0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Така е Рачо, но друго си е и на планина. Нали знаеш, кои каквото няма иска  :P
Аз искам и сняг да бях видяла, а виж как пострадаха хората в планината .
Елфчето от въздуха ли, от що ли с ученичка можеш да я объркаш.
За нашия регион кратка почивка е и Кабиле и Сливенския балкан. И Рибарника също. Ще кача линк http://www.ribarnika.net/
Относно Крапец, никого не убеждавам, че ще му хареса.
Моят вкус е по-особен и предполагам, че на много хора не им харесва това, което аз търся.
В случая, става дума за почивка с малко дете на север и предложих вариант, който на моето семейство му харесва и сме правили с 6-месечно.
Лошото, според мен, в тази част на Чероморието е, че не е залив и може много бързо да се "обърне" водата и да стане много студена.
А през юни,  морската вода често е хладничка.
*
Привет момичета и ra4o,
Темата е "прашасала" малко, но се надявам да я побутна, че съм в процес на търсене. Та значи, искаме да почиваме нейде из Родопите (за месец август става въпрос). Поогледах големите сайтове (като почивка.бг), но да ви кажа малко съм разочарована от това, което видях. Офертите са предимно за СПА хотели в Пампорово и във Велинград. Това, което аз искам е спретната селска къщичка сред планината с всички удобства за 21 век - не държа на басейн, даже предпочитам да няма, за да мога да си почина по-пълноценно. Някакви "проверени" идеи? Ще съм ви много благодарна! Хубав ден на всички!  :D
*
Мириам, в Букинг излизат доста със снимки и коментари, ако искаш потърси и там.
*
Благодаря ти, м-и!
*
Някой ходил ли е в Хидропарк Вятърните Мелници http://www.melnicite.bg/
Изглежда ми хубаво



   La vita è bella
Някой ходил ли е в Хидропарк Вятърните Мелници http://www.melnicite.bg/
Изглежда ми хубаво
Руми, събота и неделя и лудница.
Ако можете отидете през седмицата. Иначе е хубаво  :P
*
Ходихме в неделя сутринта и беше спокойно, но към обяд се напълни. Не останах впечатлена. Водата в детския басейн беше студена, може би следобед се стопля от слънцето. И в целия комплекс липсва хубава сянка. Аз, да си кажа честно, много прегрях докато се разхождахме из детските атракции и може би затова не ми хареса...



   La vita è bella
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
препоръчайте хубаво място за 1 нощувка в Арбанаси, моля?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Сигурно отдавна сте минали и заминали през Арбанаси, но да си го имаме в темата - препоръчвам този хотел - http://www.arbanashkihan.com/. Новата част е с големи и хубави стаи, голяма чиста вана за забавление на дечурлигата, голям затревен двор с люлки и пързалка, вкусна механа, която е в старата къща, в другата част на двора, т.е. няма шум.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Други хубави местенца:

Осмарски къщи http://www.osmarski-kashti.com/ в с. Осмар, в близост до Велики Преслав - направено със страхотен вкус, с много старовремски предмети, много приятни собственици, зелен двор, маса селски котки, вкусна храна и чуден осмарски пелин. Стара селска църква с чудесен местен музей. За нас беше много приятна спирка при обиколката по старите български столици - Велики Преслав е на един хвърлей, наблизо е и аулът на хан Омуртаг, Плиска и Мадара са на не повече от час, Шумен е много близо.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Уикенда бяхме в Рибарица, в ето тази къща.
http://www.klimasha.com/index.html

Много ни хареса и сигурно пак ще отидем. Намира се на не толкова оживено място, със страхотна гледка, невероятен простор наоколо. През деня беше много горещо, а вечер след 17-18 ч. ставаше за дълъг ръкав.
Къщата е с 4 спални. Кухнята е оборудвана с всичко необходимо, в т.ч. съдомиялна. Има веранда с камина с барбекю. Много кътове за сядане и отдих. Има билярд, стрели с лък и мишена, видеотека с над 100 диска с филми. За децата - басейн, малка пързалка, люлки, малък пясъчник. Дори има детско столче за хранене и бебешка кошара.
*
Привет,
Прибрахме се вчера и бързам да споделя "пресни" впечатления от Цигов Чарк и по-конкретно комплекс Вивиана. Останахме много доволни. Комплексът е на много хубаво място - не е до язовира, а е отделен от всички останали комплекси, хотели и т.н. на едно баирче, от което нататък започва бовора гора и планина. Тази локация го прави тихо и не пренаселено местенце. Къщичките са направени много добре и отлично пасват на заобикалящата природа. Самата къщичка представлява: два етажа, на долния е холче и кът за хранене (има хладилник, микровълнова печка, шкафове и посуда). В холчето има мебели - диван, фотьойли и табутертки, телевизор. Също на етажа има баня с тоалетна. На втория етаж са две стаи с по 2 легла (залепени), с баня и тоалетна, тераса със столчета и маса. Къщичките са подредени в две редици и между тях е дворчето, което е много красиво и удобно за децата. С мека и чиста зелена трева, люлки (за възрастни), басейн (водата беше хладна към студена - това беше минус). Има ресторантче в двора. Към всяка къща има барбекю (подвижно или вградено). Има и детска площадка (малко изпочупена, но все още върши работа - люлки, пързалка, пясъчник). Билярд и джаги с монети. Ние бяхме на база пълен пансион. За 35 лв. на човек - нощувка, закуска, обяд и вечеря. Останахме приятно изненадани от количеството и качеството на храната. Менюто е тристепенно - на обяд: супа, второ и десерт (обикновено плод), а на вечеря: салата, основно и десерт (често палачинка със шоколад). Имам и леки забележки, но за тази цена не си заслужава да се повдигат на върпос. Самият Цигов Чарк е заобиколен от забележителности т.е. има възможност да не се скучае.  :D Пещерата "Снежанка", крепостта "Цепина", Плиоцентси парк (останки от мамути), Батак, Пещера (шопинг на супер евтини обувки). Само до Фотинските водопади не отидохме, защото четох, че пътеката е доста екстремна на места и преценихме, че с детето и с бабата рискът от инциденти е неоправдан. Местата за нова година вече са заети!!! Бих отишла пак там при първа възможност.
« Последна редакция: Август 17, 2015, 15:28:57 pm от Miriam »
Побутвам темичката, защото съм в процес на издирване на страхотно място за периода около 3 март.
Ако има нещо в участъка София-Велико Търново-Русе-Плевен....
*
По-назад в темата Мармотче споменаваше за хубаво местенце в Арбанаси - Арбанашки ханове. Преди месец и ние го проверихме. Останахме очаровани, толкова не съм се радвала на хотел от доста време :) Всичко е изпипано до най-малкия детайл. Например има чадъри, оставени на различни места в комплекса: ако вали, да не се мокриш докато стигнеш от хотелската част до механата или рецепцията.



   La vita è bella
*
Смайли, август ходихме на кръщене/рожден ден в Каза Арт в Орешака. Много ни хареса - пипнато и направено, но сякаш е по-подходящо за летния сезон, защото има хубава градина с детски кът и външен басейн.

http://www.arthotel.bg/
« Последна редакция: Декември 08, 2015, 12:13:07 pm от Dodich »
Додич, този хотел в Орешака Каза Арт го препоръчвам с две ръце. И ние сме били там. И стаите, и ресторанта много им харесах.
Сега обаче търся нещо по-закътано, да не е в средата на населено място или поне да има по-голям двор.

Руми, пратих запитване до Арбанашки хан между другото и ми пратиха една дебела оферта.  :lol: Само 10% ни смъкнаха, при положение че сме 15 души за 8 нощувки и искаме закуска, обяд и вечеря.
В Копривщица също е много хубаво,няколко пъти съм ходила .
Троянски балкан, по-точно хотел " Балкан" ц.Чифлик. Прекрасно място!
*
Троянски балкан, по-точно хотел " Балкан" ц.Чифлик. Прекрасно място!
Може ли повече подробности? Какво точно те впечатли?