0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Отдавна си мислех да направя такава тема. Не намерих подобна, но ако има - нека модератор да ги обедини, или нещо от вида. Другата тема, в която пишем по тези въпроси, като цяло е за по-дълги семейни ваканции и по обясними причини - за същите всички сме на мнение, че е по-добре да се ходи в чужбина.

Тази я пускам с друга цел. Предимно да си обменим информация и впечатления за хубави места в България, от всякакъв тип, но за по-кратки почивки. Било за уикенд, по празници, за по 3-4 нощувки (когато няма време за повече). Лично аз обичам да си правя такива "бягства" често, ама до Гърция, или Турция си става безсмислена утрепия, ако ще е за уикенда само.

Та...споделяйте линкове, лични впечатления, препоръки, (също и забележки ако имате) за всякакви такива местенца на които сте били в страната. Сами, или с деца - без значение.  :D

Да си направим един вид "зачатски туристически каталог на България"  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Аз се включвам за с. Кюлевча, Шуменско. Има много къщи за гости, аз по-специално ходя в една /не знам дали е уместно да я споменавам/ всяка година няколко пъти за петък, събота и неделя се прибираме. Намира се на 2-3 км от с. Мадара, а за конника и околностите на Мадара всички знаем, че са уникални и магнетични. Има хора, които държат коне и яздим за почти без пари, готвят с абсолютно натурални продукти и каквото си поръчаш стаите са доста добри и има басейн, хамак и място, където си играят децата. Страхотно място за почивка, а от селото се купуват пресни плодове и зеленчуци  /според сезона/, кашкавал, сирене и т.н.
*
Бонболини пусни линк към къщите.То това е целта да съберем идеи за такива места и да имаме линкове към тях.Заинтересуваха ме тези къщи до Шумен.Никога не съм ходила в този район.

Здравейте, пускам линк за къщата, където винаги отсядаме, в с. Кюлевча, защото там наистина много ни харесва:
http://www.house-rai.com/
http://www.house-rai.com/
Лично аз обичам да си правя такива "бягства" често, ама до Гърция, или Турция си става безсмислена утрепия, ако ще е за уикенда само.

Много офф-топик, ама вие сте разглезени от близостта на морето и затова ти се струва далече гръцкото  :balk_70:
На нас ни е еднакво и до Гърция, и до нашето море.
*
Момичета, първо за линковете. Качвайте направо линкове, по-удобно е за другите потребители, вместо да ровят в търсачките по име на обекта, за да открият същия линк, който бихте постнали ;) Темата е все пак информативна, ясно е, че не сме собственици на тези обекти, че да ги рекламираме тука. Ако някоя ТА си позволи в тази тема, да изпляска чиста проба търговска реклама - има си модератори и ще я забършат.

Зайче, права си, ама все пак тук пишем хора от цяла България. И за софиянки да кажем - все едно е Гърция, или нашето море като разстояние. За мен пък - нашето е на час и половина (средно) по магистралата, а до Гърция, дори по-близките дестинации ми е часове отгоре като път само (че и какви "пътища" са дотааааам  :lol:). Или за мацките от северна България, "уикенд в Гърция" си е чиста проба утрепия от път и то безсмислена.

Сега ще ви смая силно, че едно от любимите ми места у нас се нахожда...в Слънчев бряг  :lol: Плюсовете обаче са много, независимо дали сте с деца, или без. Минусът е само един - обикновено цената за там е дебела, в сезон е безумна направо. НО. Когато редовно се следи този хотел, имате висок шанс да хванете някоя внезапно отказана от друг стая буквално за без пари. Хотелът е този: http://www.booking.com/hotel/bg/royal-palace-helena-sands.bg.html?aid=318615;label=New_Bulgarian_BG_5226351865-0mTXTQNVknyFZ808NlQGWgS46932944545%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=375020ace478fc227dc534aa635b4c11;dcid=1;ucfs=1;srfid=524f2b5bc05dbb65e7d351f1d18ce8ef46088790X1
Изреждам основните предимства. За България - бързи транспортни връзки дотам, т.е. не губите половината си време за почивка в изнервящо лашкане да се доберете до мястото. Намира се в тихата част на Слънчев бряг и всъщност - все едно не сте там. Няма сергии на крайбрежната, джангъри, пияни групи тийнове и пр. "екстри". Чисто, тихо, спокойно. Разкошна плажна ивица пред самия хотел, за частно ползване от гостите, безплатни чадъри и шезлонги. За да отидете на плаж - просто прекрачвате пората на хотела, пресичате крайбрежната алея и сте там. Самият хотел е - без забележки. Паркинга ви паркинг, стаите ви стаи, а персоналът е изумителна история. Все едно не са българи и не сте в България - казвам го в най-добрия възможен смисъл. Мисля, че това е единственият морски хотел, в който съм била с Дани, без да съм постоянно притеснена и гледана на криво от гости и персонал, само защото съм с дете и същото - не може да бъде държано на каишка. Всички се отнасят с децата, все едно най-голяма радост за тях е по време на закуска да им тичат между краката в ресторанта и ако направиш забележка на хлапето - бързат да те уверят как"няма проблем, нека продължава в същия дух, дете е". Хич не ми пука, че реакцията им е "по инструктаж", а не "от сърце" вероятно - важното е, че е такава. И Дани доволен и аз наистина се отпускам, без вечното: "Ела тук, спри се, внимавай, пречиш на хората..." за всяко по-рязко движение. Хотелът работи на "полупансион". Била съм и на места, които се водят по-висока категория уж, но такава храна като вид, качество и разнообразие - ми е попадала само на един остров в Гърция (обаче там цената по 50 сравнена с този хотел). Като се почне от шампанското на закуска, скъпи сирена, плодове всякакви вкл. и "извън сезон"...никакъв шанс да боднеш по една хапка от всичко, което ти се прияжда и го има. Определено, ако закусиш нормално, до вечеря още не си гладен. Вечерята разбира се "същия клас" като закуската. Ако си чревоугодник като мен - ставаш на разноглед от кое да си вземеш първо  :lol: Единствено, не прави приятно впечатление, че при храненията - не са включени никакви напитки в цената (освен кафето сутрин), дори мин. вода се поръчва и заплаща отделно, но на фона на другото - бял кахър. Знам, че интернета също бил платен, но не ми е било проблем, понеже си имам собствен на всичките устройства. Но го споделям за инфо все пак. Има си "а ла карт" ресторант, лоби, също така и плажен бар. Цените са съвсем нормални, като за море. Една супа 3-4 лв., една наливна бира голяма беше 3.80лв., клуб-сандвич (огромна чиния) около 7лв., голяма пица - 12лв. По разните капанчета из Слънчев бряг има и двойни цени за същите неща, пък с по-ниско качество. Алкохолните напитки - също са на съвсем нормални цени, като за морски хотел. Около 30лв. за бутилка вино, която в супермаркета ще ви е 12-15лв. Т.е. каквото ви се дояде и допие извън включеното в цената на престоя - не е на някакви безумни цени. При това е и с добро качество и количество.
Ако сте без деца там, или си водите някоя баба с вас - безгрижно и без излишни разходи за таксита - можете да отидете в някой от нощните клубове, или на бар в шумната част на комплекса. Просто си правите една по-дълга разходка по крайбрежната алея.
Всичко в комплекса е много чисто и добре поддържано. Повечето посетители са на средна и над средната възраст, или семейства с деца, хора от "средната класа" и над нея. Т.е. не рискувате да попаднете сред пълчищата нискобюджетни туристи (със съответно поведение), както по други хотели и да късате нерви с пиянските им простащини и невероятният шум, който обичайно вдигат.

Та в заключение, ако не са ви проблем "редовните цени" - отивайте смело. Лично аз, за сефте попаднах там в края на май миналата година, времето беше приказно. Бях резервирала за 3 дни по 24-и май в "Сол несебър бей" (това не ви го препоръчвам), "ол инклузив" беше, хотелът хич не е лош, но...изсипаха се 5 автобуса румънски туристи на средна възраст 20 години и стана мазало. Жестоко се изнервих и реших още два дни някъде наблизо да идем, да си почина наистина. Изскочи ми тогава за "Хелена" баси офертата. Двойна стая за мен мама и малкия, на поупансион за...80лв. на нощувка  :lol: Май по-голяма далавера не съм удряла последните години. Резервирах две двойни, че и Иван се засили да идва. На място понеже имаха една двойна само, за мама и Дани ни дадоха едностаен апартамент на същата цена като за стая. Та чудно си изкарахме тогава - цял ден плаж и веселби с детето, вечер на бар с баща му. И след този престой са ми излизали такива оферти като цена чат-пат, ама все не беше момент да идем.
А да! Паркингът е заграден, охраняем и безплатен.

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Правя уговорката, че местата които обичам са уиединени и сред природата.

Фаворитът ми е  http://www.omaya.bg/ Намира се близо до Гоце Делчев.
Там бяхме на последната годишнина от сватбата ми.
Там си бих и първата инжекция от стимулацията, която ми донесе нашия Дани  :lol:
Скъпичко е, но мястото е уникално по същността си.

На същия собственик са и къщите в Лещен. Там също сме били (на меден месец) и ми е любимо. Отново близо до Гоце Делчев.
http://www.leshtenhouse.com/

Друго любимо място, близо до Ботевград.
http://villamark.net/
Там ще ходим това лято. Били сме и преди.

Ако се сетя още, ще допълвам  :P
*
Здравейте. Темата е полезна и ще а следя с интерес./запис/ :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
Здравейте,

аз много харесвам да почиват тък http://www.seahorsebg.com/bg/
Децата го познават, има аниматор безплатно, който по цял ден занимава децата, чисто е, всички са много любезни.

Станцията на НЕК в Мала църква, уникално място. http://www.nek.bg/cgi?d=3851
Ако щете вярвайте, 12лв е нощувката, а салата от краставици беше 0,80ст. Огромен зелен двор, рекичка...Бяхме 40 души с деца, много ни хареса на всички.

А рук бяхме за Великден няколко семейства. http://www.bialatakushta.com/index.php?m=559&lang=1
Готвиха ни през цялото време, много учтиви хора. Бяхме с деца, всичко беше супер.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
А рук бяхме за Великден няколко семейства. http://www.bialatakushta.com/index.php?m=559&lang=1
Готвиха ни през цялото време, много учтиви хора. Бяхме с деца, всичко беше супер.
Ние също бяхме в Ковачевица за Великден  :D Ходим за втори път там, невероятно място. Препоръчвам на всеки, който не е ходил в този район, да отиде.
Къщата, в която отсядаме там, е много хубава. Има си собствена голяма механа. Единствения минус е, че няма двор. Това е къщата: http://bazoteva.wix.com/kovachevitsa

Друго вълшебно за мен място е Гела. И въобще тази част от Родопите - Широка лъка, Триград. В Гела бяхме отседнали в тази къща за гости: http://www.eaglenest-gela.com/.
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Станцията на НЕК в Мала църква, уникално място. http://www.nek.bg/cgi?d=3851
Ако щете вярвайте, 12лв е нощувката, а салата от краставици беше 0,80ст. Огромен зелен двор, рекичка...Бяхме 40 души с деца, много ни хареса на всички.

Свободен ли е достъпа, или задължително трябва да си персонал на НЕК?


Врабчо, нашата имаше огромен двор с люлка, масички, външно барбекю. То тогавабяха доста студени и дъждовни дни, но това не ни попречи да сме навън.

Eille доколкото разбрах е свободен, ако имаместа. Май лятото е доста пълно, но аз останах очарована от ремонтираните стаи, храната, обслужване. Има няколко бунгала, огромни, с по две стаи, Отделно има и нещо като спортно бунгало с тенис маса, също така има и конферентна зала.
Ние от селото си купувахме мляко, яйца.Моят мъж искаше да правим BBQ, но валеше. Хората опекоха 20 кг месо и направиха салати, задушиха гъби, без да са ни искали пари за това.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Друго вълшебно за мен място е Гела. И въобще тази част от Родопите - Широка лъка, Триград.
Тази част от Родопите грабна и мен  -уникално красиво е ! Преди седмица се завърнахме  точно   там .Омайно място.


*
Я сега да оспамя темата как си трЕбе, че сте баси съвестните потребители. Бива ли така , а, а????  :lol:
Направо на моменти съжалявам, че я пуснах, защото седя от два дни с едно календарче, цъкам линкове и правя куп тънки сметки и планове къде да се замъкна наййй-напред от споделените дотук места. Ще фалирам бре! Имайте милост!  :lol:

Предложение за тихи и спокойни места и от мен (на 14-и пътувам натам) http://www.ata-spa.bg/ Много сантименти имам за Вършец. Летата ми в детството минаваха там, та за мен е и като "прибиране у дома" отчасти. Точно там, в този хотел точно видях и двете чертички предвещаващи появата на Данаилич.  :D  Но не по тези причини препоръчвам мястото разбира се. За тиха почивка, супер климат, минерални басейни, възможности за разходки сред природата на чудните местенца наоколо. Цените разбира се са от нормални до "тънкажни", за място с подобен интериор и условия във Велинград ще платите по три. Яд ме е, че за мен е далече за уикенди само, за софиянци е нищо път (като разстояние). Ако живеех в София - не бих си продала къщата там, ама за един път годишно - хотел ми излиза много по-изгодно. Като се върнем, ще пиша дали е още толкова добро, или нещо се прецакали.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Влизам само, за да потвърдя, че хотелът който препоръчах в предишния си пост е все така добър, да не кажа, че сега е и по-добре, защото вече са си подбрали персонал, работят 5-а година и всичко е като добре смазана машинка. Има още 2-3 такива хотела във Вършец, с разкошни открити и закрити басейни. Супер е за почивка с деца, защото си е яко дестинация за семейни почивки и удобства за хора с деца са предвидени всякакви, както и забавления за децата. Персоналът е свикнал постоянно да е пълно с хлапета, които тичат и беснеят из целия хотел и няма хър-мър, гледане накриво и пр. както ми се е случвало на други места. За хора, които не са с бебета в количка, а с по-големички деца (като моето и нагоре) е направо рай, защото постоянно в хотела има 15-20 дечица, които да си играят едно с друго. Аз моят син реално рядко го виждах из хотела - все вилнееше някъде с цяла тумба хлапетии  :lol:
Предимствата на самото градче са, че реално навсякъде е парк, с все катерушки, люлки, батути, надуваеми замъци и пр. Там където се разхождате - няма коли на поне 2-3 преки и в 4-те посоки - демек си е реална и огромна пешеходна зона и в центъра и в големия парк след реката и не треперите, че може да стане инцидент с детето. И в хотелите и в центъра са много приятни ресторантите, със страхотна кухня и цени от ниски до нормални (като градовете, в които живеем). Няма я цифроманията от морето ;) Чисто, прекрасен климат, тихо.
Другото хубаво е, че всички пътища до там са прясно ремонтирани и преасвалтирани - така, че се кара спокойно и без нерви.

Лично аз съм на ръба да изкарам морето от програмата за това лято тотално и да направим още 10-ина дни с малкия там в края на август, или началото на септември. Просто наистина си починах и аз, а и той остана очарован. Откакто сме се прибрали ме пита кога ще ходим пак, което не се е случвало след кое да е ходене на море.  :lol:  Предвид пък какво "лято" се случи тази година - много по-добра дестинация ми е от море, ако някой ден е хладен и дъждовен, защото има какво да се прави и на закрито. А на морето, освен да си стоим затворени в стаята - няма други опции. За протокола, сега от 8 дни престой там, само три дни не валя изобщо. Останалите 5 - поне половината ден бръскаше яко дъжд. Е, ако бяхме на море в тази ситуация - щяхме да откачим и двамата.  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Аз моят син реално рядко го виждах из хотела - все вилнееше някъде с цяла тумба хлапетии  :lol:

не те ли беше шубе да изпускаш 3-годишно от погледа си?
И в хотелите и в центъра са много приятни ресторантите, със страхотна кухня и цени от ниски до нормални (като градовете, в които живеем).

преди 2 години нямаше пукнат ресторант в центъра на градчето, освен една полумизерна пицерия на центъра. ама имаше змии в парка, де...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Не, не ме беше шубе. Обезопасено е, единственият шанс да стигне до открития басейн е да мине край мен. Вътрешният се заключва. А и персоналът ги следи. Освен това Дани вече е много очовечен, като кажа нещо - слуша, не се е налагало да повтарям. Но моето дете си е такова, за други - може и да не е така. Да уточня все пак. През деня, когато сме на външния басейн да кажем - разполагам се на шезлонг до детския басейн и Дани се цамбурка вътре, с плувки на ръцете на 50 см. от мен. Естествено, че го наблюдавам постоянно, въпреки, че и спасителят си е на мястото. Ако излезе от водата - разхожда се и пак го виждам отвсякъде, а целият двор на хотела е заграден с масивен зид - няма откъде да се измуши незабелязано, дори и да му щукне. Ако се спъне и падне да се удари  - това е нй-лошото, което може да стане, то може да стане и когато върви до мен. Дори да се спъне/хлъзне и да падне в басейна - аз това ще го видя, както и спасителя, както и всички наоколо - не моЙ се удави, че не сме го видели. При опит да влезе във вътрешния басейн сам - хем ще го видя, хем спасителят там веднага ще го хване за ушите. Ако иска да влиза в големия басейн, или вътрешния - идва и ми казва и ходим заедно. Вечер, ако сме в хотелския ресторант - играят в лобито, където е билярда и пр. Входът към закрития басейн е заключен, а до открития имат достъп само, ако минат там където седим всички и да искаш - няма как да не видиш дете, а и е осветено перфектно. На входа на хотела си стои охранител, постоянно, отделно че и рецепционистите са с лице към него - оттам никой не може да се измуши, особено дете. И да се измуши случайно - попада на заградения паркинг, а на него пък има камери - все някой ще го види за нула време. Та всички дивеят в тази част и идват до ресторанта чат-пат - друго и да искат - няма как.
На центъра пък - идеално го виждам от това заведение (от линка), или другото в близост, а той не се отдалечава до място, в което не мога да го видя. Коли няма. Та си ям и пия спокойно и там.

Не преди две години, само преди една ги нямаше доста от нещата, които вече има. И големият парк не е бил ремонтиран, сега е изцяло преасфалтиран и той. Няма змии, кърлежи, бълхи, че и комари няма. Да ти кажа, прекарала съм 14 години от живота си там летата...за по 4 и нагоре месеца - никога не съм виждала змия, хем сме се врели по разни шубраци, нагоре по течението на реката. За щастие пък катеричките все още си ги има и идват като им предложиш орех, или други ядки и ги взимат от ръката ти. Навремето бяха много повече обаче.
https://www.facebook.com/pages/RELAX-Bar-Dinner-Vurshets/242511405948603?fref=ts  Ето ти едно ресторантче (под въпросната пицария, в дясно по улицата се намира), работи за първа година. Почти цялото им меню пробвахме - всичко беше перфектно, вкл. обслужването и цените. За обстановката - мисля, че се вижда добре, няма нужда да ги хваля ;)
« Последна редакция: Юли 23, 2014, 14:12:06 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
това е чудесно, че се развива градчето, защото и на мен много ми хареса там, само липсата на алтернативи за хранене не ми допадна.

факт, че за 3 дни видяхме 2 змии там - повече, отколкото съм виждала през последните 30 години :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Аз преди три години ходих за първи път във Вършец за уикенда,ами страшно разочарована останах обслужването в хотела под всякаква критика,спа зоната-нищо и половина,извън хотела едвам намираш заведение,отчайващо просто....аз съм свикнала да си ходя във Велинград и в Хисаря,Вършец не може да им стъпи на малкия пръст това са си курорти от много години и просто знаят кое как се прави...
*
Ходихме миналата година в Ата. Наистина хубаво, само за температурата на водата във външния басейн се притеснявам. Тогава ми се стори малко хладна. Пък нашето жабче много обича да кисне във водата... Сега как е?



   La vita è bella