0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, вашата дискусия ми е много полезна.
Историческите забележителности ще ги гледаме ние. Синът ми може и да разбере нещо, но малката със сигурност няма.
Заканили сме се, че след някоя друга година ще ги оставяме за по няколко дена на баба им и ще си открадваме по малко време за нас. За момента няма как да стане, защото, за съжаление, прекарват твърде малко време с нея и не са свикнали. Такава е емигрантската съдба! Четох преди малко как 15 000 деца по-малко ще тръгнат на у-ще другата година (по-малко от тези, които трябва да започнат у-ще, става въпрос за набор 2009). И синът ми е е един от тях. Той вече ходи на училище, де, но не в България.

Видях по-назад, че сте писали за арт хотела и много ме впечатли, но е чак около Троян. Малко е по-далече, а и басейн нямат. Затова пък други неща за правене. Бихте ли ми разказали впечатления?

Мъжът ми ще се изприщи, ако го заведа в хотел от комунистическо време и неремонтиран.  :lol:

Видях по-назад, че сте писали за арт хотела и много ме впечатли, но е чак около Троян. Малко е по-далече, а и басейн нямат. Затова пък други неща за правене. Бихте ли ми разказали впечатления?
Само за Троянския манастир се сещам, който може да разгледате наблизо.
Иначе ако сте с кола, винаги може да разширите периметъра  :P Да отидете до Ловеч, Деветашката пещера, Крушунските водопади. В Орешака има много хубави кръчми  :lol:
Но вероятно на децата няма да им е интересно.
С басейните хич не съм на ти за съжаление, а със СПА-то още по-малко  :oops:

Иначе Копривщица е много добра дестинация откъм близост и забележителности. Има много за разглеждане и природа за разходки, но не мога да препоръчам хотел.

Момичета, а в Старосел има ли нещо като детски кът, място за игри или нещо подобно.
*
Авалон, съжалявам. Объркала съм те с Алекс 77.
     
*
Блу, впечатленията ми от арт-хотела в Орешака са само от ресторанта и градината. Бяхме на рожден ден-кръщене лятото. Градината е много добре направена - има детски кът (външен и вътрешен), но басейнът е външен, така че за март не е подходящо. Атмосферата наистина е чудесна - всичко е пипнато с много вкус. Стаите можеш да ги видиш от линка в поста по-напред.
В района на Троян е и Чифлика - там минералната вода е топла. Преди години, когато имаше 2 станции и едни бунгала сме се къпали на 8 декември във външния обществен басейн.  :lol: Не мога обаче да препоръчам хотел.

Дестинация с басейни е и Белчин бани и Сапарева баня. Известния хотел в Белчин е този
http://belchin-garden.com/index.php/bg/
Преки впечатления нямам, но е от калибъра на луксозните хотели. В близост е Цари Мали град, можете да се качите и до Паничище и от там с лифта до 7-те рилски езера. Работното време на лифта обаче трябва да го провериш предварително, че ако няма сняг и пътници може и да го спрат в делничните дни.

В Сапарева баня сме отсядали в Емали:
http://sapareva-banya.hotelemaly.com/
Имат вътрешен басейн (не е голям, но не става да пуснеш самостоятелно малко дете, защото е около 1,5-1,6 м) и джакузи, сауна, парна баня. Стаите са просторни, чисти и уютни. Кухнята на ресторанта обаче не блести. Иначе в градчето има и други кръчми, но не сме ги пробвали. Тук като атракциони също са Цари Мали град и Паничище с лифта и езерата.
Имаме резервация за тази събота за Старосел, така че ще споделя и аз  :P
Ако ни хареса ще резервираме за повече за февруари-март.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
В Самия Комплекс Старосел не сме отсядали -  били сме на разходка там , пили сме вино  ,-като  бяхме в Хисар  на почивка , така че и аз  очаквам отзиви . Мястото беше  много красиво   с  впечатляващия животински парк .


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
освен зайците и пауните на двора, в Старосел няма нищо за деца (изключая басейна).

Блу, така като те чета, ориентирай се към един Велинград уикенд в добър хотел (Макси, Двореца, Велина), за да си нямаш нацупени после... към България трябва да се подхожда предпазливо, а някои чужденци така и не й свикват. :)

В Старосел идете по топло време пак за един уикенд с включена разходка из парковете на Хисар и също няма да съжалявате. Но си резервирайте стая в старата част на комплекса - тя е прекрасна. Новата не става.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Двореца (Велинград) е подходящ за топло време. Външният басейн е голям, има пързалка, воден бар, реално е до гората и е много приятно, има и тенис кортове. Вътрешния басейн е малък и неподходящ за капацитета на хотела (който е бивш соц санаториум или подобно). Иначе СПА центъра е хубав. Не помня как стои въпроса с детските площадки - ходила съм на тиймбилдинг и като за такова мероприятие изкарахме добре. Ако трябва сама да си организирам пътуване не бих отседнала там.

Друг вариант е и Риу Правец, но там си е скъпичко. Стига се за по-малко от час по магистралата. Всичко му е хубаво с изключение, че е в нищото и наоколо освен единия голф няма какво да се прави. СПА центъра е страхотен, стаите също. Но в околността освен някоя екопътека или да разширите периметъра до Етрополския манастир, няма достатъчно атракции.
*
За Велинград мога да добавя Акватоник. В хотела има детски кът с аниматор, правят детски дискотеки и още куп игри. Басейна е много топъл. Спато е страхотно.Храната е много хубава и разнообразна. Стаите са големи.Имат закрит паркинг.
http://www.aquatonik.com/
« Последна редакция: Януари 05, 2016, 18:42:44 pm от tanj74 »
*
В Сапарева баня съм била, смътно помня хотела, беше на 4 или 5 етажа,мисля че Г образен, имаше и вътрешен двор, близо до санаториума и минералния басейн,мисля че Рила се казваше с 2 звезди мисля че беше,но не знам дали още го има... :?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
о, да - пропуснах Акватоник, който също много хвалят.

в Риу Правец басейните са доста хладни, за съжаление.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Джаме, моят благоверен е от източния блок. Не е като да не знае за какво става въпрос през социализма. Точно заради това не мога да му го натреса пак това.  :lol:
Младоженците се уточниха с датата и сега ще запазя хотел.

Хиляди благодарности за съветите!

Да,ама такова спа каквото има в РИУ Правец другаде не съм виждала...и масажите са им на ниво и храната и обслужването и т.н. :)
*
Алекс, може и да е супер Спа-то в Правец, ама колко ще можем да се възползваме от него, щом децата са с нас?! Е, сигурно за по един масаж ще се намери време, но едва ли ще е повече.
Като дете съм живяла в Ботевград, имах и все още имам приятели от там и от Правец. Един-два пъти съм ходила там. Ами, то си е едно село и не бих се забила там, освен ако няма да си лежа цял ден в хотела. Ех, мечти! Ама нека се поочовечи още малко София и ще си открадваме по няколко дена за нас, докато те са при баба си в София.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Ами то и във Велинград няма  кой знае какво за разглеждане и разхождане из града  :)

пп. Макар , че аз обожавам зимна почивка  в хотел с  топъл басейн , но  за децата трябва или компания на тяхна възраст  , или достатъчно топъл  басейн , че да не излязат от него .  Но в Хисар като сме били ни казваха ,че децата не бива да  стоят твърде дълго , заради минерализацията на водата  - е , не спазвахме много препоръките  ...

« Последна редакция: Януари 06, 2016, 14:43:59 pm от nimika »


*
Родопите са там, а аз съм влюбена в тях. Е, има и по-хубави места в тази планина, но са по-далече.

*
Здравейте,
Хотел Римската баня в село Баня до Банско. Стаите са добри. Ресторантът не е перфектен, но е поносим. Басейните са супер и са наистина топли. СПА центърът е ремонтиран и хубав.
Когато сме в този район ядем в Разлог - хубави кръчми с добри цени :)

Акватоник и Белчин Гардън - хубави, луксозни хотели. Но е скъпо и отношението на персонала липсва напълно. Не бих отишла там отново.

Чувала съм добри отзиви за Енира във Велинград и за Селект.

:)


*
Раши, как е хигиената около басейните и стаите, ако си била скоро в Римска баня?
Аз имам лошо впечатление от не добра чистота около и в басейните, преди две-три години. Водата наистина е много топла, минерална, даже гореща, .  Пускаха  външни хора и една руска група се напляцика   с дрехите вътре. Това ме спря да повторя пак. Иначе, много ми хареса като локация самото място - на пет минути е Банско, Разлог, Добринище и човек може да си обикаля кръчми или по разходки.
*
Е как няма какво да се прави във Велинград и околностите. Ще заведете децата в с. Дорково, мисля беше новия плиоценски музей, ще се разходите до крепост Цепина, която е в другия край на селото. Има и доста добри маршрути за разходка в околността, например до Калето, има хубави поляни за игра на децата. Батак не е далече и до там можете да се разходите...  :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Велинград - да не пропускаме езерото Клептуза, добре направените и поддържани няколко обществени детски площадки с градинки (вкл. мини парка с боровата гора под хотел Двореца). Боровите гори обграждат града и предлагат пътеки за разходка при желание. Има конна база, където могат да яздят и малки деца - на понита. За 2 дни има предостатъчно.

Това си е все пак град, а не село...

Римска баня - хигиена на стаите нормална. в басейните - прилична, но може да се желае още. Басейните там са компромис, според мен. Отделно, сега там строяли нещо точно зад хотела, под боровата горичка, и било шумно и неприятно в тия стаи.
Уви, на много места в България има топла минерална вода, но на много малко места я използват добре и рационално.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!