0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Стоека, не знам дали Пампорово те устройва, но бих ти препоръчала почивна база Орлица. Стаите са хубави, не е скъпо, има си ресторант в станцията, в който храната е чудесна и на съвсем нормални цени. Нощувката е със закуска. Разгледай - http://orlica-pamporovo.com/index.html
Ние пък тази година сме решили за рожденния ден на Марти да си направим кратка семейна екскурзия и парите, които сме отделили за детски кът, аниматор и др. да ги вложим в това полезно дело. Мисля да направим леко исторически круиз по Карлово, Калофер, Сопот, Копривщица. В градината явно са говорили повечко за Левски, та Марто се върна с новината "Ти знаеш ли че турците са обесили Левски! А той е бил толкова добър и смел и е искал Чиста и Свята Република, ама това не го разбрах..." та май ни е време за такава обиколка.
Ще търсим място само за нощувка, но с достъпна среда за инвалидна количка. Ако някой може да се включи със съвет Благодаря!
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Във Велинград планината е много хубава. Ето едно предложение - http://www.hotelelbrus.com. Собственик е мой съученик и ветеринарен лекар. :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Благодаря Мели!
Точно между Пампорово и Велинград се колебаех.
Ще разгледам, но сякаш Велинград ще е дестинцията. Детето повръща много по завоите и като знам какъв е пътя между Асеновград и Пампорово...не ми се рискува. Вчера от два километра по път от Несебър до гората и повръща.
*
Ние пък тази година сме решили за рожденния ден на Марти да си направим кратка семейна екскурзия и парите, които сме отделили за детски кът, аниматор и др. да ги вложим в това полезно дело. Мисля да направим леко исторически круиз по Карлово, Калофер, Сопот, Копривщица. В градината явно са говорили повечко за Левски, та Марто се върна с новината "Ти знаеш ли че турците са обесили Левски! А той е бил толкова добър и смел и е искал Чиста и Свята Република, ама това не го разбрах..." та май ни е време за такава обиколка.
Ще търсим място само за нощувка, но с достъпна среда за инвалидна количка. Ако някой може да се включи със съвет Благодаря!

В Копривщица препоръчвам Къща за гости Денис. http://www.booking.com/hotel/bg/denis-guest-house.bg.html
Бяхме там преди година и половина - в тройна стая с огромна тераса за 45 лв на ден. Намира се в самото началото на Копривщица (на входа от подбалканския път). Има механа, в която при желание може да си приготвяте закуска, обяд или вечеря. Има и барбекю, но ние не сме се възползвали. Цените в препоръчваните ресторанти в tripadvisor са абсолютно нормални, така че Копривщица е чудесно за база, откъдето да обикаляте.
*
Скъпи приятел(к)и,

Тази година ще ходим до Синеморец, на връщане ще трябва да минем през Варна и някъде между Варна и София ми се иска да останем 3 дена в планината. Много обичам Родопите, но са далече. Така че, Стара планина. Била съм в Копривщица и Трявна. Вълшебни места. Бих искала да видим нещо друго. Разбира се, с нещо за правене за децата. Ако има басейн, ще е чудесно. Дори и да е по-хладен, на децата и баща им не им пречи (те са закалени).
Прочетох назад за Баня, Рибарица (ходила съм като мома, много ми хареса, но не знам дали е подходящо за деца).
Чакам други идеи от вас, ако имате. И ви благодаря предварително!

*
Деси, какво искате, да катерите баирите или просто да релаксирате?

*
Хотел Арго в Рибарица. Евъргрийн пак там, намира се малко в страни в чудно красива местност. В Баня х. Яев - непретенциозно , приятно местенце.
Всичките са с басейни и много зеленина.
Аз бих предпочела Рибарица по принцип.
Старосел ..
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Едва ли ще катерим баирите, Маги.
Може и Троян, Елена. Всичко по този маршрут.

*
Нещо за Жеравна, Медвен и околностите?
Аз мислех за Велинград да посетим,  но се оглеждам и за горните места.
Чифлика? Ходили сме в хотел Фея, скъпичък е, но си заслужаваше. Останахме много доволни. Имаше доста гости от Варна, мисля, че е удобно да се дойде от там.

Avallon, тези хотели в Рибарица пробвали ли сте ги лично? Отзивите никак не са хубави...особено за Евъргрийн...
*
Във Велинград много ни хареса, че се возихме на теснолинейката. Решихме максимално по час в посока, за да могат да издържат децата. Мисля, че на Аврамово (най-високата гара на Балканския п-в) слязохме и веднага се качихме в обратната посока. На гарата във Велинград снимаха реклама на "Каменица" в ретро стил. Почувствах се пренесена в 19 век. :-)

Лориане, малко да оспамя. Честита двойна радост! Много се радвам за теб, борбено момиче.
Стига да има какво да правят децата, няма значение къде е.
От лятна ваканция гледаме да не пестим чак толкова. По-важното е да ни хареса.  :-)

*
Да, била съм и в двата. В Евъргрийн два пъти. Прочетох наистина лоши коментари. Прочетох и, че собственика е друг. Била съм преди това там. Ако е наистина толкова зле извинявам се за невярната информация. Местността обаче наистина е страхотна, изобщо района на Тетевенския балкан е много, много красив.
Има и нещо друго (за мен) - има много хора, за които дали някакви пари като цел номер едно е да намерят кусурите и да се концентрират в/у тях. Не очаквам, не изисквам и не се втелявам дали за един 2-3 дневен престой да ми сменят чаршафите и хавлиите, не очаквам срещу 70 , 80 или 100 лева на ден за двама да ми бъде включено  и гурме  ... примерно. Впечатленията, които останах и запомних бяха: природа, архитектура, невероятна колекция чай и пресни сладкиши, хубаво приготвена прясна балканска пъстърва.
Та разни хора има.  Ако трябва да намеря от какво съм недоволна от Арго, разбира се има какво да напиша, масажистката я чаках половин час и не бях доволна от самия масаж,  но не е нещо, което може да ми "бутне" настроението или цялостно мнението.
Лориан, и от мене малко спам - Честито!
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
http://hotelperfect.eu/

това местенце препоръчвам, близо е до етрополе.
има басейн, малък е , но за деца е идеален.
много тихо и спокойно място.
не е нищо особено като хотел, даже не знам дали има някакви звезди, но е много чисто.
за мързеливи туристи като мен е подходящо наоколо, все са равни пътечките.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Свате, ако изберете Рибарица или нещо наблиза, да кажа - пещерата Съева дупка е там. Така де, на малко път с кола. А това е пещерата с най-много скални образувания в България. Буквално няма и една педя скала без нещо по нея. Чясто за разглеждане е и Гложенския манастир (ама пътя до него беше кофти преди 10+ години) и Трявна разбира се.
*
В Трявна сме ходили. Трябва на чуждестранния турист нещо друго да му предложа да види. То аз и затова не мога са стоя много в София вече, защото на него му е скучно след толкова много години все в София да го водя.

Разгледах "Фея", ама е малък за нас. Все пак сме двама възрастни и две деца (София не може да спи вече в бебешко легло). Има само една стая с едно голямо легло и диванче. Не виждам как ще стане. :-( А две стаи да взема ми излизат над 500 евро за три вечери. Не ми се вижда оправдано като разход.

Знам, че не е лесно да се намери хем хубав хотел, хем да не ни е тясно (ако беше едно дете само, ще го сложим на разтегателния диван, ама не става. Отделно, че синът ми се върти на 360 градуса и ако някой спи в едно легло с него, с гаранция няма да може да се наспи), хем да има нещо за правене за децата и за разглеждане за нас.
« Последна редакция: Април 06, 2017, 10:25:01 am от blue_sky »

Благодаря ви за спама момичета  :)

Блу, жалко за Фея, ние бяхме с едно дете на 4 и спеше на разтегателно то диванче, но за две наистина не е достатъчно. Иначе в Чифлика има един хотел Балкан. Не съм ходила, но имам приятелка с 3 деца, която ходи редовно. Има апартаменти с 2 стаи, ако искаш го провери, изглежда ми хубаво.
*
Аз лично Чифлика и хотелите там не ги харесвам.Но това е въпрос на вкус. Виж в Черни Осъм имаше някакъв комплекс Островът, преди беше Ок, сега не знам как е.От там можете да отидете на Троянския манастир, до Чифлика, Троян, Ловеч също ви е близко както и Плевен с кола.В самия Черни Осъм където е този комплекс има и природонаучен музей. Другия вариант ви е в посока Габрово и Дряново.Там може хотел Балканци.Имам все хубави отзиви за него.Габрово и Етъра са близко, Дряново с пещерата и църквите, Соколовския манастир над Габрово.Има си варианти.

*
Блу, моето предложение е Боженци. За там имам впечатления от "Боженците Релакс", който е на 300м от самото село. Има басейн, прилично е. При нас имаше проблем с обслужването в ресторанта. Бяхме платили нощувки със закуски и вечери, но чакането за вечерята беше безобразно дълго. Храната, която поръчвахме допълнително, идваше много бързо, а предварително заявеното и платено - не.
Друг хотел съвсем близо е "Боженци", в едно селце на около 3-4км от Боженци. Там ходиха приятелите ни, с които бяхме заедно в първия хотел, за който споменах. Според тях "Боженци" е много по-добър.
Наблизо са Габрово, Етъра, Соколски манастир, Шипка. Ако слезете на прибиране към подбалканския път ще видите и село Шипка, долината на тракийските царе, Калофер, Карлово, Сопот, Клисура, Копривщица.
Ама какъв маршрут ти направих.... :)
     
*
Момичета, запазих в Каза арт. Не е евтино, но пък изглежда страхотно. Със сигурност ще отидем до Троянския манастир, но не изгарям от желание да обикаляме всеки ден. На това място ми се струва, че има достатъчно занимания, както и басейн (а предлагат и масажи). Ако някой е ходил, моля да си каже!
http://arthotel.bg

Дани, разгледах и "Боженци" и "Боженци релакс". В първия пак проблемът с мястото. Във втория беше е ок, но наистина сме били в Трявна и исках да не е точно там пак, въпреки че го намирам за великолепно.
В Копривщица сме били.

Благодаря ви за идеите! Безценни са.
« Последна редакция: Април 08, 2017, 01:18:14 am от blue_sky »