собственици на тези обекти, че да ги рекламираме тука. Ако някоя ТА си позволи в тази тема, да изпляска чиста проба търговска реклама - има си модератори и ще я забършат.

Зайче, права си, ама все пак тук пишем хора от цяла България. И за софиянки да кажем - все едно е Гърция, или нашето море като разстояние. За мен пък - нашето е на час и половина (средно) по магистралата, а до Гърция, дори по-близките дестинации ми е часове отгоре като път само (че и какви "пътища" са дотааааам  :lol:). Или за мацките от северна България, "уикенд в Гърция" си е чиста проба утрепия от път и то безсмислена.

Сега ще ви смая силно, че едно от любимите ми места у нас се нахожда...в Слънчев бряг  :lol: Плюсовете обаче са много, независимо дали сте с деца, или без. Минусът е само един - обикновено цената за там е дебела, в сезон е безумна направо. НО. Когато редовно се следи този хотел, имате висок шанс да хванете някоя внезапно отказана от друг стая буквално за без пари. Хотелът е този: http://www.booking.com/hotel/bg/royal-palace-helena-sands.bg.html?aid=318615;label=New_Bulgarian_BG_5226351865-0mTXTQNVknyFZ808NlQGWgS46932944545%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=375020ace478fc227dc534aa635b4c11;dcid=1;ucfs=1;srfid=524f2b5bc05dbb65e7d351f1d18ce8ef46088790X1
Изреждам основните предимства. За България - бързи транспортни връзки дотам, т.е. не губите половината си време за почивка в изнервящо лашкане да се доберете до мястото. Намира се в тихата част на Слънчев бряг и всъщност - все едно не сте там. Няма сергии на крайбрежната, джангъри, пияни групи тийнове и пр. "екстри". Чисто, тихо, спокойно. Разкошна плажна ивица пред самия хотел, за частно ползване от гостите, безплатни чадъри и шезлонги. За да отидете на плаж - просто прекрачвате пората на хотела, пресичате крайбрежната алея и сте там. Самият хотел е - без забележки. Паркинга ви паркинг, стаите ви стаи, а персоналът е изумителна история. Все едно не са българи и не сте в България - казвам го в най-добрия възможен смисъл. Мисля, че това е единственият морски хотел, в който съм била с Дани, без да съм постоянно притеснена и гледана на криво от гости и персонал, само защото съм с дете и същото - не може да бъде държано на каишка. Всички се отнасят с децата, все едно най-голяма радост за тях е по време на закуска да им тичат между краката в ресторанта и ако направиш забележка на хлапето - бързат да те уверят как"няма проблем, нека продължава в същия дух, дете е". Хич не ми пука, че реакцията им е "по инструктаж", а не "от сърце" вероятно - важното е, че е такава. И Дани доволен и аз наистина се отпускам, без вечното: "Ела тук, спри се, внимавай, пречиш на хората..." за всяко по-рязко движение. Хотелът работи на "полупансион". Била съм и на места, които се водят по-висока категория уж, но такава храна като вид, качество и разнообразие - ми е попадала само на един остров в Гърция (обаче там цената по 50 сравнена с този хотел). Като се почне от шампанското на закуска, скъпи сирена, плодове всякакви вкл. и "извън сезон"...никакъв шанс да боднеш по една хапка от всичко, което ти се прияжда и го има. Определено, ако закусиш нормално, до вечеря още не си гладен. Вечерята разбира се "същия клас" като закуската. Ако си чревоугодник като мен - ставаш на разноглед от кое да си вземеш първо  :lol: Единствено, не прави приятно впечатление, че при храненията - не са включени никакви напитки в цената (освен кафето сутрин), дори мин. вода се поръчва и заплаща отделно, но на фона на другото - бял кахър. Знам, че интернета също бил платен, но не ми е било проблем, понеже си имам собствен на всичките устройства. Но го споделям за инфо все пак. Има си "а ла карт" ресторант, лоби, също така и плажен бар. Цените са съвсем нормални, като за море. Една супа 3-4 лв., една наливна бира голяма беше 3.80лв., клуб-сандвич (огромна чиния) около 7лв., голяма пица - 12лв. По разните капанчета из Слънчев бряг има и двойни цени за същите неща, пък с по-ниско качество. Алкохолните напитки - също са на съвсем нормални цени, като за морски хотел. Около 30лв. за бутилка вино, която в супермаркета ще ви е 12-15лв. Т.е. каквото ви се дояде и допие извън включеното в цената на престоя - не е на някакви безумни цени. При това е и с добро качество и количество.
Ако сте без деца там, или си водите някоя баба с вас - безгрижно и без излишни разходи за таксита - можете да отидете в някой от нощните клубове, или на бар в шумната част на комплекса. Просто си правите една по-дълга разходка по крайбрежната алея.
Всичко в комплекса е много чисто и добре поддържано. Повечето посетители са на средна и над средната възраст, или семейства с деца, хора от "средната класа" и над нея. Т.е. не рискувате да попаднете сред пълчищата нискобюджетни туристи (със съответно поведение), както по други хотели и да късате нерви с пиянските им простащини и невероятният шум, който обичайно вдигат.

Та в заключение, ако не са ви проблем "редовните цени" - отивайте смело. Лично аз, за сефте попаднах там в края на май миналата година, времето беше приказно. Бях резервирала за 3 дни по 24-и май в "Сол несебър бей" (това не ви го препоръчвам), "ол инклузив" беше, хотелът хич не е лош, но...изсипаха се 5 автобуса румънски туристи на средна възраст 20 години и стана мазало. Жестоко се изнервих и реших още два дни някъде наблизо да идем, да си почина наистина. Изскочи ми тогава за "Хелена" баси офертата. Двойна стая за мен мама и малкия, на поупансион за...80лв. на нощувка  :lol: Май по-голяма далавера не съм удряла последните години. Резервирах две двойни, че и Иван се засили да идва. На място понеже имаха една двойна само, за мама и Дани ни дадоха едностаен апартамент на същата цена като за стая. Та чудно си изкарахме тогава - цял ден плаж и веселби с детето, вечер на бар с баща му. И след този престой са ми излизали такива оферти като цена чат-пат, ама все не беше момент да идем.
А да! Паркингът е заграден, охраняем и безплатен.

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Правя уговорката, че местата които обичам са уиединени и сред природата.

Фаворитът ми е  http://www.omaya.bg/ Намира се близо до Гоце Делчев.
Там бяхме на последната годишнина от сватбата ми.
Там си бих и първата инжекция от стимулацията, която ми донесе нашия Дани  :lol:
Скъпичко е, но мястото е уникално по същността си.

На същия собственик са и къщите в Лещен. Там също сме били (на меден месец) и ми е любимо. Отново близо до Гоце Делчев.
http://www.leshtenhouse.com/

Друго любимо място, близо до Ботевград.
http://villamark.net/
Там ще ходим това лято. Били сме и преди.

Ако се сетя още, ще допълвам  :P
*
Здравейте. Темата е полезна и ще а следя с интерес./запис/ :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
Здравейте,

аз много харесвам да почиват тък http://www.seahorsebg.com/bg/
Децата го познават, има аниматор безплатно, който по цял ден занимава децата, чисто е, всички са много любезни.

Станцията на НЕК в Мала църква, уникално място. http://www.nek.bg/cgi?d=3851
Ако щете вярвайте, 12лв е нощувката, а салата от краставици беше 0,80ст. Огромен зелен двор, рекичка...Бяхме 40 души с деца, много ни хареса на всички.

А рук бяхме за Великден няколко семейства. http://www.bialatakushta.com/index.php?m=559&lang=1
Готвиха ни през цялото време, много учтиви хора. Бяхме с деца, всичко беше супер.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
А рук бяхме за Великден няколко семейства. http://www.bialatakushta.com/index.php?m=559&lang=1
Готвиха ни през цялото време, много учтиви хора. Бяхме с деца, всичко беше супер.
Ние също бяхме в Ковачевица за Великден  :D Ходим за втори път там, невероятно място. Препоръчвам на всеки, който не е ходил в този район, да отиде.
Къщата, в която отсядаме там, е много хубава. Има си собствена голяма механа. Единствения минус е, че няма двор. Това е къщата: http://bazoteva.wix.com/kovachevitsa

Друго вълшебно за мен място е Гела. И въобще тази част от Родопите - Широка лъка, Триград. В Гела бяхме отседнали в тази къща за гости: http://www.eaglenest-gela.com/.
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Станцията на НЕК в Мала църква, уникално място. http://www.nek.bg/cgi?d=3851
Ако щете вярвайте, 12лв е нощувката, а салата от краставици беше 0,80ст. Огромен зелен двор, рекичка...Бяхме 40 души с деца, много ни хареса на всички.

Свободен ли е достъпа, или задължително трябва да си персонал на НЕК?


Врабчо, нашата имаше огромен двор с люлка, масички, външно барбекю. То тогавабяха доста студени и дъждовни дни, но това не ни попречи да сме навън.

Eille доколкото разбрах е свободен, ако имаместа. Май лятото е доста пълно, но аз останах очарована от ремонтираните стаи, храната, обслужване. Има няколко бунгала, огромни, с по две стаи, Отделно има и нещо като спортно бунгало с тенис маса, също така има и конферентна зала.
Ние от селото си купувахме мляко, яйца.Моят мъж искаше да правим BBQ, но валеше. Хората опекоха 20 кг месо и направиха салати, задушиха гъби, без да са ни искали пари за това.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Друго вълшебно за мен място е Гела. И въобще тази част от Родопите - Широка лъка, Триград.
Тази част от Родопите грабна и мен  -уникално красиво е ! Преди седмица се завърнахме  точно   там .Омайно място.


*
Я сега да оспамя темата как си трЕбе, че сте баси съвестните потребители. Бива ли така , а, а????  :lol:
Направо на моменти съжалявам, че я пуснах, защото седя от два дни с едно календарче, цъкам линкове и правя куп тънки сметки и планове къде да се замъкна наййй-напред от споделените дотук места. Ще фалирам бре! Имайте милост!  :lol:

Предложение за тихи и спокойни места и от мен (на 14-и пътувам натам) http://www.ata-spa.bg/ Много сантименти имам за Вършец. Летата ми в детството минаваха там, та за мен е и като "прибиране у дома" отчасти. Точно там, в този хотел точно видях и двете чертички предвещаващи появата на Данаилич.  :D  Но не по тези причини препоръчвам мястото разбира се. За тиха почивка, супер климат, минерални басейни, възможности за разходки сред природата на чудните местенца наоколо. Цените разбира се са от нормални до "тънкажни", за място с подобен интериор и условия във Велинград ще платите по три. Яд ме е, че за мен е далече за уикенди само, за софиянци е нищо път (като разстояние). Ако живеех в София - не бих си продала къщата там, ама за един път годишно - хотел ми излиза много по-изгодно. Като се върнем, ще пиша дали е още толкова добро, или нещо се прецакали.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Влизам само, за да потвърдя, че хотелът който препоръчах в предишния си пост е все така добър, да не кажа, че сега е и по-добре, защото вече са си подбрали персонал, работят 5-а година и всичко е като добре смазана машинка. Има още 2-3 такива хотела във Вършец, с разкошни открити и закрити басейни. Супер е за почивка с деца, защото си е яко дестинация за семейни почивки и удобства за хора с деца са предвидени всякакви, както и забавления за децата. Персоналът е свикнал постоянно да е пълно с хлапета, които тичат и беснеят из целия хотел и няма хър-мър, гледане накриво и пр. както ми се е случвало на други места. За хора, които не са с бебета в количка, а с по-големички деца (като моето и нагоре) е направо рай, защото постоянно в хотела има 15-20 дечица, които да си играят едно с друго. Аз моят син реално рядко го виждах из хотела - все вилнееше някъде с цяла тумба хлапетии  :lol:
Предимствата на самото градче са, че реално навсякъде е парк, с все катерушки, люлки, батути, надуваеми замъци и пр. Там където се разхождате - няма коли на поне 2-3 преки и в 4-те посоки - демек си е реална и огромна пешеходна зона и в центъра и в големия парк след реката и не треперите, че може да стане инцидент с детето. И в хотелите и в центъра са много приятни ресторантите, със страхотна кухня и цени от ниски до нормални (като градовете, в които живеем). Няма я цифроманията от морето ;) Чисто, прекрасен климат, тихо.
Другото хубаво е, че всички пътища до там са прясно ремонтирани и преасвалтирани - така, че се кара спокойно и без нерви.

Лично аз съм на ръба да изкарам морето от програмата за това лято тотално и да направим още 10-ина дни с малкия там в края на август, или началото на септември. Просто наистина си починах и аз, а и той остана очарован. Откакто сме се прибрали ме пита кога ще ходим пак, което не се е случвало след кое да е ходене на море.  :lol:  Предвид пък какво "лято" се случи тази година - много по-добра дестинация ми е от море, ако някой ден е хладен и дъждовен, защото има какво да се прави и на закрито. А на морето, освен да си стоим затворени в стаята - няма други опции. За протокола, сега от 8 дни престой там, само три дни не валя изобщо. Останалите 5 - поне половината ден бръскаше яко дъжд. Е, ако бяхме на море в тази ситуация - щяхме да откачим и двамата.  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Аз моят син реално рядко го виждах из хотела - все вилнееше някъде с цяла тумба хлапетии  :lol:

не те ли беше шубе да изпускаш 3-годишно от погледа си?
И в хотелите и в центъра са много приятни ресторантите, със страхотна кухня и цени от ниски до нормални (като градовете, в които живеем).

преди 2 години нямаше пукнат ресторант в центъра на градчето, освен една полумизерна пицерия на центъра. ама имаше змии в парка, де...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Не, не ме беше шубе. Обезопасено е, единственият шанс да стигне до открития басейн е да мине край мен. Вътрешният се заключва. А и персоналът ги следи. Освен това Дани вече е много очовечен, като кажа нещо - слуша, не се е налагало да повтарям. Но моето дете си е такова, за други - може и да не е така. Да уточня все пак. През деня, когато сме на външния басейн да кажем - разполагам се на шезлонг до детския басейн и Дани се цамбурка вътре, с плувки на ръцете на 50 см. от мен. Естествено, че го наблюдавам постоянно, въпреки, че и спасителят си е на мястото. Ако излезе от водата - разхожда се и пак го виждам отвсякъде, а целият двор на хотела е заграден с масивен зид - няма откъде да се измуши незабелязано, дори и да му щукне. Ако се спъне и падне да се удари  - това е нй-лошото, което може да стане, то може да стане и когато върви до мен. Дори да се спъне/хлъзне и да падне в басейна - аз това ще го видя, както и спасителя, както и всички наоколо - не моЙ се удави, че не сме го видели. При опит да влезе във вътрешния басейн сам - хем ще го видя, хем спасителят там веднага ще го хване за ушите. Ако иска да влиза в големия басейн, или вътрешния - идва и ми казва и ходим заедно. Вечер, ако сме в хотелския ресторант - играят в лобито, където е билярда и пр. Входът към закрития басейн е заключен, а до открития имат достъп само, ако минат там където седим всички и да искаш - няма как да не видиш дете, а и е осветено перфектно. На входа на хотела си стои охранител, постоянно, отделно че и рецепционистите са с лице към него - оттам никой не може да се измуши, особено дете. И да се измуши случайно - попада на заградения паркинг, а на него пък има камери - все някой ще го види за нула време. Та всички дивеят в тази част и идват до ресторанта чат-пат - друго и да искат - няма как.
На центъра пък - идеално го виждам от това заведение (от линка), или другото в близост, а той не се отдалечава до място, в което не мога да го видя. Коли няма. Та си ям и пия спокойно и там.

Не преди две години, само преди една ги нямаше доста от нещата, които вече има. И големият парк не е бил ремонтиран, сега е изцяло преасфалтиран и той. Няма змии, кърлежи, бълхи, че и комари няма. Да ти кажа, прекарала съм 14 години от живота си там летата...за по 4 и нагоре месеца - никога не съм виждала змия, хем сме се врели по разни шубраци, нагоре по течението на реката. За щастие пък катеричките все още си ги има и идват като им предложиш орех, или други ядки и ги взимат от ръката ти. Навремето бяха много повече обаче.
https://www.facebook.com/pages/RELAX-Bar-Dinner-Vurshets/242511405948603?fref=ts  Ето ти едно ресторантче (под въпросната пицария, в дясно по улицата се намира), работи за първа година. Почти цялото им меню пробвахме - всичко беше перфектно, вкл. обслужването и цените. За обстановката - мисля, че се вижда добре, няма нужда да ги хваля ;)
« Последна редакция: Юли 23, 2014, 14:12:06 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
това е чудесно, че се развива градчето, защото и на мен много ми хареса там, само липсата на алтернативи за хранене не ми допадна.

факт, че за 3 дни видяхме 2 змии там - повече, отколкото съм виждала през последните 30 години :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Аз преди три години ходих за първи път във Вършец за уикенда,ами страшно разочарована останах обслужването в хотела под всякаква критика,спа зоната-нищо и половина,извън хотела едвам намираш заведение,отчайващо просто....аз съм свикнала да си ходя във Велинград и в Хисаря,Вършец не може да им стъпи на малкия пръст това са си курорти от много години и просто знаят кое как се прави...
*
Ходихме миналата година в Ата. Наистина хубаво, само за температурата на водата във външния басейн се притеснявам. Тогава ми се стори малко хладна. Пък нашето жабче много обича да кисне във водата... Сега как е?



   La vita è bella
*
Вършец е курорт, "национален минерален" повече от 100 години Алекс, а по соц-а хората с куфари спяха по ливадите на палатка 2-3 нощи, че да се освободи стаичка в квартира, за хотелите дума не можеше да става. ;)  Вкл. в моята къща беше пълно с наематили по цяло лято. Не е до липса на традиции. Моята къща е бивш хотел апропо, строен през 1923 година и в него е отсядал Атанас Буров и други видни личности от онова време. Та откъм традиции в "курортното дело" - никак не си права, в исторически смисъл поне. Не отричам обаче, че беше ужасно западнало последните години, на мен ми се свиваше сърцето от гледката, по обясними причини. Но сега се прибрах щастлива оттам :)
Много се колебах дали да си продам къщата миналото лято, защото до 10-ина години - Вършец, ще стане по-скъпа и предпочитана дестинация (отново) от Велинград и Хисар, гаранция. За капак е и на 90 км. от София. Но на мен ми е далече за уикенди, та...продадох. Хотел ми ляга по-изгодно от 50 000 за ремонт + ежегодна поддръжка, данъци и пр., че да ходя там 10-ина дни годишно. А и нямам време да се разправям с отдаване под наем на имот там, с цел печалба.

Проблемът стана след демокрацията. Пътищата дотам бяха ужасни, ликвидираха се почивните бази на предприятията, защото и самите предприятия ги нямаше вече. Хотелите западнаха и така беше близо 20 години. Голяма част от населението хукна да работи по чужбина, сега малко по малко се завръщат разбрах. В последните няколко години обаче - предприемачи изкупиха апетитни имоти на безценица, вдигнаха лукс хотели, подбраха си персонал и нещата потръгнаха, при това добре. И все по-добре ще стават. Да, няма как "за една нощ" да се върне това, което беше навремето.
Сега като има 4 лукс хотела, които са фул, взеха и заведения да отварят - нромално. Иначе за кого да ги отварят, в този беден регион. Парите следват туриста все пак ;)

Велингард си е чиста проба село, а в "Гранд хотел Велинград" (където съм била многократно) за 200лв. нощувка, не ти предлагат нищо повече от въпросния хотел "АТА" (в който платих 68лв. за двойна стая, за трима души + закуските). Отделно, че базата на "Ата" е много по-нова, с много по-добър външен басейн + огромни зелени площи за децата. Което в "Гранд"-а го няма за близо 3 пъти повече пари на нощ.
Напълно достатъчни са хотелските заведения и тези из града, за един едноседмичен престой да кажем, за спокойна почивка. Да, не е като морето с бар и кръчма на всяко кюше, но там не е и такъв вид дестинация. Оказа се, че все пак има и дискотека на центъра, а в моя хотел има пиано-бар, ако ти се доще и нощно излизане - не е като да няма и това.
В околността има и къде да се ходи. Клисурския манастир е на 13 км., пещерата "Леденика" е на 18 км. по един от маршрутите, има и други местенца, които знам от дете, ако някой има интерес - ще му обясня кое и къде.

rumyanau Специално питах за водата във външния, защо и там не е минерална. Първата година и там била, ама тя е 32 градуса и се оплаквали клиентите, че в жегата - реално няма къде да се разхладят, ами "плуват в чай". Ти си виждала, че външния и вътрешния са в съседство, та са решили по тази причина - външния да го пълнят с нормална, студена вода, а вътрешния с минерална, та клиентите да имат избор. Външният има и нагреватели и сега като беше много хладно и дъжделиво - бяха ги включили, за да не е ледена водата. Вечер се виждаше как излиза пара от външния, мисля, че до 24 градуса го докараха.
Обаче на хотел "Медикус" тази година отвориха външните басейни - те са с минерална, ако ти е важно това - той е опция, на центъра е, не е по-малко лукс и мисля, че цените са сходни.

Подчертавам, че се върнах преди няма и два дни от Вършец - и каквото пиша е актуалната ситуация в момента.

П.П. Ако някой от вас има право да почива по НОИ - гледам, че една страхотна сграда има, казаха, че работели по НОИ, има си басейни и там, пък срещу нея има чисто нова детска площадка, това лято е открита.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Jbrul,"западнало" е точната дума за онова което видях тогава дори и парка не беше поддържан,на центъра нищичко нямяше лъхаше на мизерия и безработица от всякъде,иначе пътищата и тогава си бяха ок,даже бяха доста живописни  и красиви :),дано наистина се подобри и да живне градчето
А инак във Велинград най-обичам да отсядам в спа хотел "Селект" голям басейн,има и детски,голямо джакузи,топла минерална вода,страхотна спа зона и нощувката е 140 лв.със закуска и вечеря,като детето е безплатно май само 6 лв.се доплащаше за храна за нея,а една година отидохме дори и с кучето имат си кучешки хотел  :D
*
Алекс, за щастие дори в северозападна България нещата се променят към добро. Бавно и славно както се казва, но все пак да :)
Не знам колко са били добре пътищата, когато сте ходили вие до Вършец, миналото лято поне  Петрохан беше в трапове, сега е "джам" както дочух. Другите маршрути също са с прекрасна настилка и през Лакатник и през Враца.

Градчето се е подобрило и живнало видимо от миналото лято досега само, за преди три години - не може и да се сравнява. Не казвам, че няма какво да се желае още - има..., ама ако живееш там ;) Ако си на почивка само - вече има всичко, което е нужно и то с добро качество на доста добри цени.

Пуснала съм темата не само, за да си споделим добри места, но и да можем да сравним цени за един и същи вид услуги на различни места. За момента поне, във Вършец, който отново набира популярност, но все още не е дестинация за доста хора поради слаба реклама - можеш да получиш същия лукс и качество, като същата категория хотел във Велинград например. Ама на половин цена оттам, че и под нея при престой над 5 нощувки. Просто защото не е толкова популярно място все още и защото като цяло цените в региона са доста по-ниски, а не защото качеството е по-ниско.

Затова и споделям толкова подробно за там. В нашия форум, кой е в процедура, кой с малки деца и луди разходи - за всеки е добре дошло да получи качество на добра цена, не непременно да изръси 1000-2000 за седмица, като има и за по-малко същото. Та дори не е въпросът имаш ли нямаш ли възможност да ги дадеш, аз например имам и за доста повече, но не виждам смисъл да плащам за нещо, което го има и на много по-добра цена при същите условия. Но аз пък обичам да пробвам нови места при разни обстоятелства. Има хора, които не са така, ами държат да си ходят на едно и също място с години (имам такива познати) и на ново място не им харесва само защото е различно, а не, че нещо е лошо.

Та...никого не убеждавам да ходи там, просто опитвам да съм пределно изчерпателна в информацията си по всякакви въпроси, за да може всеки да си прецени дали е за него, или не е дадено място. Бащата на Дани е такъв "модел" например, че за него там е твърде спокойно и трудно ще изкара повече от три дни. На него му дай джангърите по родното море, които мен ме натоварват пък. Хора всякакви и вкусове също  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Аз също съм от хората,които обичат да ходят на различни места,добре,че поне с мъжа ми и двамата обичаме тихите и спокойни места то човек като остарее :lol:...в хисаря съм ходила от най-лъскавия до най-простия хотел,еми в този простия той е от социалистическо време Аугуста се казва много ми допада,имат реновирани стаи и никак не е зле,80 лв.нощувка за двама със закуска,доплаща се около 10 лв.за детето,имат малък басейн,джакузи,басейн с водна пързалка заради който всъщност ходим :lol: и голям басейн спа зоната не е много на ниво има сауна май само,но пък градчето е пълно с заведения в които готвят перфектно и са на ниски цени,имаме си две любими там,а и в хотела да останеш да вечеряш не е лошо имат си винаги вечерна програма и дискотека след това :)
*
В Хисаря имам един любим хотел  http://www.spaclubcentral.com/. Но го ползвам за уикенди в студения сезон и реално - не излизам от него. Градчето не ми представлява интерес от гледна точка на туризъм, а ресторантът на хотела е ОК за нуждите ми. Не съм ходила с детето още там, а иначе - масажистките им бяха добри поне.
Всъщност - аз спрях да ходя по хотели в студа, защото ми е проблем, че не се пуши на закрито никъде. Наемем апартаменти, или вили.Но за топлото време поне - варианти има много  :D

В комплекс "Старосел" също много ми харесва и е супер с деца да идеш, особено лятото. Там е минерален открития басейн също. http://www.starosel.com/hotel
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Сетих се, че съм доволна и от това място в Калофер.
КЪЩА ЗА ГОСТИ ЧАРДАКА
Там празнувахме Нова Година с компания и 60-тия рожден ден на баща ми.
Хазяйката е уникален човек. Готви невероятно. Особено закуските са ми слабост.
Около Калофер има много хубави еко-пътеки, в т.ч. такива за мързеливи туристи, покрай рекичката, с мостчета  :lol:
Като писах лъскави хотели точно спа клуб централ имах впредвид,изкарах един много романтичен свети валентин там,детето явно е било при баба си  :lol: масажистките им наистина са невероятни,а между другото тази година за свети валентин бяхме в РиуПравец по професионален масаж не бяха ми правили от години,имат страхотна спа зона,голям басейн,обслужване перфектно,готвят вкусно,но е доста скъпо,но си заслужава :lol:
*
Еееее,защо затишихте тази тема..... :( Сега е най-полезна ,а инфо няма ново???? Явно всички сте го "ударили" по почивки :lol:!?
/www.mamaibebe.com][/url]
Ето, молим, веднага  :)

На нас ни е любимо - ходили сме и с дете и без дете - http://www.hotelargo-bg.com/index.php?page=about&cat_id=1 

В Рибарица е. От София се стига лесно, бързичко - по магистралата. За няма и два часа си там. Чистичко, уютно, има басейнче, има барбекю на дворчето - ако има мераклии за цър-пър, малък фитнес, безплатен за гостите - да разтоварите от цър-пър, ако има нужда...  :lol:

Не е безбожно скъпо, поне по нашите критерии. Дават кошарка, за който иска - не е нужно да мъкнете. 

Освен всичко останало, мога да кажа и добри думи за отзивчивостта на персонала към нас по-специално  - Малечка беше много малка при едно от ходенията и внезапно както си беше наред, се появи някакъв проблем - рев, писъци, в чудо се видяхме... Хората реагираха светкавично, потърсиха моментално педиатър, живеел в съседство, отзоваха се на мига. Оказа се на почивка човекът - викнаха линейка, дойде от Тетевен за минути...  А беше след дванайсет през нощта.

Накратко, според нас за уикенд (от София) е екстра. Препоръчвам(е).  :D
“A ship is safe in harbor, but that's not what ships are for.”


― William G.T. Shedd
*
Благодаря ви за споделените мнения - вече почнахме да ги обикаляме по малко :)

В Ата Спа във Вършец сме били и преди. Но сега вече с малко тичащо детенце, е съвсем различно :) Бяхме по време на 3те почивни дни около 22 септември. Хотелът беше пълен с деца и голяма веселба падна за малчуганите (пък и родителите са щастливи, когато децата се забавляват).

Във Вила Марк в село Краево край Ботевград ходихме този уикенд. Страхотно местенце дори за мрачно есенно време :) Интериорът и екстериорът са изпъстрени с различни интересни ретро предмети, които Мони с интерес проучваше - шевна машина, менче, телефон с шайба, пишеща машина, каручка, съд за биене на масло...



   La vita è bella
Във Вила Марк в село Краево край Ботевград ходихме този уикенд. Страхотно местенце дори за мрачно есенно време :) Интериорът и екстериорът са изпъстрени с различни интересни ретро предмети, които Мони с интерес проучваше - шевна машина, менче, телефон с шайба, пишеща машина, каручка, съд за биене на масло...
Руми, радвам се, че ти е харесало :P
*
Повдигам темата.Идва лято и всички си мислим за море.Давайте идеи за почивка с едно щъкащо дете на година и няколко месеца.Предпочитам по на север аз лично и ще е някъде края на юни началото на юли, не по-късно.

*
Съкратихме напоследък пътуванията до еднодневни екскурзии. Ето къде ни хареса:

Едното местенце е Костенец - до село Костенец има лесно достъпен и красив водопад, а съвсем наблизо е и спа хотел и ресторант "Езерото" http://www.ezeroto.com Има езеро с животинки за радост на децата и вкусно хапване. Не знам как е хотелчето за нощувка, но отвън изглежда добре.

Другото място е до Дупница, нарича се парк Рила. Има много катерушки, люлки, пързалки. Отново животинчета, езеро с водни колелета. За лятото има басеен комплекс. Мисля, че има и някакъв вариант за нощувка.



   La vita è bella
Маги, ако по на север означава доста на север, бих ти препоръчала Крапец. Тихо и спокойно село, плажа до къмпинга е разкошен. Предвид,че сте със щъкащо детенце препоръчвам къща за гости Саша. Били сме там с малката.
*
Нати, точно Крапец ми се ще да отидем.Ще погледна тази къща за гости.Аз за разлика от повечето българи обожавам северното черноморие и спокойствието там.Ходила съм в Крапец като дете на лагер и имам много прекрасни спомени :)

*
Аз от Крапец само затъване в дюните и зверски изгаряне помня  :lol:
*
За Крапец само трябва да знаете, че на плажа се ходи с кола. 
Освен къщите за гости, Хотел Яница е много добър, само че трябва да се резервира отрано. В Яница има хубав ресторант, допреди две години беше на практика единствен в селото ако не броим полу-домашните капанчета за картофки, цаца и шопска салата.

За семейства с деца съм чувала да хвалят Топола Скайс и други някакви комплекси около село Топола. Не съм ги пробвала, не мисля че имат плаж, а и не мога да им простя как грубо застроиха спокойното селце и съсипаха пейзажа.

На Бялата Лагуна е застроено без план и мисъл, но се намират хубави места - Роял Бей има собствено изкуствено насипано плажче на изкуствено направено заливче, което се е получило изключително добре, красиво, чисто и спокойно за малки деца. През юни и цените им не са твърде високи. За хранене - ресторантчето на къмпинга е добър вариант.



*
Не съм много запознат със Севера,а и не съм му голям фен/разбираемо/ :lol:,но фаворит ми е Балчик.В края на сезона е уникално място! Много е романтично. :D  Заради усещането там,преди десетина години пропуснах концерта на Пърпъл / автентичната група/ в Каварна  :?. Балчик не ме "пусна"..... :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Я каква тема имало.....
Нямам любими места, защото за последните вече 13 години не сме ходили на почивка. Всяка отпуска е била за изследвания, процедури. А сега с връщането на кредити, скоро не се очертава почивка.
Обаче по принцип съм фен на обиколка по манастирите, пещерите и исторически места. Мадара е уникално място, Каварна, Болата също. Като живяла като дете близо до Северното черноморие съм омагьосана от него. Обожавам и Пирин и Рила. С две думи много обичам да пътувам, да снимам но за съжаление не мога.
А темата е интересна, точно преди процедурата отскочих с майка до Бегликташ. Но нас ни е близо.
*
Е,Стоека,ти сега с този Св.Влас си на постоянен курорт. :lol: :lol: Не се оплаквай....Я виж Елфата как си трае и младее,от тази постоянна почивка. :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Така е Рачо, но друго си е и на планина. Нали знаеш, кои каквото няма иска  :P
Аз искам и сняг да бях видяла, а виж как пострадаха хората в планината .
Елфчето от въздуха ли, от що ли с ученичка можеш да я объркаш.
За нашия регион кратка почивка е и Кабиле и Сливенския балкан. И Рибарника също. Ще кача линк http://www.ribarnika.net/
Относно Крапец, никого не убеждавам, че ще му хареса.
Моят вкус е по-особен и предполагам, че на много хора не им харесва това, което аз търся.
В случая, става дума за почивка с малко дете на север и предложих вариант, който на моето семейство му харесва и сме правили с 6-месечно.
Лошото, според мен, в тази част на Чероморието е, че не е залив и може много бързо да се "обърне" водата и да стане много студена.
А през юни,  морската вода често е хладничка.
*
Привет момичета и ra4o,
Темата е "прашасала" малко, но се надявам да я побутна, че съм в процес на търсене. Та значи, искаме да почиваме нейде из Родопите (за месец август става въпрос). Поогледах големите сайтове (като почивка.бг), но да ви кажа малко съм разочарована от това, което видях. Офертите са предимно за СПА хотели в Пампорово и във Велинград. Това, което аз искам е спретната селска къщичка сред планината с всички удобства за 21 век - не държа на басейн, даже предпочитам да няма, за да мога да си почина по-пълноценно. Някакви "проверени" идеи? Ще съм ви много благодарна! Хубав ден на всички!  :D
*
Мириам, в Букинг излизат доста със снимки и коментари, ако искаш потърси и там.
*
Благодаря ти, м-и!
*
Някой ходил ли е в Хидропарк Вятърните Мелници http://www.melnicite.bg/
Изглежда ми хубаво



   La vita è bella
Някой ходил ли е в Хидропарк Вятърните Мелници http://www.melnicite.bg/
Изглежда ми хубаво
Руми, събота и неделя и лудница.
Ако можете отидете през седмицата. Иначе е хубаво  :P
*
Ходихме в неделя сутринта и беше спокойно, но към обяд се напълни. Не останах впечатлена. Водата в детския басейн беше студена, може би следобед се стопля от слънцето. И в целия комплекс липсва хубава сянка. Аз, да си кажа честно, много прегрях докато се разхождахме из детските атракции и може би затова не ми хареса...



   La vita è bella
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
препоръчайте хубаво място за 1 нощувка в Арбанаси, моля?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Сигурно отдавна сте минали и заминали през Арбанаси, но да си го имаме в темата - препоръчвам този хотел - http://www.arbanashkihan.com/. Новата част е с големи и хубави стаи, голяма чиста вана за забавление на дечурлигата, голям затревен двор с люлки и пързалка, вкусна механа, която е в старата къща, в другата част на двора, т.е. няма шум.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Други хубави местенца:

Осмарски къщи http://www.osmarski-kashti.com/ в с. Осмар, в близост до Велики Преслав - направено със страхотен вкус, с много старовремски предмети, много приятни собственици, зелен двор, маса селски котки, вкусна храна и чуден осмарски пелин. Стара селска църква с чудесен местен музей. За нас беше много приятна спирка при обиколката по старите български столици - Велики Преслав е на един хвърлей, наблизо е и аулът на хан Омуртаг, Плиска и Мадара са на не повече от час, Шумен е много близо.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Уикенда бяхме в Рибарица, в ето тази къща.
http://www.klimasha.com/index.html

Много ни хареса и сигурно пак ще отидем. Намира се на не толкова оживено място, със страхотна гледка, невероятен простор наоколо. През деня беше много горещо, а вечер след 17-18 ч. ставаше за дълъг ръкав.
Къщата е с 4 спални. Кухнята е оборудвана с всичко необходимо, в т.ч. съдомиялна. Има веранда с камина с барбекю. Много кътове за сядане и отдих. Има билярд, стрели с лък и мишена, видеотека с над 100 диска с филми. За децата - басейн, малка пързалка, люлки, малък пясъчник. Дори има детско столче за хранене и бебешка кошара.
*
Привет,
Прибрахме се вчера и бързам да споделя "пресни" впечатления от Цигов Чарк и по-конкретно комплекс Вивиана. Останахме много доволни. Комплексът е на много хубаво място - не е до язовира, а е отделен от всички останали комплекси, хотели и т.н. на едно баирче, от което нататък започва бовора гора и планина. Тази локация го прави тихо и не пренаселено местенце. Къщичките са направени много добре и отлично пасват на заобикалящата природа. Самата къщичка представлява: два етажа, на долния е холче и кът за хранене (има хладилник, микровълнова печка, шкафове и посуда). В холчето има мебели - диван, фотьойли и табутертки, телевизор. Също на етажа има баня с тоалетна. На втория етаж са две стаи с по 2 легла (залепени), с баня и тоалетна, тераса със столчета и маса. Къщичките са подредени в две редици и между тях е дворчето, което е много красиво и удобно за децата. С мека и чиста зелена трева, люлки (за възрастни), басейн (водата беше хладна към студена - това беше минус). Има ресторантче в двора. Към всяка къща има барбекю (подвижно или вградено). Има и детска площадка (малко изпочупена, но все още върши работа - люлки, пързалка, пясъчник). Билярд и джаги с монети. Ние бяхме на база пълен пансион. За 35 лв. на човек - нощувка, закуска, обяд и вечеря. Останахме приятно изненадани от количеството и качеството на храната. Менюто е тристепенно - на обяд: супа, второ и десерт (обикновено плод), а на вечеря: салата, основно и десерт (често палачинка със шоколад). Имам и леки забележки, но за тази цена не си заслужава да се повдигат на върпос. Самият Цигов Чарк е заобиколен от забележителности т.е. има възможност да не се скучае.  :D Пещерата "Снежанка", крепостта "Цепина", Плиоцентси парк (останки от мамути), Батак, Пещера (шопинг на супер евтини обувки). Само до Фотинските водопади не отидохме, защото четох, че пътеката е доста екстремна на места и преценихме, че с детето и с бабата рискът от инциденти е неоправдан. Местата за нова година вече са заети!!! Бих отишла пак там при първа възможност.
« Последна редакция: Август 17, 2015, 15:28:57 pm от Miriam »
Побутвам темичката, защото съм в процес на издирване на страхотно място за периода около 3 март.
Ако има нещо в участъка София-Велико Търново-Русе-Плевен....
*
По-назад в темата Мармотче споменаваше за хубаво местенце в Арбанаси - Арбанашки ханове. Преди месец и ние го проверихме. Останахме очаровани, толкова не съм се радвала на хотел от доста време :) Всичко е изпипано до най-малкия детайл. Например има чадъри, оставени на различни места в комплекса: ако вали, да не се мокриш докато стигнеш от хотелската част до механата или рецепцията.



   La vita è bella
*
Смайли, август ходихме на кръщене/рожден ден в Каза Арт в Орешака. Много ни хареса - пипнато и направено, но сякаш е по-подходящо за летния сезон, защото има хубава градина с детски кът и външен басейн.

http://www.arthotel.bg/
« Последна редакция: Декември 08, 2015, 12:13:07 pm от Dodich »
Додич, този хотел в Орешака Каза Арт го препоръчвам с две ръце. И ние сме били там. И стаите, и ресторанта много им харесах.
Сега обаче търся нещо по-закътано, да не е в средата на населено място или поне да има по-голям двор.

Руми, пратих запитване до Арбанашки хан между другото и ми пратиха една дебела оферта.  :lol: Само 10% ни смъкнаха, при положение че сме 15 души за 8 нощувки и искаме закуска, обяд и вечеря.
В Копривщица също е много хубаво,няколко пъти съм ходила .
Троянски балкан, по-точно хотел " Балкан" ц.Чифлик. Прекрасно място!
*
Троянски балкан, по-точно хотел " Балкан" ц.Чифлик. Прекрасно място!
Може ли повече подробности? Какво точно те впечатли?
*
Момичета, дайте идеи за къща или хотел в края на м.март. Ако има басейн, няма значение какво е времето, децата ще се забавляват. Ако не, трябва да има нещо друго за правене. Да е на макс. 100-150 км от София. Става въпрос за 2-3 дена, едва ли ще е през уикенда. И ако може, да има нещо за разглеждане. Е, и без става, но най-добре природа със забележителности.
Разгледах предложенията дотук. Май само хотелът в Старосел ме впечатли.
« Последна редакция: Януари 03, 2016, 02:25:14 am от blue_sky »

*
Блу, виж това http://www.royalbath.bg/. Чух добри отзиви, а пък Карлово, Сопот, Калофер и Хисар са на по 10-15км от Баня. Там има достатъчно за разглеждане.
     
*
Дани, благодаря ти! :-) През времето, което ще сме в София, сме канени на сватба. Да видим точно кой ден ще е и тогава ще резервирам нещо за 2-3 дена, че на мъжа ми му омръзна 10 г. почти само в София да седим всеки път.
И моля те, оправи си лентичката! Коя е тази "мъничка Теди"? Че тя е по-висока от моя син.  :lol:

Ходила съм в Крапец, в х-л "Яница". Изграден с европейски пари, но е толкова голям, че е трудно да се поддържа. В края на юни времето си беше студено - към 17-18 градуса и три дни само валя. За плаж не можеше да става и въпрос. На четвъртия ден решихме, че ще се преместим на юг и като стигнахме до Обзор и видяхме слънце, решихме да останем там. :-) Иначе в Крапец е ммного спокойно, но само за хора, на които им допада почивка на село. Не е по моя вкус. Както каза Алиа, водата в морето често е студена. Знам за какво говоря, защото майка ми е от едно село наблизо и като деца, често ходехме в Дуранкулак на море, но никога не успях да се изкъпя.
« Последна редакция: Януари 03, 2016, 11:57:28 am от blue_sky »

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Деси, обмислете Велинград. На час и половина път от София е, ако сте през делнични дни, цените ще са по-прилични и няма да има навалица.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Блу, виж това http://www.royalbath.bg/.

тия хора не са ли малко нахални! "промоционална цена" за делничен ден 104 лв за двойна стая - в хотел без вътрешен басейн в зачукано село...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Блу, виж това http://www.royalbath.bg/.

тия хора не са ли малко нахални! "промоционална цена" за делничен ден 104 лв за двойна стая - в хотел без вътрешен басейн в зачукано село...
Е все пак външният е топъл и е включена закуска и вечеря :) Ако имат и оферта за деца под 6 безплатно са супер :)
*
Не мисля, че ще можем да ползваме външен басейн през март. Освен това перспективата да си скачаме по главите четиримата в една-единствена стая също не ме блазни. Трябва ни поне апартамент. Явно сме разглезени, но сме свикнали да се ширим.
Ще помисля за Велинград, джам. Благодаря!
« Последна редакция: Януари 03, 2016, 22:50:35 pm от blue_sky »

*
Блу, в Старосел е хубаво, по-различно, а и има какво да се види наоколо (3-4км).
В Рибарица също не е никак лошо,  има и хотели с басейни сигурно .   "Евъргрийн" , преди 4-5 г беше хубаво , а местността е чудно красива, особено ако е зелено. Била съм и в "Арго",  и от него съм доволна, но и там басейна е само външен. И двата имат СПА, а на близо е Гложенския манастир - също интересно място.
В Хисаря има доста предложения с топла минерална вода и мноого глезотии и също има къде да се скита.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Блу, виж това:
http://kamengrad.thracian-hoteliers.com/c/bg/specialni-oferti/zimna-spa-pochivka-delnichni-paketi/

Нямам преки впечатления, но сестра ми е ходила два пъти и е много доволна: голям и малък вътрешен басейн, СПА, в околността има какво да се види (Панагюрище, Копривщица).

п.с.: Прощавай Блу, голямо куку съм.  :lol: Паралелно търся прежда за една шапка.  :wink: Промених линка.
« Последна редакция: Януари 03, 2016, 22:50:17 pm от Dodich »
*
Додич, благодаря! Изглежда супер.  :wink:

Авалон, предложи хотел в Хисаря, ако имаш предвид!


В Рибарица съм била няколко пъти, все през лятото. Качвала съм се от там до хижа "Ехо". Много е красиво. Но сега с деца просто е съвсем различно.
« Последна редакция: Януари 03, 2016, 22:57:08 pm от blue_sky »

*
Блу, виж това http://www.royalbath.bg/.

тия хора не са ли малко нахални! "промоционална цена" за делничен ден 104 лв за двойна стая - в хотел без вътрешен басейн в зачукано село...

Сакън, зачукано село... Туй е град Баня бре  :lol:. Цената, сравнена с приличен хотел във Велинград е нормална.
Деси, ако се ориентираш към Велинград, виж хотел Свети Спас и хотел Велина. На мен в тях най-много ми е харесало до сега. Цените не са много ниски, но имат различни делнични пакети и оферти.
     
*
Аугуста и Хисар - малко посткомунистически мастодонти на външен вид. Само в хотел Хисар вътрешния басейн е дълбок и нямаше за деца, но пък има забавления за деца. В  Аугуста басейна има и детски басейн и пързалка.
Хотел Галери - има и малък вътрешен басейн.
Ако разглеждаш и други хотели, пропусни Гайтани.
Само да уточня, че последните 2-3 г малко съм назад с инфото. :?
За Каменград и аз съм чувала, сравнително нов хотел на приятели на моя прятелка ..
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Блу,скоро бях в Аугуста промяна няма посткомунистическа работа си е :lol: но пък с водната пързалка децата ще се забавляват :lol: в Хисар не съм ходила, в Централ съм ходила малко бутиково хотелче,но и басейна им е малък..
Във Велинград ти препоръчвам Спа Селект голям басейн,детски,джакузи,сауни,парна баня и т.н. боулинг,футболно,баскетболно игрище,голф игрище...забавления много и много прилични цени със закуска и вечеря :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
в Хисар няма нищо подходящо за малки деца през този сезон. Топъл и плитък вътрешен басейн няма в нито един хотел. Затова не препоръчвам. Иначе, самото градче е много приятно, особено парковете, но в този сезон не е атрактивно. Аугуста е отвратително, басейнът е студен и дълбок. водната пързалка е опасна.

във Велинград, особено в делничен ден, могат да се намерят много предложения и няма да има навалица в басейните, което е важно. ако цената не е проблем - Велина е чудесен избор, за Макси съм чувала също много хубави отзиви.

в Старосел има недостатъци - басейнът е чудесен, но НЯМА топла връзка с хотела. това е доста рисково за малки деца през март. ресторантът е само един и кухнята е средна хубост към зле, а другаде няма къде да се яде. няма и какво да се прави наоколо. там е за една нощувка най-много...

не бих тръгнала да сравнявам "град" Баня, през който съм минавала и знам какво представлява, с един Велинград, например. хора, цената от 55 евро на вечер за селски хотел в бивш ремонтиран санаториум наистина ли не ви удивлява изобщо? това говори добре за жизнения ни стандарт :)

изобщо, в този сезон и за описаното разстояние, само Велинград отговаря на критериите.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
в Хисар няма нищо подходящо за малки деца през този сезон. Топъл и плитък вътрешен басейн няма в нито един хотел. Затова не препоръчвам. Иначе, самото градче е много приятно, особено парковете, но в този сезон не е атрактивно. Аугуста е отвратително, басейнът е студен и дълбок. водната пързалка е опасна.
Jam,, освен топлите минерални извори в Хисаря да са изстинали напоследък. Споменах хотели, които са с минерална вода. Не всички хотели в Хисаря имат разрешително за водовземане, от там идват и проблемите с водата. В Хисаря съм ходила само зимата, също и във Военния санаториум, но не го препоръчвам особено И за детски развлечения. В Аугуста гарантирано има детски басейн, а и пързалката не ми се видя нито много висока, нито много завита, но голяма веселба падаше, та шумотевицата ми  е идвала в повече (не може да няма снимки из нета).  Може би с други очи съм гледала. :). Та вероятно за детския басейн бъркаш с някъде другаде.

в Старосел има недостатъци - басейнът е чудесен, но НЯМА топла връзка с хотела. това е доста рисково за малки деца през март. ресторантът е само един и кухнята е средна хубост към зле, а другаде няма къде да се яде. няма и какво да се прави наоколо. там е за една нощувка най-много...

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%BE%D0%B2_%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81_(%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BB)
На това аз не мога да кажа че няма какво да се види, зависи кой от от какво се интересува разбира се  :wink:
 От ресторанта на Старосел не съм с лоши впечатления, ходили сме няколко пъти за обяд, между другото и да си купим вино от там.

В с. Баня съм била в Яев, не знам колко е дълбоко вътрешното басейнче , иначе не е лошо и там, има и детски кът. В Баня също има минерални извори. Село, село, ама царско село хахах, царската вила мисля я отварят само при специални поводи. На близо е само Хисаря, на 50тина км. е Гробницата на Севт или музея в Казанлък, за друго не се сещам.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
avallon,

хората сме различни, съответно и критериите ни са различни. понеже моето дете е любител на топли басейнчета, вече 7 години проучвам положението с приличните хотели с прилични топли басейни (най-вече вътрешни, защото лятото не е за топъл басейн!).

в Хисар може да има извори, но не ги оползотворяват. проучила съм всички хотели в градчето до един и нито един не става, освен Сана Спа - него пропуснах да препоръчам на Блу, защото предполагам, че може би няма да им попречи цена от 150 евро на вечер. на мен подобни цени ми пречат. в Хисар има дълбок плувен басейн с коридори и Т на водата 25 градуса плюс едно кръгло тенекиено недоразумение с диаметър 3 метра и вряла вода, в която голям човек не изтрайва повече от 5 минути. в Аугуста големият басейн е дълбок и хладък, пързалката е стара, с ръждясали ръбове и стърчащи железа, краят й е много близо до ръба на басейна, стъпалата са железни и хлъзгави, брутално опасна е за малки деца. т.н. "детски басейн" в Аугуста е постоянно окупиран от възрастни хора, които седят там, за да се "киснат" на по-топличко. няма нито място, нито хигиена за деца там. пълно е с руски и израелски бабешки групи в тоя хотел, стаите са ужасно тесни и неприятни (говоря за "реновираните"). останалите хотели в Хисар са с басейнчета, които са подходящи за любовни двойки, а не за семейства с деца.

разбира се, че не съм забравила за тракийския комплекс над Старосел,, но извинявай - това е атракция, която се отработва за 1 час и изобщо не може да впечатли малки деца, съмнявам се и кого изобщо може да впечатли, защото освен малко камънак, друго там няма какво да се види. то дори надписи почти няма там. само с разкази за това какво е имало там не става. а друго наоколо няма. дори и да има, пак цялата работа е за 1 нощувка.

затова и не бих препоръчала хотел Севтополис в Павел Баня, който иначе е просторен и с един от най-добрите басейни за деца като дълбочина и температура - просто няма какво да се прави друго там, извън двата часа в басейна....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Блу, аз съм "прясна" откъм впечатления за Старосел :lol:. Значи,... комплексът е страхотен - пипнато, направено, басейни, СПА... Но и аз като Jam, не съм никак впечатлена откъм забележителности и забавление в близост. И за мен е голям недостатък топлата връзка на басейните с хотелската част. Ние бяхме там средата на Декември и не влязохме - едно, че стаята ни беше далеч (за моите виждания; всъщност беше една от най-близките...) и не си представях как ще се разхождам с мокра коса и затоплена след басейна и второ, ние улучихме натоварено време и имаше тълпи от хора, които буквално се прескачаха вътре (през март не знам как ще е, предполагам по-спокойно и ще се елиминира този проблем). Наоколо освен Зоо-парка, който е направен, друго интересно не видях. Децата на приятелския кръг го разгледаха и харесаха, но все пак това е нещо, което ще запълни някаква част от деня и после пак сте в изходна позиция. Има и нещо като конна база. Може да се яздят коне, но нямахме време да се поинтересуваме повече и не знам точно как стоят нещата там. Наблизо е т.нар. Тракийска гробница, от която "забележителност" аз съм тотално разочарована. Общо взето, 100-ина камъка, няколко изпринтени листа хартия с история за траките и това е. И такса, разбира се. Самата работа по гробницата е замразена и по нейната реконструкция не се прави нищо последните 10 години. А преди това, явно също не е правено нещо съществено. Абсолютно безинтересно. Друго интересно в много близката околност не успяхме да открием (отдавам го и на незнание, защото все пак не сме се интересували предварително).
Кухнята и ресторантът също са доста постни - бедно меню и недобре приготвена храна. Както казва Jam, друго място за хранене няма. Виното обаче е убийствено, ние си позволихме да прекалим :oops:. Ама, не мисля, че вас точно това ви касае...
Пак казвам, самият комплекс като място за почивка е страхотно, но само ако сте решили ти и съпругът ти да си подарите дни на почивка и релакс с хубаво вино и необезпокоявани. Като място за ваканция с малки деца някак не ми се вижда много подходящо.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Завихрихме спор около СПА хотелите, но за Аугуста и Хисар споделям абсолютно мнението на Джам, особено за Аугуста. Този хотел не е мръднал от десетилетия.
За Велинград, противно на Авалон, Селект не ти го препоръчвам Блу. Да, басейните са хубави, но какво от това, като ти люти на очите от хлор. Ресторанта е мижав, храната гадна, цените надменно високи за предлаганото. И наоколо няма къде другаде да се нахраниш, защото е отдалечен от центъра. Велина и Свети Спас също са далеч, но там нещата стоят по друг начин.
Хотел Яев, някой го спомена по-горе, не е в гр.Баня  :wink:, ами в село Соколица, близо до Баня. Наши приятели след седмица ще ходят там и ще мога да дам отзиви от второ лице. От първо не мога, защото за мен е безумие да плащам за нощувки в хотел, който е на 10км от родният ми дом. Затова не обичам и Хисар.

Първото ми предложение беше хотелът в Баня, защото наистина наоколо има какво Блу да покаже на децата си, свързано с България и историята ни. А пък във външен минерален басейн в Баня се плува чудесно през зимата, това от личен опит. Калолечението там също е много добро.
« Последна редакция: Януари 04, 2016, 15:20:36 pm от dani_ j »
     
Завихрихме спор около СПА хотелите, но за Аугуста и Хисар споделям абсолютно мнението на Джам, особено за Аугуста. Този хотел не е мръднал от десетилетия.
За Велинград, противно на Авалон, Селект не ти го препоръчвам Блу. Да, басейните са хубави, но какво от това, като ти люти на очите от хлор. Ресторанта е мижав, храната гадна, цените надменно високи за предлаганото. И наоколо няма къде другаде да се нахраниш, защото е отдалечен от центъра. Велина и Свети Спас също са далеч, но там нещата стоят по друг начин.
Хотел Яев, някой го спомена по-горе, не е в гр.Баня  :wink:, ами в село Соколица, близо до Баня. Наши приятели след седмица ще ходят там и ще мога да дам отзиви от второ лице. От първо не мога, защото за мен е безумие да плащам за нощувки в хотел, който е на 10км от родният ми дом. Затова не обичам и Хисар.
Много благодаря за тази информация. Определено се бях запътил на там!
*
За Велинград, противно на Авалон, Селект не ти го препоръчвам Блу.
Селект аз не съм препоръчвала.

 Да, за Яев аз го споменах, поправям се - не е в с. Баня, случайно се отзовахме там, имам спомен от Баня и ме излъга спомена явно, че е в това село, беше лято и много хубаво зелено навън с изкуствена рекичка през двора, но и в жегата външния басейн си беше хладен.

 А, няма спор, вкусовете са толкова различни, колкото и хора изразяващи мнение. Мен лично не ми е важен лукса на стаята,... дали ще има и какво има в мини бара напр., важна ми е хигиената, СПА за релакс и нещо ново за гледане, природа също, голям басейн за плуване ми е най-големия бонус  :lol:. Няма такъв кеф в открит топъл басейн посред зима, ама не е за деца тая работа наистина.
Вярно и споделих от самото начало, че Хисар и Аугуста са си посткомунистически мастодонти.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Момичета, вашата дискусия ми е много полезна.
Историческите забележителности ще ги гледаме ние. Синът ми може и да разбере нещо, но малката със сигурност няма.
Заканили сме се, че след някоя друга година ще ги оставяме за по няколко дена на баба им и ще си открадваме по малко време за нас. За момента няма как да стане, защото, за съжаление, прекарват твърде малко време с нея и не са свикнали. Такава е емигрантската съдба! Четох преди малко как 15 000 деца по-малко ще тръгнат на у-ще другата година (по-малко от тези, които трябва да започнат у-ще, става въпрос за набор 2009). И синът ми е е един от тях. Той вече ходи на училище, де, но не в България.

Видях по-назад, че сте писали за арт хотела и много ме впечатли, но е чак около Троян. Малко е по-далече, а и басейн нямат. Затова пък други неща за правене. Бихте ли ми разказали впечатления?

Мъжът ми ще се изприщи, ако го заведа в хотел от комунистическо време и неремонтиран.  :lol:

Видях по-назад, че сте писали за арт хотела и много ме впечатли, но е чак около Троян. Малко е по-далече, а и басейн нямат. Затова пък други неща за правене. Бихте ли ми разказали впечатления?
Само за Троянския манастир се сещам, който може да разгледате наблизо.
Иначе ако сте с кола, винаги може да разширите периметъра  :P Да отидете до Ловеч, Деветашката пещера, Крушунските водопади. В Орешака има много хубави кръчми  :lol:
Но вероятно на децата няма да им е интересно.
С басейните хич не съм на ти за съжаление, а със СПА-то още по-малко  :oops:

Иначе Копривщица е много добра дестинация откъм близост и забележителности. Има много за разглеждане и природа за разходки, но не мога да препоръчам хотел.

Момичета, а в Старосел има ли нещо като детски кът, място за игри или нещо подобно.
*
Авалон, съжалявам. Объркала съм те с Алекс 77.
     
*
Блу, впечатленията ми от арт-хотела в Орешака са само от ресторанта и градината. Бяхме на рожден ден-кръщене лятото. Градината е много добре направена - има детски кът (външен и вътрешен), но басейнът е външен, така че за март не е подходящо. Атмосферата наистина е чудесна - всичко е пипнато с много вкус. Стаите можеш да ги видиш от линка в поста по-напред.
В района на Троян е и Чифлика - там минералната вода е топла. Преди години, когато имаше 2 станции и едни бунгала сме се къпали на 8 декември във външния обществен басейн.  :lol: Не мога обаче да препоръчам хотел.

Дестинация с басейни е и Белчин бани и Сапарева баня. Известния хотел в Белчин е този
http://belchin-garden.com/index.php/bg/
Преки впечатления нямам, но е от калибъра на луксозните хотели. В близост е Цари Мали град, можете да се качите и до Паничище и от там с лифта до 7-те рилски езера. Работното време на лифта обаче трябва да го провериш предварително, че ако няма сняг и пътници може и да го спрат в делничните дни.

В Сапарева баня сме отсядали в Емали:
http://sapareva-banya.hotelemaly.com/
Имат вътрешен басейн (не е голям, но не става да пуснеш самостоятелно малко дете, защото е около 1,5-1,6 м) и джакузи, сауна, парна баня. Стаите са просторни, чисти и уютни. Кухнята на ресторанта обаче не блести. Иначе в градчето има и други кръчми, но не сме ги пробвали. Тук като атракциони също са Цари Мали град и Паничище с лифта и езерата.
Имаме резервация за тази събота за Старосел, така че ще споделя и аз  :P
Ако ни хареса ще резервираме за повече за февруари-март.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
В Самия Комплекс Старосел не сме отсядали -  били сме на разходка там , пили сме вино  ,-като  бяхме в Хисар  на почивка , така че и аз  очаквам отзиви . Мястото беше  много красиво   с  впечатляващия животински парк .


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
освен зайците и пауните на двора, в Старосел няма нищо за деца (изключая басейна).

Блу, така като те чета, ориентирай се към един Велинград уикенд в добър хотел (Макси, Двореца, Велина), за да си нямаш нацупени после... към България трябва да се подхожда предпазливо, а някои чужденци така и не й свикват. :)

В Старосел идете по топло време пак за един уикенд с включена разходка из парковете на Хисар и също няма да съжалявате. Но си резервирайте стая в старата част на комплекса - тя е прекрасна. Новата не става.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Двореца (Велинград) е подходящ за топло време. Външният басейн е голям, има пързалка, воден бар, реално е до гората и е много приятно, има и тенис кортове. Вътрешния басейн е малък и неподходящ за капацитета на хотела (който е бивш соц санаториум или подобно). Иначе СПА центъра е хубав. Не помня как стои въпроса с детските площадки - ходила съм на тиймбилдинг и като за такова мероприятие изкарахме добре. Ако трябва сама да си организирам пътуване не бих отседнала там.

Друг вариант е и Риу Правец, но там си е скъпичко. Стига се за по-малко от час по магистралата. Всичко му е хубаво с изключение, че е в нищото и наоколо освен единия голф няма какво да се прави. СПА центъра е страхотен, стаите също. Но в околността освен някоя екопътека или да разширите периметъра до Етрополския манастир, няма достатъчно атракции.
*
За Велинград мога да добавя Акватоник. В хотела има детски кът с аниматор, правят детски дискотеки и още куп игри. Басейна е много топъл. Спато е страхотно.Храната е много хубава и разнообразна. Стаите са големи.Имат закрит паркинг.
http://www.aquatonik.com/
« Последна редакция: Януари 05, 2016, 18:42:44 pm от tanj74 »
*
В Сапарева баня съм била, смътно помня хотела, беше на 4 или 5 етажа,мисля че Г образен, имаше и вътрешен двор, близо до санаториума и минералния басейн,мисля че Рила се казваше с 2 звезди мисля че беше,но не знам дали още го има... :?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
о, да - пропуснах Акватоник, който също много хвалят.

в Риу Правец басейните са доста хладни, за съжаление.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Джаме, моят благоверен е от източния блок. Не е като да не знае за какво става въпрос през социализма. Точно заради това не мога да му го натреса пак това.  :lol:
Младоженците се уточниха с датата и сега ще запазя хотел.

Хиляди благодарности за съветите!

Да,ама такова спа каквото има в РИУ Правец другаде не съм виждала...и масажите са им на ниво и храната и обслужването и т.н. :)
*
Алекс, може и да е супер Спа-то в Правец, ама колко ще можем да се възползваме от него, щом децата са с нас?! Е, сигурно за по един масаж ще се намери време, но едва ли ще е повече.
Като дете съм живяла в Ботевград, имах и все още имам приятели от там и от Правец. Един-два пъти съм ходила там. Ами, то си е едно село и не бих се забила там, освен ако няма да си лежа цял ден в хотела. Ех, мечти! Ама нека се поочовечи още малко София и ще си открадваме по няколко дена за нас, докато те са при баба си в София.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Ами то и във Велинград няма  кой знае какво за разглеждане и разхождане из града  :)

пп. Макар , че аз обожавам зимна почивка  в хотел с  топъл басейн , но  за децата трябва или компания на тяхна възраст  , или достатъчно топъл  басейн , че да не излязат от него .  Но в Хисар като сме били ни казваха ,че децата не бива да  стоят твърде дълго , заради минерализацията на водата  - е , не спазвахме много препоръките  ...

« Последна редакция: Януари 06, 2016, 14:43:59 pm от nimika »


*
Родопите са там, а аз съм влюбена в тях. Е, има и по-хубави места в тази планина, но са по-далече.

*
Здравейте,
Хотел Римската баня в село Баня до Банско. Стаите са добри. Ресторантът не е перфектен, но е поносим. Басейните са супер и са наистина топли. СПА центърът е ремонтиран и хубав.
Когато сме в този район ядем в Разлог - хубави кръчми с добри цени :)

Акватоник и Белчин Гардън - хубави, луксозни хотели. Но е скъпо и отношението на персонала липсва напълно. Не бих отишла там отново.

Чувала съм добри отзиви за Енира във Велинград и за Селект.

:)


*
Раши, как е хигиената около басейните и стаите, ако си била скоро в Римска баня?
Аз имам лошо впечатление от не добра чистота около и в басейните, преди две-три години. Водата наистина е много топла, минерална, даже гореща, .  Пускаха  външни хора и една руска група се напляцика   с дрехите вътре. Това ме спря да повторя пак. Иначе, много ми хареса като локация самото място - на пет минути е Банско, Разлог, Добринище и човек може да си обикаля кръчми или по разходки.
*
Е как няма какво да се прави във Велинград и околностите. Ще заведете децата в с. Дорково, мисля беше новия плиоценски музей, ще се разходите до крепост Цепина, която е в другия край на селото. Има и доста добри маршрути за разходка в околността, например до Калето, има хубави поляни за игра на децата. Батак не е далече и до там можете да се разходите...  :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Велинград - да не пропускаме езерото Клептуза, добре направените и поддържани няколко обществени детски площадки с градинки (вкл. мини парка с боровата гора под хотел Двореца). Боровите гори обграждат града и предлагат пътеки за разходка при желание. Има конна база, където могат да яздят и малки деца - на понита. За 2 дни има предостатъчно.

Това си е все пак град, а не село...

Римска баня - хигиена на стаите нормална. в басейните - прилична, но може да се желае още. Басейните там са компромис, според мен. Отделно, сега там строяли нещо точно зад хотела, под боровата горичка, и било шумно и неприятно в тия стаи.
Уви, на много места в България има топла минерална вода, но на много малко места я използват добре и рационално.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Топли минерални басейни - в много хотели в с. Огняново, Гоце Делчев. На 200км от София. Пътят е ок, половината е магистрала ;)
В близост - селата Ковачевица и Лещен, много подходящи за разглеждане от чужденци.
  - Селище "Омая" - http://www.omaya.bg/#
  - екозона "Белите скали" - http://ekozona.info/
На една крачка от Пирин планина, Родопите. Става и за еднодневна екскурзия до Бяло море - Кавала в Гърция.
Парка в Гоце Делчев също е прекрасен :)



Омая е най-приказното място за почивка в България за мен.
Но е безбожно скъпо. Все пак си струва да се отиде поне веднъж до там за някакъв специален повод например. Но по моите критерии е доста отдалечено от София. Лещен също го харесвам много.
*
Запазено за "Енира". Тъкмо ще мога да докладвам от първо лице.
Тези, които ми ги е предложила джам, са хубави (особено макси ме грабна), но предлагаха само стаи, нямаха апартамент. А да се набутаме четиримата в една стая и да си мислим, че си почиваме, няма как да стане.

*
До тук мнение за Енира не видях? :lol: Дай линк,за да можем да сравним! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
този явно е по-нов, не съм го виждала и не съм чела за него. на снимките изглежда малък и хубав.

Рачо, ето линк:
http://hotel-enira.com/

Деси, дано да имате чудесен престой там и да дадеш после отзиви! Но все пак, потърси отзиви за хотела в бг-мама и др.подобни - за всеки случай.
« Последна редакция: Януари 08, 2016, 12:29:48 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Джаме, лош човек си ти.  :lol: Как ме подкокороса само!
В мамата има само един отзив за този хотел. Положителен е. Но е факт, че няма нищо за правене за децата.
И като се забих да чета, както ти ме посъветва, взех, че резервирах в "Св. Спас". Мамите много го хвалят. Ще се почудя още известно време и после ще отменя едната резервация безплатно.
« Последна редакция: Януари 09, 2016, 00:10:14 am от blue_sky »

*
Ейййй,туй "западния" турист насищане няма..... :lol: :lol:"Граби" по две,по три резервация даже.Ще кажеш ,че си е у дома!!! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Момичета, Тара, бях в Римска баня преди седмица. Беше чисто и около басейните. Спа центърът е ремонтиран и много чист. Да, има строеж и е било шумно цяло лято. Но, в момента не се строи, явно заради снега и студа. :) Яденето в ресторанта не беше върха, но не беше и лошо. Закуската беше богата.



Имаме резервация за тази събота за Старосел, така че ще споделя и аз  :P
Ако ни хареса ще резервираме за повече за февруари-март.
Не успяхме да отидем, че моят мъж се разболя. Така че не чакайте отизиви от мен за момента.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Случайно ми попадна (във фейса, то къде ли другаде  :lol:) ето това:
http://www.peika.bg/statia/Nebesnite_pasbishta_kray_selo_Osikovitsa_l.a_i.95969.html
Понеже тази година Великден и Гергьовден са много близо и има възможност да се слеят, аз си правя планове, естествено без кръчмаря, него го информирам в последния момент.  :lol:
Та си харесах мястото и даже намерих в Букинг добро предложение за нощувка в Етрополе. Само се чудя там какво има за разглеждане. И двамата не сме ходили в онзи край и ни е напълно непознат.
Ако някой има впечатления от „Небесните пасища“ и знае какво има за гледане в Етрополе, моля да сподели.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Случайно ми попадна (във фейса, то къде ли другаде  :lol:) ето това:
http://www.peika.bg/statia/Nebesnite_pasbishta_kray_selo_Osikovitsa_l.a_i.95969.html
Понеже тази година Великден и Гергьовден са много близо и има възможност да се слеят, аз си правя планове, естествено без кръчмаря, него го информирам в последния момент.  :lol:
Та си харесах мястото и даже намерих в Букинг добро предложение за нощувка в Етрополе. Само се чудя там какво има за разглеждане. И двамата не сме ходили в онзи край и ни е напълно непознат.
Ако някой има впечатления от „Небесните пасища“ и знае какво има за гледане в Етрополе, моля да сподели.

В "Небесните пасбища" сме ходили преди няколко години през есента. Това е една относително рехава букова гора, в която тук таме собственикът на парцела е направил разни атракции за децата - къщичка на червената шапчица, на баба яга, трите мечки... има малко мостчета, огнище, пейки и масички за хранене. В края на гората има поляни и там е къщата на собствениците - стара оригинална постройка. Има и параклисче. Това е нещо, което е приятно за разходка, но се минава за 2-3 часа общо. Природата наоколо не е впечатляваща. Там няма нищо за ядене и пиене - трябва да си носите. За Етрополе не мога да помогна.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Благодаря, Джаме. Ще трябва да измисля и други неща за гледане наоколо.
*
До Етрополе сме ходили на водопад Варовитец. През пролетта е много впечатляващ с бурните си води. До него е етрополският манастир - приятно и тихо местенце със скокливи зайчета на поляната :) Ето ти още 2-3 часа забавление за малки и големи



   La vita è bella
*
До Ботевград и часовниковата кула може да се отиде.
Иначе за природата - Стара планина е там. Ако ви се ходи по чукарите, кажете, ще ви измислим маршрут.

*
мда, потвърждавам, зависи колко дни ще сте, ето имате за първия - Небесните пасбища, етрополе манастира и водопада, Ботевград е хубаво градче, имаше и един манастир много приятен съвсем близо, но не мога да се сетя сега как се казваше :?
та, таман 3 дни запълнихме :)
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Ееее, страшни сте  :lol:. Моята идея беше тръгваме единия ден, спим в Етрополе. Гледаме там каквото гледаме и отиваме до Пасищата на другия, зяпаме още малко и се прибираме. Маршрута който избрах минава през Панагюрище, та и там може да позяпаме. Всичко нагласих, остава татиту, да ме полуша и да си пусне 3 дни отпуск м/у празниците, че и за селу да има време, и за моите приумици и за него да си почине.

п.п. за работещите редовна смяна - може да си пуснете отпуск на 03, 04, 05. 05 и да съберете Великден с Гергьовден.
*
Стефи, манастирът май е във Врачеш.

Пеше, ако искаш, мога да питам някого. Имам познати от региона.

*
този до Вършец е друг, май Клисурския се казваше. До Ботевград има едно много симпатично, малко манастирче с 2-3 монахини, лани ходихме на разходка ама старост нерадост, не помня, ще разровя да видя сега.

ПП. ей тоз чичко гугъл всичко знае, ей го, тоз е -http://www.bulgariamonasteries.com/vracheshki_manastir.html
« Последна редакция: Януари 15, 2016, 23:19:11 pm от StefiZ »
*
Шефке, грешката е вярна. Врачешки манастир, до Врачеш. Не съм казала Вършец.  :lol:

*
звинетИ, той чукча писател не читател  :lol:
Ние пак имаме резервация. Дано този път не ни мине черна котка път. Иначе е за почивните дни около 3-ти март, но ще останем малко повечко.
Мястото е до с. Марикостиново (след Сандански). Хотелът се казва Мантар.
Има детски кът (май това ми беше водещото при избора), вътрешен топъл минерален басейн и разни спа неща, които ние така или иначе не ползваме. Наблизо са Рупите, Мелник, Рожен и Сандански. Така че се надявам да не ни е скучно.  :P
http://hotelmantar.com/hm/
Приветче!
Пак започнах с проучване за дребна почивка  :wink:
Идеята ни е да е май във Велинград отново! Но може и другаде де!
Основното, което търсим е: вътрешен басейн, детски басейн и джакузи - всичко с топла минерална вода /достатъчно топла за 5 годишно жабуркащо се момче  :lol: / Сауна, парна баня и подобни е в +  :wink:

Сега - петзвездните хотели като Св.Спас, Велина ми идват скъпички  :oops: То май и 4 звездните отиват към по-по-----, но зависи пак де! Все пак нас и пътя ни удря финансово - от Бургас  :lol:

Бяхме 2 години в Клептуза - хареса ни. Ходили сме винаги през седмицата и не е било пълно, та затова беше добре в басейните! Сега пак ще сме през седмицата - поне 3 нощ. Но ми се иска да сменим. И в същото време, искам да е нещо проверено - да няма изненади - като да не е достатъчно топъл басейна, че......... ше си имам проблеми с едно Злато  :lol:

Моля за идеи!
Поизчетох предните и все пак - нещо ново?!?!?!

Гледам х-л Здравец - някой посещавал ли го е? Отзиви?
Х-л Селект има ли детски басейн? Че нещо ми се губи тази информация?
Аз съм доволна от Аква Варвара до Велинград. С ваучери бяхме и беше страхотно. Външен топъл басейн 37 градуса и става на джакузи, дълбок 1 метър. До него по-голям, но 26 градуса. Вътрешен малък басейн топъл 34 градуса около 1.5м дълбок. Има сауна и малка парна баня, която странно , но се пуска от рецепционистите. Иначе храната е страхоооооотна, прясна, стаите са ОК, нямат хладилник и тераса, но защото хотелът е на пътя. Имат май 2 по-луксозни стаи, не знам колко са големи. Има разни надуваеми дюшеци, пояси и т.н. за малки деца. Имаше и малки деца, които основно във вътрешния басейн играха. Всичко е спокойно и приятно и най-вече , стаите са 9 или 10 и няма навалица  :wink: Иначе има разни неща за разглеждане,  екология пътеки и т.н. в брошури те и сайта е описано всичко.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Барбароне, щом искате нещо по-различно, що не разгледаш Хисаря. Май Джам беше писала подробно за местата там.
Гледам, Пеше! Днес това правя  :lol:

Но ние искаме не смяна на дестинацията, а на хотела най-вече  :wink:
Но може и в Хисаря де! Само дето не съм се спряла там на нещо........
А Джам май не препоръчваше Хисаря!
Ще чакам тя да се включи - явно имат опит във ВелЯнград /както го нарича Злато  :lol:/
Да не ти говоря, че ВелЯнград е х-л Клептуза и ще има "разправии" с него за смяната на хотела! Та трябва да има поне гореизброените от мен предимства  :lol: И най-вече да е топло и вода и навсякъде, че поне да не го мисля!
Барбаронче,Селект имат детски басейн,джакузи,голям басейн,парна баня,сауна и т.н.боулинг,игрища-футболно,баскетболно,мини голф.. :lol: аз лично го харесвам някой спомена,че от към храна не е нищо особено,ама като си само с закуска без вечеря, после сам си решаваш къде и какво ще обядваш и вечеряш :lol:
В Хисаря Аугуста е евтина,но то си е соц. отвсякъде :lol: инак си имат топъл голям,малък басейн,джакузи,че и басейн с водна пързалка :lol: аз и в Хисаря си имам любими кръчми където да хапвам,та не ми дреме особено къде ще спя...
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
В Хисаря Аугуста е евтина,но то си е соц. отвсякъде :lol: инак си имат топъл голям,малък басейн,джакузи,че и басейн с водна пързалка :lol: аз и в Хисаря си имам любими кръчми където да хапвам,та не ми дреме особено къде ще спя...

големият басейн на Аугуста не е достатъчно топъл, освен това е много дълбок и няма плитка част.
в малкия детски басейн, който е по-топъл, се киснат баби и дядовци. за джакузито ще чакате на опашка. хотелът е огромен и постоянно пълен.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Барбарон, точно след Коледа бяхме в хотел Здравец, Велинград. Бяхме там, защото мнозинството от компанията така реши. Хотелът не е лош, персоналът е любезен и отзивчив, храната в ресторанта е приемлива и цените мисля, че бяха нормални. От една страна е хубаво, че е на центъра и ние доста си обикаляхме, защото времето беше хубаво. Но басейните.... Намират се на ниво -3, като асансьора е само до ниво 1. От там тръгваш по едни коридори и вити стълби, не особено топли и чак ти се отщява да ходиш на басейна. Водата в големия е хладка, а т.нар. детски е 2х2, с недостатъчно топла вода за мен.
Аз писах по-горе, че Селект не ми харесва. Да, басейните са хубави и много хлорирани. Дори и само закуска да имате, не виждам къде точно ще се храните после, защото е отдалечен. Цените в ресторанта са високи за това, което предлагат.
     
Благодаря ви за включването!
Имам още 2-3 дни да решим къде ще е  :wink:
Ще разглеждам и офертите с ваучери, че там по-изгодно ми се чини  :lol:
И все пак - ако някой има други предложения - приемам ги!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
...Водата в големия е хладка, а т.нар. детски е 2х2, с недостатъчно топла вода за мен.
Да , наистина  слизането до басейна е неприятно ;  но когато   преди година  ние бяхме там и големия басейн беше много топъл  , очевидно  се е променило -.

В Хисар така бяхме две години подред   -първата година беше в най-големия студ навън - в хотела и басейна щяхме да умрем от жега . На следващата година   навън беше  пролетно време  -  в хотела и басейна беше доста  по-хладно .

barbaron0708 ,  нещо около Велико Търново- не е толкова далеч  от тук   - Чифлика   до Троян е много хубаво  , но   цените  не са много евтини , ако има някаква специална оферта  си заслужава .


Около Чифлик има и други места с минерална вода - Шипково май беше едното село наоколо.
В Селект-Велинград басейните са хубави. Детския имам спомен, че беше много топъл. Но храната преди 2 години наистина беше ужасна. И не беше само закуска, уви, а цената на пакета задължително включваше тогава и вечеря на блок -маса. Самият ресторант също е доста неуютен според мен. И да - наоколо няма хубави ресторанти, всъщност - май никакви. За ядене другаде трябва да се ходи с кола. Но ако това не е проблем - може да си изкарате супер там.
Пак съм аз  :wink:
Някой да е ходил в х-л Алегра - Велинград?
*
Барбароне, Акватоник имат делничен пакет от 60 лв на човек със закуска и вечеря, ако ти влиза в бюджета. Храната е добра. На басейн за плуване там не може да очаквате, като Велина  например.
Благодаря, Тара, но ни идва скъпичко  :wink:

Май си сложихме 100лв/стая на ден като максимум, че то иначе...... ще ни трябва и спонсор  :lol:

Но давайте предложения - не отказвам  :wink:

Голямо гледане разглеждах тия дни  :lol:

Малко спам на темата може ли  :oops:

Аз като една несериозна жена, вече не си водя календар за МЦ. И сега не знам кога трябва да ми дойде  :oops: А ше ходя на СПА /кой ме знае/. Та на въпроса: Мога ли да взема мерки и да го отложа? Струва ми се, че другата седмица може да ме огрее, а ще съвпадне с почивката, пък не ми се ще!

То след толкова години редовно водене на календари, тук от поне 4г съм се отърсила от това "удоволствие"

*
Бе ти пък, няма да се блъскаш с хапове, че да го отлагаш, че да разбуташ хормони недай Боже. За тия моменти са тампоните ;)

За Велинград гледа ли "Олимп" дали те устройва?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Ети, не ми беше попадал тоз Олимп. Много ми Ареса, ама и той ни иде скъпичък.
Ще ходим с едни приятели, а те са с голееееееми деца, та ще плащат 2 стаи и много ще ни стане, а и на нас де  :wink:
Ама пък за 1 ден, ако останем само ние / те може по-рано да тръгнат/ бих го пробвала  :lol:
То аз доста хотелчета бих пробвала, ама ......... да видим мъжкото тяло какво ще каже  :lol:

А за другия ми въпрос - все си е по-хубаво да си си чистичка де  :wink: Че както киснем само в басейните - да не стане гаф  :wink:

Добре де - да питам пак тук: Има ваучер, който можеш да вземеш до 24ч в неделя 21.02. Понеже все още има един въпрос, който не е уточнен относно почивката  и искаме да изчакаме, ако взема ваучера, а не го платя до края на неделята, а в понеделник - става ли така или трябва да се плати до изтичане на офертата?
Лелеееееее, дали ме разбрахте не знам  :oops:
*
Ок, ще питам за там за цена дали и колко е възможно да смъкнат. Кога ти е крайният срок? Айде на ФБ ще пишем по-детайлно да не спамим тук. За "хигиенният въпрос" не пропускат до 3 часа без излизане от басейн  :lol: Тествано. Неведнъж.

За ваучери - нищо не разбирам, сори.  :oops:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Барбаронче, точно до упоменатия час трябва да платиш. И още нещо - първо си запази места в хотела и веднага след това купувай валчер. Да не стане така, че си го платила, пък те нямат места и не можеш да го използваш - гориш.
*
Барборан, по въпроса за Алегра мога да кажа, че е новичек хотела.Собственика е свекър на една позната и само хубави неща е казвано.Но да не ви прозвучи като реклама заради субективното мнение.
Ние в края на седмица пътуваме за Велинград, ще празнуваме рождения ден на детето там.Като се върна ще  пиша отзиви за Гранд  хотел велинград.
Привет от вече отпочиналите и накисналите в басейните в Аугуста - Хисаря!
След като в последния момент тръгнахме да резервираме, се оказа, че в хотелите във Велинград, които бях набелязала, няма места! И накрая в Аугуста  :wink:
Доволни сме - много даже! Водата беше топла навсякъде! В джакузито понякога беше повечко топла, но има лесно - излизаш по-бързо! Но извода е - ходене в делничен ден, защото в петък като пристигнат "работещите" става доста пренаселено!
Но пък Злато вече каза, че ще ходим в Хисаря  :lol: Голямо плуване му ударихме - той със жилетката в големия басейн без проблем. Но от пързалката го достраша - пусна се 2 пъти, но не му хареса явно (или достраша де) :lol:
Та с две думи - хареса ни!
Привет... Да споделя едно мнение за хотел Мантар (с.Марикостиново), от където се върнахме вчера. Бяхме общо 7 нощувки.
http://hotelmantar.com/hm/
Хотелът е съвсем нов (от лятото на 2015 г. е отворен). Засега наистина е много чистичък и уютен. Дано така се и запази. Много е топъл. Около 24 градуса е температурата в целия хотел, а на спа етажа е още повече.
Има подово отопление. Дани даже лежа на плочките в лобито, за да си играе с количките.

Басейнът е минерален, вътрешен, с температура на водата 36 градуса. Дълбочина 1.45-1.60 м. Не е някакъв голям, но мисля, че е достатъчен за размерите на хотела (25 стаи).
Въпреки че пише, че има обособена детска част, такава няма. Има джакузи част, която е по-плитка. И също около една колона има по-плитка част (около 50-60 см широка). Децата май киснеха основно там, пазени от родителите. Дани обикаляше в кръг около колоната, а аз го държах за ръката и обикалях заедно с него.  :lol: Ходихме разбира се и на дълбокото, къде с пояс, къде без.

Има просторен детски кът, но е на спа етажа, който е подземен и няма естествена светлина. Вътре има малко, но хубави неща за игра - пързалка, къщичка, кухня, конче люлка, маса с материали за рисуване. Но май само ние го посещавахме. Други деца така и не засякохме вътре.

Стаите са хубави. Нямам забележки към тях. Мисля, че двойната стая е тесничка и е по-добре да се резервира двойна стая делукс, която е по-широка и има и диван.
Ние запазихме апартамент, защото бяхме за повечко време, с повечко багаж, а и дребният трябва да спи на обяд и не искахме само да му пазим тишина.

Ресторантът е много хубав и храната е вкусна. Менюто е от кратктите, но пипнатите. Цените са софийски обаче!
Закуската не ми хареса много, много. Когато има повече хора (през уикенда) има блок маса. Преобладават пържените неща (ама мноого пържени) - доста мазни пържени филии, яйца плуващи в олио, разни мазни кренвирши и др. подобни. Имаше баница от тези готовите и едни по-сухички кроасани  :( Единствено ми харесаха май палачинките.

Персоналът е много любезен.

Най-големият недостатък е, че хотелът е извън населено място (на 1 км от Марикостиново) и около него има едни изоставени соц.сгради и селскостопански постройки, един прашен път. Вижда се и се чува новата магистрала.
Единственото място, където може да се отиде пеш е държавната калолечебница (мариконстински бани). Там поне беше много приятно за разходка. Едни цъфнали дръвчета, една тишина, чуват се само птичките как пеят....

Същевременно пък локацията е и много добра, защото като си с кола си свободен да отидеш навсякъде - Мелник, Роженския манастир, Рупите, Сандански, Гърция.
Като цяло много ни хареса. Изобщо не ни беше скучно, въпреки че бяхме много време, и мислим пак да отидем  :P

Те в момента строят външен басейн с олимпийски размери, пързалки, бар към басейна и къщички.
Басейнът трябва да бъде готов още тази година.
*
И ние вчера се върнахме от Велинград.Останахме много доволни.Хотела е с големи пространства и е много приятно за почивка.Топличко е.Храната е в изобилие за всякакви вкусове.Всяка сутрин имахме вестник пред вратата.На 1 март в стаята ни оставиха мартенички. А за рождения ден на Макси ни уважиха с бутилка хубаво червено вино.
Стаите са доста голями, като малък апартамент са.Има балкони навсякъде.
Много чистичко е.Всеки ден сменяваха халати и хавлии, а при нужда може и по-често.Чаршафи през ден.
Басейните са хубави.С минерална вода са. Детския и джакузито топли 36гр. А голямият с полуолимпийски размери  не ми допадна.29гр. е и ми идваше леко хладничек. Но го компенсирах със спа зоната  :P. която не е голяма, но добре направена.
В хотела има хубав детски кът и още един в който пишеше, че има аниматор до 24ч.а  се оказа че такъв е само по заявка.
Пред хотела до паркинга има интересна детска площадка.
Самия хотел се намира в непосредствена близост до борова гора и с кеф си пиех кафето на терасата и слушах птичките.
През лятото мислим да посетим пак Велинград.Понеже в самия хотел чух много добри отзиви за Роял Спа та ходих на място да го разгледам.Много ми допадна.Персонала беше много любезен и ме разходи из спа зоната.Която за мен е уникална.9 басейна са.И уникални панорамни парни бани,сауни,има даже с хималайска сол и т.н.Много хубави кабинети за масажи единични двойни за всякакви вкусове. Също така видях и детския кът и лобито.Всичко изглеждаше повече от добре.Не гледах стаи и ресторант от неудобство.Та ако някой е ходил там да сподели впечатления.
*
Момичета, някой да е ходил на това място?
http://www.fabrikazahranaitanci.com/

*
Блу, за това място може да разпиташ Мини. Те бяха там, с все дечурлига  :D. Имаше и доста снимки.
     
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Момичета, някой да е ходил на това място?
http://www.fabrikazahranaitanci.com/

Ние сме ходили там, не останахме очаровани. Природата е хубава и се разхождахме много в гората. Това са положителните отзиви, минуси - шумно заради близостта на басейна, прашно заради все още течащите ремонти, това беше преди  2 години. Храната скъпа и нямаше много голямо разнообразие.  Вратите на стаите бяха много странни, дървени и от всякъде "светеше" през нощта става студено и  си влизаше студ. В стаята има с пирон забита табела, че е " Забранено да се храниш там!"  :x  :D :D Няма гардероб и имаше неприятна миризма в банята.

Моите впечатления са от преди доста време, възможно е ситуацията да е променена. Дано е така но нас определено ни изгубиха като клиенти.
« Последна редакция: Април 05, 2016, 07:26:17 am от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Здравейте момичета.
Някой има ли отзиви от този хотел до Банско и то основно за лятото?

http://www.balkanjewel.com
*
Лориан, в Болкан джуъл стаите и апартаментите не са лоши. Някои са собственост на частни лица и хотелът ги дава под наем. Има детска площадка в двора. Но, си е типичен апарт хотел и ресторантът не е хубав. На рецепцията са полу-нелюбезни, полу-безразлични. Басейнът е в едното крило и трябва да излезеш навън мокър за да стигнеш до него т.е. ок е само за лятото. И басейнът и ресторантът са малки и когато хотелът е пълен изобщо не можеш да се доредиш до тях. Иначе пък е евтино. Бих отишла там отново само в студио, в което да си готвим ние и да търчим из гората.  Самият хотел е в един комплекс от апарт хотели преди банско, в който има магазин за хранителни стоки. Очевидно в тези хотели никой не яде в ресторантите. Най-близо е Разлог, където има чудесни заведения. :)
« Последна редакция: Май 06, 2016, 22:58:10 pm от Раши »


Раши, благодаря за изчерпателния отговор!

Аз именно заради цената го загледах. Мислех с изхранване нещо, но щом е лош ресторанта ще се позамисля. Това, че има магазин наблизо е добре. Аз за лятото търсех, нещо спокойно, а и гледката ми изглежда приятна.
*
Да се включа и аз с нещо ново - къща за гости Тримата глупаци в Рибарица, до Тетевен, в Балкана: http://www.glupacite.com/

Съседно е на една друга къща, споменаване по-назад в темата - Климаша

Води се къща за гости, но е много луксозно, на мен повече ми прилича на спа хотел. Ново е, 2016 е открито. Басейнът е със солена вода, някаква нова технология за пречистване. Всичко е доста компактно, което за семейства с малки деца е идеално - винаги виждаш къде е детето. Дворчето е прекрасно подредено - алеи, мостче, басейн, спортно игрище. Интериорът е много интересен също - камина, кресла, фигури на животни. Природата наоколо е прекрасна, особено ако трябва да разхождаш бебе в 6:30 ч. сутринта - река, птици, изгрев, идилия :)



   La vita è bella
Здравейте пак от мен. В момента сме в Болкан джуъл (балканско бижу, Balkan jewel...)... Пак благодаря на Раши за съветите и най-вече да не взимаме с изхранване. Ресторантът е безумно скъп...Освен апартаментът, който е просторен, чист, но с малка баня, не съм никак впечатлена...
Има някакъв лагер в хотела и 25 момчета на около 8 г. крещят вечер до късно, тази сутрин от 6:30 тичаха около хотела и крещяха...! И в басейна да не казвам каква лудница настава също ....След доста кошмарна и шумна първа нощувка в хотела, установявам, че нямаме и включени закуски към резервацията, която за съжаление съм направила чрез сайта им. Също така в сайта имаше оферта за 7 нощувки на същата цена със закуски. Това, че съм на същата цена като предлагания пакет, който включва и закуски не ги впечатлява и ми предлагат да доплатя по 8 лв на човек за закуска...Вдигат ми рамене и аз съм си виновна, че не съм се обадила да поискам точно този пакет със закуски...Това е, както виждате не препоръчвам този хотел...
Отделно сме с изглед към едни бурени и строежи, едни кучета от близкия строеж току що си свършиха нуждите в градината на хотела...нямаме кафеварка нито тенджера в кухнята на апартамента, което допълнително ме изнервя...
Съжалявам, че тук споделям, но съм определено разочарована от обстоятелствата...
*
Няма какво да съжаляваш!! Нали темата е точно за това!! :) Къде се намира този комплекс/да не се ровя назад/??
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Здравейте!

За тези, които са близо до Севлиево мога да препоръчам къща за гости "Рая" в с. Кормянско - страхотно обслужване, има конна база за по-големите деца, риболов за татковците и батковците (до язовир Стамболийски е) и стаите са страхотни!  Има пътеки за разходки из планината, крепост за разглеждане, изобщо има какво да се прави...   ето линк - https://grabo.bg/places/kashta-za-gosti-raia-7885
Който е до Бургас, горещо препоръчвам х-л "Изворите" в с. Младежко. Голям басейн, сауна, добра кухня, хубави стаи, място за барбекю в близост до хотела и мнооооого пътеки за разходки, рекичка, голяма красота е :)        http://hotelizvorite.eu/%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B0-2/

http://hotelizvorite.eu/%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B0/




Да се включа и аз една къща за по голя група(до 12 човека),намирасе в с.Солища това е на 5-10 км от Чепеларе.Невероятно изживяване:)Ето и линк :
http://www.thereddoorshouse.com/index.html
Няма какво да съжаляваш!! Нали темата е точно за това!! :) Къде се намира този комплекс/да не се ровя назад/??
Комплексът е на 6км от Разлог и на около 9 км от Банско. Студен външен басейн (то май около Банко няма топъл басейн...) няма почистване на стаите (само кърпи сменят и боклук хвърлят и то в 4 след обяд...). Общо взето разочарование голямо...От лагера ми гръмна главата...нито можеше да се ползва басейн спокойно нито да водя детето в залата за игри, която беше постоянно окупирана от групата...

Миналата година бяхме в хотел Фея в Чифлик. Много съжалявам, че не отидохме пак там, всичко беше много хубаво, но разбира се и по-скъпо.
Много препоръчвам хотел Русковец в Добринище.
Най-добрият детски кът, който съм виждала. С жена 6 от 7 дни в седмицата.
Страхотен минерален вътрешен басейн!
Ресторантът е доста скъп обаче.
Смайли, колко скъп този ресторант - дай някакъв пример за ориентировъчни цени, ако се сещам, че ме заинтригува мястото.
Хоупче, ние бяхме с включени закуска и вечеря и си поръчвахме само за пиене. Една бира беше към 4-5 лв. май. Иначе вечерята е на блок маса и храната е вкусна и разнообразна.
В самия комплекс освен ресторант, има и една много хубава пицария. Там поръчахме на Дани пица за обяд и беше много вкусна. Беше към 10 лв. по спомен.
Комплексът е близо до центъра (на пеш разстояние), където има две много хубави кръчми, където също може да се хапва.
И до парка е близо, където пък има две детски площадки.
Те щяха да правят също пързалки и в самия комплекс. Даже трябва вече да са направени.

Ако резервирате, ползвай ваучер от vip oferta или др.подобно, че излиза по-евтино.
Ние този уикенд пак ще сме там, ако Дани е по-добре утре, че нещо е малко болен в момента.

ПП. Ние бяхме и на РИУ Правец миналия уикенд.
Хотелът е много хубав. Двойните стаи са просторни. Храната е много добра. Жалко, че с дете, което бърза да стане от масата, нямаше как да й се насладим повече.
Но... много се чува шумът от магистралата. Само от вътрешна страна на хотела не се чува, но като мръднеш малко встрани (например, за да се разходиш около язовира или ако си на детската площадка, която по принцип е хубава, но също е от "грешната" страна) и веднага чуваш шума на колите.
Вътрешният детски кът е много "постен". Само някакви полусчупени пластмасови играчки. Работното му време е доста ограничено.
Не бихме повторили почивка там.

ППП. Пропуснах да пиша, че вътрешните басейни са хубави (има един голям и един малък детски, като в детския водата е по-топла). Външният басейн обаче уж е на територията на комплекса, но е обществен басейн, отворен срещу заплащане и от хора, които не са гости на хотела.
Та гостите на хотела имат само по един ваучер за посещението му и после става платен, което е доста безумно.
Има боулинг, за който също получваша ваучер за безплатна игра.
« Последна редакция: Август 19, 2016, 14:48:42 pm от 47 Smiles »
Смайли, мерси, правя си аз едни планове за на есен, че мъниците две морета са изкарали и трето предстои скоро живот и здраве, но на "СПА"
*
Момичета и Рачо, нужна ми е малко помощ. Интересува ме проверено място за почивка в близост до София, където обаче да се допускат домашни любимци (става въпрос за куче). За кратък престой (примерно уикенд). Включва се и дете на 2 год. и половина :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Няма активни тук.....
Но да попитам. Търся хотел в Родопите за почивка, максимум 4 нощувки,  искам да е сред планината, не ме интересува спа,  басейни и тем подобни. Детето трябва да смени морския климат с планински и понеже никога не е ходила на планина,  препоръчаха Родопите. Семеен хотел,  чисто и добра храна. Не мога да отделя много средства. Важно е да подиша въздуха.
*
Стоека, не знам дали Пампорово те устройва, но бих ти препоръчала почивна база Орлица. Стаите са хубави, не е скъпо, има си ресторант в станцията, в който храната е чудесна и на съвсем нормални цени. Нощувката е със закуска. Разгледай - http://orlica-pamporovo.com/index.html
Ние пък тази година сме решили за рожденния ден на Марти да си направим кратка семейна екскурзия и парите, които сме отделили за детски кът, аниматор и др. да ги вложим в това полезно дело. Мисля да направим леко исторически круиз по Карлово, Калофер, Сопот, Копривщица. В градината явно са говорили повечко за Левски, та Марто се върна с новината "Ти знаеш ли че турците са обесили Левски! А той е бил толкова добър и смел и е искал Чиста и Свята Република, ама това не го разбрах..." та май ни е време за такава обиколка.
Ще търсим място само за нощувка, но с достъпна среда за инвалидна количка. Ако някой може да се включи със съвет Благодаря!
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Във Велинград планината е много хубава. Ето едно предложение - http://www.hotelelbrus.com. Собственик е мой съученик и ветеринарен лекар. :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Благодаря Мели!
Точно между Пампорово и Велинград се колебаех.
Ще разгледам, но сякаш Велинград ще е дестинцията. Детето повръща много по завоите и като знам какъв е пътя между Асеновград и Пампорово...не ми се рискува. Вчера от два километра по път от Несебър до гората и повръща.
*
Ние пък тази година сме решили за рожденния ден на Марти да си направим кратка семейна екскурзия и парите, които сме отделили за детски кът, аниматор и др. да ги вложим в това полезно дело. Мисля да направим леко исторически круиз по Карлово, Калофер, Сопот, Копривщица. В градината явно са говорили повечко за Левски, та Марто се върна с новината "Ти знаеш ли че турците са обесили Левски! А той е бил толкова добър и смел и е искал Чиста и Свята Република, ама това не го разбрах..." та май ни е време за такава обиколка.
Ще търсим място само за нощувка, но с достъпна среда за инвалидна количка. Ако някой може да се включи със съвет Благодаря!

В Копривщица препоръчвам Къща за гости Денис. http://www.booking.com/hotel/bg/denis-guest-house.bg.html
Бяхме там преди година и половина - в тройна стая с огромна тераса за 45 лв на ден. Намира се в самото началото на Копривщица (на входа от подбалканския път). Има механа, в която при желание може да си приготвяте закуска, обяд или вечеря. Има и барбекю, но ние не сме се възползвали. Цените в препоръчваните ресторанти в tripadvisor са абсолютно нормални, така че Копривщица е чудесно за база, откъдето да обикаляте.
*
Скъпи приятел(к)и,

Тази година ще ходим до Синеморец, на връщане ще трябва да минем през Варна и някъде между Варна и София ми се иска да останем 3 дена в планината. Много обичам Родопите, но са далече. Така че, Стара планина. Била съм в Копривщица и Трявна. Вълшебни места. Бих искала да видим нещо друго. Разбира се, с нещо за правене за децата. Ако има басейн, ще е чудесно. Дори и да е по-хладен, на децата и баща им не им пречи (те са закалени).
Прочетох назад за Баня, Рибарица (ходила съм като мома, много ми хареса, но не знам дали е подходящо за деца).
Чакам други идеи от вас, ако имате. И ви благодаря предварително!

*
Деси, какво искате, да катерите баирите или просто да релаксирате?

*
Хотел Арго в Рибарица. Евъргрийн пак там, намира се малко в страни в чудно красива местност. В Баня х. Яев - непретенциозно , приятно местенце.
Всичките са с басейни и много зеленина.
Аз бих предпочела Рибарица по принцип.
Старосел ..
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Едва ли ще катерим баирите, Маги.
Може и Троян, Елена. Всичко по този маршрут.

*
Нещо за Жеравна, Медвен и околностите?
Аз мислех за Велинград да посетим,  но се оглеждам и за горните места.
Чифлика? Ходили сме в хотел Фея, скъпичък е, но си заслужаваше. Останахме много доволни. Имаше доста гости от Варна, мисля, че е удобно да се дойде от там.

Avallon, тези хотели в Рибарица пробвали ли сте ги лично? Отзивите никак не са хубави...особено за Евъргрийн...
*
Във Велинград много ни хареса, че се возихме на теснолинейката. Решихме максимално по час в посока, за да могат да издържат децата. Мисля, че на Аврамово (най-високата гара на Балканския п-в) слязохме и веднага се качихме в обратната посока. На гарата във Велинград снимаха реклама на "Каменица" в ретро стил. Почувствах се пренесена в 19 век. :-)

Лориане, малко да оспамя. Честита двойна радост! Много се радвам за теб, борбено момиче.
Стига да има какво да правят децата, няма значение къде е.
От лятна ваканция гледаме да не пестим чак толкова. По-важното е да ни хареса.  :-)

*
Да, била съм и в двата. В Евъргрийн два пъти. Прочетох наистина лоши коментари. Прочетох и, че собственика е друг. Била съм преди това там. Ако е наистина толкова зле извинявам се за невярната информация. Местността обаче наистина е страхотна, изобщо района на Тетевенския балкан е много, много красив.
Има и нещо друго (за мен) - има много хора, за които дали някакви пари като цел номер едно е да намерят кусурите и да се концентрират в/у тях. Не очаквам, не изисквам и не се втелявам дали за един 2-3 дневен престой да ми сменят чаршафите и хавлиите, не очаквам срещу 70 , 80 или 100 лева на ден за двама да ми бъде включено  и гурме  ... примерно. Впечатленията, които останах и запомних бяха: природа, архитектура, невероятна колекция чай и пресни сладкиши, хубаво приготвена прясна балканска пъстърва.
Та разни хора има.  Ако трябва да намеря от какво съм недоволна от Арго, разбира се има какво да напиша, масажистката я чаках половин час и не бях доволна от самия масаж,  но не е нещо, което може да ми "бутне" настроението или цялостно мнението.
Лориан, и от мене малко спам - Честито!
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
http://hotelperfect.eu/

това местенце препоръчвам, близо е до етрополе.
има басейн, малък е , но за деца е идеален.
много тихо и спокойно място.
не е нищо особено като хотел, даже не знам дали има някакви звезди, но е много чисто.
за мързеливи туристи като мен е подходящо наоколо, все са равни пътечките.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Свате, ако изберете Рибарица или нещо наблиза, да кажа - пещерата Съева дупка е там. Така де, на малко път с кола. А това е пещерата с най-много скални образувания в България. Буквално няма и една педя скала без нещо по нея. Чясто за разглеждане е и Гложенския манастир (ама пътя до него беше кофти преди 10+ години) и Трявна разбира се.
*
В Трявна сме ходили. Трябва на чуждестранния турист нещо друго да му предложа да види. То аз и затова не мога са стоя много в София вече, защото на него му е скучно след толкова много години все в София да го водя.

Разгледах "Фея", ама е малък за нас. Все пак сме двама възрастни и две деца (София не може да спи вече в бебешко легло). Има само една стая с едно голямо легло и диванче. Не виждам как ще стане. :-( А две стаи да взема ми излизат над 500 евро за три вечери. Не ми се вижда оправдано като разход.

Знам, че не е лесно да се намери хем хубав хотел, хем да не ни е тясно (ако беше едно дете само, ще го сложим на разтегателния диван, ама не става. Отделно, че синът ми се върти на 360 градуса и ако някой спи в едно легло с него, с гаранция няма да може да се наспи), хем да има нещо за правене за децата и за разглеждане за нас.
« Последна редакция: Април 06, 2017, 10:25:01 am от blue_sky »

Благодаря ви за спама момичета  :)

Блу, жалко за Фея, ние бяхме с едно дете на 4 и спеше на разтегателно то диванче, но за две наистина не е достатъчно. Иначе в Чифлика има един хотел Балкан. Не съм ходила, но имам приятелка с 3 деца, която ходи редовно. Има апартаменти с 2 стаи, ако искаш го провери, изглежда ми хубаво.
*
Аз лично Чифлика и хотелите там не ги харесвам.Но това е въпрос на вкус. Виж в Черни Осъм имаше някакъв комплекс Островът, преди беше Ок, сега не знам как е.От там можете да отидете на Троянския манастир, до Чифлика, Троян, Ловеч също ви е близко както и Плевен с кола.В самия Черни Осъм където е този комплекс има и природонаучен музей. Другия вариант ви е в посока Габрово и Дряново.Там може хотел Балканци.Имам все хубави отзиви за него.Габрово и Етъра са близко, Дряново с пещерата и църквите, Соколовския манастир над Габрово.Има си варианти.

*
Блу, моето предложение е Боженци. За там имам впечатления от "Боженците Релакс", който е на 300м от самото село. Има басейн, прилично е. При нас имаше проблем с обслужването в ресторанта. Бяхме платили нощувки със закуски и вечери, но чакането за вечерята беше безобразно дълго. Храната, която поръчвахме допълнително, идваше много бързо, а предварително заявеното и платено - не.
Друг хотел съвсем близо е "Боженци", в едно селце на около 3-4км от Боженци. Там ходиха приятелите ни, с които бяхме заедно в първия хотел, за който споменах. Според тях "Боженци" е много по-добър.
Наблизо са Габрово, Етъра, Соколски манастир, Шипка. Ако слезете на прибиране към подбалканския път ще видите и село Шипка, долината на тракийските царе, Калофер, Карлово, Сопот, Клисура, Копривщица.
Ама какъв маршрут ти направих.... :)
     
*
Момичета, запазих в Каза арт. Не е евтино, но пък изглежда страхотно. Със сигурност ще отидем до Троянския манастир, но не изгарям от желание да обикаляме всеки ден. На това място ми се струва, че има достатъчно занимания, както и басейн (а предлагат и масажи). Ако някой е ходил, моля да си каже!
http://arthotel.bg

Дани, разгледах и "Боженци" и "Боженци релакс". В първия пак проблемът с мястото. Във втория беше е ок, но наистина сме били в Трявна и исках да не е точно там пак, въпреки че го намирам за великолепно.
В Копривщица сме били.

Благодаря ви за идеите! Безценни са.
« Последна редакция: Април 08, 2017, 01:18:14 am от blue_sky »

*
Деси, хотела се намира точно на главната улица в Орешака.Манастира е много близко до него.Там е и музея на керамичното изкуство, на центъра на Орешака е.С кола нагоре по пътя се стига до Черни Осъм, където има хубав природо-научен музей.Не знам колко е голям басейна и как е откъм масажи, но на около 30-тина километра е Ловеч с покрития мост и музея на Васил Левски.

*
Супер, Маги. Страхотна си.

*
Деси, Плевен е на 70 км от Орешака.Не знам по кое време ще сте, но може да измислим една среща или ние да дойдем или нещо междинно.Ще видим.Бих ви предложила Панорамата, но май ще я затварят, че има проблем с платното в голямата зала.Нека да видим как ще е.А района е близко до нас и вече съм го обиколила целия, няколко пъти :)

Момичета, запазих в Каза арт. Не е евтино, но пък изглежда страхотно. Със сигурност ще отидем до Троянския манастир, но не изгарям от желание да обикаляме всеки ден. На това място ми се струва, че има достатъчно занимания, както и басейн (а предлагат и масажи). Ако някой е ходил, моля да си каже!
http://arthotel.bg
Казваме си  :lol: Но съм ходила сигурно преди 5 години и не ми е много актуална информацията. Освен това, тогава още нямахме дете и не съм се интересувала от детските активности. Сега ги разгледах обаче и изглеждат интересни.
Самите стаи са наистина много интересни - всяка в различен стил. Чисто е. Ресторантът и храната също са хубави.

Аз да ви кажа, откакто бяхме в Сандански миналата седмица, вече ми е топ мястото за почивка. Топлата минерална вода, въздухът и невероятният парк го правят уникално място за почивка.
*
На мен пък Чифлик много ми хареса. Хотелът с гръмкото име "Чифлика Палас" е много приятен. Има вътрешен и външен минерален басейн. Не сме опитвали СПА процедурите, но се предлагат. Храната беше добре приготвена. Хотелът има нужда от реновиране, но за кратък престой си е подходящ. Външно ми харесаха още "Балкан" и "Астра", но не знам повече за тях. В комплекса има и механа, където наистина си хапнахме много добре. Природата обаче е най-красивото нещо там.
Иначе Острова само го видяхме и никак не ми изглеждаше добре, но предполагам, че през лятото е по-оживено.
Всички тези места са в Троянския Балкан и съответно Троян и Троянският манастир не са далече.

За Блу :). В ресторант "Кайзера" в Орешак готвят много вкусно  :D.
*
Маги, с голямо удоволствие, но понеже ще се падне през седмицата, а всеки си е на работа, градина и прочие. Питах го моя мъж дали иска да ходи до Плевен. Ходил бил (не знам кога, може би като дете), не искал. Дали имало някакви останки, църкви да разглеждал. Ами, добре, че каза. Досега не е споменавал изобщо, че го интересуват такива неща.  :lol: Взех му от библиотеката няколко пътеводителя.

Беата, благодаря! Ние обичаме да ядем (с изключение на щерката).  :lol: